ewa1234567891011 24.05.06, 20:23 czy też macie przy depresji zawroty głowy i takie dziwne uczucie z karku? bardzo sie denerwuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luba9 Re: zawroty głowy 24.05.06, 23:25 sztywnienie karku jasne, zawroty głowy tyż, podrzędne imitacje, stawałam na jednej nodze z zamkniętymi oczami i sprawdzałam jak jest z moja równowagą było oki a zawroty były takie że myślałam, że się przewrócę Odpowiedz Link Zgłoś
violatress tak, byly 24.05.06, 23:50 bardzo mocne czasami, na poczatku mialam bardzo silne problemy z lapaniem rownowagi za to sztywnienia karku nie doswiadczylam Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: zawroty głowy 25.05.06, 11:18 To prawda Luba9 ze zawroty glowy, rozmaite odczucia pochodzace z naszego ciala bardzo czesto nie sa prawdziwe. Jest bardzo wiele urojonych odczuc np glod zaraz po jedzeniu, nie odczuwanie wcale glodu, wrazenie omdlenia, palpitacje serca i wiele innych. Te odczucia wywoluja strach i sa tym silniejsze im wiecej wywoluja strachu. Kiedy przestaja wywolywac strach, cofaja sie i znikaja. Dlatego Ewo jesli chcesz sie pozbyc bolu glowy to staraj sie go ignorowac. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ade1 Re: zawroty głowy 26.05.06, 14:49 ja mialam okropne zawroty- przeszlam milion badan w tym zakresie nic nie wykazaly, mnam tez nerwice lekowa, i w sumie to sama doszlam do wniosku ze skoro badania nic nie wykazaly to chyba te zawroty od nerwicy- lekarz twierdzi ze tak moze byc, ale dopiero po mojej sugestii Odpowiedz Link Zgłoś
marenta Re: zawroty głowy 26.05.06, 17:47 ja mam wrażenie że u mnie zawroty głowy są związane z wstrzymywaniem oddechu pod wpływem jakiegoś lęku. Teraz jak zaczęłam się pilnować, to aż jestem w szoku że można żyć na takiej małej ilości tlenu. Odpowiedz Link Zgłoś
fregata Re: zawroty głowy 26.05.06, 19:10 Z karku lub z czubka głowy, jakbym miała tam ciężkie tomisko. I drętwienie rąk, nóg (jeszcze ujdzie) oraz języka, gardła (myślę, że się udzuszę). Bez picia, jedzenia, cukierków, afobamu się nie ruszam z domu, więc coraz łatwiej mi odpowiedzieć na zawroty głowy "mam to w dupie, zaraz mogę wyjść i nic mi się nie stanie". Że jestem gadułą bardzo pomaga mi rozmowa, bo zapominam, że jestem w miejscu, w którym zwykle wpadam w panikę. Grunt to przekonać siebie, że czym bardziej się denerwujemy tym mamy więcej objawów nerwicy, w postaci na przykład dziwnego uczucia z karku. Odpowiedz Link Zgłoś