Dodaj do ulubionych

Lamblioza i depresja

16.03.06, 22:45
Zakładam ten wątek, ponieważ spotkałam się z opiniami, iż pasożyty mogą
powodować stany depresyjne. Przed dwoma laty walczyłam z lambliami, ale po
jakimś czasie dałam sobie spokój, gdyż psychicznie już nie wytrzymywałam.
Dobijało mnie chodzenie od lekarza do lekarza,ciągła obecność licznych cyst w
badaniach kontrolnych , wiele działań niepoządanych lekarstw, w tym złe
samopoczucie. Obecnie mam wrażenie, że lamblie uaktywniły się, wszystko mnie
boli, w tym stawy i głowa, mam uczucie pełności i leczę na poważnie depresję.
Czy mogę mieć rację, iż te dwie sprawy są w jakiś sposób od siebie zależne?
Obserwuj wątek
    • katii24 Re: Lamblioza i depresja 16.03.06, 22:50
      witam.mialam na parazytologii o g.lamblii ale nie slyszalam nic na temat ze
      wplywaja one na depresje.
      • euforyk Re: Lamblioza i depresja 16.03.06, 23:04
        ale na całym wykladzie byłaś? nie wyszłaś do ubikacji na chwilke, albo na kilka
        minut oddałaś sie marzeniom zwiazanymi z wakacjami? bo mogło sie tak zdarzyc ze
        akurat w tym momencie o tym mowil wykladowca i niedoslyszalas.
        • katii24 Re: Lamblioza i depresja 16.03.06, 23:21
          hehehh:);) z tego co pamietam to giardia nie wplywa na depreche ale inne
          choroby pasozytnicze moga wplywac.
          • euforyk Re: Lamblioza i depresja 16.03.06, 23:25
            np. pijawki emocjonane moga wyssać siły życiowe i wykorzystać osobnika do swoich
            celow.
            • katii24 Re: Lamblioza i depresja 16.03.06, 23:59
              Dobrze powiedziane o tych pijawkach.Mialam takiego kolege ,ktory lubil
              przychodzic do mnie i opowiadac o swoich problemach .Ja tylko sluchalam jego
              zali.Doszlo do takiego stopnia ze musialam przestac sie z nim kontaktowac bo
              dzialal na mnie jak pijawka,ktora wysysala moje sily zyciowe.Innych moge
              sluchac ale on byl specyficznym przypadkiem.Szoook
              • euforyk Re: Lamblioza i depresja 17.03.06, 09:24
                Biedny kolega chciał zrozumienia u płci przeciwnej. Ciekawe co muszą czuć faceci
                słuchający żali kobiet.
                • katii24 Re: Lamblioza i depresja 17.03.06, 10:37
                  Nie wiem hehehe,ale on byl specyficzny.Jestem osoba ,ktora lubi pomagac ludziom
                  i to robie.Mowia,ze jak ja cos im powiem to dociera to donich i cenia moje
                  zdanie.Nie wiedza tylko ,ze ja sama mam ze soba problemy bo niestety nie maja
                  pojecia.Ale ten chlopak byl specyficzny i zrobilam to dla swojego dobra.Wyszlam
                  z depresji i jak sluchalam jego problemow przez 1,5 roku kiedy non stop tego
                  potrzebowal sama w nia spowrotem popadlam bo zaczelam myslec tak jak on.Innych
                  z podobnymi problemami moge sluchac ale nie jego.Wiem ,ze pomoglam
                  przyjecielowi,ktory nie chcial juz zyc bo laska go rzucila.Potrafil przyjezdzac
                  i prosic o pomoc o 12 w nocy i ja mu pomagalam.Docieraly do niego tylko moje
                  slowa bo sama przezylam cos podobnego.Jest tylko taka roznica ze moj facet nie
                  zyje.Nie wiem jak to jest miec mysli samobojcze bo ja tego nie przezywam...w
                  czasie choroby ale wiem jak to jest byc zostawiona przez samobojce...dlatego
                  nigdy nie odwaze sie na taki czyn!!!
                  • sneeper Re: Lamblioza i depresja, alergia 17.03.06, 12:03
                    a ja dostałem potwornego kataru,
                    kichami tone we łzach, dopiero sie ocknałem i spopjrzałem na chusteczki
                    higieniczne , PERFUMOWANE, czasem używałem takich ,sporadycznie ,ale nic sie nie
                    działo , a teraz z nikąd przypadkiem powstał samonapędzający się mechanizm kataru,
                    -moze alergen
                    • ida37 Re: Lamblioza i depresja, alergia 17.03.06, 18:41
                      ??? ...???...:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka