nasza2 09.11.07, 12:56 nie chce mi sie zyc i nie mam wystarczajaco odwagi zeby popelnic samobojstwo, czy moze ktos mi przemowic do rozumu??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blackamber Re: nie chce mi sie zyc 09.11.07, 13:46 mnie rowniez zyc sie nie chce i tez odwagi nie mam glownie dlatego ze przesladuje mnie mysl ze tam gdzies wcale nie bedzie lepiej niz tu. wiec ciagle jeszcze zyje i chyba dobrze bo w calym tym gownie zdarzaja sie czasem jakies perełki i wtedy czuje ze jednak warto byc wlasnie tutaj.poza tym pomysl sobie ze twoja smierc dotknie innych.ty moze sie uwolnisz ale dla innych to bedzie prawdziwa tragedia wiec jesli nie dla siebie to zyj dla innych choc wiem ze to tak cholernie trudne...;( Odpowiedz Link Zgłoś
net_fragolina Re: nie chce mi sie zyc 09.11.07, 14:30 Tez mi sie nie chce:(probowalam kiedys odebrac sobie zycie,straszna rana dla bliskich:(Zyje dla nich, choc stracilam duzo:(Dzis np. dostalam ostatnia wyplate.Kto tam wie moze za pare lat okaze sie ze moje zycie jest cudowne i Twoje tez:)???pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nasza2 Re: nie chce mi sie zyc 09.11.07, 14:38 rzeczywiscie nie chcialabym sprawiac przykrosci moim bliskim.Problem w tym ,ze oni sa tak daleko odemni, ze czsami zapominam, ze istnieja. Staram sie pocieszac, tymi perelkami, ktore moga sie zdarzyc, ale najgorsze sa momenty, kiedy brak mi nadzie, ze w moim zyciu moze spotkac mnie jeszcze jakies szczescie. I naprawde ja przestaje w to wierzyc. Na domiar wszystkiego ta samaotnosc, ona mnie zabija....zauwazylam, ze najbardziej pomaga mi przebywanie z innymi ludzmi, to mnie odrywa od czarnych mysli i ciaglego skupiania sie na sobie Odpowiedz Link Zgłoś
ilquad Re: nie chce mi sie zyc 09.11.07, 15:18 Zjedz serek homogenizowany stracciatella, on ci chec do zycia przywroci. Odpowiedz Link Zgłoś
nasza2 Re: nie chce mi sie zyc 09.11.07, 15:37 niestety, tu gdzie jestem nie ma serkow homogenizowanych Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: nie chce mi sie zyc 09.11.07, 15:45 wez ze soba naczynie z maka i kaszą, przenieś się na odludzie, wez zwierzęce odchpdy,zasuszone, rozpal ogień,i ugotuj papkę,z całej mąki, będzie ci potrzebna na wiele miesięcy, potem weż te pismo,i połknij to, (połknąłem i słodkie było ale potem mnie unieruchomiło i unieruchomiony byłem wiele miesięcy, jak nakazał a potem powiedział, prorokuj przeciwko nim:... / nie pkazuje oryginalnego żródła tego tekstu żeby złodzieje nie Odpowiedz Link Zgłoś
nasza2 Re: nie chce mi sie zyc 13.11.07, 09:20 i znowu kolejny dzien, i znowu trzeba zyc, a tak sie nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
dos-ka Re: nie chce mi sie zyc 13.11.07, 14:43 Jak sądze przeżywasz jakiś kryzys, nie wiem czy związany z depresją czy z jakąś inną, zewnętrzną sytuacją. Pamiętaj tylko że nie jesteś sama, że istnieją ludzie do których zawsze możesz wyciągnąć rękę - z pewnością Ty sama potrafisz wymienić kilka takich osób która są w stani zrozumieć Ciebie. Jeśli nie masz po co żyć to żyj na przekór. Nie musisz sama dźwigać wielkiego plecaka i wchodzić na najwyższą górę jeśli nie jesteś na taką wyprawę przygotowana. Zachęcam Cię również do korzystania z pomocy różnych instytucji, które są właśnie po to by pomagać. Pozdrawiam --- Nie daj się jesiennej depresji! Pomoc psychologa ON-LINE + 2 ebooki GRATIS www.psychorada.pl Odpowiedz Link Zgłoś