Dodaj do ulubionych

czy znacie te leki

02.08.06, 18:43
zdecydowałam się zmienić lekarza. poszłam do poleconej pani profesor
przepisała mi poniższe leki
tisercin
tegretol
ludiomil
no i klonazepam,który znam
czy ktoś z was brał powyższe leki i może mi coś powiedzieć o nich.
lucyna ty bierzesz klonazepam. powiedz mi jak to jest z przyzwyczajaniem się do tego leku, jaką bierzesz dawkę tego świństwa. ja mam brać pół tabletki 2 mg przed zaśnięciem.
Obserwuj wątek
    • rzeznia_nr_5 Re: czy znacie te leki 02.08.06, 18:47
      4 leki naraz tak?Cóż,niestety profesura o niczym nie świadczy.

I na jakie pytam schorzenie ten cały arsenał?
      • frygamfs Re: czy znacie te leki 08.08.06, 19:56
        rzeźnia masz rację pani profesor o mało nie wpędziła mnie do grobu. skończyło się wizytą w szpitalu. koniec świata co ja przeżyłam. straszne
        • maliana Re: czy znacie te leki 10.08.06, 11:46
          co się stało? napisz coś wiecej. Pozdrawiam.
    • looserka Re: czy znacie te leki 02.08.06, 20:01
      Ja znam ludiomil. Nie wiedziałam, że ten lek jest jeszcze na rynku - brałam go
      bardzo dawno temu, w pierwszej połowie lat osiemdziesiątych i wówczas wyciągnął
      mnie z dość głębokiej depresji i uratował od skierowania na oddział szpitalny.
      Wówczas był to lek "z darów", dostawałam go za darmo od lekarki. To
      antydepresant z grupy chyba czteropierścieniowych, pamiętam, że nie odczuwałam
      chyba żadnych efektów ubocznych i nie było problemów z odstawianiem.
    • malgosia963 Re: czy znacie te leki 03.08.06, 10:58
      Słyszałam, że Clonazepam najbardziej uzależnia i po nim najtrudniej jest wyjść
      z uzależnienia. Nie polecałabym do dłuższego stosowania.
      • lucyna_n co do clono 03.08.06, 11:21
        Jak ze wszystkimi benzo , trzeba uważać, ale dla mnie clono ma tę zaletę że jak trzeba dziala dlugo a nie
        tak jak afobam(xanax) jakieś dwie godziny i łagodniej "kończy" się we krwi .
        Ja w tej chwili biorę ten lek doraźnie w dawce 0,25, ale kiedyś bralam w swej nieświadomości ok 6-8 mg
        dziennie przez dwa lata, czy jakoś tak. Odwyk nie należał do przyjemności, ale dlatego że bralam ten lek
        w dużej dawce, regularnie codziennie przez bardzo dlugi okres czasu, bo myślalam że tak trzeba.
        • anka9910 Re: co do clono 09.08.06, 23:22
          Jakieś 20 lat temu lekarz zapisał mi tegretol razem z innymi lekami przy nerwicy
          lękowej. To jest lek przy padaczce. Zażyłam raz i myślałam że to już
          koniec.Więcej tego nie wzięłam.
          • lucyna_n Re: co do clono 10.08.06, 11:48
            tegretol w psychiatrii jest stososowany jest jako stabilizator
            • zoltanek Re: co do clono 10.08.06, 12:05
              wycisza wszystkie impulsy w mózgu powyżej pewnej normy. zapobiega więc napadom padaczki, które można porównać do zespołu bardzo silnych impulsów. trudno się po nim zezłościć, ale także ulec ekscytacji. zważywia. straszne. depakina działa w bardziej subtelny sposób.
              • lucyna_n Re: co do clono 10.08.06, 12:22
                dawki depakiny mnei przerażają, nie chcę, nie będę.
    • zoltanek Re: czy znacie te leki 10.08.06, 11:50
      tegretol to nieprzyjemny lek. dostałem zapas na 3 miesiące, a w szufladzie nadal mam zapas na 2 miesiące i 28 dni. czułem sie po nim jak roślinka. zupełny brak uczuć i kreatywności. nie pogadasz. po przygodzie z tym lekiem definitywnie wyrzekłem się jakiejkolwiek farmakologii.
      • lucyna_n Re: czy znacie te leki 10.08.06, 11:51
        myślałam że taki eksperymentator ja Ty nie boi się żadnej tabletki.
        • zoltanek Re: czy znacie te leki 10.08.06, 11:59
          z czasem staję się coraz bardziej strachliwy. nie lubie już leków, które zmieniają świadomość. musze przyzwyczaić sie do jednego stanu umysłu, nawet jeśli jest on mało atrkcyjny. nie można żyć ciągle w rozdwojeniu jaźni.
          eh, opinia jest trwalsza niż skała i pewnie będzie ciągneła sie za mną do końca mych forumowych dni.
          to chyba naturalna droga rozwoju depresiaka. po kilku nieudanych próbach wyrasta się z leków.
          • lucyna_n Re: czy znacie te leki 10.08.06, 12:21
            po kilku nieudanych próbach pozostaje benzo..
            dobra, już nic nie mówię..
            • mr.zetka Re: czy znacie te leki 10.08.06, 12:47
              zoltanek i lucyna_n
              czy zastanawialiście się kiedyś nad tym, że Wasze wypowiedzi zachęcają ludzi w
              dołku do eksperymentowania z lekami na własną rękę? Na zasadzie dość
              prymitywnej afirmacji tego "jak bardzo jest mi niedobrze" i aby było to widać
              na zewnątrz...
              • zoltanek Re: czy znacie te leki 10.08.06, 13:23
                a może właśnie zniechęcają. od przewidywania konsekwencji takich rozmów są socjologowie. mnie to naprawdę nie obchodzi.

o bezno grzech źle mówić. ale tego też już nie używam. chociarz korci podczas nieprzespanej. nocy....

--
                Looserka nie śpi nigdy
                • lucyna_n Re: czy znacie te leki 10.08.06, 14:15
                  ja zachęcam do brania leków na wlasną rękę?
                  to jakaś nowość dla mnie, niby gdzie?
                  w życiu nie zjadlam jednego procha nie przepisanego przez psychiatrę.
                  Kilku przepisanych owszem ,nie zjadlam.
                  • sneeper Re: para wiara 10.08.06, 14:25
                    czesc, widze ze tez chcesz byc ortodoksyjna Katoliczka,
                    i nie brac Komunii sw. "na wlasna reke" , ale paciorka chyba nie moowisz :))
                    • sneeper Re: para wiara 10.08.06, 14:27
                      modlic sie tzreba , "kto sie nie modli ten sie nie zbawi"
                      a do obcych bozkoow nie beede, bede sie pokryjomu
                      domagal wolnosci !!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka