karolina817 17.12.07, 13:42 ktory lek ssri dziala najsilniej? i jaki polecacie lek na zahamowanie apetytu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilly_my Re: najsilniejsze SSRI 19.12.07, 12:50 chcesz sie odchudzac SSRI? o chyba zart jakis... Odpowiedz Link Zgłoś
karolina817 Re: najsilniejsze SSRI 20.12.07, 19:20 nie chce sie odchudzac, ani nie chce tyc, chce utrzymywac stala wage poprzez trzymanie sie ustalonej diety ale zaczynam jesc jak wilk i jem ponad miare i tyje a ze mam depresje to co znalazłam w necie: serotonina - zmniejsza apetyt na węglowodany dopamina - reguluje łaknienie poprzez wpływ hamujący na przyjmowanie tłuszczów noradrenalina - zwiększa apetyt na węglowodany do lekow ssri naleza: fluoksetyna, fluwoksamina, sertralina, paroxetyna, citalopram, escitalopram. czy moglby mi ktos powiedziec ktory z nich jest najsilniejszy i ponoc sertralina zwieksza tez poziom dopaminy od jakiej dawki Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada_z_orzechami Re: najsilniejsze SSRI 20.12.07, 20:58 Ja po fluoksetynie schudłam 17kg i nadal chudnę. Ale leczę depresję z zaburzeniami łaknienia, to dlatego. Biore 40mg Seronilu i neuroleptyki, ale to już nie SSRI. Odpowiedz Link Zgłoś
maga.oliveiry Re: najsilniejsze SSRI 21.12.07, 19:34 Wenlafaksyna. Biorę Venlectine, jem tylko suchy chleb i pije słodka kawę z mlekiem. po prostu nic mi nie smakuje, nic nie pachnie zachęcająco, szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: najsilniejsze SSRI 22.12.07, 02:02 Prozac, bo zarejestrowany jako lek w terapii zaburzeń wpierdzielania, np. bulimii i w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
chili9 Re: najsilniejsze SSRI 22.12.07, 05:27 KArolino ! Leki antydepresyjne nie wybiera sie z tego punktu widzenia. 1. przecietnie traci sie do 7-8% wagi 2. leczenie bulemi/anorexi to cos innego Lek musi byc dobrany tak zeby pacjent mógl go TOLEROWAC przez min 6 miesiecy. Na odchudzanie sa inne leki i RUCH ! Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: najsilniejsze SSRI 22.12.07, 11:50 nieprawda. na depresje i odchudzanie lek jest ten sam. pompki Odpowiedz Link Zgłoś