Dodaj do ulubionych

reinstalacja kompa

30.08.05, 18:13
to ja ten, któremu gry sie nagle zacinały. jaką mam pewność, że po reinstalacji kompa wszystko będzie ok? jakie informacje ode mnie potrzebujecie jeszce? moglibyście mi napisać jak zreinstalować komputer?
Obserwuj wątek
    • gianter Re: reinstalacja kompa 17.09.05, 14:16
      własnie w jaki sposób przeprowadzic reinstalacje systemu Win XP, aby nie
      utracic zapisanych na dysku danych, czy robi sie to podobnie jak przy WIN98,
      etc.??
      • bogulo Re: reinstalacja kompa 19.09.05, 09:22
        dane uzytkownika sa zapisywane w katalogu documents and settings, dobrze jest
        miec ten katalog na innej partycji niz system i wtedy reinstalacja komputera
        nie pozbawia nas dokumentow, maili itd.
        zeby to zrobic, trzeba zaraz po instalacji otworzyc rejestr do edycji (uwaga,
        blednie edytujac rejestr mozna sobie zalatwic windows'a!) i w kluczu
        HKEY_LOCAL_MACHIN – SOFTWARE - Microsoft - Windows NT –CarrentVersion –
        ProfileList i zmodyfikowac ProfilesDirectory - D:\Documents and Settings (D:
        jest dyskiem przykladowym, wazne zeby wskazac inny dysk niz systemowy)
        po restarcie zostaje juz tylko przekopiowac do nowej lokalizacji katalogi All
        Users i Default User i po krzyku.
        Pozniej przy reinstalacji polaczonej z formatem dysku systemowego dane
        uzytkownika i tak pozostana.
        • amon-ra Re: reinstalacja kompa 19.09.05, 10:46
          Zapomniałes tylko dodać, ze przedtem trzebaby przekopiować nasz własny katalog użytkownika do nowej lokalizacji (gdyż system może się nie uruchomić), a to, za sprawą obecności w nim chronionego pliku rejestru NTUSER.DAT może nie być takie łatwe - w tym wypadku lepiej jest użyć Konsoli Odzyskiwania w celu przekopiowania go.
          • bogulo Re: reinstalacja kompa 19.09.05, 12:52
            ??? nigdy nie mialem z tym problemow
            ale skoro twierdzisz, ze moga wystapic problemy, to oddam Ci honor
            • amon-ra Re: reinstalacja kompa 19.09.05, 14:43
              Wiesz, problemy nie sa tu żadną regułą, równie dobrze może ich wcale nie być. To, że Ty ich nie doświadczyłeś, to dobrze; moja uwaga odnosi się tylko do ewentualnej sytuacji, w której mogą zostać zaobserwowane, to wszystko - traktuj ją jako uzupełnienie Twojej, bardzo treściwej wypowiedzi, broń Boże nie jako krytykę, gdyż na taką wcale nie zasługuje :).
              • bogulo Re: reinstalacja kompa 19.09.05, 14:47
                spox, nawet krytyka, jezeli konstruktywna jest mile widziana, jak rowniez
                wszelkie uzupelnienia, po prostu wykazalem zdziwienie i tyle
                • jan232 Re: reinstalacja kompa 21.09.05, 23:04
                  Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość przenieść z C do D Document and
                  Settigs,gdy system mam na partycji C . Albo czy nowe programy mogę instalować
                  na partycji D pomimo że chcą się instalować na part. C .Mam WXP-SP2.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka