Dodaj do ulubionych

8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:)

21.02.07, 03:22
kiedys ten temat tu mignął...no i kochani, kto by się spodziewał, w konkursie
na banner reklamowy dla gazety zwyciężyła zdolna i bystra agorafobiczka (sama
na forum się przyznaje)...najpierw dostala nagrodę dnia, a potem tygodnia. I
co, można? Ano można. Poszłam za przykładem i wy idźcie. Twórcze struktury
czynnościowe są świetne na depresję.
Przynajmniej moją.
Oto co wymęczyłam (dla chętnych: proszę o odświeżenie linka, żeby pokazał się
czerwony suwaczek oceny i głos. Najlepiej 5:))

odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:zobacz:26769/
Ps.: Pozdrawiam ciepło bystrą agorafobiczkę, bo pewnie tu zagląda:)
Obserwuj wątek
    • loxol Re: 8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:) 21.02.07, 04:29
      tobie sie wydaje, ze ludzie sa na tym forum po to zeby cie uszczesliwiac.
      rozszczebiotana dramen wpadnie, pomiauczy zeby poglaskac ja po glowce i wszyscy
      maja wokol niej skakac. maja taka depresje "na niby": troche popisza ze sa
      smutni, ze pragna "easy exit", a pozniej po godzinach pisania radosnie beda
      klikac w twoje piateczki. zle ci sie wydaje. suchemu tez sie wydawalo i sie
      mlodzieniec przejechal. moje niewyslowione cierpienie jest realne. ja nie mam
      sily zeby zagladac na inne strony, banerki tworzyc i na nie glosowac.
      • damen_dramen Re: 8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:) 21.02.07, 04:39
        coś mi się wydaje, że na twoje "niewysłowione cierpienie" kopniak w dolną część
        pleców by pomógł;) do roboty!!!! głosować!!!!! nie spać!!!!!
      • loxol Re: 8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:) 21.02.07, 04:42
        jak tekst zaczyna sie od slow "Mysle, ze" albo od zdania pytajacego, to we mnie
        rodzi sie wewnetrzna opozycja.
        • damen_dramen Re: 8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:) 21.02.07, 04:44
          "wewnętrzna opozycja" w depresji? o żesz ty...
        • loxol Re: 8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:) 21.02.07, 04:52
          twoja koncepcja jest nieczytelna. widzialbym to tak :

idzie facet przez las i chce mu sie. siada w krzakach i po wszystkim chce sie
          podetrzec. ale wokol oset i pokrzywy. teraz dajemy napis " czarno to widzisz?" i
          raptem pod pienkiem jego wzrok zatrzymuje sie na lezacej wybiurczej. i teraz
          dajemy reszte.
          • loxol Re: 8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:) 21.02.07, 04:57
            u twojego widac, ze mu sie chce, ale to wszystko jakies nieczytelne.

albo moze inaczej.

mamy bohatera nowoczesnego czlowieka sukcesu, w ladnie skrojonym garniturze.
            jest na lotnisku za granica i patrzy sie przez szybe w kiosku. jest duzo
            tytulow, ale nic mu nie pasi. wsiada w samolot i jedzie do innego kraju. patrzy
            przez szybe w kiosku i nadal mina zmarszczona. jedzie do nastepnego egzotycznego
            kraju i to samo. i na koniec wysiada w izraelu. zaglada przez szybke kiosku, a
            tam wybiurcza przy wybiurczej. i wrzuta " czarno to widzisz?" "gazeta.pl szukaj
            dobrych stron".
            • loxol Re: 8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:) 21.02.07, 05:05
              albo inna koncepcja.

kamera filmuje wnetrze kosciola. w srodku ksiadz w czarnej sutannie szykuje sie
              do mszy. pod pacha ma "dziennik". z glosniko leci radio maryja zachwalajace
              sukcesy rzadu. kamera najezdza na sutanne i ekran staje sie czarny.

i wrzuta : czarno to widzisz? szukaj dobrych stron.
              • lucyna_n Re: 8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:) 21.02.07, 08:39
                Ty sie na kopirajtera nadajesz:)))
                • tristezza Re: 8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:) 21.02.07, 15:13
                  lucyna_n napisała:

> Ty sie na kopirajtera nadajesz:)))

potwierdzam, juz dawno mu to zreszta powiedzialam
    • lucyna_n Re: 8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:) 21.02.07, 08:37
      ja nie rozumiem o czym Ty piszesz?
      To Ty zrobiłaś baner reklamowy który wygrał konkurs?
    • aurelia_aurita Re: 8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:) 21.02.07, 11:15
      omijając tę filozoficzną dysputę, która toczy się powyżej...
      grrrrratulacje!

p.s. a co zrobiłaś z poprzednim nickiem?!?
    • fregata ;) 21.02.07, 14:13
      No tak, raz mi się przytrafiło, jak ślepej kurze ziarno ;).
      bo r.richelieu to ja

Aż "miło" pomyśleć, że cała suma pójdzie na psychoterapię pewnie i aż "miło"
      pomyśleć", że nie ma gdzie tego wydać na klamoty, jeśli nigdzie normalnie i bez
      strachu nie można dojechać. Jednak tarja30 jest moim wzorem ;), bo jeśli ona
      jeździ już po 1000 km to i ja będę mogła.

Masz 5 ;)
      • damen_dramen Re: ;) 21.02.07, 14:31
        Nie, no nie ja wygrałam, ludzie.... To r. richelieu, czyli fregata. Ja idę za
        przykładem. Budującym:)

Reklama dotyczy portalu, a nie papierowego wydania, wiec wszelkie akcje z
        podcieraniem tyłka odpadają. Chociaż przyznam, że to też było moje pierwsze
        skojarzenie;)
        Wiadomo również, że w akcji reklamowej najciężej sprzedać swój osobisty
        stosunek do przedmiotu reklamy, zwłaszcza negatywny. Wieć to też sobie
        odpuszczam. Wolę 1000 zł niż subiektywną prawdę.
        Coś sie w końcu od życia należy:)
        • lucyna_n Re: ;) 21.02.07, 20:12
          aaa to ja już "rozumię" :) gratuluję!!! ku chwale forum depresja:))
          • j215 [...] 21.02.07, 20:22
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • lucyna_n Re: ;) 21.02.07, 20:56
              w przeciwieństwie do ciebie nie jestem przez caly czas przykuta do forum
              • j215 [...] 21.02.07, 21:01
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • virusti Re: ;) 21.02.07, 14:57
        Gratulacje!!! :)
      • tristezza Re: ;) 21.02.07, 15:11
        tyle kasy na psychoterapie, razaca niegospodarnosc!
        niemniej gratulacje!!!
        a moglabys sie pochwalic tym banerkiem?
        • damen_dramen Re: ;) 21.02.07, 15:16
          banner r.richelieu można zobaczyć otwierając link, który wkleiłam i klikajać
          na zakładkę ZWYCIĘZCY.
          Przy okazji: widzę, że pojawiło się parę nowych głosów, dziękuję, doceniam, tym
          bardziej, że zdaję sobie sprawę, że to kiepskie forum do szukania poparcia:)
          • tristezza Re: ;) 21.02.07, 15:27
            fajny :-)
            a ten Bozydar to istnieje?

zaglosowalam na Ciebie D-d w ramach solidarnosci swirow
            • damen_dramen Re: ;) 21.02.07, 16:01
              dzięki Tristezza:) zawsze uważałam, że braterstwo jest równie ważne jak miłość:)
        • fregata Re: ;) 21.02.07, 16:19
          Trzeba było do psychoterapii dołączyć ";)". Nawet do zwykłego lekarza chodzę
          państwowego i leki kupuję tanie zamiast droższych odpowiedników. 8 k. to kupa
          forsy, choć jak się na nią spojrzy z innej optyki to znowu jest mała. Dla
          depesyjnych wszystko jest zawsze za małe ;).

Zaś Bożydar to postać ze skeczu o lachonach KMN
          www.youtube.com/results?search_query=moralnego+niepokoju+lachona
          uwielbiam telent Cieślaka vel Bożydara do robienia z siebie największych oferm,
          dziwaków, meneli itp.
          • lucyna_n Re: ;) 21.02.07, 20:15
            od czego są internetowe zakupy?
            kup sobie coś fajoskiego, należy Ci się :)
    • j215 Re: 8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:) 21.02.07, 16:34
      • czteryzeiro Re: 8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:) 21.02.07, 17:11
        powinno się tym CBA zająć,agora płaci agorafobiczce :D
    • damen_dramen Re: 8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:) 21.02.07, 21:36
      jeszcze trzy godziny na głosowanie, ale już pewnie niewiele się zmieni....chyba
      nie trafiłam w masowy gust:)
      dziękuję tym co zagłosowali i tym, którym jeszcze się zechce.
      I zachęcam do własnych działań w tym kierunku. Jak przykład r.richelieu uczy,
      czasem wpadnie premia:)
      kolejny banner zrobię na cześć tego forum....
    • insana Re: 8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:) 21.02.07, 21:54
      gratulacje! mozesz teraz zaszaleć:)
      a tak na marginesie odnośnie tego konkursu, gazeta sprytnie to wykombinowała, bo wszystkie prace przechodzą na jej konto( a niektóre są niezłe), ot pomysłowa kampania reklamowa
    • lucyna_n Re: 8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:) 21.02.07, 23:34
      "wreście" znalazłam chwilę żeby obejrzeć ten banerek, no po prostu spłakałam się ze śmiechu,
      rewelacyjny.
      Chciałam nawet zagłosować ale mi się niestety w okienku z oceną nie daje zmienić cyra i uparcie jest tam
      1:(
      • tristezza Re: 8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:) 22.02.07, 09:26
        Lucy, nad okienkiem jest taki suwaczek do oceny :-)
        • lucyna_n Re: 8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:) 22.02.07, 09:43
          tak kotku tylko że u mnie to wszystko jest tradycyjnie nieaktywne
          • tristezza Re: 8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:) 22.02.07, 10:01
            uuuu, to masz problem. a tak zachwalalas ten swoj mak (mac?)
            • lucyna_n Re: 8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:) 22.02.07, 10:28
              problem jak problem,
              zachwalalam że się nie wiesza, zdecydowanie wolniej starzeje niż pc, nie ma wiatraka więc jest cichutki
              jak myszka i nie imają się mojego starego imaca wirusy, i podtrzymuję to nadal:)
              Już nie mówiąc o tym że jest po prostu ładny:))
              Mam też peceta w chałupie więc wiem co mówię, maki a nawet mace rulez.
      • j215 Re: 8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:) 22.02.07, 13:13
        Cały dzień potrzebowała ażeby zobaczyć baner.A gdy wreszcie jej się to udało po
        godzinie 23.00. to już nie potrafiła zagłosować i zwala wszystko na komputer.W
        realu przypominasz zapewne koziołka matołka w żałosnym wydaniu.
        • lucyna_n Re: 8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:) 22.02.07, 18:21
          a ty do usranej śmierci będziesz snuł projekcje i domysły
    • damen_dramen banner depresyjny 22.02.07, 02:15
      chciałam zrobić banner stricte depresyjny, ale:
      - nie mają logo forum depresja
      - nie przepuścili "dupy" w tekscie
      -"tylną część pleców" też ocenzurowali

więc wyszło, jak wyszło:

odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:zobacz:27446/
      • tristezza Re: banner depresyjny 22.02.07, 09:32
        ciekawe, ze Ci tej dupy nie przepuscili. u Richelieu byla dupa, chyba zreszta
        blada. szkoda, ze nie ma logo FD: bylby czytelniejszy no i moze zapewnilby
        doplyw swiezej krwi na forum. tez zaglosowalam. chcialam nawet powtorzyc, ale
        ukazal sie komunikat, ze raz dziennie wolno glosowac. sprobuje jutro
        • damen_dramen Re: banner depresyjny 22.02.07, 16:10
          tristezza napisała:

> ciekawe, ze Ci tej dupy nie przepuscili. u Richelieu byla dupa, chyba zreszta
          > blada. szkoda, ze nie ma logo FD: bylby czytelniejszy no i moze zapewnilby
          > doplyw swiezej krwi na forum. tez zaglosowalam. chcialam nawet powtorzyc, ale
          > ukazal sie komunikat, ze raz dziennie wolno glosowac.

chyba kontekst był zbyt brutalny:) a może po prostu tamte bannery przepadły, to
          się zdarza, nie wiadomo z jakich przyczyn....
          dziękuję za głos, można oddać tylko jeden, głosowanie trwa do 24tej i potem
          trzeba już robić nowy banner.... Po prostu codziennie nowy konkurs, więc
          klikanie na bannery wczorajsze czy sprzed tygodnia mija się celem.
          Dziękuję za dobre intencje:) Wątpię, żeby mój tekst się przebił, ale jest
          prawdziwy:)
          Zachęcam, Tristezza ,do własnych prób, to naprawdę przyjemne...
          • r.richelieu Re: banner depresyjny 22.02.07, 16:18
            No właśnie. "Dupa blada" znaczy tyle co "nic z tego", a "mam to w dupie" znaczy
            no, że mam ich w dupie ;) Sam wyraz "dupa" jest tylko troszkę zabarwiony
            wulgarnie, stopień tej wulgarności zależy od kontekstu. Najbardziej wulgarne są
            te okerślenia, które skierowane są do ludzi, nawet "ku.." używana jako
            przecinek nie ma tej siły wyrazu co powiedzenie "ty ku..".

Uff, ależ porzucałam mięsem ;)

że nie ma logo f depresja to nic. Napisz forum.gazeta.pl/depresja (takiego
            adresu nie ma, ale co z tego, i już masz umiejscowienie smutnego tekstu we
            właściwym otoczeniu.
            • j215 Re: banner depresyjny 22.02.07, 17:10
              No myślę,że zgarniesz również te 50tys.,należy ci się -wychodzi że słowa są
              bardziej zrozumiałe niż obrazy..Prowadzisz zdecydowanie i wielka ,wielka szansa
              na wygranie.Oczywście głosuję i będę głosował każdego dnia.Zyczę wspaniałych
              wakacji.
              • r.richelieu Re: banner depresyjny 22.02.07, 17:27
                Dzięki za miłe słowa. Kochani jesteście. ;) Ale teraz bardziej przysłużycie się
                damen-dramen i innym stąd, którzy zechcą zrobić baner, bo główną nagrodę
                przyznaje już jury, a nie głosy. I całe szczęcie, bo to trochę głupi pomysł z
                taką formą konkursu i baner reklamujący Gazetę powinien być najlepszy a nie
                najbardziej wyproszony.

• j215 Re: banner depresyjny 22.02.07, 22:48
                  Zajrzyj do poczty.
      • euforyjka Re: banner depresyjny 22.02.07, 10:18
        ale brzydactwo :/
        • sneeper_1 Re: łosiem tysięcy 22.02.07, 18:21
          • sennamara Re: łosiem tysięcy 22.02.07, 20:29
            moje bannery
            odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:zobacz:27737/
            odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:zobacz:27664/
            Pozdrawiam !
            • damen_dramen Re: łosiem tysięcy 22.02.07, 23:07
              sennamara, ten drugi pomysł jest jak dla mnie na 5, ale pokombinuj trochę z
              grafiką i czasem przylotu. Za szybko i dlatego nieczytelnie. Poza tym banera
              nie opłaca się robić w późnych godzinach, bo głosowanie trwa tylko do końca
              dnia. A dla tych co zechcą zagłosować: trzeba odświeżyć link, żeby pokazał się
              suwak do ustawiania oceny.
              powodzenia;)
              • sennamara Re: łosiem tysięcy 23.02.07, 00:51
                Ok,dzięki za rady. Robiłam to spontanicznie więc jest troche szybkie ,fakt:)Ja
                jednak lubie szybkie banerki i denerwuje mnie jak musze czekać za jakimś
                napisem lub obrazkiem. Poza tym wątpię by moje propozycje zdobywały jakąś dużą
                liczbę głosów,po prostu weszłam dziś po południu na to forum ,przeczytałam
                wątek i coś wymyśliłam bez dłuższego zastanawiania się.
                Widząc Wasze śliczne banery też chciałam coś stworzyć. Może jescze spróbuje ale
                będe dopingować lepszych !Pozdrawiam!Powodzenia!
                • sennamara Re: łosiem tysięcy 23.02.07, 00:56
                  Aha dzięki za ocenę Damen !
                  • damen_dramen Re: łosiem tysięcy 24.02.07, 00:09
                    moja nowa infantylna produkcja:

odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:zobacz:28440/
                    • j215 Re: łosiem tysięcy 24.02.07, 14:07
                      No Dramen Twój Pinokio jest pocieszny,troche się przy nim napracowałaś.Wiesz ja
                      się też tą zabawą zaraziłem i chyba zrobię konkursowego banera.Wypuszczę go w
                      poniedziałek-może ok.14.00.- aby zacząć w nowym tygodniu.Lecz się zastanawiam
                      czy nie lepszy byłby np.wtorek, gdyż w poniedziałek bardzo wielu bardzo dobrych
                      zawodników wystawi swoje nowe prace.Co Ty byś poradziła.Robienie banera to
                      super zabawa.Mój baner będzie dość nietypowy,ciekawe czy się spodoba.Jeżeli
                      wygra jakiś grosz-daj Boże-to przekażę go dla osoby najbardziej potrzebującej
                      kasy na tym forum.Jeszcze dwa tygodnie tej zabawy.Myśl jeszcze nad nowymi
                      pomysłami.Pozdrawiam.
                      • damen_dramen Re: łosiem tysięcy 24.02.07, 16:44
                        j215 napisał:

Twój Pinokio jest pocieszny,troche się przy nim napracowałaś.Wiesz ja
                        >
                        > się też tą zabawą zaraziłem i chyba zrobię konkursowego banera.Wypuszczę go w
                        > poniedziałek-może ok.14.00.- aby zacząć w nowym tygodniu.Lecz się zastanawiam
                        > czy nie lepszy byłby np.wtorek, gdyż w poniedziałek bardzo wielu bardzo
                        dobrych
                        >
                        > zawodników wystawi swoje nowe prace.Co Ty byś poradziła.Robienie banera to
                        > super zabawa.Mój baner będzie dość nietypowy,ciekawe czy się spodoba.Jeżeli
                        > wygra jakiś grosz-daj Boże-to przekażę go dla osoby najbardziej potrzebującej
                        > kasy na tym forum.Jeszcze dwa tygodnie tej zabawy.Myśl jeszcze nad nowymi
                        > pomysłami.Pozdrawiam.

Pinokia zrobiłam na kolanie, teraz żałuję, bo mogłam dopracować napisy, dymki
                        etc...ale z założenia to miało być takie koślawe...
                        zabawa wciąga, prosty mechanizm, pewnie tak jak wyścigi konne;)
                        Trudno mi powiedzieć kiedy najlepiej puścić baner, reguł niestety nie ma. Wiele
                        świetnych prac przepada, często wygrywają te, które użebrają najwięcej głosów
                        po gg itp. Powodzenia w każdym razie:) Wklej jak zrobisz.
                    • euforyjka Re: łosiem tysięcy 24.02.07, 14:48
                      nawet ok...
    • damen_dramen Re: 8 tysięcy PLN dla agorafobiczki:) 24.02.07, 16:58
      jeszcze jedna uwaga: źle jest na początku wyjsć na prowadzenie, bo zaraz obrywa
      isę od konkurencji kilka pał...baner wtedy spada na drugą, trzecią stronę i
      jest już malo widoczny...jak się wkleja link na forum też trzeba przypomnieć,
      żeby głosujący odświeżyli go przed głosowaniem, bo ocena jest tam ustawiona
      na "1" i doiero po odświeżeniu pokazuje się suwak ocen. Powodzenia jeszcze raz:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka