08.01.05, 11:06
napiszcie co kolwiek wiecie o tym leku
Obserwuj wątek
    • zoltanek Re: nootropil 08.01.05, 11:08
      W środowisku ćpuńskim znany jako "łatacz dziur w mózgu". Substancją czynną jest
      piracetam. Zwiększa ukrwienie mózgu przez co poprawia koncentracje, zdolność
      zapamiętywania, skraca sen i daje kopa. Nie poprawia humoru.
      • ona-inka Re: nootropil 08.01.05, 15:52
        dla "kogo" on jest przpisywany ? dlaczego kumpela zazywa boje sie o
        nia...mowila ze od lekarza...
        • anula36 Re: nootropil 08.01.05, 19:34
          przy wszystkicg problemach z krazeniem krwi w mozgu- arterioskleroza, po
          wylewach, w demencji, czasem tez w Parkinsonie.
          Moi klienci lat srednio 80 lykaja wszyscy jak jeden maz:)
          • zoltanek Re: nootropil 08.01.05, 19:41
            W parkinsonie piracetam chyba niewiele pomoże. L-Dope dożylnie i jest gites.
          • zoltanek Re: nootropil 08.01.05, 19:42
            Twoi klienci? Jesteś może neurologiem? Bo jeśli tak to zajebiście. Mam sporo
            pytanek :)

-ćpun, lekoman
        • zoltanek Re: nootropil 08.01.05, 19:39
          Nie martw się o nią zbytnio. Nie jest to lek mający działanie narkotyczne.
          Przepisywany jest głównie osobom starszym na demencje, osobą zbytnio sennym,
          osobom po urazach mózgu. Czasem lekarze przepisują go studentom mającym ogrom
          nauki przed sesją, ale to nadużycie. Nie można wykluczyć, że Twoja koleżnka
          ostro ćpała i teraz chce odbudować nadwyrężony mózdżek. Moja rada jest taka.
          Nie mart się tym, bo ten lek jej nie zaszkodzi. Jeśli sama nie powiedziała Ci
          co jej jest to albo jest to sprawa błaha albo wstydliwa. Tak czy siak lepiej
          zostawić ją w spokoju. pozdro
    • anula36 Re: nootropil 08.01.05, 19:36
      w kazdym razie to nei jest lek psychotropowy,czy podnoszacy nastroj raczej na
      zaburzenia organiczne.
      • ona-inka Re: nootropil 08.01.05, 21:31
        no to jestem juz spokojniejsza... faktycznie ona bywala bardzo senna i czasem
        taka "otępiała" ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka