brusiatko0 18.08.07, 20:47 Czy ktoś z was brał ten lek ? czytałam o nim w ulotce w aptece, ponoć to lek na uśmiech czy cos takiego, poprawia nastrój, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nienill Re: seronil- czy ktoś brał? 18.08.07, 22:07 brusiatko0 napisała: ponoć to lek > na uśmiech czy cos takiego, Twoj post jest lepszy od tego leku - od razu pojawil mi sie banan na twarzy :) thx Odpowiedz Link Zgłoś
bjanel Re: seronil- czy ktoś brał? 18.08.07, 22:26 Ja brałam bardzo długi okres czasu. Jest to lek, właśnie o długotrwałym działaniu. Trzeba poczekać około 2 tygodni na jego efekty. Zażywałam po jednej kapsułce dziennie, najpierw 10 mg a później 20 mg. Byłam zadowolona, dzięki niemu jakoś żyłam. Musiałam zmienić na inne bo stanowczo za długo stosowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
brusiatko0 Re: seronil- czy ktoś brał? 19.08.07, 20:09 czy to oznacza, ze ten lek nie można brać długotrwale? a co do postu nienil to trochę doszlifowałam wiedzę na temat tego leku, jest ponoć na depresję i dla bulimiczek, zastanawia mnie tylko fakt, czy jeśli obecnie biorę seroxat to bedę mogła go zmienić na seronil, jakie są skutki uboczne przez pierwsze tygodnie, np. po seroxacie zawroty głowy, po za tym po seroxacie przytyłam ok 15 kilo, a po seronilu jest szansa , że wrócę do swojej wagi, tej normalnej, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nienill Re: seronil- czy ktoś brał? 19.08.07, 23:20 brusiatko0 napisała: > a co do postu nienil to trochę doszlifowałam wiedzę na temat tego leku, niepotrzebnie :) to bylo taklie hmmm... urocze ;) ja biore od niedawna seronil i po raz pierwszy efekty sa naprawde widoczne - przestalam zrec wszystko co tylko widzialam i bardzo sie z tego powodu ciesze Odpowiedz Link Zgłoś
brusiatko0 Re: seronil- czy ktoś brał? 20.08.07, 15:49 cieszę się, ze tobie pomaga, ja tez się przymierzam , tylko nie jestem pewna czy na lęki mi pomoże, potrzebuję kopa aby więcej zrobić, mieć dobry humor i tak przesadnie nie tyć, bo od tego to tylko ruszać mi się nie chce mam zadyszki i czuję się jak stara gruba baba z torbą pyrek pod sklepem, co założę to mi jest obcisłe i wyglądam tragicznie, jednak nie to jest najważniejsze, kiedyś z depresji wyciągnął mnie seroxat i było super, teraz to nie jest typowa depresja tylko lęki przed czymś co się kiedyś zdarzyło itp. seroxat nie działa już tak jak kiedyś, od pół roku robię zmiany w lekach i wciąż nie mogę sobie nic dopasować, nadal nie potrafię wziąc na luz jak kiedys, dlatego zaczęlam wątek seronilu, bo ciekawi mnie czy ten lek mi pomoże? nienil, dzięki za tak "urocze" słowa otuchy Odpowiedz Link Zgłoś
nienill Re: seronil- czy ktoś brał? 20.08.07, 16:43 brusiatko0 napisała: > dlatego zaczęlam wątek seronilu, bo ciekawi mnie czy ten lek > mi pomoże? sama sobie leku szukasz? jak mnie psychiatra spytala "co sobie zycze" to od niej ucieklam :/ Odpowiedz Link Zgłoś
brusiatko0 Re: seronil- czy ktoś brał? 20.08.07, 20:40 to nie tak, moja przepisuje mi nagminnie seroxat , co kolwiek jej powiem i jakiekolwiek mam objawy, dostać się do niej graniczy z cudem więc ostatnio chodziłam do "normalnego lekarza" , nie mam wyboru w psychiatrach bo do naszego miejsca przyjeżdża raz w tygodniu pani skądś tam, wertuję neta, fora i staram sama sobie coś dobrać, z receptą już nie ma problemu, znam swoją chorobę , objawy, konsultuję z lekarzem internistą i lepiej trafiam niż on, dlatego moje pytanie dotyczy seronilu, zanim sie zdecyduję chce poznać wszystkie za i przeciw, nie wierz konowałom lecz się sam Odpowiedz Link Zgłoś