sajder86 03.01.08, 23:04 wpisujcie leki które wam pomogły i te których byście nie polecali Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nienill Re: leki które wam pomogły 04.01.08, 00:12 nie polecam lekow, ktore mialyby byc komus podawane bez rownoczesnego rozpoczecia terapii Odpowiedz Link Zgłoś
insomiia nienill czy możesz jaśniej... 04.01.08, 02:10 Czy możesz jaśniej - wiem, że czasami stosuje się leki nawet przez kilka tygodni np. w depresji zanim pacjent będzie zdolny do rozpoczęcia jakiejkolwiek terapii. Pozdrawiam nienill napisała: > nie polecam lekow, ktore mialyby byc komus podawane bez > rownoczesnego rozpoczecia terapii Odpowiedz Link Zgłoś
nienill Re: nienill czy możesz jaśniej... 04.01.08, 02:58 insomiia napisała: > wiem, że czasami stosuje się leki nawet przez kilka tygodni > np. w depresji mieszasz dwa zupelnie rozne tematy. depresja to kompletnie inna bajka i nie bede sie na ten temat rozpisywac. chodzi mi tylko o to, ze fobii samymi tabletkami sie nie wyleczy. to wcale nie oznacza, ze leki imho moga byc barzdo pomocne i jesli jest taka koniecznosc, to mozna i nalezy je brac (ja sama tak robie) > zanim pacjent będzie zdolny do rozpoczęcia > jakiejkolwiek terapii. oczywiscie, ze jesli ktos jest w fatalnym stanie, to najpierw nalezy taką osobe przywrocic do wzglednej rownowagi i dopiero potem zabrac sie za pranie tych wszystkich brudow. taka sama sytuacja moze nastapic takze juz w trakcie terapii. szok moze byc na tyle duzy, ze bez tabsow sie nie obejdzie lub byloby to bardzo ciezkie. Odpowiedz Link Zgłoś
goomis6 Re: leki które wam pomogły 04.01.08, 18:45 no oczywiście nie polecam benzodiazepin, a z leków które mogę polecić to tylko doxepin, bo to jedeny lek który na mnie działał.ale tak poza tym to niewielu osobom pomaga. to bardzo silny uspokajacz, więc z opinii które czytałem na jego temat wiele osób narzeka że śpi po nim 16 godzin na dobę. jeśli o mnie chodzi to bardzo dobrze hamował u mnie napływający lęk. oprócz doxepinu zażywałem wiele leków, ale nic nie czułem po nich. Odpowiedz Link Zgłoś
nienill Re: leki które wam pomogły 04.01.08, 18:52 goomis6 napisał: > no oczywiście nie polecam benzodiazepin, ja no oczywiscie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
nienill Re: leki które wam pomogły 04.01.08, 18:55 a tak z łąski swojej to moglbys normalnie napisac, ze uzalezniaja, a nie tylko polecam, nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
goomis6 Re: leki które wam pomogły 04.01.08, 19:05 ok, nie polecam bo uzależniaja ;) i są niezdrowe, lepiej jeść warzywa Odpowiedz Link Zgłoś
nienill Re: leki które wam pomogły 04.01.08, 19:12 życie jest niezdrowe, bo od zycia sie umiera :p Odpowiedz Link Zgłoś
sajder86 Re: leki które wam pomogły 04.01.08, 19:44 biorę ten doxepin też i mobemid, które ma ma mi dać powera ale jednak nie dał :( a po paroksetynie mam fatalne objawy uboczne benzo na mnie nie działają co mi jeszcze pozostaje? Odpowiedz Link Zgłoś
juz_nie_fobik NIESTETY - NIE MA LEKU NA FOBIE SOLECZNA:(:( 05.01.08, 12:53 Nie ma się co łudzić - powiedzmy sobie wprost - nie ma, nie było i nie będzie SKUTECZNEGO leku na fobię społeczną!!:( Jedyne co wam pozostaje to czekać na cud, że fobia minie sama. U mnie na szczęście ten cud się dokonał i jestem teraz baaaaaaaaardzo szczęśliwy:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sajder86 Re: NIESTETY - NIE MA LEKU NA FOBIE SOLECZNA:(:( 05.01.08, 12:58 w pełni skutecznego nie ma ale starczy mi te 90% wyleczenia więc co byście polecili? fobik z tego co czytalem to wyleczyles sie bo zmieniles miejsce zamieszkania i tak tam? Niektorzy z nas nie maja takich mozliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
juz_nie_fobik Re: NIESTETY - NIE MA LEKU NA FOBIE SOLECZNA:(:( 05.01.08, 13:05 W takim razie polecam OLANZAPINĘ (zalasta, zyprexa, zolafren). Jest to co prawda neuroleptyk stosowany w leczeniu schizofrenii, ale bardzo wycisza organizm, poza tym działa w lekkim stopniu aktywizująco. Warto spróbować!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
nienill Re: NIESTETY - NIE MA LEKU NA FOBIE SOLECZNA:(:( 05.01.08, 13:22 juz_nie_fobik napisał: > W takim razie polecam OLANZAPINĘ (zalasta, zyprexa, zolafren). Jest > to co prawda neuroleptyk stosowany w leczeniu schizofrenii, poj**lo Cie, złotko?? Odpowiedz Link Zgłoś
goomis6 Re: NIESTETY - NIE MA LEKU NA FOBIE SOLECZNA:(:( 05.01.08, 23:14 Nienill, nie przesadzaj. mnie psychiatra sam przepisywał neuroleptyk na depresje. to nic nadzwyczajnego. Odpowiedz Link Zgłoś
sajder86 Re: NIESTETY - NIE MA LEKU NA FOBIE SOLECZNA:(:( 05.01.08, 21:40 przeciez ja juz jestem na maksa wyciszony haha wiec nie kapuje Wole zeby mnie cos zaktywizowalo predzej bo ruszam sie jak zombie Odpowiedz Link Zgłoś
k.niunia Re: leki które wam pomogły 06.01.08, 00:27 seroxat za,przeciw doxepin,seronil-za duze skutki uboczne nie dalo sie doczekac do 3-tyg Odpowiedz Link Zgłoś
ania-0704 Re: leki które wam pomogły 09.01.08, 13:12 Seroxat - tak. Mi bardzo pomógł szczególnie na typowe objawy somatyczne np. trzęsące sie ręce, kołatanie serca, pocenie. Polecam. Teraz pracuję, załatwiam wszystkie sprawy urzedowe, nawet siedziałam i jadłam przy jednym stole w świeta z rodzinką mojego chłopaka Odpowiedz Link Zgłoś