szyderca_i_glupawiec 08.10.06, 15:25 podawajcie konkrety, jaki lek i ile czasu, chodzi mi o znaczną, zauważalną poprawę, inne szczegóły mile widziane Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elfrid Re: ile czasu daliscie lekowi zanim zadziałał? 08.10.06, 15:34 Do czasu pierwszej wyraźnie odczuwalnej poprawy: Fevarin - 3tyg Efectin 1,5tyg Cital 2tyg Fluoksetyna 2tyg (strasznie mnie nakręcała, nie mogłem usiedzieć) Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: ile czasu daliscie lekowi zanim zadziałał? 08.10.06, 15:47 pramolan-po 1,5 tyg zero efektu psych zmieniła lek seronil-poprawa po ok. tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam11 Re: ile czasu daliscie lekowi zanim zadziałał? 08.10.06, 15:52 Seroxat - w ciągu 2 tyg. pozbyłam się stanów lękowych Odpowiedz Link Zgłoś
szyderca_i_glupawiec Re: ile czasu daliscie lekowi zanim zadziałał? 08.10.06, 15:54 kurcze, zapomniałem jeszcze o kilku kwestiach - jeżeli była poprawa po jakims czasie, to co działo się dalej?, jak długo braliscie ogólnie lek?, dlaczego zrezygnowaliscie? na co pomagał lek? - na co chorujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: ile czasu daliscie lekowi zanim zadziałał? 08.10.06, 16:06 po kilku mies. seronilu musiałam zwiekszyc dawke, a ostatecznie zmienić na inny. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam11 Re: ile czasu daliscie lekowi zanim zadziałał? 08.10.06, 16:20 Seroxat brałam 5 miesięcy, potem przestał działać i dlatego musiałam zmienić lek. Choruję na cyklotymię + jako bonus dodatkowy stany lękowe Odpowiedz Link Zgłoś
euforyjka Re: ile czasu daliscie lekowi zanim zadziałał? 08.10.06, 16:38 zacznij sam brać to zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
szyderca_i_glupawiec Re: ile czasu daliscie lekowi zanim zadziałał? 08.10.06, 16:42 euforyjka napisała: > zacznij sam brać to zobaczysz. słuchaj słonko, ja brałem sporo leków i po żadnym widocznej poprawy nie poczułem, dlatego zastanawiam się czy nie za krótko na nich nie jechałem. Cos kiepsko z pamięcią u Ciebie po seroxacie bo pisałem o tym na seroxatowskim forum Odpowiedz Link Zgłoś
irga7 Re: ile czasu daliscie lekowi zanim zadziałał? 08.10.06, 17:43 Seronil zadziałał po ok.3 tyg.Uspokoił,wyluzował,zdystansował.Brałam go przez trzy i pół mies.Lekarz zdiagnozował mój przypadek jako stan depresyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
elektro_spiro ile czasu daliscie lekowi zanim zadziałał? 08.10.06, 19:45 Moja siostra brała citalopram i po pół roku brania dopiero zaczął naprawdę działać. Choruje na depresję maskowaną. Praktycznie wyciągnął ją z tej przykrej choroby. Odstawiła po 2 latach brania i narazie jest ok. Pół roku nie bierze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: ile czasu daliscie lekowi zanim zadziałał? 08.10.06, 20:17 a na czym polega jej maskowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
f_16 Maskowanie 08.10.06, 20:22 maskoowanie polega na ubieraniu maski maska spada po zażyciu leku maska może być na twarzy albo w postaci wrzodów sraczki senności lub innych zaburzen somatycznych Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: Maskowanie 08.10.06, 21:09 chodziło mi o ten konkretny przypadek! Twojej siostry.. Odpowiedz Link Zgłoś
na_fe Re: ile czasu daliscie lekowi zanim zadziałał? 08.10.06, 20:27 szyderca_i_glupawiec napisał: > podawajcie konkrety, jaki lek i ile czasu, chodzi mi o znaczną, zauważalną popr > awę, inne szczegóły mile widziane 3,5 miesiąca/ Seronil. n_f Odpowiedz Link Zgłoś
insana Re: ile czasu daliscie lekowi zanim zadziałał? 08.10.06, 21:52 na_fe napisała: > 3,5 miesiąca/ Seronil. qrka, to ładnie Cie trzymał... Odpowiedz Link Zgłoś
szyderca_i_glupawiec Re: ile czasu daliscie lekowi zanim zadziałał? 08.10.06, 22:27 na_fe napisała: > 3,5 miesiąca/ Seronil. > > n_f zaczął działac po 3,5 miesiącach brania czy działał tylko 3,5 miesiąca? Odpowiedz Link Zgłoś
na_fe Re: ile czasu daliscie lekowi zanim zadziałał? 08.10.06, 23:46 > zaczął działac po 3,5 miesiącach brania czy działał tylko 3,5 miesiąca? brania oczywiście, po kolejnych trzech nadszedł kryzys i objawy sprzeczne z celem. n_f Odpowiedz Link Zgłoś
sajder86 Re: ile czasu daliscie lekowi zanim zadziałał? 08.10.06, 20:28 po paru godzinach od zazycia polowy tabletki seroxatu (10mg) miałem taki szczękościsk, że wiedziałem, że już działa :P Co do wyleczenia to mnie nie wyleczył. Poprostu zamiast piwa, zazywam to. Odpowiedz Link Zgłoś
insana Re: ile czasu daliscie lekowi zanim zadziałał? 08.10.06, 21:46 Bardzo dobrze reaguję na ssri,takze Ci chyba niewiele da to info, teraz płynę na fali fluo i jest gut ( górka po ok. 2-3 tyg.) Dochtory podejrzewają u mnie dziada chada;) ale ja się wykłocam, bo "porządnej" mani nigdy nie miałam, chociaz wszystko przede mną :P Sertralina tez jest okej, o dziwo zadziałała juz po tygodniu. Snri- wielkie g..no... Odpowiedz Link Zgłoś
anksis Re: ile czasu daliscie lekowi zanim zadziałał? 08.10.06, 22:36 ja zawsze bylem za fluo, chociaz ostatnio mnie zawiodla. Ale z reguly to antydepresanty typu ssri dzialaja na mnie bardzo szybko max do 2tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
luba9 Re: ile czasu daliscie lekowi zanim zadziałał? 09.10.06, 00:07 pierwszemu byłam wierna przez ponad rok, można uznać że wcale nie działał, następne rzucałam zbyt szybko, zniechęcały mnie skutki uboczne, było ich ze 6? potem byłam już zdesperowana i cierpliwa, czekałam i znosiłam, zaskoczyło coś po 2 miesiącach, i biała piguła weszła na stałe do mojej diety, czasem dorzucam czarną i zółtą, a ostatnio nawet ecru (są bez związku z D.) Odpowiedz Link Zgłoś
luki_s4 Re: ile czasu daliscie lekowi zanim zadziałał? 09.10.06, 13:21 jeden łykałem jeden miesiac drugi łykałem drugi miesiąc nie działały gorzej - szkodziły dopiero trzeci mnie oświecił leki mja leczyć Odpowiedz Link Zgłoś
miriam11 Re: ile czasu daliscie lekowi zanim zadziałał? 09.10.06, 14:30 Insana, poszukaj w necie info n.t. cyklotymii, bo to podobne paskudzielstwo, a porządnej manii nie daje. Nazywana nawet czasem "małym Chad". Może to masz, a nie pełnoobjawowego Chada? Odpowiedz Link Zgłoś
luki_s4 Re: ile czasu daliscie lekowi zanim zadziałał? 09.10.06, 14:54 tak taa, nie każdy psychol sie rozumie dlatego mozna mu podrzucic troopa mialem rze c lionka Odpowiedz Link Zgłoś