angua0 11.05.07, 13:41 mowia wam cos lekarze na tan temat ? ja czasme mam wrazneie ze to jedyny powod mojego stanu ten chronicznie niedotleniony baniak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demole Re: depresja a papierosy 11.05.07, 16:02 to pewnie artefakt ,czyli,że baniak jest niedotleniony w wyniku zatrzymywania dopływu nikotyny do mózgu [:-) Odpowiedz Link Zgłoś
demole zapomniałem dopisać,że wskutek 11.05.07, 16:03 dobrowolniie przymusowego łykania leków, a potem już całkiem dobrowolnego poszukiwania odtrutki, Odpowiedz Link Zgłoś
reflektor5 Re: depresja a papierosy 11.05.07, 16:04 papierosy zabijaja uczucia i dlatego sie pali papierosy podniosza dopamine i tez dlatego sie pali Odpowiedz Link Zgłoś
demo.kres Re: depresja a papierosy 11.05.07, 16:06 a dlatego,że papierosy w tabletkach nie mają w sobie smoły a najlepiejbyłoby palić jednego szluga i jedną ręką dawać drugiej osobie, a potem ona, tobie daje szluga... co innego tabletki wyzerające nikotynę z mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
reflektor5 Re: depresja a papierosy 11.05.07, 16:12 biorac tabletke, nie dajesz szansy na ssssssaaaaaaaaanieeeeeee. papieros jest jak pies matczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx2 Re: depresja a papierosy 11.05.07, 17:37 Podobno palenie papierosów zmniejsza działanie leków uspokajających z grupy benzodiazepin-pewnie dlatego wczoraj ten lexotan mi wcale nie pomógł...Nikotyna też podobno zmniejsza trochę skuteczność leków antydepresyjnych ale bodajrze chodzi o tlpd więc w dzisiejszej dobie nowych jeszcze ssri i snri nie ma co się bać. Odpowiedz Link Zgłoś
engzajetka Re: depresja a papierosy 12.05.07, 19:57 Na pewno cos jest w tym chroniczne niedotlenionym baniaku ( ato mnie rozbawilas) bo na pewno w depresji sa zmiany w krazeniu mozgowym w badaniach meuroobrazowych .Mnie moj psychiatra-naukowiec dawal nawet na lęki dodatkowo lek poprawiajacy krazenie mozgowe i nakiazywal jak najwoiecej sie ruszac. Odpowiedz Link Zgłoś