Dodaj do ulubionych

Fobia społeczna

09.05.02, 15:47
Dzień sobry,

czy jest tu może ktos, kto na to chorował/choruje. Może ktos, komu udało się skutecznie wyleczyć?

Jak wygląda leczenie? Jak długo trwa (mniej więcej - wiadomo, że u każdego inaczej)? U psychiatry czy
psychologa? Bierze sie jakies leki?

Pozdrowienia
vi
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: Fobia społeczna IP: *.ausys.se / 172.17.139.* 10.05.02, 20:27
      A towarzyszy jeszcze cos tej fobii? Dobrym lekiem jest Aurorix. Jest dedykowany
      tej chorobie.
      • Gość: awk Re: Fobia społeczna IP: *.icm.edu.pl / *.iem.pw.edu.pl 14.05.02, 11:30
        > A towarzyszy jeszcze cos tej fobii? Dobrym lekiem jest Aurorix. Jest dedykowany
        > tej chorobie.

brales to? czy to pomaga? czy pomaga tez na depresje?

• Gość: Krzysiek Re: Fobia społeczna IP: *.ausys.se / 172.17.139.* 14.05.02, 19:07
          Dla mnie to tzw. life saver. Ale kazdy jest inny, wiec ciezko powiedziec co
          bedzie dobre a co zle. Warto wyprobowac.

> > A towarzyszy jeszcze cos tej fobii? Dobrym lekiem jest Aurorix. Jest dedyk
          > owany
          > > tej chorobie.
          >
          > brales to? czy to pomaga? czy pomaga tez na depresje?
          >

• vi Re: Fobia społeczna 29.05.02, 18:59
        Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> A towarzyszy jeszcze cos tej fobii? Dobrym lekiem jest Aurorix. Jest dedykowany
        >
        > tej chorobie.

Dziekuję za odpowiedź. Zmobilizowałam się do pójścia do lekarza i okazało się, że to dystymia, przepisał
        mi Efectin. Dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę i na razie czuję się okropnie :-(

vi

• kazaa Re: Fobia społeczna 02.06.02, 14:14
          vi napisał(a):
          > Dziekuję za odpowiedź. Zmobilizowałam się do pójścia do lekarza i okazało się,
          > że to dystymia, przepisał
          > mi Efectin. Dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę i na razie czuję się okropnie :-(

Jestes pewna ze to dystymia? Moze lepiej sprobuj isc do drugiego lekarza?
          Nic nie zaszkodzi.
          Wg Onetu: "Dystymia, krótkotrwałe stany gniewu, niezadowolenia, drażliwości.
          Występuje w stanach uszkodzenia ośrodkowego układu nerwowego, typowa zwłaszcza w
          przebiegu padaczki".
          A w pierwszym liscie pisalas cos o fobii spolecznej. Sporo sie pomylilas.
          Hmm. Moze dystymia ma cos wspolnego z fobia spol.?

• Gość: O! Re: Fobia społeczna IP: 62.233.200.* 21.06.02, 23:32
            Mam na 100% nerwicę lękową. Ale zanim ją stwierdzono, dostałam po drodze sporo
            leków na schizofrenię. Od jednej lekarki. Reszta lekarzy była oburzona lub
            zdziwiona. Trzeba po prostu uważać. I samemu też pilnować zdrówka. :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka