ona-inka 08.01.05, 11:06 napiszcie co kolwiek wiecie o tym leku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoltanek Re: nootropil 08.01.05, 11:08 W środowisku ćpuńskim znany jako "łatacz dziur w mózgu". Substancją czynną jest piracetam. Zwiększa ukrwienie mózgu przez co poprawia koncentracje, zdolność zapamiętywania, skraca sen i daje kopa. Nie poprawia humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
ona-inka Re: nootropil 08.01.05, 15:52 dla "kogo" on jest przpisywany ? dlaczego kumpela zazywa boje sie o nia...mowila ze od lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: nootropil 08.01.05, 19:34 przy wszystkicg problemach z krazeniem krwi w mozgu- arterioskleroza, po wylewach, w demencji, czasem tez w Parkinsonie. Moi klienci lat srednio 80 lykaja wszyscy jak jeden maz:) Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: nootropil 08.01.05, 19:41 W parkinsonie piracetam chyba niewiele pomoże. L-Dope dożylnie i jest gites. Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: nootropil 08.01.05, 19:42 Twoi klienci? Jesteś może neurologiem? Bo jeśli tak to zajebiście. Mam sporo pytanek :) -ćpun, lekoman Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: nootropil 08.01.05, 19:39 Nie martw się o nią zbytnio. Nie jest to lek mający działanie narkotyczne. Przepisywany jest głównie osobom starszym na demencje, osobą zbytnio sennym, osobom po urazach mózgu. Czasem lekarze przepisują go studentom mającym ogrom nauki przed sesją, ale to nadużycie. Nie można wykluczyć, że Twoja koleżnka ostro ćpała i teraz chce odbudować nadwyrężony mózdżek. Moja rada jest taka. Nie mart się tym, bo ten lek jej nie zaszkodzi. Jeśli sama nie powiedziała Ci co jej jest to albo jest to sprawa błaha albo wstydliwa. Tak czy siak lepiej zostawić ją w spokoju. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: nootropil 08.01.05, 19:36 w kazdym razie to nei jest lek psychotropowy,czy podnoszacy nastroj raczej na zaburzenia organiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ona-inka Re: nootropil 08.01.05, 21:31 no to jestem juz spokojniejsza... faktycznie ona bywala bardzo senna i czasem taka "otępiała" ... Odpowiedz Link Zgłoś