Dodaj do ulubionych

Operacja plastyczna i depresja

IP: *.verizone.com.pl / *.gazeta.pl 29.07.02, 12:25
Pomocy!

Jestem wykonczony psychicznie i fizycznie z powodu braku samoakceptacji
wlasnego ciala! Od conajmniej dwoch lat czekalem na poddanie sie operacji
plastycznej twarzy - kiedy wreszcie mam pieniadze, termin i lekarza dostaje
drgawek na sama mysl co potem bedzie - nie boje sie samej operacji lecz tego
jak sie zachowam po zakonczeniu leczenia (efekt operacji) Tak bardzo
nienawidze samego siebie, ze boje sie uzaleznienia od chirurgii plastycznej -
jesli zrobie jedna byc moze wpadne w trans a jestem pewien, ze tak bedzie.
Czy psycholog mi pomoze? Operacje mam 1 sierpnia. Pomocy!
Obserwuj wątek
    • Gość: midm Re: Operacja plastyczna i depresja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.07.02, 13:16
      A mozesz napisac cos wiecej o tej operacji? Tzn co dokladnie bedzie poprawiane?
      • milka27 Re: Operacja plastyczna i depresja 29.07.02, 14:02
        Jezeli planujesz operacje nosa (od srodka) blizn nie
        bedzie, a Twoje samopoczucie sie polepszy. Wtedy
        powinienies dac sobie spokoj z dalszymi szalenstwami.
        Nie sadze bys jednak chcial cos jeszcze zmieniac, po
        operacji po ktorej zostana Ci blizny. Wtedy najczesciej
        zapedy stygna.
      • milka27 Re: Operacja plastyczna i depresja 29.07.02, 14:15
        Jezeli planujesz operacje nosa (od srodka) blizn nie
        bedzie, a Twoje samopoczucie sie polepszy. Wtedy
        powinienies dac sobie spokoj z dalszymi szalenstwami.
        Nie sadze bys jednak chcial cos jeszcze zmieniac, po
        operacji po ktorej zostana Ci blizny. Wtedy najczesciej
        zapedy stygna.
    • koteczek_m Re: Operacja plastyczna i depresja 31.07.02, 20:33
      Psdycholog powinien pomoc, choc niestety przygotuj sie na stres - ja okres po operacji odstajacych uszu uwazam za
      jeden z najgorszych w zyciu. To byla jedna wielka fobia: odstaja czy nie odstaja? :))) Na szczescie to mija i potem
      czlowiek czuje sie o niebo lepiej. Pod warunkiem ze chirurg nie spartolil roboty.
    • Gość: ccc Re: Operacja plastyczna i depresja IP: *.verizone.com.pl / 10.1.10.* 02.10.02, 12:40
      Jestem juz po tej operacji plastycznej. Byla to operacja nosa - efekt jest
      FATALNY! pomimo tego, ze nos wyglada lepiej nadal nie moge patrzec w lustro -
      operowalem sie u ponoc najlepszego specjalisty w polsce, lekarz nie wysluchal
      mnie i zoperowal nos nie tak jak sie umawialismy - mam zdjecia sprzed operacji
      i rysunek lekarza, dwa dni przed zabiegiem jszcze raz konsultowalem sie z
      chirurgiem i przedstawialem sowja koncepcje a lekarz i tak zrobil swoje, na
      czesci chrzestnej utworzyl sie dosc spory guzek i caly czubek jest zbyt dlugi.
      W tej chwili szykuje sie na kolejna operacje - jesli ten sam lekarz nie bedzie
      chcial jej poprawic to chyba go zabije a juz napewno wyrobie odpowiednia opinie
      w internecie. Ludzie zastanowicie sie bo ja jestem zalamany. Nie polecam nikomu
      tego typu zabiegow.
      • Gość: erka Re: Operacja plastyczna i depresja IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 02.10.02, 13:13
        to dopiero drugi dzien, poczekaj , moze bedzie lepiej!
        • Gość: ccc Re: Operacja plastyczna i depresja IP: *.verizone.com.pl / 10.1.10.* 02.10.02, 13:32
          Od operacji minely dwa miesiace!! W lustrze widze tylko ten wielki nos :(
          • Gość: samanta Re: Operacja plastyczna i depresja IP: 5.2.1R1D* / *.kabel.telenet.be 02.10.02, 13:57
            Moze podeslij jakies zdjecie to ocenimy , moze twoj nos wcale nie jest zly?
            Zobacz co Michael Jackson zrobil ze swoim nosem to juz naprawde tragedia .
            Teraz musi "to cos" maskowac roznymi pudrami bo czubek jest niebieski (
            martwy bo krew nie dochodzi i jest zagrozenie ze w ogole mu odpadnie )
            A komu przeszkadzal jego nos ?
            Oczywiscie tylko jemu samemu i dlatego teraz musi chodzic w masce .

Mnie osobiscie nie podobaja sie tylko tzw orle nosy ale garbu podobno mozna
            latwo sie pozbyc . A inne -jakie sa takie sa nie zwracam na nie w ogole uwagi.
            Maly nos u wielkiego mezczyzny (Nick Nolte ) tez wyglada troche dziwnie .

Glowa do gory ccc
          • Gość: midm Re: Operacja plastyczna i depresja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 16:38
            Wciaz nie napisales (choc juz wiem, ze chodzilo o nos) co z nim bylo nie tak.
            • Gość: ccc Re: Operacja plastyczna i depresja IP: *.verizone.com.pl / 10.1.10.* 02.10.02, 17:50
              Garbik na kosci, szeroki na chrzastce - duzy i nadal jest taki, beznadziejnie.
              • Gość: midm Re: Operacja plastyczna i depresja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 18:00
                Moze teraz go poprawi tak zeby bylo ok. Ale nie dramatyzuj i nie unos sie az
                tak.
                • Gość: midm Re: Operacja plastyczna i depresja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 18:07
                  To w koncu tylko czubek nosa...
                  • Gość: ccc Re: Operacja plastyczna i depresja IP: *.verizone.com.pl / 10.1.10.* 02.10.02, 19:07
                    Niestety konieczna bedzie ponowna osteotomia (lamanie kosci) nos z polprofilu
                    wyglada fatalnie i sztucznie jak u pinokia. Swojego chirurga zabije w tym
                    tygodniu.
                    • Gość: ccc2 Re: Operacja plastyczna i depresja IP: *.acn.waw.pl 02.10.02, 19:26
                      Jasne, to jest najlepsze rozwiazanie.
          • Gość: erka Re: Operacja plastyczna i depresja IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 03.10.02, 09:24
            a sorry, cos mi się poplątało
    • Gość: madzik Re: Operacja plastyczna i depresja IP: *.idzik.pl / 192.168.6.* 02.10.02, 19:20
      ciekawa jestem w jakim szpitalu robiles ta operacje
      moja kolezanka miala 3 lata temu tez operacje plastyczna nosa, tak samo jak
      opisujesz efekt byl fatalny pozniej przeszla jeszcze 2 operacje korygujace ale
      efekt byl jeszcze gorszy kiedy poszla do innego chirurga plastyka ten
      powiedzial jej ze po operacji nalezy odczekac ok pol roku dopiero wtedy nos
      foruje sie dlatego odradzalabym Ci operacje poprawiajaca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka