Dodaj do ulubionych

Gdzie o pomoc

25.08.03, 15:14
Gdzie mogę zwrócić się o pomoc? Nie wiem nawet, czy to, co czuję to depresja.
Grunt, że nie mam na nic ochoty, nic nie cieszy i pesymizm jest
wszechogarniający. Nie wiem, u kogo można zasięgnąć porady. Leki takie jak
persen, kalms i deprim już nie działają... Ciągle tylko krzyczę na
wszystkich, którzy starają się mi pomóc. Wszystko na przekór, nie mam już
siły żyć. Błagam o pomoc.
Obserwuj wątek
    • perfect_life Re: Gdzie o pomoc 25.08.03, 15:43
      Hej annuka,
      Nie wiem skąd jesteś, więc trudno podać jakieś namiary. Moim zdaniem powinnaś
      pójść do lekarza, najlepiej psychiatry i nie zwlekać z tym. Być może ulży Ci
      już sama świadomość, że ktoś Cię wysłuchał. Z pewnością zaś profesjonalista Ci
      coś doradzi. Gdy ja podjąłem decyzję, że sam sobie nie poradzę już z depresją,
      to wziąłem książkę telefoniczną i po prostu zadzwoniłem pod wskazany numer. Nie
      wiem jak to jest z publiczną służbą zdrowia, ale mam złe doświadczenia.
      Trzymaj się mocno i uwierz, że jeszcze będzie dobrze. Daj sobie tylko szanse i
      idź do lekarza.
      Pozdrawiam.
      • annuka Re: Gdzie o pomoc 25.08.03, 15:51
        Dziękuję bardzo, może pójdę tym śladem... Jestem z Warszawy, pewnie nie ma tu
        problemów z lekarzami, ale nie wiesz nigdy, na kogo trafisz. A sama nie mam już
        siły do walki. Dziękuję.
    • joanna.wojewodzka Re: Gdzie o pomoc 27.08.03, 18:11
      Droga annuko pomoc uzyskasz w Poradni Zdrowia Psychicznego funkcjonującej w
      każdej dzielnicy. Oczywiście możesz skorzystać też z placówek niepublicznych,
      tam terminy przyjęć będą szybsze,(adresy w książce telefonicznej lub stronach
      intrnetowych). Ważne jest zebyś przemogła opór i koniecznie skontaktowała się
      ze specjalistą - psychologiem, psychiatrą.Im wcześniej zostanie postawiona
      diagnoza tym szybciej można będzie zastosować odpowiednią terapię. Pozdrawiam
      Cię serdecznie i życzę zebys jak najszybciej skontaktowała sie ze specjalistą.
      Daj znać czy Ci się to udało.
    • annuka Re: Gdzie o pomoc 28.08.03, 14:07
      A jak wygląda pierwsza wizyta u psychologa? O co się pyta? Przyznam, że bardzo
      się boję....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka