Dodaj do ulubionych

czy są tu lekarze? Pytanie o stabiizatory

11.03.17, 04:30
Od dwóch tygodni prawie nie mogę się skontaktować z moim psychiatrą, a niestety jest depresyjnie i nerwicowo. Zaczynam terapię, bo myślę, że sobie sam nie poradzę. Psychologiczne problemy powodują definitywnie objawy nerwicowe i depresyjne. Ale - zanim się uporam z terapią muszę jakoś funkcjonować na co dzień. A zaczyna być trudno. Nie chcę wracać do pokoiku u rodziców, muszę chodzić do pracy, jestem na okresie próbnym, więc nie mogę iść na zwolnienie, tym bardziej, że chorobowe nie jest tu wypłacane.
Taka jest sytuacja, teraz pytanie:
muszę sam zmodyfikować dawki leków. Biorę Depakinę 500mg, Lamotryginę 150mg i jedną trzecią tabletki Trittico - na sen. Zwiększyłbym sobie Depakinę o 250 (pół tabletki), bo z tego, co pamiętam Depakine wyciąga w górkę, Lamitrin ściąga z górki i ze stanów mieszanych. Mam ChAD głównie ze stanami mieszanymi i ultra rapid cycling. Co sądzicie? Wiem, powinienem dzwonić do lekarza, ale problem jest, że nie mogę się z nim skontaktować...
Obserwuj wątek
    • megan.k Re: czy są tu lekarze? Pytanie o stabiizatory 11.03.17, 07:53
      To może trzeba lekarza odwiedzić osobiście albo izbę przyjęć szpitala psychiatrycznego. Nie powinieneś sam modyfikować dawek leków. Lekarz odpowiada na posty na forum Depresja.
      • caray Re: czy są tu lekarze? Pytanie o stabiizatory 11.03.17, 15:33
        Dzięki. Dobry pomysł z tym forum Depresja. Mój lekarz niestety jest w Polsce, a ja w UK.
    • dzedlajga Re: czy są tu lekarze? Pytanie o stabiizatory 12.03.17, 14:00
      Jest akurat odwrotnie, depakine ciągnie w dół, lamotrygina w górę
    • arsen92 Re: czy są tu lekarze? Pytanie o stabiizatory 13.03.17, 21:15
      Zgadza się Depakina jest bardziej przeciwmaniakalnym stabilizatorem, z tego co pamiętam powinno się mierzyć poziom kwasu walproinowego. Lamotrygina jest najbardziej antydepresyjnym stabilizatorem, który jak to koleżanka wyżej wspomniała ciągnie w górę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka