19.01.07, 13:09
Drogi Masku-mam dzisiaj mani i tak sobie czytałem forum choroby afektywnej
dwubiegunowej i mam pewne zastrzeżenie do Ciebie.Dlaczego na tym forum
twierdzisz że metody naturalne typu pisanie sobie w dzienniczku objawów manii
są lepsze niż dobrze dobrane leki? Przecież w chad podstawą są leki i to nie
jest choroba psychologiczna tylko ze względu na geny,uszkodzenia mózgu więc
wrodzona i nabyta ale nie poprzez wydarzenia życiowe.Dlaczego ludziom dajesz
rady aby wywalili leki i sami walczyli z tą chorobą? przecież jest to choroba
praktycznie na całe życie i tylko dobrze dobrane leki czyni ą z ludzi chorych
w miarę możliwie zdrowych.Rozumiem-depresja-da się to leczyć nie tylko lekami
ale i sposobami typu ćwiczenia,dieta,psycholog ale chad? To wogóle nie ma
porównania-proszę Cię bardzo o niepisanie takich rzeczy na forum dla
chadowców.Wiesz że Cię lubię ale proszę nie rób wody z mózgu ludziom.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: Do Maska! 19.01.07, 13:17
      kolejny głos wołającego na pustyni
      a raczej australijskim buszu
      • suchyxxx2 Re: Do Maska! 19.01.07, 13:19
        a może przeczyta i w końcu weźmie to pod uwagę?
        • abasia471 Re: Do Maska! 19.01.07, 13:49
          Do takich sytuacji pasuje powiedzenie; Gadał dziad do obrazu, a obraz ani razu.
          Mask nie odpowiada z założenia na to, co nie jest zgodne z jego poglądami. Jest
          hermetycznie zamknięty na argumenty inne niż te będące zgodne z jego
          wyobrażeniami i przekonaniami. Intencje ma dobre, jest życzliwy, ale jego chęć
          pomocy może wielu zaszkodzić. Dlatego właśnie ciągle się go czepiam. Pociesza
          mnie tylko to, że nie ja jedna tak to widzę.
          • euforyjka Re: Do Maska! 19.01.07, 13:55
            Mak ma Was wszystkich i Wasze gadanie o nim w wielkim poważaniu, więc wy też go
            olejcie :)
    • euforyjka Re: Do Maska! 19.01.07, 13:46
      Jak ktoś ma bardzo silną wolę to się może sam wyleczyć bez leków. jak ktoś jest
      ćmokiem to musi brać leki. proste i logiczne a Mask ma rację.
      • abasia471 Re: Do Maska! 19.01.07, 13:51
        euforyjka napisała:

> Jak ktoś ma bardzo silną wolę to się może sam wyleczyć bez leków. jak ktoś
        jest ćmokiem to musi brać leki. proste i logiczne a Mask ma rację.

Wobec tego zastosuj to do siebie!!! Dodaj jeszcze tylko do listy podły
        charakter i już możesz nad sobą pracować. Roboty będziesz miała po pachy.
        • euforyjka Re: Do Maska! 19.01.07, 13:54
          Masz rację. Muszę w końcu się zmienić (wirtualnie bo w realu i tak jestem
          spokojna i bardzo grzeczna).
    • mskaiq Re: Do Maska! 20.01.07, 10:22
      Nigdy nie pisze przeciwko braniu lekow, nie wypowiadam sie na temat lekow w
      moich postach bo nie jestem lekarzem.
      Na temat lekow wypowiadasz sie Ty i wiele osob na tym forum chociaz nie sa
      lekarzami. Jest pelno postow na tym forum zmieniajacych i podwarzajacych
      decyzje lekarza. Takie dzialanie jest szkodliwe !!

Skopiowalem post o ktorym twerdzisz ze pisze cos na temat lekow. Nie ma tam
      slowa o lekach.
      Pisze jak radzic sobie kiedy ktos nie wie co robil w ciagu dnia, kiedy traci
      kontrole i nad tym co sie z nim dzieje. Zapisywanie tego co zrobilem pomagalo
      mi kontrolowac siebie.
      Serdeczne pozdrowienia.

>Jesli chcesz to pokonac manie to zapisuj wszystko co sie dzieje z Toba, otworz
      >Sobie dziennik.
      >Bedziesz wtedy kontrolowala Siebie i rzeczywistosc a takze podswiadomosc. To
      >co jest w dzienniku jest rzeczywiste, reszte ignoruj, to podswiadome mysli
      >ktore bierzesz za rzeczywiste.
      >Przyniesie Ci to ulege, przestaniesz sie bac tego ze nie wiesz co sie
      >wydarzylo i przestaniesz sie bac kiedy pojawi sie mania ponownie.
      >Serdeczne pozdrowienia.
      • lucyna_n 1:0 dla Maska! 20.01.07, 10:31
        faktycznie, teraz nic o odstawianiu leków nie było
        (ale ja pamiętam że kiedyś było, w postach dotyczących schizo)
        • suchyxxx2 Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 10:41
          1.No dobrze ale w przypadku manii i takiego ataku nie należy zakładać dziennika
          tylko szybko iść do lekarza albo do szpitala jak jest źle-dziennik nic nie da bo
          to za silna choroba.Lekarze powtarzają - jak będzie pan czuł dużą depresję to
          odczekać chyba że będą myśli samobójcze,jak będzie pan miał dużą manię to zbić
          uspokajaczem a jak nie pomoże to natychmiast do mnie lub do szpitala a jakiś
          dziennik nic nie da.

2.Jak ktoś ma bardzo silną wolę to się może sam wyleczyć bez leków. jak ktoś jest
          ćmokiem to musi brać leki. proste i logiczne a Mask ma rację.

Widać że się nie znasz Euforyjko na leczeniu-o ile mi wiadomo nie było żadnego
          przypadku wyleczenia z chad na świecie-no może te kilka cudów.Leków nie wolno
          odstawiać w tej chorobie i nie da się jej wyleczyć co jest potwierdzone
          naukowo-choroba może sama przejść w wieku starczym ale niekoniecznie a takto
          jest na całe życie więc nie pisz moja droga że bez leków da się to
          wyleczyć-zwłaszcza jak jest to podłoże organiczne.Zachoruj na chad a dopiero
          wtedy pogadamy.Swoją drogą dlaczego nie odstawisz seroxatu? przecież
          niepotrzebnie obciążasz swoją wątrobę.Możesz przecież z pół roku nie pobrać-co
          się stanie? Dlaczego go bierzesz?
          • suchyxxx2 Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 10:50
            chad jest chorobą genetyczną lub organiczną/zmiany w mózgu np. po
            uderzeniach/wypadku. Podstawową i jedyną skuteczną metodą wyciszenia choroby
            jest branie leków (stabilizatorów,niekiedy mniejszych dawek neuroleptyków).Do
            tej pory nie odkryto metody leczącej ową chorobę-są jedynie leki zapobiegające
            jej występowaniu ale niestety nie dają one 100% szans że choroba znowu nie
            wystąpi lub leki nie przestaną działać po pewnym
            czasie.Elektrowstrząsy-skuteczna metoda działająca odrazu na chad gdy pacjent
            nie chce przyjmować leków bądź mimo przyjmowania leków wystąpił ostry rzut
            choroby.Elektrowstrząsy pomagają skutecznie wyciszyć chorobę jednak też tylko na
            pewien okres czasu a w dodatku zdania na temat tej metody są podzielone-część
            lekarzy uważa że podczas zabiegu elektrowstrząsami może dojść do nieodwracalnego
            uszkodzenia części mózgu dlatego metoda ta jest wykonywana w ostateczności.
            Psycholog-psycholog w leczeniu chad może pomóc tylko doraźnie bowiem pacjent z
            chad zaleczony u psychologa może znowu mieć rzuty choroby zaraz po
            remisji-dlatego uwaa się że psycholog raczej niewiele daje w tej chorobie.To
            wszystko to słowa mojego lekarza i mojej byłej psycholożki

Chcesz wiedzieć coś jeszcze Euforyjko?
            • lucyna_n Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 10:54
              cały czas odpisujesz na mój post a nie euforyjki
              a dobry psychlog powinien umieć pomóc w każdej sytuacji, nie mówię że wyleczyć, ale uświadomić pewne
              rzeczy, naprostować co krzywe , tylko że nie ma zbyt wielu dobrych psychologow, a i dobrych ludzi jak na
              lekarstwo.
          • lucyna_n Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 10:51
            prawdziwe Chad jest nieuleczalne , chociaż z czasem może przechodzić w łagodniejszą formę dystymii,
            ale jest jeden haczyk, u nas bardzo chętnie wystawia się diagnozę chad, a potem często gęsto wracze
            się z niej wycofują. Zresztą co lekarz to diagnoza, a sens ma tylko to żeby trafić taki zestaw lekow i
            taki tryb życia żeby było optymalnie. I Mask też ma rację że bez względu na diagnozę nie można
            siedzieć i czekać na cud, tylko starać się coś robić, ćwiczyć, starać się być aktywnym, prowadzić zdrowy
            tryb życia, bo to na co mogą sobei pozwolić zdrowi nie mogą depresyjni, np zarywanie nocek, upijanie
            się i takie tam., być dobrej myśli itd, ale też wiadomo, kontrolowanie myśli i emocji w stylu Maska jest
            raczej niewykonalne.
            Co do zapisywanie w zeszycie, to nie wiem czy w manii jest to wykonalne bo nie miałam manii (Ty
            Suchy też raczej nie:) ale w depresji bardzo mi to pomaga, papier jest cierpliwy, a ludzie niekoniecznie.
            • suchyxxx2 Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 10:55
              Niestety Lucyno miałem manię a teraz przechodzę rapid cycling i to ostry więc
              dlatego szprycuję się xanaxem żeby to złagodzić.To zdanie lekarza po wczorajszej
              wizycie.Pamiętasz-pisałem że mam remisję kilka dni temu ale jak się okazało z
              opisu to nie remisja tylko nawrót manii tej łagodniejszej ale jednak-u lekarza
              się dowiedziaqłem-problem w tym że njie umiem dokładnie wykryć kiedy mnam manię
              lekką bo twedy mam wrażenie że mam remisję a to błąd-lekarz wczoraj mi
              powiedział że mam manię i stąd chce mi odstawić w szpitalu lek
              antydeporesyjny-prowokator manii i przeżucić mnie na sam stabilizator/y
              • suchyxxx2 Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 10:59
                cały czas odpisujesz na mój post a nie euforyjki
                a dobry psychlog powinien umieć pomóc w każdej sytuacji, nie mówię że wyleczyć,
                ale uświadomić pewne
                rzeczy, naprostować co krzywe , tylko że nie ma zbyt wielu dobrych psychologow,
                a i dobrych ludzi jak na
                lekarstwo.

Byłem u super psychologa.Miałem lekką manię po kilku wizytach i psycholog
                stwierdził że mam remisję-ja też tak myślałem a była to jednak lekka mania przez
                lek antydepresyjny.Zakończyłem wizyty u psychologa a w zasadzie ona zakończyła
                po stwierdzeniu że jestem już zaleczony i mam remisję.Niestety to była
                mania.Teraz wiem że to wszystko przez antydepresant którego nie wolno brać w
                chad.Jakoś mi go odstawią i dopasują stabilizator/y .Teraz zaczynam mieć manię
                mimo że wziąłem xanax.Jestem 2h po wzięciu leku antydepresyjnego więc to jego
                wina i mimo że wziąłem xanax to niewiele mnie wyciszył
              • looserka Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 11:00
                Jeszcze kilka tygodni temu twierdziłeś, że nigdy nie miałeś manii i w związku z
                tym nie możesz mieć CHAD i zacząłeś wmawiać sobie CHAJ. Nie wiem co opowiadasz
                lekarzowi, jeśli ten rzeczywiście twierdzi (lekarz, a nie Ty w jego imieniu:/),
                że masz manię,ale daję sobie głowę uciąć, że prawdziwego maniakalnego chorego
                jeszcze na oczy nie widziałeś, Suchy.
            • subrealism Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 11:00
              mogłabyś opuścić na moment ten plotkarski wątek i odpowiedzieć mi na pytanie w
              temacie lorafen? pozdrawiam
              • suchyxxx2 Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 11:01
                mogła byś opuścić tamten plotkarski i głupi wątek o lorafenie i odpowiedzieć tutaj?
                • suchyxxx2 Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 11:03
                  Jeszcze kilka tygodni temu twierdziłeś, że nigdy nie miałeś manii i w związku z
                  tym nie możesz mieć CHAD i zacząłeś wmawiać sobie CHAJ. Nie wiem co opowiadasz
                  lekarzowi, jeśli ten rzeczywiście twierdzi (lekarz, a nie Ty w jego imieniu:/),
                  że masz manię,ale daję sobie głowę uciąć, że prawdziwego maniakalnego chorego
                  jeszcze na oczy nie widziałeś, Suchy.

Tak bo nie wiedziałem że mam lekką postać manii.Żebyś widziała co wczoraj się ze
                  mną działo.Miałem manię i pisałem jak najęty a ryczałem;ddd pisałem na gg z
                  kimś.Miałwem myśli samobójcze mimo że energia mnie rozpierała,miałem słowotok i
                  nie chciało mi się spać
                  • suchyxxx2 Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 11:05
                    wczoraj dosłownie prawie że miałem jakieś odpały w stylu psychozy.Niewiele
                    brakowało a bym stracił kontakt ze światem zewnętrznym-dopiero po xanaxie
                    uspokoiło się.Ja już tylko chcę zrobić prawko i iść do tego szpitala i być
                    zaleczonym i nie brać tych ssrajów
                    • suchyxxx2 Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 11:06
                      dadzą mi odpowiednie stabilizatory w drogę z krzyżykiem i odstawią cital i będę
                      jak nowy.Mam nadzieję
                    • looserka Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 11:11
                      Masz klasyczne zaburzenia osobowości (na tle organicznym - jesli te Twpje ctg
                      mózgu jest prawdą). Od kiedy jesteś na forum lekarze "zdiagnozowali" Ci niemal
                      wszystkie zaburzenia, a zaczęło się od nerwicy. Czy świadomośc "posiadania na
                      własność" choroby psychicznej jest Ci naprawdę niezbędna? Jesli chcesz być
                      uczciwy wobec lekarza, to powinieneś wydrukowac mu wszystkie swoje posty z FD z
                      ostatnich 2 lat - to byłby dopiero materiał diagnostyczny;)

IMO - między Tobą a Maskiem nie ma właściwie żadnej róznicy, oprócz tej
                      jedynej - Mask twierdzi, że WSZYSTKIEGO sie pozbył, Ty utrzymujesz, że
                      będziesz chorował po wsze czasy.
                      • suchyxxx2 Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 11:13
                        Tia-nie będę dyskutował bo znam diagnozę od lekarza który ma z tym
                        doświadczenie-zaburzenia emocji i osbowości są w chad standartem.
                        • euforyjka Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 11:29
                          Suchy przestań ględzić i idź w końcu zajmij się czymś, np. nauką bo w końcu za
                          pół roku masz zdawać na jakieś studia co nie? tylko wybierz jakiś cięższy
                          kierunek, żebyć musiał się dużo uczyć, może to ci w końcu pomoże i przestaniesz
                          wmawiać sobie choroby, ok?
                          • euforyjka Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 11:31
                            albo wejdź na jakąś stronkę z e-learningiem i też się zacznij uczyć (np.
                            jakiegoś języka), zamiast myśleć tylko o tym co ci dolega. na boga zacznij
                            wreszcie robić coś pożytecznego!!!
                      • minister.edukacji.narodowej Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 12:06
                        Czy świadomośc "posiadania na
                        > własność" choroby psychicznej jest Ci naprawdę niezbędna?

legimityzuje to odciski na dupie suchego.
                    • minister.edukacji.narodowej Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 11:58
                      iewiele
                      > brakowało a bym stracił kontakt ze światem zewnętrznym-dopiero po xanaxie
                      > uspokoiło się.

jeśli suchy, najbardziej chory na forum, uleczył psychoze xanaxem, to tak jak
                      myślałem to forum to klub histeryczek, a nie obloznie chorych, ktorzy uroili
                      sobie chorobe psychiczna.
                      • euforyjka Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 12:14
                        hehehehe odciski na dupie Suchego :D dobre!!!
                        kim jestes dobry czlowieku, zaczynasz mi się podobać ;)
                        • j215 Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 13:07
                          To pewnie tłuścioch z w-wy....
        • j215 Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 13:06
          Ale plamy dajecie,wstyd.A Baśka po swoim wpisie powinna się pod ziemię zapaść.
          • suchyxxx2 Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 14:34
            jeśli suchy, najbardziej chory na forum, uleczył psychoze xanaxem, to tak jak
            myślałem to forum to klub histeryczek, a nie obloznie chorych, ktorzy uroili
            sobie chorobe psychiczna.

hahaha ale jesteś głupi i nawet nie umiesz czytać ze zrozumieniem-rozumiem że u
            ciebie wcale nie ma mózgu haha.ty się wyleczyłeś z psychozy xanaxem? hahaha ale
            głupek.

Euforyjka napisała do mnie na gg 3 słowa-ty śmierdzący leniu-nazywa się Ewa i
            jest z Łodzi-znajdę cię jeszcze w realu i będziesz musiała klękać przedemną i
            błagać żebym ci nic nie zrobił hahaha.

Jokker-taki palant że szok.ćpun,prostytutka na dworcu.chwali się że jest wielkim
            uczonym i że nie jest prawiczkiem-no nie jest bo jego własny pies mu w tym
            pomógł hahaha
            • j215 [...] 20.01.07, 14:44
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • minister.edukacji.narodowej Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 16:34
              suchy napisał :

> hahaha ale jesteś głupi i nawet nie umiesz czytać ze zrozumieniem-rozumiem że u
              > ciebie wcale nie ma mózgu haha.ty się wyleczyłeś z psychozy xanaxem? hahaha ale
              > głupek.

a wczesniej też napisał :

>wczoraj dosłownie prawie że miałem jakieś odpały w stylu psychozy.Niewiele
              >brakowało a bym stracił kontakt ze światem zewnętrznym-dopiero po xanaxie
              >uspokoiło się

jak ty masz taką manie jak psychoze, to az dziw ze jeszcze ci histerii nie
              zdiagnozowano
              • tristezza Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 16:44
                > jak ty masz taką manie jak psychoze, to az dziw ze jeszcze ci histerii nie
                > zdiagnozowano

gdybys nie wiedzial: mania jest jedna z psychoz wlasnie
                • suchyxxx2 Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 19:40
                  dokładnie mądralo.Dzieki Triss za wytłumaczenie mu tego
                  • j215 Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 19:47
                    Suchy w realu już nie istniejesz, a na forum stałeś się pośmiewiskiem.Szpital
                    chyba jest dla ciebie pewnym wyjściem z tej sytuacji....
                  • prosty_glupek Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 19:47
                    prawie jak mania, prawie jak psychoza.........prawie.....robi dużą różnice
                    • suchyxxx2 Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 19:58
                      jokker ty za to wogóle nie istniałeś nigdy-jesteś tylko hologramem wiesz o tym?
                      • euforyjka Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 20:03
                        Suchy radzę Ci nie iść do tego szpitala, tam dopiero zrobią z Ciebie
                        psychicznego i zaczną Cię faszerowac jakimis lekami po ktorych przytyjesz 20
                        kilo i twarz Ci spuchnie. dobrze Ci radzę, nie wmawiaj sobie żadnych chorób,
                        tylko zajmij się czymś, znajdź jakąś pasję w swoim marnym życiu, proszę Cię...
                        • prosty_glupek Re: 1:0 dla Maska! 20.01.07, 20:10
                          suchy a w szpitalu to sa takie bardzo samotne panie co od wojny z niemcami nie
                          dostaly przepustki i bardzo potrzebują miłosci.... takie swierze miesko bardzo
                          je uraduje...slyszalem tez ze trzeba dbac o higiene...w obawie przed zarazkami
                          pielegniarz czyszcza kazdy zakamarek ciała kijem od miotły...
      • miriam11 Re: Do Maska! 20.01.07, 20:09
        mskaiq napisał:

> Nigdy nie pisze przeciwko braniu lekow, nie wypowiadam sie na temat lekow w
        > moich postach

Nigdy nie piszesz nic przeciw braniu leków? A to ciekawe... poszperałam, oto
        kilka linków:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=99&w=17480299&a=17489181
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=99&w=17480299&a=17632054
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=99&w=17732759&a=17736194
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=17958615&a=17968509
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=99&w=18565756&a=18592907
        Nie chciało mi się szukać dłużej, ale niestety, mówiąc delikatnie mijasz się z
        prawdą. Wiele razy wypowiadałeś się negatywnie o lekach, więc czemu teraz
        zaprzeczasz?
        • prosty_glupek Re: Do Maska! 20.01.07, 20:26
          jak juz raz rozmosci sie na miejscu wyroczni znajacej odpowiedzi na wszystkie
          pytania, to trudno przyznac sie do zmiany pogladow, bo to odbieraloby im
          wiarygodnosc. poglady maska ewoluowaly w niektorych kwestiach, kiedys pisal inne
          rzeczy niz pozniej, ale mimo to zawsze glosi swe prawdy jako niezmienne i
          obiektywne.
        • mskaiq Re: Do Maska! 20.01.07, 22:37
          Zyciowych problemow nie da sie rozwiazac za pomoca lekow, przede wszystkim
          trzeba rozwiazac problemy ktore wywoluja depresje. Jesli ktos ma problemy
          finansowe albo problemy w pracy to leki tutaj wiele nie pomoga.
          Ten punkt widzenia nie zmienil sie u mnie.
          Serdeczne pozdrowienia.
      • aidka Re: Do Maska! 20.01.07, 20:17
        suchy ma rację - mania musi być wyciszana lekami
        mskaiq też ma rację - ludzie w manii często nie pamiętają tego, co robili i
        mówili w stanie zwiększonego napędu - zapisywanie tego na gorąco, może być
        pomocne wychodzeniu z manii
        aktualnie, będąc w szpitalu, zaprzyjaźniłam się z dziewczyną, która przestała
        brać leki i weszła w manię
        na jej prośbę mówię jej, gdy jej zachowanie wykracza poza ramy normalności
        przypominam jej co robila i mówiła
        jestem jakby jej dzienniczkiem, o którym mówi mskaiq i sama widzę, że to
        działa - w większym stopniu, niż same leki, pomaga kontrolować słowa i czyny,
        wlącza u niej samoocenę tychże...
        • suchyxxx2 Re: Do Maska! 20.01.07, 21:07
          dokładnie Aidka ma rację.Manie wycisza się lekami-narazie mogę sobie pobrać
          przez 3 dni xanax i być może po tych 3 dniach już mania mnie nie złapie.Wolę 3
          dni pobrać xanax aby mieć pewność że mania się wyciszy-potem dostanę większą
          dawkę depakiny i xanax brać przestanę
          • koalaa8 Re: do Suchy 20.01.07, 21:41
            Suchy od Ciebie można się nauczyć jakie leki występują w dziedzinie psychiatrii.
            Jak masz kłopot z pamięcią to oczywiście zapisuj sobie jak zapominasz.
            Większość Twoich postów jak czytam, to albo rezygnujesz z jakiegoś leku, albo
            pomaga Ci ten lub w zamian inny w większej lub mniejszej dawce. Nie podważam
            diagnozy Twojego lekarza, przypisał Ci to bierz wg zaleceń.

Wg mnie musisz zrozumieć że musisz być aktywny, żebyś nie miał czasu na
            bezczynność, odżywiaj się dobrze, dbaj o siebie. Nie może być tak że Twoje
            samopoczucie zależy jakie leki weźmiesz, bo wtedy leki Ciebie kontrolują, a nie
            Ty sam siebie.
            Ja wychodzę z depresji, schizofrenii i nerwicy, staram się jak mogę żeby być
            pozytywna, uśmiechnięta, pełna życia, cały czas zajęta, miała pełno
            zainteresowań. Zdecydowanie w moim życiu duże znaczenie ma aktywność fizyczna,
            rano jak wychodzę na bieg staram się przebiec 2 km, potem w ciągu dnia wracam do
            ćwiczeń 2x. Wtedy kontroluję siebie, nie ma smutku, płaczu, rozpaczy,
            bezczynności, leżenia w łóżku i żalu nad sobą.
            Fakt, nie wszystko mi wychodzi, ale jestem na dobrej drodze, bez leków.
            pozdrawiam

• j215 Re: do Suchy 20.01.07, 23:01
              Koala,takie posty mogą zaimponować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka