Dodaj do ulubionych

powinienem sie leczyc ale

06.01.05, 22:16
tego nie robię bo uważam że życie jest czarne i beznadziejne i żadne tabletki tego nie zmienią.Czy wy też macie takie odczucia?
Obserwuj wątek
    • mersault Re: powinienem sie leczyc ale 07.01.05, 13:10
      ..ja kiedys mialem o powaznym nasileniu i tez tak myslalem o tabletkach ale to
      wlasnie one mi pomogly i teraz jest juz lepiej czasami prawie zupelnie
      dobrze,sprobuj nie masz nic do stracenia pozdrawiam:))))))
    • mskaiq Re: powinienem sie leczyc ale 07.01.05, 13:46
      Tabletka nie zmieni Twojego punktu widzenia ze wszystko jest czarne i
      beznadziejne. Ty mozesz to zrobic. Sprobuj sie przejsc, rozluznic. Bardzo
      czesto takie beznadziejne mysli przychodza do nas. Probuj nie akceptowac tego
      co jest przeciwko Tobie. O dobre mysli musisz walczyc, tych zlych jest pelno
      wokol Ciebie.
      Serdeczne pozdrowienia.
      • mersault Re: powinienem sie leczyc ale 07.01.05, 14:52
        > Tabletka nie zmieni Twojego punktu widzenia ze wszystko jest czarne i
        > beznadziejne.
        Sama tabletka na pewno nie ale potrafi bardzo znacznie w tym pomoc.Jak ktos nie
        ma nawet sily zeby myslec o czymkolwiek a tymbardziej zmieniac swiadomie
        gleboko zakorzenione poglady, nie mowiac juz o radosnej rekreacji, to chyba
        najlepsze wyjscie,jak juz jest lepiej to wtedy mozna myslec jak sobie pomoc i
        tak jak piszesz trzeba samemu tego chciec bo nikt za nas nie bedzie myslal
        mysli sa nasze.Co do walki o dobre mysli to masz racje sam sie o tym caly czas
        przekonuje coraz bardziej i dziekuje ci za te rady, ale nie wszyscy moga je
        niestety zastosowac od razu. :))))))
    • mskaiq Re: powinienem sie leczyc ale 07.01.05, 15:29
      Mysle ze trzeba mowic o tym ze problemy biora sie z naszych mysli z tego ze
      nieswiadomnie akceptujemy zle mysli ktore skierowane sa przeciwko nam. Ja nie
      jestem przeciwko tabletkom, jesli one daja impuls do zmian albo dzieki nim
      zaczynamy wierzyc ze mozna wyjsc z depresji, to nalezy je brac.
      Nie mniej kiedy wszystko opiera sie tylko na lekach to po pewnym czasie kiedy
      nie widac rezultatow tracimy wiare i wtedy depresja wraca z bardzo wielka sila.
      Kiedy rozumiesz z kad sie bierze depresja, kiedy wiesz ze mozesz sterowac
      myslami i w ten sposob pozbawic depresje jej sily to mozesz pozbyc sie jej
      trwale. Kazda proba jej powrotu jest juz malo grozna, bo wiesz jak z nia
      postepowac.
      Serdeczne pozdrowienia.
    • suchyxxx Re: powinienem sie leczyc ale 07.01.05, 21:37
      "...bo uważam że życie jest czarne i beznadziejne i żadne tabletki tego nie
      zmienią."

A zdziwiłbyś się bo ja też tak kiedyś myślałem a stao się jakoś dziwnym trafem
      inaczej.Leki zmieniają trochę punkt patrzenia na świat a w moim wypadku naprawdę
      dużo zmieniły(nie brałem życia tak na serio po tabletkach i nie miałem wogóle
      czarnych myśli nawet przez chwilę) ale żeby wyleczyć się z depresji w 100%
      musisz sam zwalczyć problem.Byłem mocno zdziwiony jak po 2 miesiącach brania
      leków inaczej zaczołem zupełnie postrzegać świat nawet doszedłem do wniosku że
      narkotyki tez momentalnie zmieniają na fazie wizję świata więc leki też
      troszeczkę działają na nieco podobnej zasadzie:) Ale nie niszczą zdrowia.mózgu
      nie uzależniają niby chociaż trochę i zaley jakie osoby ale jednak sporo
      pomagają bo ja kiedyś bez tabletek to miałem schizy że nikt mnie nie lubi i
      wszyscy chcą mi dokopać i nawet chciałem się zabić ale jak wziołem tabletki to
      po paru dniac h śmiałem się z siebie że byłem tak głupi że chciałerm opuścic ten
      świat taki kolorowy:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka