Gość: AARGGHH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.02, 19:13 dlaczego swiat jest tak pochrzaniony, ze dzieciaki w wieku 17 lat juz nie maja ochoty na zycie? ja mam te 17 lat i NIENAWIDZE tego waszego swiata. aaa chce sie zacpac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AARRGHH Re: AARGGGHHHHH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.02, 23:26 tak, kocham was moje drogie ludki że NIKT NIE RACZYŁ sie zainteresować naprawde mam ochote zacpac sie, zapomniec o wszystkim... to nie jest kryzys wieku mlodzienczego, jak by sie moglo wydawac. ale nie bede nic wiecej pisal bo nikogo to przeciez nie obchodzi. zegnam niewiem po co mi bylo to wystapienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: AARGGGHHHHH IP: 62.233.163.* 21.11.02, 00:19 Gość portalu: AARRGHH napisał(a): > tak, kocham was moje drogie ludki że NIKT NIE RACZYŁ sie zainteresować > > > naprawde mam ochote zacpac sie, zapomniec o wszystkim... to nie jest kryzys > wieku mlodzienczego, jak by sie moglo wydawac. ale nie bede nic wiecej pisal bo > > nikogo to przeciez nie obchodzi. > > zegnam > > niewiem po co mi bylo to wystapienie JA TEŻ NIE WIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biox Re: AARGGGHHHHH IP: 212.33.67.* 21.11.02, 07:33 Witaj ! Przykro mi ze nikt nie odpowiedzial na twoj list ale jest tu sporo problemow na forum i jakos tak wyszlo. Ja mysle ze potrzebujesz kogos bliskiego do "podniesienia na duchu". W Twoim przypadku to nie musi byc depresja. Listopad ma to do siebie ze nastraja depresyjnie. Moze potrzebujesz jakiej zmiany w zyciu osobistym lub musisz odpoczac od najblizych. Nie wiem na czym polega problem i jak dlugo z nim sie zmagasz. Napisz cos dokladniej o sobie. Chętnie Cie wyslucham. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: argh Re: AARGGGHHHHH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.02, 12:43 dzieki za zainteresowanie. ale wiesz, zapomnijmy o tym. tu jest mnostwo ludzi o znacznie wiekszych problemach niz ja. w tej chwili jedno czego pragne to zaszyc sie w jakims zaciszu, wylizac rany, troszke pomyslec o tym wszystkim i moze bedzie dobrze. i moj problem jest niebanalny, nie chodzi o zadna szkole ani obowiazki z ktorymi bym sie nie wyrabial. nazwijmy to... chwilowym zagubieniem sie w swiecie, poczucie braku sensu, checi i motywacji.. to mija. sa momenty kiedy naprawde chce zyc, czuje ogromna energie i potencjal tworczy, ale na tym sie konczy. wowczas przychodzi jeszcze wiekszy dol. to taka hustawka emocjonalna, niestety o coraz wiekszej amplitudzie przechylen. mam tylko nadzieje ze wkrotce uda mi sie ja przychamowac bo tak sie nie da zyc. moglbym wchodzic w szczegoly, ale w tej chwili unikam tego bowiem samo myslenie o problemach zle nastraja mnie na dzisiejszy dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: argh Re: AARGGGHHHHH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.02, 12:49 listopad... to piekny miesiac. mam wrazenie ze wlasnie to jego depresyjne nastrajanie powoduje ze naprawde czuje ze zyje. ale to wszystko dzieje sie juz od dawna, mijaja pory roku, zmieniaja sie ludzie i okolicznosci, a ze mna wciaz to samo. wczorajsze wystapienie bylo w owej fazie zdolowania. wstydze sie go teraz, wstydze sie za siebie. to tez jest pewien element mojego problemu, wciaz robie glupoty i potem za nie zaluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: AARGGGHHHHH IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.02, 16:07 Zapewne nie chodzi ci o świat w ogóle, ale o jakiś twój konkretny świat w którym panuje chaos. Trudno zachować równowagę, jeśli jest się jeszcze wrażliwym człowiekiem, który więcej widzi i czuje. Dobrze, że rozpoznajesz swoje uczucia i wiesz, że po takim kryzysie wraca do ciebie chęć życia, dobrze się trzymać tej myśli. Nie uciekaj też od tej złości i rozczarowania, świat dorosłych bywa rozczarowujący, domyślam się, że nie zawsze można tak reagować, jakby się chciało. Znajdż jakiąś bezpieczna przestrzeń dla tej złości, sam wpadniesz na pomysł jaką. I niech moc bedzie z tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
ula_s Re: AARGGGHHHHH 22.11.02, 17:07 Nie ma sie co wstydzic ze piszesz na forum jak jestes w dolku. Pisanie to bardzo dobra terapia - pomaga "poukladac" mysli. Dlatego zamiast sie gryzc - pisz i korzystaj do woli z anonimowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: AARGGGHHHHH IP: *.rtk.net.pl / 192.168.102.* 22.11.02, 21:02 Jeżeli uważasz świat za paskudny,to przestań się nim przejmować i zadbaj o siebie. Bądź spokojny, zawsze próbuj zachować dystans, nie oczekuj zrozumienia, po prostu dostrzeż własną wartość i pielęgnuj ją. Nie bądż toksyczny dla bliskich - oni też chcą mieć trochę spokoju i też nie czują się dziećmi szczęścia.Zawsze bedę pamiętać taki tekst: "Tak różnie można wędrować Wzdłuż południków, przez równik A przecież jest ta droga - ta, którą iść najtrudniej. Nią zawsze dojdziesz do kogoś Choćbyś miał morza przepłynąć Autostradami tak prosto, tak łatwo ludzi minąć ..." Nawet nie myśl o ćpaniu - od tego jeszcze nikomu się nie poprawiło. Zapamiętaj wiersz, może Tobie też pomoże. Zachowaj dystans. Pozdrawiam .Asia. Odpowiedz Link Zgłoś