Dodaj do ulubionych

Czy mozna wyleczyc strach.

17.05.02, 19:18

Mam smieszny problem dotyczy on stanu lekowego mianowicie mimo 28 lat i wielu
odwaznych poczynan zyciowych, nawet ryzykownych, ktorych sie nie balam - boje
sie zostac sama w domu w nocy. Na szczecie nie zostaje sama w domu bo mieszkam
z moim facetem .
Obserwuj wątek
    • martyna14 Re: Czy mozna wyleczyc strach. 17.05.02, 19:20

sorry nie dokonczylam poprzedniego postu.

Gdy czasami zostaje sama w domu to wlaczam dwa telewizory i radio do tego
      zapalam wszystkie swiatla ale i to nie pomaga na paralizujacy strach, z ktorym
      nie moge sobie poradzic .

Czy ktos z Was mial podobne problemy?
      • Gość: aga Re: Czy mozna wyleczyc strach. IP: *.acn.waw.pl 17.05.02, 23:37
        Ja też tak mam, to jest silniejsze ode mnie. Próbuję sobie racjonalnie
        wytłumaczyć, że nie ma czego się bac ale to nic nie daje. Radio, telewizor,
        wszystkie światła w domu się palą. A na odatek boję się pójść do łazienki,
        zasunąć zasłonkę prysznica. Nie wiem, czy coś z tym się da zrobić, bo z wiekiem
        jest coraz gorzej.
        • Gość: miś Re: Czy mozna wyleczyc strach. IP: *.supermedia.pl / *.iry.warszawa.supermedia.pl 18.05.02, 14:58
          Żartujesz, czy na prawdę masz taki problem? Pomyśl że inni mają większe
          problemy , i z tym jakoś żyją.
          Pozdr.Miś
          • Gość: aga Re: Czy mozna wyleczyc strach. IP: *.acn.waw.pl 18.05.02, 16:18
            To, że inni mają raka nie znaczy chyba, że my mamy nie przejmować się bolącą
            złamaną nogą. Co ci przeszkadza, że ktoś ma taki problem? Czujesz się lepszy(a)
            czy ważniejszy(a) bo masz większe problemy?
            • Gość: miś Re: do AGI IP: *.supermedia.pl / *.iry.warszawa.supermedia.pl 19.05.02, 13:50
              Co ci przeszkadza, że ktoś ma taki problem? Czujesz się lepszy(a)
              > czy ważniejszy(a) bo masz większe problemy?
              ....OK, Nie spotkałam się z takim problemem, stąd taka moja reakcja. Wcale nie
              czuję się lepsza, bo mam większe problemy. Mam problem,ale muszę sobie z nim
              radzić samodzielnie , nikt mi w tym nie pomoże, tym bardziej że nie mam oparcia w
              facecie( bo go nie mam). Tak wyszło w życiu , to efekt problemu z którym się
              borykam od urodzenia. Pozdr.
              Miś
              • Gość: aga Re: do AGI IP: *.acn.waw.pl 19.05.02, 14:14
                No dobra, sorry za ostry ton. Ja też mam większe problemy, a ten jest po prostu
                jednym z wielu.
          • Gość: Martyna Re: Czy mozna wyleczyc strach. do Misia IP: *.proxy.aol.com 18.05.02, 19:05
            Gość portalu: miś napisał(a):

> Żartujesz, czy na prawdę masz taki problem? Pomyśl że inni mają większe
            > problemy , i z tym jakoś żyją.
            > Pozdr.Miś

To nie sa zarty drogi Misiu i zauwaz, ze moga to byc objawy poczatkow jakiejs
            choroby tego sie wlasnie boje. To co opisalam to nie jest zwyczajny strach , to
            paralizujacy ,przeszywajacy strach doprowadzajacy do paniki . Kiedys np musialam
            zostac sama w domu mialam chyba 19 lat to tak sie balam ,ze wyszlam o 3 nad ranem
            z domu i chodzilam po ulicach do 6 kiedy to zrobilo sie widno. Perspektywa , ze
            ktos mnie zabije w nocy w miescie nie przerazala mnie ale zostanie samej w
            mieszkaniu tak to chyba nie jest normalne.
            • Gość: someone Re: Do Martyny IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 19:46
              moim zdaniem masz nerwicę lękową i jak najprędzej udaj się do psychiatry
              to nie są żarty a przecież szkoda życia.......
              • Gość: Martyna Re: Do Martyny odpowiedz IP: *.proxy.aol.com 18.05.02, 19:57
                Gość portalu: someone napisał(a):

> moim zdaniem masz nerwicę lękową i jak najprędzej udaj się do psychiatry
                > to nie są żarty a przecież szkoda życia.......

Dzieki za odpowiedz. Chcialam tylko dodac, ze poza tym jestem osoba, "ktorej
                zadne strachy w glowie" juz bardziej podejrzewalam u siebie depresje . Ale czym
                rozni sie nerwica od depresji.

Pozdrawiam
                • Gość: someone Re: Do Martyny odpowiedz IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 18:22
                  jeśli chcesz pogadać albo uzyskać jakieś bardziej szczegółowe informacje to daj
                  znać na forum albo podaj swojego e-maila.........
                  • Gość: Martyna Re: do someone IP: *.proxy.aol.com 21.05.02, 20:13

Dzieki za odpowiedz moj adres martyna14@poczta.gazeta.pl

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka