mogra1 17.05.05, 22:27 Czy ktoś zauważył może związek pomiędzy antydepresantami a tyciem. Chodzi mi głównie o seroxat ale też o inne anty. Czy one powodują tycie czy raczej wzrost apatytu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
libra72 Re: Seroxat a tycie 17.05.05, 22:42 czy ktos ma problemy z wyproznianiem przy tym leku (zaparcia)????? Odpowiedz Link Zgłoś
mogra1 Re: Seroxat a tycie 17.05.05, 22:49 ja zaparć nie mam , ale naczytałam się że się tyje po tych lekach a nie chciałabym... Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Seroxat a tycie 18.05.05, 00:49 po SSRI i lekach nowszej generacji teoretycznie sie chudnie, po lekach starszej (np lerivon), teoretycznie sie tyje, ale w praktyce roznie bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulai Re: Seroxat a tycie 19.05.05, 14:18 Ja bardzo przytylam po lerivonie i xanaxie.Do dzis walcze aby to zrzucic.Szkoda ze nikt nie ostrzegl mnie przed skutkami ubocznymi tych lekow.Przeciez sa nowszej generacji ktore tak nie tucza .No ale teraz to juz gdybanie bez sensu.Moze gdybym nie brala tych lekow tak dlugo i tak wysokich dawek byloby inaczej.A tak bralam przez trzy lata i z szczuplutkiej laski zamienilam sie w kobietke puszysta jak to mowia.W tej chwili intensywnie cwicze i trzymam diete no i trzymajcie za mnie kciuki to moze sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Seroxat a tycie 19.05.05, 14:43 Że po lerivonie utylas to bardzo prawdopodobne, po xanaxie raczej sie nie tyje, ale to nie jest antydepresant. Odpowiedz Link Zgłoś
cassis Re: Seroxat a tycie 19.05.05, 14:28 Ja trochę utyłam na Seroxacie. I cięzko mi nawet powiedzieć czy to sam lek, czy zwiększony apetyt.... Odpowiedz Link Zgłoś
gucio121 Re: Seroxat a tycie 20.05.05, 12:30 ja jak zacząłem brać Seroxat strasznie schudłem, bardzo, ale to chyba dlatego, że miałem bardzo dużo objawów ubocznych i myślałem, że jakiś góz w mózgu się uaktywnia i nic nie jadłem, po miesiącu te objawy mi zniknęły i zacząłem tyć, troszkę przytyłem i się z tego cieszę, oby tak dalej. A Seroxat biorę już 2 pudełeczko, a będę z niego schodził gdzieś za 2 miesiące chyba, zależy jak lekarz zaleci. Do Seroxatu biorę Spamilan 3 razy dziennie na lęki, po ten pierwszy ponoć ich nie likwiduje. Odpowiedz Link Zgłoś
cassis Re: Seroxat a tycie 20.05.05, 12:51 Seroxat powinien likwidować lęki jak najbardziej - tak było np. u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cassis Re: Seroxat a tycie 20.05.05, 12:52 A jeszcze zapytam - jak znosisz łykanie Spamilanu? Jakieś objawy uboczne? Odpowiedz Link Zgłoś
gucio121 Re: Seroxat a tycie 20.05.05, 19:39 no witam ponownie, no właśnie dziwnie, ale mam zwiększone lęki w porach popułudniowych i bóle głowy. Jestem bardzo senny, Spamilon łykam od 3 dni i mam jakies tam obajwy uboczne, ale mniejsze niż po Seoxacie, ale rejestruję zwiększone lęki. Odpowiedz Link Zgłoś