ulpe 20.06.07, 18:39 Nic mi się nie chce. Dosłownie nic. Czy to efekt uboczny działania leku (sulpirydu) czy taka jest depresja? Poradźcie coś bo już nie wytrzmuję... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sneeper_1 Re: Nic mi się nie chce 20.06.07, 18:46 dawke trzeba zmniejszyc o polowe, ja w roku 1985 biorac tabletke 200 mg zasypialem w pracy,a praca wymagala uwagi z biegiem czsu brak tolerancji byl coraz gorszy, chociaz zmiana lekow na inne ciezkie i znow powot do sulpirydu moze zadzialac jak odbicie na hustawce, w przeciwna strone Odpowiedz Link Zgłoś
ulpe Re: Nic mi się nie chce 20.06.07, 19:04 ja też biorę 200 mg i jeszcze 20 mg seroxatu Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: Nic mi się nie chce 20.06.07, 19:05 a długo bierzesz? na mnie w ten sposób działał seroxat. jeśli mimo (albo: z powodu) brania antydepresanta nic ci się nie chce, może czas pogadać z lekarzem o zmianie leku? (u mnie zmiana (na efectin) poskutkowała). Odpowiedz Link Zgłoś
ulpe Re: Nic mi się nie chce 20.06.07, 19:08 seroxat biorę od tygodnia a sulpiryd od marca Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: Nic mi się nie chce 20.06.07, 19:10 hmm... to może ten sulpiryd Ci nie służy? Odpowiedz Link Zgłoś
ulpe Re: Nic mi się nie chce 20.06.07, 19:14 ja go bralam mniej to bylo ok, ja go bralam wiecej to bylo okropnie - tzn. nic mi sie nie chcialo. Natomiast nie potrafie ocenic czy seroxat na mnie dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: Nic mi się nie chce 20.06.07, 19:18 pogadaj koniecznie z lekarzem o tych dawkach sulpirydu. a co do seroxatu - to jeszcze za wcześnie, żeby oceniać jego działanie. na ulotce jest napisane bodajże, że skutki (te pożądane, nie uboczne ;) pojawiają się po 2 - 4 tygodniach. Odpowiedz Link Zgłoś
ulpe Re: Nic mi się nie chce 20.06.07, 19:20 a jak np. brałam lerivon czy anafranil to skutki dawały się odczuć już po jednej dawce Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: Nic mi się nie chce 20.06.07, 19:50 na wizycie u lekarza ja siedze blisko , a rodzina dalej, dlategoi czasem ja lepiej slysze, to czego moznaby sie tylko domyslic PRZEPISALEM PANU 2 X PO 400 ma, ale moze pan lykac po 200 inaczej lekarz sam musialby oficjalnie lamac system leczenia nie moziwac o odpowiedzialnosci za oficjalne pozwolenie Odpowiedz Link Zgłoś
ulpe Re: Nic mi się nie chce 21.06.07, 19:02 Zadzwoniłam dzisiaj do lekarki i powiedziała że mam brać 100 mg sulpirydu Odpowiedz Link Zgłoś