ry-bka Re: Macie jakiś cel w życiu? 06.03.06, 20:28 znaleźć cel w końcu a wcześniej wyzdrowieć Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: Macie jakiś cel w życiu? 06.03.06, 20:35 nie wiem. kiedys wbyl, teraz sie (ro)zmył. Odpowiedz Link Zgłoś
eizo1 Re: Macie jakiś cel w życiu? 06.03.06, 22:38 A jeśli można spytać. Jesteście wieżący? Ja jestem ateista nie widzący żadnego absolutnie sęsu w życiu. czyli jednym słowem porażka Odpowiedz Link Zgłoś
yavandir Re: Macie jakiś cel w życiu? 06.03.06, 22:47 Czasami widze cos co mozna nazwac celem w zyciu.Chcialbym je przezyc szczesliwie z ukochna osoba przy boku (ktorej jak narazie nie posiadam i nie zapowiada sie zeby to sie zmienilo :( Odpowiedz Link Zgłoś
ogrom Re: Macie jakiś cel w życiu? 06.03.06, 22:50 Zawsze widzialam cel.. w swoim życiu i zawsze przy mnie ktoś był. Odkąd nikogo nie ma nie widze sensu. Niewoele mi się chce i wogole dno. Prawda jest taka, że sama siebie unieszczęsliwiłam swoją głupotka i chorą ambicja :((((( ważni są tylko bliscy ludzie... pozdrówka Olla - Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: Macie jakiś cel w życiu? 06.03.06, 23:27 hmmm, no nie wiem co napisac. strasznie skomplikowana sprawa jest u mnie- najprosciej:przeszlam cala droge od wiary po ateizm ponownie wracajac,ale tylko do agnostycyzmu. tak sie bujalam pare lat, do obecnego momentu. modle sie, mozna chyba napisac, ze wierze-ale jakos nie jestem przekonana w100%. wciaz szukam, ale chyba jestem blizej niz dalej od wiary.;o)i dobrze mi z tym. ja chyba jeszcze emocjonalnie nie dojrzalam by napisac: jestem wierząca, ale z perspektywy innej osoby mozna by mnie tak odbierac.;o) uff, skomplikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
anjakarenina Re: Macie jakiś cel w życiu? 06.03.06, 23:07 moim celem jest, żeby żyć. a nie przechodzić przez życie jakoś tak bokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
patyczka82 Re: Macie jakiś cel w życiu? 06.03.06, 23:09 dobrze powiedziane.też się pod tym podpiszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
eizo1 Re: Macie jakiś cel w życiu? 06.03.06, 23:17 pięknie dziękuje za wpisy ale czemu nikt nie napisał czy jest wieżący wstydzicie sie? a może boicie rewolucji moralnej?????? Odpowiedz Link Zgłoś
ogrom wierzyć/niewierzyć 06.03.06, 23:39 Kiedyś była wierząca, albo tak mi się zdawało..... w takiej wierze byłam wychowywana. Choć na mszy zawsze ziewałam.:) Teraz sądzę, że nie wierzę. Bliskie mi jest wytłumaczenie ezoteyczne, że Bóg to energia, siła, wibracja itd....... Więc chyba jestem niewierząca, bo nie wierze w Boga osobowego..... wtedy zaczynam sie znim kłocic no a to uderza we mnie.... więc wolę tego unikać! Zreszta gdy wierzyłam to wierzyłam tez że on za mnie pozałatwia wiele spraw a to nie takkkkkkk zupełnie nie tak... pozdrówka Olla - Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: Macie jakiś cel w życiu? 07.03.06, 09:48 chce zeby bylo dobrze mnie i moim bliskim. a jesli chodzi o Boga - dotknales waznego tematu. mozna podchodzic do tego systemowo - czlowiek jako system chce byc czescia nadrzednego systemu. kazdy czlowiek ma potrzeby spirytualne, ktore swietnie spelnia religia. Ci ktorzy wierza w Boga rzadziej maja problemy psychiczne i szybko z nich wychodza. niestety bledy "pedagogiczne" naszego Kosciola zniszczyly prawdziwa wiare, szczegolnie osob inteligentnych i wrazliwych. ja wierze w istnienie sily najwyzszej, tylko nie wierze, ze ona nad nami czuwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ogrom Re: Macie jakiś cel w życiu? 06.03.06, 23:50 Jeszcze dodam, że chciałam mieć swoją własną rodzinkę, ale najpierw postawnoiłam skonczyć z moim byłym studia. Wszytsko to co miałam w sobie te klimaty odleciały wsina dal jakiś czas temu i juz nie chce rodzinki i nie cche męża ani normalnego życia. Wszytsko szło w dobrą stronę jeszcze kilka lat temu, ale prysło ot tak se..... więc jestem pod wozem....... albo w nawozie:) pozdrówka Olla Odpowiedz Link Zgłoś