Dodaj do ulubionych

seroxat-działanie

17.02.06, 21:07
jak się czujecie podczas działania tego leku? najlepiej jakby ktoś z Was
skontrastował ten stan i odczucia przy kontaktach z ludźmi w sytuacji
normalnej i w sytuacji gdy jesteście pod jego wpływem. ja sceptycznie
podchodzę do takich wynalazków farmacji, bo obijały się o uszy opinie i takie,
że powrót do życia bez 'serotoninowychwychwytywaczy' jest podwójnie
bolesny..jakie są wasze opinie?
Obserwuj wątek
    • krecik86 Re: seroxat-działanie 20.02.06, 14:46
      No więc ja to brałem. Krótko i chyba za krótko ale coś tam jednak na mnie
      podziałało, tak że chciałbym wrócić do tego ale niestety ten lek i wizyta u
      psychiatry są cholernie drogie i mnie nie stać na to :( lek-100 zł wizyta 50 zł
      plus dojazd i inne tego typu badziewie = musiałbym wydawać co miesiąc 200 zł na
      te leczenie. A w dodatku to leczenie tytlko farmakologiczne (a przydałoby się
      wraz z braniem tego leku jakaś dobra psychoterapia, a to też niestety kosztuje.
      Chyba że się ma szczęście i się trafi załapać ubezpieczenia. Mi się niestety
      nie udało).

Lek trochę na mnie podziałał. Być może gdybym brał go dłużej i kierował się
      poleceniami lekarza, bardziej by mi pomógł. Teraz to już wracam do stanu sprzed
      brania leku. Nadal mam fobie.
      W czasie brania leku ne odczuwałem paniki. Lęk jakiś taki sobie czułem, ale
      żeby latać po 3 razy z rzędu do kibla to już tego naprzykład nie było. Nawet
      przed egzaminem poszłem z uśmiechem na twarzy. Można powiedzieć śmiało, że jest
      to pigułka szczęścia jak to nazywają tego typu leki. Seroxat ma sporo efektów
      ubocznych, które część z nich odczułem. Międzyinnymi ból głowy i nuuudności
      (chodzi o takie ciągłe przełykanie śliny xD nawet wporzo to było).
      Seroxat bym polecił. Ale:
      - musisz uzbroić się w cierpliwość- działa po rau tygodniach ( umnie po 2)
      - MUSISZ stosować się do poleceń lekarza
      - musisz uzbroić się w gotówkę :D
      - najlepiej połączyć farmakologie z terapią psychiatryczną
    • krecik86 Re: seroxat-działanie 20.02.06, 14:49
      clouddead napisał:

> jak się czujecie podczas działania tego leku? najlepiej jakby ktoś z Was
      > skontrastował ten stan i odczucia przy kontaktach z ludźmi w sytuacji
      > normalnej i w sytuacji gdy jesteście pod jego wpływem. ja sceptycznie
      > podchodzę do takich wynalazków farmacji, bo obijały się o uszy opinie i takie,
      > że powrót do życia bez 'serotoninowychwychwytywaczy' jest podwójnie
      > bolesny..jakie są wasze opinie?

aha jesli chodzi o kontakty to jestes bardziej wyluzowany i odwazniejszy- tak w
      skrocie by to mozna bylo nazwac
      • tarja30 Re: seroxat-działanie 23.02.06, 18:00
        seroxat kosztuje ok.45zl a nie 100
        • krecik86 Re: seroxat-działanie 23.02.06, 19:28
          tarja30 napisała:

> seroxat kosztuje ok.45zl a nie 100

to dziwne bo ja kupując go w połowie grudnia płaciłem 100 zł z czymś
          (10mg/27,28, czy 29 tabletek)
          • kontika82 Re: seroxat-działanie 24.02.06, 09:59
            niemozliwe!!! seroxat kosztuje w Wawie 50zl
            • kontika82 Re: seroxat-działanie 24.02.06, 10:00
              i to 20mg, 30 tabletek
            • krecik86 Re: seroxat-działanie 03.03.06, 23:34
              Oszukali mnie !!! Banda polskich decydentów!
              • grgi1 Re: seroxat-działanie 21.03.06, 22:58
                Masz racjie POPIERAM - a tak nawiasem mówiąc nie występowałeś czasem w filmie z
                takimi tektórami reklamowymi:))))))
    • mala_mi244 Re: seroxat-działanie 25.02.06, 22:42
      seroxat jest przede wszystkim lekarstwem na fobie spoleczna. i z doswiadczenia
      wiem, ze dziala. dziala rowniez lekko antydepresyjnie, ale wg mnie nie jest to
      jego podstawowy cel. rzeczywiscie najlepsze efekty sa, gdy polaczy sie go z
      terapia, najlepiej grupowa. ja bralam go przez jakies 7 miesiecy. rzeczywiscie
      na efekty trzeba poczekac :) ale sa!!! jakie mialam objawy: pierwsze dwa
      tygodnie bylam caly czas spiaca. do miesiaca - drgawki przed zasnieciem i w
      trakcie snu. w drugim-trzecim miesiacu brania - kosmiczna euforia. a potem
      wszystko sie powoli wyrownuje. jesli chodzi o powrot do zycia, to nie mialam
      ZADNYCH skutkow ubocznych. z tym, ze stopniowo zmniejszalam sobie dawke przez
      ostatni miesiac. cena jaka placilam to bylo ok 100 zl za opakowanie, ale z tego
      co widze w postach moze rzeczywiscie stanial. w kazdym razie terapia + seroxat
      pomogly mi na fobie spoleczna, ale trwalo to kilka miesiecy. i teraz moge to
      spokojnie napisac, bo leczylam sie ponad rok temu, od wielu miesiecy nie biore
      seroxatu, a objawy nie wracaja.
    • pestka71 Re: seroxat-działanie 21.03.06, 23:06
      Opakowanie seroxatu w Bydgoszczy kosztuje 30 zł z groszami. Co za zdzierstwo w
      tej stolicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka