presco2 30.08.05, 18:13 to ja ten, któremu gry sie nagle zacinały. jaką mam pewność, że po reinstalacji kompa wszystko będzie ok? jakie informacje ode mnie potrzebujecie jeszce? moglibyście mi napisać jak zreinstalować komputer? Link Zgłoś Obserwuj wątek
gianter Re: reinstalacja kompa 17.09.05, 14:16 własnie w jaki sposób przeprowadzic reinstalacje systemu Win XP, aby nie utracic zapisanych na dysku danych, czy robi sie to podobnie jak przy WIN98, etc.?? Link Zgłoś
bogulo Re: reinstalacja kompa 19.09.05, 09:22 dane uzytkownika sa zapisywane w katalogu documents and settings, dobrze jest miec ten katalog na innej partycji niz system i wtedy reinstalacja komputera nie pozbawia nas dokumentow, maili itd. zeby to zrobic, trzeba zaraz po instalacji otworzyc rejestr do edycji (uwaga, blednie edytujac rejestr mozna sobie zalatwic windows'a!) i w kluczu HKEY_LOCAL_MACHIN – SOFTWARE - Microsoft - Windows NT –CarrentVersion – ProfileList i zmodyfikowac ProfilesDirectory - D:\Documents and Settings (D: jest dyskiem przykladowym, wazne zeby wskazac inny dysk niz systemowy) po restarcie zostaje juz tylko przekopiowac do nowej lokalizacji katalogi All Users i Default User i po krzyku. Pozniej przy reinstalacji polaczonej z formatem dysku systemowego dane uzytkownika i tak pozostana. Link Zgłoś
amon-ra Re: reinstalacja kompa 19.09.05, 10:46 Zapomniałes tylko dodać, ze przedtem trzebaby przekopiować nasz własny katalog użytkownika do nowej lokalizacji (gdyż system może się nie uruchomić), a to, za sprawą obecności w nim chronionego pliku rejestru NTUSER.DAT może nie być takie łatwe - w tym wypadku lepiej jest użyć Konsoli Odzyskiwania w celu przekopiowania go. Link Zgłoś
bogulo Re: reinstalacja kompa 19.09.05, 12:52 ??? nigdy nie mialem z tym problemow ale skoro twierdzisz, ze moga wystapic problemy, to oddam Ci honor Link Zgłoś
amon-ra Re: reinstalacja kompa 19.09.05, 14:43 Wiesz, problemy nie sa tu żadną regułą, równie dobrze może ich wcale nie być. To, że Ty ich nie doświadczyłeś, to dobrze; moja uwaga odnosi się tylko do ewentualnej sytuacji, w której mogą zostać zaobserwowane, to wszystko - traktuj ją jako uzupełnienie Twojej, bardzo treściwej wypowiedzi, broń Boże nie jako krytykę, gdyż na taką wcale nie zasługuje :). Link Zgłoś
bogulo Re: reinstalacja kompa 19.09.05, 14:47 spox, nawet krytyka, jezeli konstruktywna jest mile widziana, jak rowniez wszelkie uzupelnienia, po prostu wykazalem zdziwienie i tyle Link Zgłoś
jan232 Re: reinstalacja kompa 21.09.05, 23:04 Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość przenieść z C do D Document and Settigs,gdy system mam na partycji C . Albo czy nowe programy mogę instalować na partycji D pomimo że chcą się instalować na part. C .Mam WXP-SP2. Link Zgłoś