Dodaj do ulubionych

Seroxat a tycie

17.05.05, 22:27
Czy ktoś zauważył może związek pomiędzy antydepresantami a tyciem. Chodzi mi
głównie o seroxat ale też o inne anty. Czy one powodują tycie czy raczej
wzrost apatytu?
Obserwuj wątek
    • libra72 Re: Seroxat a tycie 17.05.05, 22:42
      czy ktos ma problemy z wyproznianiem przy tym leku (zaparcia)?????
      • mogra1 Re: Seroxat a tycie 17.05.05, 22:49
        ja zaparć nie mam , ale naczytałam się że się tyje po tych lekach a nie
        chciałabym...
        • lucyna_n Re: Seroxat a tycie 18.05.05, 00:49
          po SSRI i lekach nowszej generacji teoretycznie sie chudnie, po lekach starszej (np lerivon), teoretycznie
          sie tyje, ale w praktyce roznie bywa.
          • urszulai Re: Seroxat a tycie 19.05.05, 14:18
            Ja bardzo przytylam po lerivonie i xanaxie.Do dzis walcze aby to zrzucic.Szkoda
            ze nikt nie ostrzegl mnie przed skutkami ubocznymi tych lekow.Przeciez sa
            nowszej generacji ktore tak nie tucza .No ale teraz to juz gdybanie bez
            sensu.Moze gdybym nie brala tych lekow tak dlugo i tak wysokich dawek byloby
            inaczej.A tak bralam przez trzy lata i z szczuplutkiej laski zamienilam sie w
            kobietke puszysta jak to mowia.W tej chwili intensywnie cwicze i trzymam diete
            no i trzymajcie za mnie kciuki to moze sie uda.
            • lucyna_n Re: Seroxat a tycie 19.05.05, 14:43
              Że po lerivonie utylas to bardzo prawdopodobne, po xanaxie raczej sie nie tyje, ale to nie jest
              antydepresant.
    • cassis Re: Seroxat a tycie 19.05.05, 14:28
      Ja trochę utyłam na Seroxacie. I cięzko mi nawet powiedzieć czy to sam lek, czy
      zwiększony apetyt....
      • gucio121 Re: Seroxat a tycie 20.05.05, 12:30
        ja jak zacząłem brać Seroxat strasznie schudłem, bardzo, ale to chyba dlatego,
        że miałem bardzo dużo objawów ubocznych i myślałem, że jakiś góz w mózgu się
        uaktywnia i nic nie jadłem, po miesiącu te objawy mi zniknęły i zacząłem tyć,
        troszkę przytyłem i się z tego cieszę, oby tak dalej. A Seroxat biorę już 2
        pudełeczko, a będę z niego schodził gdzieś za 2 miesiące chyba, zależy jak
        lekarz zaleci. Do Seroxatu biorę Spamilan 3 razy dziennie na lęki, po ten
        pierwszy ponoć ich nie likwiduje.
        • cassis Re: Seroxat a tycie 20.05.05, 12:51
          Seroxat powinien likwidować lęki jak najbardziej - tak było np. u mnie.
        • cassis Re: Seroxat a tycie 20.05.05, 12:52
          A jeszcze zapytam - jak znosisz łykanie Spamilanu? Jakieś objawy uboczne?
          • gucio121 Re: Seroxat a tycie 20.05.05, 19:39
            no witam ponownie, no właśnie dziwnie, ale mam zwiększone lęki w porach
            popułudniowych i bóle głowy. Jestem bardzo senny, Spamilon łykam od 3 dni i mam
            jakies tam obajwy uboczne, ale mniejsze niż po Seoxacie, ale rejestruję
            zwiększone lęki.
            • gucio121 Re: Seroxat a tycie 20.05.05, 20:12
              a Ty łykałaś Spamilon?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka