Dodaj do ulubionych

Asentra i Alprox

20.06.07, 20:34
czy ktoś z Was leczy(ł) się tymi lekami? Jakie są Wasze doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • antenka33 Re: Asentra i Alprox 23.06.07, 12:16
      Jestem w trakcie leczenia Asentrą. Biorę ją od 1,5 roku. Od ok. 3 tygodni
      schodzę z leku. Muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona z działania Asentry
      (jeśli można się cieszyć z brania leku). Wcześniej przez ok 2 lata brałam
      Cipramil i nic sie nie polepszało. W końcu zmieniłam lekarza no i przy okazji
      lek. Na początku przyjmowania leku nie było łatwo: jadłowstręt, rozdrażnienie.
      Ale po ok. 2 tygodniach to minęło. Niestety przytyło mi się ok. 5 kg, ale to
      nieważne, najważniejsze, że mogę normalnie funkcjonować i cieszyć się życiem.
      Lekarz mnie uprzedzał, że przy schodzeniu może być podobnie jak przy
      wchodzeniu, ale nie jest tak źle - przy Cipramilu było 100 razy gorzej.
      Właściwie to tak bardzo nie odczuwam, że schodzę z leku, na poczatku byłam
      troche rozdrażniona i miałam straszne mdłości, ale to minęło.
      Pozdrawiam.
      • suchyxxx2 Re: Asentra i Alprox 23.06.07, 12:22
        Asentrę (Zoloft) biorę od 9 dni po całej tabletce.Czuję się po nim dobrze w miarę.Dobrze mi się zasypia w nocy-odrazu padam,śpię dobrze,jestem spokojny,opanowany,stabilny nastrój,lęki też jakby mniejsze.Niestety na pcozątku brania uczucie jakbym zażywał truciznę tzn. uderzenia zimna i gorąca,mdłości,jadłowstręt,zmiana smaku-jakby mniej wyrazisty,senność,nieprzytomność,nastrój nerwowy aha no i pocenie się-mniejsze niż na innych lekach tego typu ale jednak.Naszczęście to powoli mi przechodzi/dzisiaj nie czuję mdłości,nie ma też już takiego otępienia i senności.Jest lepiej i zdaje się że objawy uboczne powoli mijają.Nastrój też się wyrównał i powoli zaczynam czuć się dobrze.Aha podczas pierwszych dni brania mogą być piski w uszach-chwilowe oraz tak samo bóle głowy-też chwilowe ale potem to zdecydowanie mija.Schudłem już 2kg biorą ten lek dopiero od 9 dni:)
        • antenka33 Re: Asentra i Alprox 23.06.07, 12:50
          Po przeczytaniu tego co napisał "suchy" przypomniałam sobie, ze też na początku
          schudłam przez 3 tygodnie ok 10 kg. Pamiętam, że na początku każdej wiztyty
          (przez miesiąc byłam raz na tydzień, potem raz na 2 tygodnie, raz na miesiąc)
          pani doktor ważyła mnie i mówiła, że to normalne , że się chudnie i, że potem
          się wraca do wyjściowej wagi. Ja niestety nadrobiłam to jeszcze + 5 kg.
          Ale nie żałuję i wierzę z całych sił, że wytrwam schodzenie do końca i będzie
          wszystko ok. Po całkowitym odstawieniu leku też. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
    • eizo111 Re: Asentra i Alprox 24.06.07, 02:30
      tak
      nijakie
    • przegranyy Re: Asentra i Alprox 24.06.07, 08:31
      biore asentre od ponnad 2tyg i na razie nie czuje polepszenia, moze minimalnie. skutkow ubocznych brak. wczesniej kiedys bralem lexapro, tez nie pomogl.
      przy najblizszej wizycie chyba sprobuje jeszcze inny lek.
      • marika78 Re: Asentra i Alprox 24.06.07, 13:21
        hej, alproxu nie znam ale biore asentre od miesiaca mniej wiecej i czuje sie
        super...
        poczatki byly jednak okropne-pobudzenie, bezsennosc, jadlowstret, teraz pomalu
        wszytsko mija, czasem mam problemy ze spaniem ale rzadko, apetyt wrocil, az sie
        martwie, ze za duzy ale jestem stabilna emocjonalnie i to najwazniejsze - aha
        bralam przez 3 tyg 2 tabletki dziennie a teraz zeszlam do jednej, nie widze
        roznicy wiec na razie wezme 1 i zobacze, humor dopisuje i w ogole fajowo jest
        wiec polecam...
        kiedys probowalam wziac seroxat ale mdlalam i nie moglam z lozka wstac rano
        wiec kompletnie nie dla mnie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka