28.05.07, 18:37
Za miesiąc wakacje... cieszycie się czy raczej nie? Wakacje to dla was
odpoczynek od ludzi, czy raczej przetłaczająca samotność? Macie jakieś plany
na wakacje, ktoś gdzieś wyjeżdża. Mój pierwszy post, więc Witam Formowiczów :)
Obserwuj wątek
    • lasciate.ogni.speranza Re: Wakacje 29.05.07, 15:19
      Witaj na forum, :)

Chciałem założyć dokładnie taki sam wątek... ;)

Ogólnie lepsze są wakacje niż normalny czas zajęć szkolnych. Dają chyba jakiś
      odpoczynek (choć ja np. nie potrafię w pełni wypocząć... :(( ), ale
      jednocześnie są czasem zupełnej niemal izolacji od ludzi; pozbawionym właściwie
      kontaktów towarzyskich. Bo normalnie to chociaż kontakty szkolne są, a w
      wakacje zgoła nic.

Nie wiem, gdzie może wyjechać fobik społeczny na wakacje - najprędzej chyba do
      psychiatryka... ;D ;)))

Głupi żart, ale - autentycznie nie wiem, jak fobik może wybrać się samotnie w
      podróż w wakacje. Jeśli gdzieś z rodzicami może, to się da i fajnie jest. Bo co
      do kolonii, obozów czy tego typu atrakcji to chyba jasna sprawa... :/

A jak kogoś nie stać na wojaże (jak to u mnie jest), to siedzi w domu przed
      kompem albo coś w tym stylu... :(

I ma poczucie, że nie wykorzystuje wakacyjnego czasu jak należy.

O imprezowaniu czy innych formach aktywności towarzyskiej nawet nie będę pisał.
      Dość obrazowo opisałem swoje wyczyny towarzyskie w paru postach, zapraszam do
      czytania... ;]

Jeśli ktoś ma pomysły i sposoby na efektywne i autentycznie fajne spędzanie
      wakacji, to gorąco zachęcam do podzielenia się! :)

Pozdro!
      • bartekzero4 Re: Wakacje 29.05.07, 22:06
        Wreszcie wakacje!
        Pewnie wiekszosc czasu spedze przed komputerem:) to racja, kolonoe obozy i tego
        typu rzeczy odpadają. najbardziej jednak lubie leniuchowanie totez bardzo ciesze
        sie z wakacji. poza tym w domu tez zawsze jest co porobic, ksiazki jakies,
        internet. własciwie lubie samotnosc i dobrze czuje sie sam nawet przez dłuzszy
        czas. Jednak z fobia jest u mnie juz lepiej i towarzystwo tez sie znajdzie:) oo
        u nas w bydgoszvzy beda darmowe baseny dla uczacych sie, ale fobikom chba sie to
        nie przyda...:)
        • lasciate.ogni.speranza Re: Wakacje 30.05.07, 15:08
          No to fajnie.
          No, dom fajny, tylko ile można?... :|
          Ale skoro piszesz, że już lepiej - to może jednak i darmowe baseny się
          przydadzą?... ;)
          • bartekzero4 Re: Wakacje 30.05.07, 16:32
            nie, nie przydadza sie z wiadomych względów... tak dobrze to jeszcze nie jest i
            chyba nie bedzie
            • lasciate.ogni.speranza Re: Wakacje 01.06.07, 22:06
              Zobaczymy - może będzie; tylko kiedy, to już nie wiadomo, też racja...
              • qabriel Re: Wakacje 01.06.07, 22:51
                Wakacje wyglądają u mnie w ten sposób, że koledzy codziennie męczą mnie, żebym
                poszedł z nimi na panienki, a ja wymyślam coraz to głupsze powody by nigdzie nie
                iść. Dziwie się, że jeszcze do tej pory nie mają do mnie pretensji z tego
                powodu....:(:(:(:(:(
                • lasciate.ogni.speranza Re: Wakacje 16.06.07, 14:15
                  qabriel napisał:

> Wakacje wyglądają u mnie w ten sposób, że koledzy codziennie męczą mnie, żebym
                  > poszedł z nimi na panienki, a ja wymyślam coraz to głupsze powody by nigdzie
                  nie iść.

Ciesz się, że jeszcze biorą taką możliwość (że pójdziesz z nimi jednak na te
                  panienki) pod uwagę... ;]
                  • qabriel Re: Wakacje 17.06.07, 19:26
                    Biorą taką możliwość, bo czasami chodzę, z tym że muszę wywalić najpierw trochę
                    kasy w alkohol. A najgorsze jest to, że jak wypiję i jestem w pełni
                    swobodny(czyt. normalny) to z reguły mówię już same głupoty z racji "upojenia"
                    alkoholowego.
                    • hamish Re: Wakacje 18.06.07, 08:13
                      qabriel napisał:

> Biorą taką możliwość, bo czasami chodzę, z tym że muszę wywalić najpierw trochę
                      > kasy w alkohol. A najgorsze jest to, że jak wypiję i jestem w pełni
                      > swobodny(czyt. normalny) to z reguły mówię już same głupoty z racji "upojenia"
                      > alkoholowego.

Na laski nie chodzi sie po pijaku stary. Przesadzisz i 0 z bzykania . Bez sensu ;)
    • doric1 Re: Wakacje 19.06.07, 16:13
      JAKIE WAKACJE?? JAK ZAWSZE W DOMU, NIE MA Z KIM WYJECHAC A SAMA NIE CHCĘ, BOJĘ
      SIĘ! I TAK JUZ 4 ROK SIEDZE W DOMU PODŁAMANA.. A ZRESZTĄ NIE ROBI MI TO
      RÓŻNICY. TAK PŁYNIE DZIEŃ ZA DNIEM.. EHH..:(
    • sajder86 Re: Wakacje 20.06.07, 07:56
      Odkad skonczylem liceum to zatracilem granice pomiedzy okresem nauki, a
      wakacjami. Mnie to juz nie dotyczy. Wakacje nazywam urlopem, wyjazdem gdzie
      mozna odpoczac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka