02.11.06, 21:11
Chciałabym sie was zapytac o to czy do psychologa jest potrzebne skierowanie
od psychiatry. Pytam o to ponieważ myslę poważnie o tym, żeby pójśc do
psychologa, ale nei prywatnie , ponieważ wydaje mi się, że nawet przy mojej
rencie i zasiłku mogłoby mnie byc zbyt duze koszty i jeżeli miaąłbym dłużej
to mogłoby mnie nie byc na to stać iwógle wydaje mi się wizyty u moej obecnej
terapeutki do . której jeżdze juz rok nie przyn oszą takich efektów jakich
bym sie spodziewała i wógle mma juz dość tego rannego wstawania specjalnie
zeby zdążyć na pociąg i na terapie o wógle męczy mnie juz to ranne wstawanie.
Obserwuj wątek
    • abasia471 Re: pytanie 02.11.06, 21:52
      Skierowanie na terapię może dać Ci lekarz rodzinny.
      • edytunia86 Re: pytanie 02.11.06, 22:23
        A czy skierowanie do psychologa może mi wypisac psychiatra?
    • eizo1 Re: pytanie 02.11.06, 21:54
      jest wręcz odwrotnie najpierw trzeba pogadać z psychologiem tylko czeka się
      strasznie dłuuuuuuugo kopnąć kalendarz można
      • edytunia86 Re: pytanie 02.11.06, 22:50
        Z tego co wiem jak chciałam się zajestrowac do psychologa w PZP w Poznaniu do
        psycologa w Poznaniu skąd mam mam właściwie nei daleko na zajęcia na Garbarach
        to mnie sie pytanao czy to jest pierwszy raz i czy mam skierowanei , a jeżeli
        dobrze sie orientje to w tym dniu na kiedy udało mi się zajestrować to chyba
        jest psychiatra , a pychlog jest dzień wcześniej , czyli w poniedziałki i
        piatki. Cyba , że tam jest jeszcz3 jakiś psycholog i w ko ńcu ja juuż nei wiem
        jka to jest i nie wiem do kogo w końcu jestem zajestrowana. Wiem ty;lko tyle,
        że potrzebuje skierowanie od lekarza i, że jak dzisiaj rozmawiałam z jedną z
        osób pracującą na Garbarach n aten temat to on ami powiedziaął , ż edo
        psychologa jest potrzebne skieorwanie od psychiatry i nie wiem dlaczego i nie
        wiem czy się przejść tam i dowiedziec jak to jest czy czekac do tego termin.
        Wiem tylko tyle, że mma dosyc tgo co sie dzieje i wógle mma wrażenei , że jak
        tka dlaej pójdzie to wylece z tej szzkoły, albo , że zawalę pierwszy rok w tej
        szkole , po wógle mam wrażenei , że najcętniej bym się nei uczyła tyc nudnych
        i nie dabrdzo innteresjącyc mnei przedmiotów. Wógle am wrażnei, e ma lo mało co
        mnei mnie interesuje i, że jestem jakaś przemęczona, nie ma cos dobrego
        nastroju i, że najchętniej sięgnęłabym bym pojakis silniejszy lek, który
        pozwolilby mi zapomniec p tym co sie ze mną dzieje o ile jest to wógle
        możeliwe. Wógle mam mam wrażenei , że znowu zaczęły sie mi jkies prol=blemy ze
        sobą i do tego ciągną się jeszcze problemy z jamą ustną i to dosyć
        uciążliwe i nie wiem do czego ma to wszyatlo prowadzic , bo niby funkcjonje
        jeszcze jakoś , ale mam wrażenei , że ze mną cos jest nei tak i nei wiem juz co
        było by bardziej wskazane w moim przypadku tym bardziej, że nei wierze juz w
        lekki , ie wierze w siebie i boje się , że dłużej niz do terminu tej
        wiyty , czli do 14 listopada do 17.00 nie wytrzymam, ale gdyby uudało mi się
        znaleść jakiegos dobrego psychloga, albo lekrza na wizyte u którego nei
        musiaałbym tyle czekać i najlepiej nie prywatnei to było by njalepiej z moim
        brakiem cierpliwości. Wiem tylko tyle, że wszystko ,ale nei powrót do wizzyt
        psyciatry w Gnieźnie. Wiem tylko tyle, że byłoby dobrze, żebym ktos mi
        powiedział co ze mną się dzieje bo mma wrażnei , że mało co mnei interesuje ,
        mało co mi sprawia przyjemnoś i , że zamykam się w sobie, , z trudem wstaje
        rano z łózka i wógle zmuszam się juz do nauki na tyle na ile mi się to udaje, a
        jak nie przychodzą dni kiedy mogę przyjechac na zajeica na Grabarach to
        najchętneij bym siedziaął w domu ,a blo spała. Biedne są tylko biedne sa moje
        zwierzątka z taka panią.
        • mskaiq Re: pytanie 04.11.06, 05:46
          Mysle Edytuniu ze nie ma na to leku. Kiedys poszukiwalem go rowniez. Zmeczenie
          musisz pokonywac sama tak dlugo az zniknie. Nie mozesz lezec w lozku, musisz
          byc aktywna wbrew uczuciom ktore przynosi Twoje cialo.
          Mozesz wygrac, kiedy to nastapi, Twoje cialo przestanie buntowac sie przeciwko
          Tobie.
          Jesli pozwolisz aby cialo dyktowalo Ci warunki to bedzie coraz gorzej i nic
          tego nie zatrzyma, tylko Ty mozesz to zrobic.
          Serdeczne pozdrowienia.
          • edytunia86 Re: pytanie 04.11.06, 18:01
            No właśnie staram się nie podddawać i walczyć z tym zmęczeniem i nawet jużź na
            siłę siedziałam dzisiaj na 10 godzinach przedmiotow ekonomicznych z przerwami
            po dwóch godzinach i w pewym momencie cyb a już wszystcy byli tak zmęczeni, że
            przestawali myśleć i część sie zwolniła i część została do końca , a chcąć
            nieccąc siedziałam do końca i się wynudziłam na tych zajęcach, a jutro mam 8
            godzi prawnych to prawdopodobnie będą jeszcze większe nudy i chyba jeszcze
            bardziej dłużące się zajęcia, ale co by nie powiedzie o tym planie dla
            pierwszego roku , który się xmienił dzisiaj rano nie ma tego złego co na dobre
            nie wyszło. Przynajmniej mam więcej czasu na powtórki z angielskiego.
    • edytunia86 Re: pytanie 04.11.06, 18:03
      Os6tatniej nmie do tego szystkiego bolała głowa i jeszcze ciąłe prblemy z jamą
      ustną.
      • abasia471 Re: pytanie 04.11.06, 23:53
        Nie daj się zbywać. Ja zapisałam się do psychologa na podstawie skierowania od
        lekarza rodzinnego. Zorientuj się czy w Twoim mieście są Ośrodki Higieny
        Psychicznej dla Ludzi Zdrowych, bo tam trochę krócej się czeka na wizytę u
        psychologa. Nie daj się, bo jak nie pomożesz sobie, to będzie coraz gorzej.
        Życzę Ci powodzenia.
        • edytunia86 Re: pytanie 05.11.06, 07:03
          Nie w moim mieście niczego takiego. Zreszta mieszkam w małym mieście. Na
          razie kończe, ponieważ musze zdążyc dzisiaj na zajecia w szkole na 8.00.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka