Dodaj do ulubionych

Mój dziennik-proszę nie kasować

16.11.06, 11:33
mam prośbę.Chciałbym tu opisywać to co przechodzę podczas odstawiania co parę
dni.Bardzo prosiłbym o niekasowanie tego wątku.Chciałbym uświadomić niektórych
co też mają problem z odstawianiem jak to jest i ile mogą trwać objawy
odstawienne i w jakiej skali a także chciałbym mieć jakieś wsparcie.Myślę że
może to być przydatne innym także oczywiście każdy przechodzi odstawienie
inaczej i dłużej albo krócej ale postaram się pisać optymistycznie.

1.dzień 16 listopada

Jestem 1 dzień na 3/4 tabletki citalu.Narazie różnicy nie widać i nic dziwnego
bo to dopiero początek a dawka 3/4 zamiast całej tabletki 20mg nie robi
różnicy aż takiej.
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 12:06

załóż bloga i daj linka na forum, będziesz mogł pisać bez obaw co zechcesz i nikt Ci nic nie wykasuje, a
      chętni i fanki będą mogli Cię wspierać.
      • molee Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 13:56
        lucyna przeciez suchy prosil zeby nie kopiowac
        • suchyxxx2 Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 14:10
          a gdzie to skopiowała? czyżby się nabijała ze mnie?:/
          • lucyna_n Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 14:43
            Mól żyje w swoim świecie i plecie
            nigdzuie nic nie skopiowalam, po co mialabym to robić,
            nie nabijam się z Ciebie, serio uważam że lepiej byloby Ci założyc bloga.
            • molee Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 15:36
              jake ja ledwo trafiam do wylacznika od komputera
              najchetniej podlozylbym co innego ha ha ale to mi podlozyli a nie ja zakladalem
              • molee Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 15:38
                a inne robale poza swiatem zatem
                • suchyxxx2 Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 15:59
                  zastanawia mnie dlaczego takie osoby jak molee nie leczą się.Wyraźnie widać że
                  dziewczyna ma maxymalną schizę i jeszcze jej nie leczy-to co to za życie
                  • aurelia_aurita Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 16:12
                    > zastanawia mnie dlaczego takie osoby jak molee nie leczą się.Wyraźnie widać że
                    > dziewczyna ma maxymalną schizę i jeszcze jej nie leczy-to co to za życie

dziewczyna???
                    a czy to nie jest przypadkiem kolejne wcielenie sneepera? (on zawsze się podaje za kobiety)
                    • molee Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 16:20
                      to zle kobiety molestuja snipera
                      "wygrales Sztetke Hans Kloss to ja"
                      • molee Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 16:22

w sumie to nie znalazlem dla siebie jeszcze dobrej
                        partii :)
                        • molee Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 16:26

moze byc blondynka ale powazna - typ Aryjski
                          Neandertalski
                          • molee Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 16:38
                            W Kapitanie Klossie zamienili aktorow -nie mogl byc Polskim agentem ten sam facet co gral Krola Polski w Krzyzakach.
                            - komunistycznym wladzom zalezalo na takim Kapitanie dla przesmiestwa , mysle. Prawdziwy polski agent w tym filmie to ktos inny inny...

nie moglem w to uwierzyc i myslalem ze moze Jagielle w Krzyzakach sfalszowali , ale nie, Jagiello z obrazu
                            jest jak w pysk strzelil podobny do innego...agenta :))
                            • molee Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 16:39
                              troche sie pokrecilo
                              w kazdym razie wizualnie
                              polski krol z obrazu Matejki jest podobny do Brunnera, niestety
                              • suchyxxx2 Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 17:20
                                ja nie rozumiem.o czym ty sneeper gadasz? wogóle nie na temat i jakieś mało
                                ważne rzeczy. a myślałem że neuroleptyki są już dobre ale widać takich nie stworzyli
                                • aurelia_aurita Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 17:23
                                  Nie marudź, suchy. przynajmniej Twój wątek jest cały czas na górze :)
                                  • suchyxxx2 Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 17:26
                                    gdzie założyć blog? na jakim serwerze żeby za darmo było?
                                    • aurelia_aurita Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 17:29
                                      www.blox.pl/html
                                      łatwo, szybko, za darmo.
                                      blogowałam tam przez jakiś czas (pod innym nickiem).
    • frygamfs Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 17:48
      suchy nie baw się znów w odstawianie leku, bo potem znów będziesz płakał i narzekał!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • suchyxxx2 Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 17:58
        lekarz mi tak kazał a ja ufam mu.To że będę miał okropne objawy to wiem ale miną
        w końcu i będę si cieszył.Biorę depakinę której nie mogę odstawić bo mam chad i
        to podstawowy lek a antydepresant biorę na marne-po nic-tak mi powiedział
        doctoro i muszę się słuchać
        • suchyxxx2 Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 18:00
          więc jaki jest sens brania antydepresanta na depresję skoro ja muszę brać tylko
          stabilizator na dwubieguwnówkę? tylko niepotrzebnie sobie dodatkowym
          niepotrzebnym lekiem zawalam wątrobę
          • zoltanek Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 19:04
            Suchy, no nie przesadzaj z tymi objawami odstawienia. to tylko Cital, nie
            heroina. Trochę użalasz się nad sobą. Chyba nigdy nie czułeś się naprawdę źle.
            Trudno mi sobie wyobrazić jak Ty przeżywasz grypę.
            Oczywiście lubie Cię i nie staram się być złośliwy.
    • euforyjka Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 21:47
      żałosne...
      • cas1353 Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 21:57
        cyberotomania

TO TYLKO WIEM !!
        • cas1353 Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 16.11.06, 21:59
          EFORYJKA KTO MA WIEKSZE PROBLEMY ??

--
          -niechze sie pacjent wkoncu zdecyduje!
          -co pierwsze wycinamy ?
          • euforyjka Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 17.11.06, 15:56
            chyba Ty :)
            • cas1353 Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 17.11.06, 16:02
              powiadasz ,ze dupa nie taternik :((
              • suchyxxx2 Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 17.11.06, 16:10
                oj uwierz mi zoltanku że chciałbym mieć grypę niż objawy odstawienne
                prochów.grypa trwa max 2 tygodnie i jest dobrze a objawy są tak samo silne u
                mnie nawet po 2 miesiącach niebrania.wyobraź sobie conajmniej 2 miesiące leżenia
                w łóżku z silnymi bólami całego ciała i głowy a także z cholernymi zapami i
                zawrotami głowy a przejście kilkudziesięciu metrów powoduje omdlenia.To
                rzeczywiście bardzo fajne ale ja wolę grypę
                • zoltanek Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 17.11.06, 17:07
                  oj, to rzeczywiście bolesne. jesteś pewien, że to tylko objawy odstawiennie, a nie objawy powrotu depresji? lekarz to potwierdza? aż trudno mi uwierzyć, bo przecież Cital nie powoduje zależności fizycznej. ale wierze, wierze.
                  na pewno nie odstawiasz przy okazji jakiś benzo?
                  U mnie detox od opioidów wyglądał podobnie, ale trwał tylko 10 dni, no i wspomagałem się relanium. Może poproś lekarza o rolki na okres odstawienny. Pomogą Ci to miare benzboleśnie znieść.
                  pozdrawiam i życze wytrwałości.
                  • suchyxxx2 Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 17.11.06, 17:41
                    gdzie tam on mi da rolki-nawet xanaxu nie chciałby mi dać a co dopiero
                    rolki.Odchodzę z leku pod okiem lekarza-on mi tak zaleca-odstawić lek
                    antydepresyjny.Z wywiadów ludzi z USA oraz z forów wiem że nie tylko ja tak mam
                    i że najczęściej mija od 3-6 miesięcy nim objawy odstawienne odejdą tzn. nim
                    organizm się przyzwyczai do mniejszej ilości serotoniny i do życia bez
                    leków.Niestety ale tak mają czasami zwłaszcza w stanach po odstawieniu paxilu
                    czy zolofu.Ja będę bardzo powoli zmnie3jszał dawki a jak dojdę do 0 i będę miał
                    strasszne objawy nadal to poprostu będę odpoczywał i zajadał się czymś na
                    uspokojenie i przeciwbólowo.Kiedyś xanax mi pomógł ale lekarz mi go nie da
                    napewno bo powie że jeszcze od benzo się uzależnię.Co mogę mu zasugerować aby
                    dał mi xanax albo xanax sr?
                    • suchyxxx2 Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 17.11.06, 17:42
                      a rolki działaj tylko uspokajająco nasennie czy jeszcze zmniejszają napięcia
                      mięśni i bóle? i przez ile można to brać codziennie
                      ?
                      • suchyxxx2 Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 17.11.06, 17:50
                        o już wiem zrobię tak : poproszę lekarza o 1 opakowanie xanaxu 1mg na 30 dni.jak
                        się nie zgodzi to powiem że się nie uzależnię bo przecież po 30 dniach nie ma
                        takiej opcji a właśnie 30 dni od odstawienia citalu całkowicie będzie mi
                        potrzebne coś na nerwy bo 1 miesiąc najgorszy a xanax doskonale radzi sobie z
                        bólami głowy i bezsennością przy odstawianiu innych śmieci.Bym brał 0,5 mg rano
                        i wieczorem i po sprawie albo 1mg xanax sr:)
                        • suchyxxx2 Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 17.11.06, 17:56
                          2 dzień na 3/4 17 listopad

