ks_j 23.11.04, 14:34 czy jeśli ktoś za życia był zły, nieżyczliwy innym, pozostaje takim i po śmierci ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mskaiq Re: mskaiq-pytanie do specjalisty wszelakich prob 23.11.04, 14:58 Mysle ze to zalezy od tego za kogo sie uwazasz. Jesli wierzysz ze jestes cialem to umierasz i nie istnieje nic po smierci. Jesli wierzysz ze jestes wiecej niz cialem wtedy jestes tym kim bylas w chwili smierci. Tak to rozumiem. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
looserka Re: mskaiq-pytanie do specjalisty wszelakich prob 23.11.04, 15:11 widzę, że znasz odpowiedzi na absolutnie wszystkie pytania jak to się robi? z ciekawości - to co dalej po śmierci,z nami? Odpowiedz Link Zgłoś
ks_j Re: mskaiq-pytanie do specjalisty wszelakich prob 23.11.04, 15:14 bardzo mile mnie zaskoczyleś tą puentą:-);-) a czy poznamy Twoją odpowiedź, za kogo Ty się uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
ks_j Re: mskaiq-gdzie jesteś??:-)) 23.11.04, 15:36 dlaczego nie odpowiadasz, może z pracy kilkasz?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aneta10ta Re: mskaiq-gdzie jesteś??:-)) 23.11.04, 18:06 Są jeszcze inne powody, dla których się nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: mskaiq-pytanie do specjalisty wszelakich prob 23.11.04, 15:53 ks_j napisała: > czy jeśli ktoś za życia był zły, nieżyczliwy innym, pozostaje takim i po śmierc > i ? > prawie zdecydowanie tak prawie bo ciekawe jaka była jego ostatnia świadoma myśl przed smiercią? no może półświadoma no może majak tylko ale coś pewnie resztkami z jego mózgu uchodziło razem z powietrzem Odpowiedz Link Zgłoś
astralnie Re: mskaiq-pytanie do specjalisty wszelakich prob 23.11.04, 16:13 100krotki napisała: > ks_j napisała: > > > czy jeśli ktoś za życia był zły, nieżyczliwy innym, pozostaje takim i po > śmierci ? Tak, i te cechy nawet potęgują się, oczywiście tylko jeśli ktoś z jakiś przyczyn pozostaje tutaj, nie odchodzi na "tamtą stronę". Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: mskaiq-pytanie do specjalisty wszelakich prob 23.11.04, 17:35 astralnie napisał: > 100krotki napisała: > > > ks_j napisała: > > > > > czy jeśli ktoś za życia był zły, nieżyczliwy innym, pozostaje takim > i po > > śmierci ? > > Tak, i te cechy nawet potęgują się, oczywiście tylko jeśli ktoś z jakiś > przyczyn pozostaje tutaj, nie odchodzi na "tamtą stronę". > według zasady, że wady i zalety potegują się z wiekiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
aneta10ta Re: mskaiq-pytanie do specjalisty wszelakich prob 23.11.04, 18:08 Z wiekiem to się się przede wszystkim dziecinnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
ks_j Re: n/t 23.11.04, 22:02 aneta10ta napisała: > Z wiekiem to się się przede wszystkim dziecinnieje. Czyżby doświadczenie z autopsji?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: mskaiq-pytanie do specjalisty wszelakich prob 23.11.04, 22:04 aneta10ta napisała: > Z wiekiem to się się przede wszystkim dziecinnieje. > "nie wejdziecie do królestwa niebieskiego, póki nie staniecie się jako dzieci" :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aneta10ta Re: mskaiq-pytanie do specjalisty wszelakich prob 23.11.04, 22:30 Cholera, dojrzałość potrzebna na gwałt! Odpowiedz Link Zgłoś
ks_j Re: aneta10ta 23.11.04, 23:45 aneta10ta napisała: > Poniekąd. Jak dotąd nie dane było wydorośleć. to na gwałt tez musisz poczekać:-) Odpowiedz Link Zgłoś
aneta10ta Re: aneta10ta 24.11.04, 08:15 Poczekać? Osiągnęłam pewien wpływ na własne poczynania. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: mskaiq-pytanie do specjalisty wszelakich prob 23.11.04, 16:11 Looserko, to co pisze jest tym w co wierze, niczym wiecej. Kazdy w tych sprawach jest zdany na siebie i kazdy musi sobie na to odpowiedziec samemu. W co ja wierze, uwazam ze kazdy z nas jest czyms wiecej niz cialem. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
abdon Re: mskaiq-pytanie do specjalisty wszelakich prob 26.11.04, 22:34 A co to jest to "coś więcej"? Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: mskaiq-pytanie do specjalisty wszelakich prob 26.11.04, 22:36 abdon napisał: > A co to jest to "coś więcej"? budowa nowych fundamentów :) nie pomylić z fundamentalizmem fundamentowym Odpowiedz Link Zgłoś
aneta10ta Re: mskaiq-pytanie do specjalisty wszelakich prob 26.11.04, 22:39 Zależy dla kogo. Można np. uznać, że tym czymś jest pozostałość po Tobie, gdy doszczętnie wyjdziesz spod kocyka na cudzych nóżkach. Cieszę się, że jesteś. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: mskaiq-pytanie do specjalisty wszelakich prob 26.11.04, 22:52 aneta10ta napisała: > Zależy dla kogo. Można np. uznać, że tym czymś jest pozostałość po Tobie, gdy > doszczętnie wyjdziesz spod kocyka na cudzych nóżkach. > Cieszę się, że jesteś. > Aneta no nie wiem ma mnie to radować? jako niepoprawna optymistka zawsze kazdą nowość miłą przyjmuję radośnie :) na wycofanie się mam zawsze przygotowane wyjscie awaryjne :) jakie? nie, nie kocyk i nie cudze nóżki Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: mskaiq-pytanie do specjalisty wszelakich prob 26.11.04, 22:56 100krotki napisała: > no nie wiem > ma mnie to radować? > jako niepoprawna optymistka zawsze kazdą nowość miłą przyjmuję radośnie :) > na wycofanie się mam zawsze przygotowane wyjscie awaryjne :) > jakie? > nie, nie kocyk > i nie cudze nóżki no i oczywiście zawsze pod reką telefon do Przyjaciela :) Odpowiedz Link Zgłoś
aneta10ta Re: mskaiq-pytanie do specjalisty wszelakich prob 26.11.04, 23:02 100krotki napisała: 100krotki napisała: > > na wycofanie się mam zawsze przygotowane wyjscie awaryjne :) > > jakie? > > nie, nie kocyk > > i nie cudze nóżki > > no i oczywiście zawsze pod reką telefon do Przyjaciela :) Takie hobby, uzależnienie czy siła sprawcza? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta10ta Re: mskaiq-pytanie do specjalisty wszelakich prob 26.11.04, 22:59 100krotki napisała: > aneta10ta napisała: > > > Zależy dla kogo. Można np. uznać, że tym czymś jest pozostałość po Tobie, > gdy > > doszczętnie wyjdziesz spod kocyka na cudzych nóżkach. > no nie wiem > ma mnie to radować? Musisz sama określić, czy dopatrujesz się w tym jakiegoś powodu do uciechy. > jako niepoprawna optymistka zawsze kazdą nowość miłą przyjmuję radośnie :) > na wycofanie się mam zawsze przygotowane wyjscie awaryjne :) > jakie? > nie, nie kocyk > i nie cudze nóżki Wcale bym Cię o to nie posądzała o przyzwolenie na kocyk i nóżki. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: mskaiq-pytanie do specjalisty wszelakich prob 27.11.04, 03:21 To cos wiecej Abdonie to Ty. Ty Sam musisz to odnalesc i zrozumiec. Moje wyjasnienia nie wiele by pomogly. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re:Abdon? kto to jest? 27.11.04, 06:26 mskaiq napisał: > To cos wiecej Abdonie to Ty. Ty Sam musisz to odnalesc i zrozumiec. Moje > wyjasnienia nie wiele by pomogly. > Serdeczne pozdrowienia. a z tym to się zgadzam w 100% jakem 100krotki w jednym Odpowiedz Link Zgłoś