18.11.07, 20:27
Czemu ma właściwie ten lek służyć? Biorę go rano i po obiedzie, walcząc przy
okazji z uzależnieniem od zolpidemu. Już kilka nocy przespałem bez nasennych,
ale nie wiem tak do końca, czemu poza zolafrenem na noc lekarz dał mi to
depakine na dzień. Ulotka jakaś taka niejasna. Kto brał/ bierze to i na co?
Szperając po forum zapamiętałem jedynie, że od tego włosy mogą wypadać :/
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: depakine 18.11.07, 21:40
      stabilizator nastroju, przepisywany w celu uniknięcia nawrotu depresji
      w endogennej, chadzie, chaju i tym podobnych.
      • dance_macabre Re: depakine 18.11.07, 21:58
        To super, będę to ochoczo łykał :)
        • suchyxxx2 Re: depakine 18.11.07, 23:10
          to lek popmocny w uniknięciu manii a nie depresji-na depresję prawie nie działa-chroni przed manią czyli super nakręceniem idź ty lucyna...bedziesz po tym senny na początku,będziesz tył i włosy mogą wypadać sporadycznie.bedziesz czul uspokojenie wewnetrzne ale po jakims czasie nie bedziesz czul ze cokolwiek bierzesz
          • miriam11 Re: depakine 19.11.07, 06:43
            Suchy, na każdego lek może działać inaczej. Mnie depakina stabilizowała b.
            dobrze zarówno jeśli chodzi o manię jak i o depresję. Więc nie opowiadaj. Tyle
            że nie lubię łysieć i tyć, to już jej nie jem i biorę inny stabilizator.
          • iso1 Re: depakine 19.11.07, 09:33
            Wygląda na to że mam manię. Dzięki doktorze Suchyxxx2.

Depakine bierze się również wspólnie z jakimś słabszym antydepresantem
            (np.Trittico) jako terapię podtrzymującą w leczeniu depresji.
            U mnie po 15 miesięcznym łykaniu Efectinu lekarz tak zdecydował.
            Kilku lekarzy u których zasięgnąłem opinii też to potwierdziło.
            • lucyna_n Re: depakine 19.11.07, 11:22
              gdyż , ponieważ ja, w przeciwieństwie do Suchego, jak nie wiem to nie
              piszę
              a jak piszę to wiem:)
              • suchyxxx2 Re: depakine 19.11.07, 11:37
                no piszesz i właśnie nie wiesz;d depakina jest przdewszystkim aby uchronić przed manią-wpływ antydepresyjny ma bardzo niewielki-przeciwieństwo depakiny to lamotrygina która ma wpływ antydepresyjny a nie chroni specjalnie przed manią-czyli na odwrót.Wiem bo sam brałem te 2 leki z czego depakina przymula i uspokaja a lamotrygina nie wpływa na napęd.
                • lucyna_n Re: depakine 19.11.07, 12:10
                  tak, tak, już się uspokój,
                  lepiej napisz jak tam w pracy?
          • dance_macabre Re: depakine 19.11.07, 11:52
            A bzdury opowiadasz, nie czułem żadnej senności, generalnie nic po nim nie czuję
            (w sensie zmian), chociaż biorę już piątą dobę. Przytyć chętnie przytyję, więc
            na razie widzę same plusy. Tylko, że efektów żadnych.
            • suchyxxx2 Re: depakine 19.11.07, 12:30
              nie czujesz senności ale nie czujesz też nakręcenia jak na antydepresancie;d

tak, tak, już się uspokój,
              lepiej napisz jak tam w pracy?

spotkasz się ze mną to Ci opowiem:) 4ty dzień bez papierosów a ojciec mnie wkur... tym gadaniem jakbym jeszcze źle zrobił że rzuciłem palenie nie? noto ja sam nie wiem po cholerę on gada i pieoprzy.Sorka za przekleństwa ale jak mnie ktoś lekko zdenerwuje to abstynencja nikotynowa robi swoje...
              • suchyxxx2 Re: depakine 19.11.07, 12:38
                a tak na serio to Lucyno chciałbym się spotkać z Tobą,zresztą chciałbym się z kimś spotkać bo potrzebuję luuzu a w domu ojciec nie pomaga rzucić mi palenia;d
                • suchyxxx2 Re: depakine 19.11.07, 13:04
                  narazie jest ładniejsza skóra na twarzy,mniejsze pryszcze i bruzdy,łatwiej mi się oddycha np. wchodząc po schodach,wszystko extra smakuje,czuję zapachy i to intensywnie no i zęby jakby i dziąsła w lepszym stanie-już nie bolą jak piję coś zimnego/gorącego
                • lucyna_n Re: depakine 19.11.07, 13:34
                  weź nie truj o tych spotkaniach,

to jak z tą pracą, chodzisz?
                  • suchyxxx2 Re: depakine 19.11.07, 13:37
                    nie,to nie.nic nie powiem;p
              • dance_macabre Re: depakine 19.11.07, 14:32
                Ale ja nie czuję ani senności ani nakręcenia, czy też jego braku. A co mam Ci o
                pracy pisać? Nie ma o czym.
                • dorcia1974 Re: depakine 19.11.07, 15:26
                  ja biore depekine 300 rano i 500 na noc w celu ustabilizowania
                  nastroju,jestem (prawdopodobnie dwubiegunowa)i bardzo z niego
                  zadowolona,nie zauwazylam wypadania owlosienia na mojej glowie ;)
                • lucyna_n Re: depakine 19.11.07, 15:52
                  ustaw sobie drzewko to Ci się bnie będzie myliło, o pracy mial pisać
                  Suchy a nie Ty.
                  • suchyxxx2 Re: depakine 19.11.07, 16:03
                    odmawiam pisania bo każdy ma mnie w dupie na forum:( nikt nie pomoże w trudnej chwili

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka