Dodaj do ulubionych

seroxat a prolaktyna

19.05.06, 12:28
szukałam ostatnio info o prolaktynie (zdaje się,że mam jej za dużo) i podobno
przyjmowanie leków antydepresyjnych może podnieść poziom tego hormonu. W
ulotce nie ma nic na temat jego wpływu na prolaktynę, ale na inne hormony
działa. Miałyście może problemy z hormonami po seroxacie?

Alicja
Obserwuj wątek
    • frygamfs Re: seroxat a prolaktyna 19.05.06, 14:23
      podwyższają i to mogą nawet znacznie. U mnie prolaktyny było 5 razy za dużo niż trzeba i zanikła miesiączka. Nawet jak brałam bromergon, który jest na zbicie prolaktyny to ona rosła, bo brałam lekarstwa. To dziwne, że na ulotce seroxatu nic o tym nie piszą. Ja brałam rexetin, który jest tańszym odpowiednikiem i tam na ten temat było. Dopiero odstawienie leków i zwiększenie bromergonu dało rezultaty. Prolaktyna mi spadła do normalnego poziomu, ale miesiączki nadal nie mam.
    • cassis Re: seroxat a prolaktyna 19.05.06, 14:41
      Ja mam ogólnie dość spory bałagan w hormonach (leczę się w tym kierunku u endo)
      ale nie wiem czy ma to związek z przyjmowaniem Seroxatu.
      Fakt, że prolaktynę miałam podwyższoną ponad normę chyba z 6 razy (podczas
      Seroxatu).
      • sneeper Re: seroxat a prolaktyna 19.05.06, 15:12
        zadna przyjemnosc lizanie loda przez szybe
    • mamusia1999 Re: seroxat a prolaktyna 19.05.06, 18:09
      u mnie w ulotce jest, ze moze wywolac podwyzszenie prolaktyny do laktacji
      wlacznie. wiec ani chybi twoje podwyzszenie od seroxatu.
      za to ja mam laktacje a nie mam podwyzszonej prolaktyny.
      • alicja30 Re: do mamusia 1999 19.05.06, 21:36
        Mam do Ciebie pytanie o laktację. Czy mogę na priva, bo tak mi głupio
        o "cyckach" na forum?

Alicja
      • alicja30 Re: seroxat a prolaktyna 20.05.06, 00:17
        mamusia1999 napisała:

> u mnie w ulotce jest, ze moze wywolac podwyzszenie prolaktyny do laktacji
        > wlacznie.

Czytam ulotkę wszerz i wzdłuż i nie ma! Gdzie to jest napisane? W punkcie
        4 "Możliwe dziełania niepożądane" jest mowa o zaburzeniach metabolicznych i
        hormonalnych i piszą tu o zmniejszeniu stężenia sodu we krwi i zaburzenia
        wydzielania ADH - hormonu wazopresyny. Gdzie ta prolaktyna?
        W którym roku została opracowana Twoja ulotka? Moja w 2002.

Alicja
    • mogra1 Re: seroxat a prolaktyna 19.05.06, 18:48
      W tym tygodniu robiłam badania na poziom prolaktyny i takie ogólne krwi. Moja
      ginekolog chce mi dać hormony na uregulowanie cyklu bo też mam z tym problemy.
      Zobaczy jak wyjdą badania i wtedy zadecyduje. Też mam problemy z miesiączkami.
      Ostatnio po wywoływaniu miesiączki Luteiną dostałam takiego krwotoku że
      spędziłam 3 dni w szpitalu i musiałam przejść zabieg wyłyżeczkowania. Lekarka
      mówi że te hormony mogą się chrzanić od Seroxatu właśnie. bromergonu raczej nie
      będę mogła brać. Kiedyś dostałam go na zatrzymanie laktacji i było ze mną
      fatalnie. Zasłabłam, wymiotowałam i miałam okropne zawroty głowy.
      • cassis Re: seroxat a prolaktyna 22.05.06, 09:54
        Mogra - a co sądzi Twoja lekarka o łączeniu hormonów z antydepresantami?
    • agati77 Re: seroxat a prolaktyna 20.05.06, 19:51
      Hej!
      Nie brałam seroxatu,ale za to brałam inne antydepresanty,m.in. sulpiryd i miałam
      po nim lekkie problemy z prolaktyną.Wystąpił u mnie lekki mlekotok i zaburzenia
      cykli.Po odstawienu leku wszystko wróciło do normy.
      • alicja30 Re: seroxat a prolaktyna 21.05.06, 00:00
        Dzięki za odpowiedzi, ale ciągle nie rozumiem jak to jest, że w mojej ulotce
        nic nie ma na ten temat. Może stara jakaś jest, nieaktualna :) Może już się
        czegoś nowego o swoim produkcie dowiedzieli i szybko dopisali?

Alicja
        • sneeper Re: seroxat a prolaktyna 22.05.06, 19:37
          nieinformowanie o wplywie nadmiaru prolaktyny na sex
          i nienaprawianie tego - to zabujastwo dla zonatych
          mezczyzn leczacych sie na kazda chorobe psych.
          zla sytuacja w malzenstwie nasila chorobe -wtedy dostajesz wiecej lekow ktore
          jeszcze podnosza poziom prolaktyny,nie mowiac o bezposredniej impotenji powodowanej
          przez leki + zatajanie tgo [przez psychiatre albo jawne odmowy,
          jesli sie upomnisz,odsylanie do endokrynologa- chociaz wszedzie pisze ze
          psychiatra ma obowiazek to poprawic,to jest proceder tylko dla osobistej wygody
          lekarzy i zmowa milczenia.
          • paflina Re: seroxat a prolaktyna 16.10.06, 21:37
            proszę mi powiedziec czy robiliście sobie badania na ustalenie poziomu
            prolaktyny?? ja biorę seroxat i chyba mam podwyższona prolaktynę, zrobił mi sie
            guzekna lewej piersi, strasznie bolący, poza tym leci mi coś z piersi fu jak
            mleko i jajniki mnie bolą. mam skierowanie na badanie prolaktyny, strasznie
            się boję , bo bedą mi pobierać krew, później dawać jakąś tabletkę i znów
            pobierać krew. czy seroxat i ta tabletka która jutro dostanę nie będą ze sobą
            kolidowały, błagam o odpowiedź
            • molee Re: seroxat a prolaktyna 19.10.06, 08:33
              Żeby karmic najpierw trzeba urodzić -proponuje zapłodnienie zagęszczoną
              chloropromazyną, jak nie zeżre macicy - do widzenia

o czym my rozmawiamy -snp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka