Dodaj do ulubionych

Nootropil wątpliwości

23.05.12, 15:27
Wet zalecił podawanie już podobno na stałe Nootropilu (15 lat sznaucer mini). Mam wątpliwości, czy takie zalecenie jest sensowne?
Pytam na forum, bo może ktoś z Was miał zalecony Nootropil dla swojego pupila i zechce napisać jak długo Wet go kazał podawać?
Obserwuj wątek
    • anaiss Re: Nootropil wątpliwości 24.05.12, 13:55
      Mój miał zapisany, chyba w domyśle miało być do końca życia, ale odstawiliśmy ze względu na interakcje. Tyle dostawał leków, że ciężko było to jakoś sensownie ogarnąć. Napisz co jest psu.
    • sadul Re: Nootropil wątpliwości 19.10.16, 18:39
      Moja kicia ma już prawie 16 lat. Krzyczy, jest zdezorientowana, raz je, raz nie je, była ogłuchła itp. - typowe objawy starzenia. Nie bierze żadnych innych leków.

Lekarz wet. zalecił 1/5 tabletki nootropilu 3x dziennie. W domyśle miało to być do końca życia.
      Problem jest, że nie zawsze ktoś jest w domu w środku dnia i może podać kolejną dawkę. Więc ostatecznie podaję po 1/2 tabletki rano i wieczorem, czyli jedną całą tabletkę dziennie.

Problem natomiast polega na czym innym. Pomimo wyraźnej poprawy (w zasadzie, kot wrócił do kondycji sprzed terapii) obecnie, pomimo regularnie zażywanego nootropilu, nastąpił regres. Kot znów krzyczy, wariuje, zachowuje się irracjonalnie itp. Cała poprawa trwała 2 miesiące. Nie wiem, co będzie dalej, bo obawiam się, że ów nootropil był ostatnią deską ratunku na kociego "alzheimera" i w grę wchodzić może jedynie zwiększenie dawki. Ale przecież nie można jej zwiększać w nieskończoność, zwłaszcza ze względu na skutki uboczne...
    • ekspert_klinika.arka Re: Nootropil wątpliwości 24.10.16, 07:56
      Jeśli są podstawy to ten lek podaje się w ciągłym protokole. Lepiej wątpliwości przedyskutować z lekarzem niż wrzucać pytanie na forum do ludzi, którzy ani nie znają powodów ani pacjenta. Długo podawane leki z reguły wymagają systematycznych kontroli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka