truskaweczka_0 07.06.06, 08:58 czy po tych lekach mozna przytyc.Niestety nie ma tego w opisie a ja dziwnie przytyłam.Moze ktos mi odpowie .Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miriam11 Re: Luxeta-Miansemerck 07.06.06, 10:11 O ile dobrze kojarzę Luxeta to odpowiednik Zoloftu. Ja po Zolofcie kiedyś zjechałam 6 kg w 2 tygodnie, bo dostałam totalnego jadłowstrętu. Ale teraz biorę znowu Zoloft i nie mam takich objawów. Na każdego leki działają inaczej, np. są tacy co po Depakine tyją, a są tacy co nie. Z Luxetą pewnie jest podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
emjott Re: Luxeta-Miansemerck 07.06.06, 10:20 Po mianserinie (odpowiednik miansemercku)się totalnie tyje. Przeczytaj inne wątki o tyciu po lekach. Są najczęściej właśnie o tym leku Odpowiedz Link Zgłoś
miriam11 Re: Luxeta-Miansemerck 07.06.06, 10:24 emjott napisała: > Po mianserinie (odpowiednik miansemercku)się totalnie tyje. Przeczytaj inne > wątki o tyciu po lekach. Są najczęściej właśnie o tym leku No właśnie, zapomniałam o mianserynie. Na dawce 150 (w szpitalu) podjechałam z 50 kg na 74.... ale to był okres wychodzenia z bulimii, kiedy już nie rzygałam, a jeszcze nie mogłam się opanować z jedzeniem i pożerałam ilości nieprawdopodobne. To też na pewno miało wpływ, nie sama mianseryna. Odpowiedz Link Zgłoś
wisienkaa2 Re: Luxeta-Miansemerck 07.06.06, 21:27 ja biore teraz Luxeta, ale nie przytylam, a to Miansemerck to nie wiem co to jest. stale mi jakos nie dobrze i glowa mnie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
wisienkaa2 Re: Luxeta-Miansemerck 07.06.06, 21:30 Luxeta i Miansemerck to jest to samo??? Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: Luxeta-Miansemerck 07.06.06, 21:37 brałaś mianserynę 150mg? o mój Boże współczuję-ja po dawce 20 mg dziennie nie byłem przytomny i przesypiałem cały dzień nie wiedząc o co chodzi-strasznie naćpany byłem po tym już po 20mg a Ty brałaś 150? to ja bym spał i nie był w stanie wstać nawet na chwilę w ciągu dnia Odpowiedz Link Zgłoś
michela26 Re: Luxeta-Miansemerck 10.06.06, 16:07 kazdy reae inaczej na dany lek..ja brałam kilka lekow zanim znalazłam swoj, czyli luxete..nie odczuwam zadnych skutkow ubocznych..wczesniej brałam seronil..na poczatku był swietny,lepiej sie poczułam, nie chciało mi sie tak jesc jak zwykle, ale po 2 tyg przestał działa cnie wiem dlaczego///potem brałam maclocil, ale okazał sie za słąby...a luxeta jest strzałem w dziesatke..mysle, że jesli komus nie odpowiada, powinna byc odstawiona, sa rozne leki,,i trzeba znalezc swoj.; Odpowiedz Link Zgłoś