Nic takiego się nie zmieniło-senność taka sama ale 1 rzecz nowa-większy apetyt
                          znacznie
                          • aurelia_aurita Suchy, a co z tym blogiem? 17.11.06, 18:18
                            założyłeś?
                            • szyderca_i_glupawiec Re: Suchy, a co z tym blogiem? 17.11.06, 18:23
                              zajęty jest robieniem recept na xaxax ;)
                          • zoltanek Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 17.11.06, 18:22
                            rolki są o wiele bezpieczniejsze niż xanax. kiedyś na objawy odstawienne od opioidów dostałe 60 tbl relanium na 2 tygodnie. Po 4 dziennie. Na uzależnienie trzeba sobie dłużej zapracować. Jednak nie jestem pewien czy dostaniesz benzo. W moim przypadku priorytetem było zerwanie z nałogiem, więc uzależnienie od relanium schodziło na dalszy plan. U ciebie nie ma mowy o uzależnieniu. To tylko schodzenie z Citalu. Może spróbuj zmniejszać dawkę bardzo powoli. Powiedzmy o 1/20 dziennie? Tylko z podzieleniem tabletki na 20 części będzie problem, ale i na to jest sposób. Możesz ją rozkruszyć i za pomocą karty kretytowej podzielić proszek na 20 części, wziąć 19, następnego dnia 18. W TEJ CHWILI w jaki sposób zmniejszasz dawkę?
                            • suchyxxx2 Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 17.11.06, 18:37
                              w tej chwili dzielę dawkę na 4 ćwiartki i narazie od 2 dni biorę 3/4 tabletki
                              zamiast całej.gorzej zaczyna się robić na połówce a na ćwiartce to już mam pełne
                              objawy.Chcę 3/4 brać do końca listopada czyli łącznie 15 dni a potem zejść na 1/2
                              • suchyxxx2 Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 17.11.06, 18:41
                                cenię sobie zoltanek Twoje rady bo wiem że się znasz na detoxach i takich
                                podobnych.Napewno rolka mi pomoże albo xanax trochę ale przydałoby się jeszcze
                                coś przeciwbólowego na głowę która dzień w dzień nawala jak nie wiem co gdy się
                                nie bierze antydepresanta
                                • euforyjka Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 18.11.06, 11:32
                                  suchy ale sie podniecasz. żeby takie glupoty wypisywac na forum. powiedz mi co
                                  to kogo obchodzi? myslisz, ze jestes pępkiem świata czy co? jesteś nudny jak
                                  flaki z olejem :/
                                  • suchyxxx2 Re: Mój dziennik-proszę nie kasować 18.11.06, 11:45
                                    dla takich osób jak ja poszukujących pomocy w odstawieniu leków a jest tych osób
                                    całkiem przyzwoity procent napewno się to przyda.nie uważam że jestem pępkiem
                                    świata i robię to i dla siebie-aby porównywać jak się czuję w danym dniu oraz
                                    dla innych co mają podobne problemy.założyłem blog ale jeżeli dla ciebie to jest
                                    nudne to nie znaczy że dla innych takie może być więc nie bądź pępkiem świata i
                                    nie decyduj za innych bo kto chce to przeczyta a ty nie musisz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka