funstein 24.03.08, 15:54 mozg trzepany nalogowym seksem/masturbacja po jakims czasie zaczyna szwankowac. I pojawia sie nerwica albo depresja. Ciekaw jestem czy na forum o nerwicy jest ktos kto nie uprawia nalogowej masturbacji ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewab84 Re: nerwica natrectw = nalogowa masturbacja 16.05.08, 12:41 hej z całym szacunkiem ale co Ty masz z ta masturbacją???na wszystkie problemy z NN, która tez mam, podajesz powód masturbacji, Wydaje mi się to nieco dziwne i nie możliwe gdyż do tej pory pierwszy raz spotykam sie z taka opinia a czytałam na ten temat juz bardzo wiele... na róznych forach i opinie psychologów. Uwierz zaden nie powiedział, ze to moze byc spowodowane tym...ja się nie masturbuje a mam niestety problem z NN.pozdrawaiam Odpowiedz Link Zgłoś
108108atma Re: nerwica natrectw = nalogowa masturbacja 20.05.08, 17:45 jedno jest pewne.masturbacja osłabia nas mentalnie(ludzie robiący to nałogowo wiedzą o czym mówię),a tym samym ,umysł ma na nas większy wpływ,a to z kolei pogłębia problemy z umysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
elmone Re: nerwica natrectw = nalogowa masturbacja 20.05.08, 18:57 Dawno już nie czytałem takich głupot... Co ma piernik do wiatraka. Masturbacja może byc powodem nn itp. jeśli towarzyszy jej poczucie winy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
sanches1000 Re: nerwica natrectw = nalogowa masturbacja 08.07.08, 10:28 Witam. Też mam problemy z nerwicą lub fobią społeczną, ale już jestem podleczony i mam podobno zaburzenia osobowości. Też mi się wydaje, że nerwica może być spowodowana przez chorobliwą masturbację. Niestety nie mogę się od tego oderwać. Brałem już seronil, zoloft, effectin=wenlectin. Czy ktoś wie jak pomoga wenlectin? Jak się przemóc i poznać kobietę? Odpowiedz Link Zgłoś
karolka1977listopad Re: nerwica natrectw = nalogowa masturbacja 08.07.08, 13:33 Na zdrowy rozum,jak ktos sie nałogowo masturbuje,to ma nerwicę,inaczej by tego nie robił.Raczej nałogowa masturbacja jest jej skutkiem,a nie przyczyną!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sanches1000 Re: nerwica natrectw = nalogowa masturbacja 09.07.08, 12:42 Odzyczaić się od tego można lekami, ale nie ma leku na kobiety. Czym właściwie im zaimponować mogę? Odpowiedz Link Zgłoś
karolka1977listopad Re: nerwica natrectw = nalogowa masturbacja 09.07.08, 19:06 Znajdż sobie ciekawe hobby,poza tym bądź sobą.Wszystkim i tak nie zaimponujesz,zresztą po co..? Odpowiedz Link Zgłoś
108108atma Re: nerwica natrectw = nalogowa masturbacja 11.07.08, 13:26 "Już Hipokrates (460-377 p.n.e.) w swoich notatkach zaznaczył, że abstynencja seksualna pozytywnie wpływa na fizjologię i stan afektywny mężczyzny, zapobiegając m.in. depresji. Współczesne publikacje medyczne to potwierdzają. Ograniczenie aktywności seksualnej powoduje podwyższenie poziomu testosteronu. Dokładnie zbadali to naukowcy z Essen, a wynik po 3 tygodniach badania był taki: "higher testosterone concentrations were observed following the period of abstinence" (M. S. Exton, T. H. Krüger et al., 2001)."więc masturbacja prowadzi do obniżenia poziomu testosteronu u mężczyzn co z kolei prowadzi do depresji i osłabienia psychicznego...a to z kolei może prowadzić do pogłębienia się już istniejącej nerwicy lub depresji i innych zaburzeń psychicznych.to jest jeden z przykładów w jaki sposób masturbacja wpływa na mężczyznę destruktywnie.i oczywiście im częściej masturbacja jest uprawiana tym bardziej są odczuwane wyżej opisane skutki.każdy facet z problemami natury psychicznej może odczuć o ile łatwiej będzie mu sobie radzić gdy będzie wstrzemiężliwy sexualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
108108atma Re: nerwica natrectw = nalogowa masturbacja 11.07.08, 13:34 sorry,drobna poprawka ostatniego zdania . facet z problemami natury psychicznej może odczuć o ile łatwiej będzie sobie radził, gdy będzie wstrzemiężliwy sexualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sanches1000 Re: nerwica natrectw = nalogowa masturbacja 12.07.08, 12:54 Może dobrze jest powiększyć sobie poziom testosteronu, ale stosują bardziej naturalne metody. Czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
muchomor123 Re: nerwica natrectw = nalogowa masturbacja 15.07.08, 21:09 Hej! Nie martw się wbrew pozorom masturbacja nie jest niczym złym choć z tym wielu osobom się kojarzy - ja cały czas się masturbowałam gdy jeszcze nie byłam w stałym związku. Najważniejsze żebys nie myślal, że to coś złego, że się masturbujesz - jeśli nabierzesz takiego przekonania będziesz miał lęki i poczucie winy,że to robisz a w konsekwencji będziesz miał problem w dalszym życiu seksualnym. Jak najszybciej zacznij uprawiać sex - nie wazne ile masz lat. To rada mojego psychiatry - "masturbacja" to reakcja na to czego pragniesz tj. bliskości, zwyczajnie sexu. Ja masturbowałam się do 8 razy dziennie dopóki nie znalazłam chłopaka a teraz już męża. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś