morela12 31.03.08, 21:07 dzisiaj dostałam ten lek 300 mg a cierpie na nerwicę może mi ktoś powiedzieć, jak reagowliście na ten lek i czy wypadały po nim Wam włosy i czy przytyliscie?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iso1 Re: Depakine 31.03.08, 21:16 Mnie ten lek pomaga. Co do włosów to czytałem różne opinie. Mnie odrobinkę wypadają ale nie przejmuję się tym. Nie tyję po nim. Biorę 1500 mg/dobę Odpowiedz Link Zgłoś
obatala Re: Depakine 31.03.08, 21:28 podgryzam od niechcenia. Wyrosły mi kopytka i ogonek. Teraz się smieję, ale jeszcze niedawno sama pytalam. Ob Odpowiedz Link Zgłoś
morela12 Re: Depakine 31.03.08, 21:33 załamie się jak mi będą wypadać włosy, bo mam ich malo albo będę tyła juz mnie psychotropy trochę roztyły a może przy tej dawce nie będzie takich skutków Odpowiedz Link Zgłoś
morela12 Re: Depakine 31.03.08, 22:16 a w ogóle to mnie zastanawia, bo cierpię na nerwicę w ty również astenię a to lek p/padczce, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: Depakine 31.03.08, 23:02 narodziny,pokarm,jedzenie depakiny,-sex,narodziny,jedzenie,depakiny sex-jedzenie to bardzo zakreca cykl pokarmowy rosliny zwierzeta odchody,rosliny ,zwierzeta,czlowiek,sex,narodziny Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Depakine 31.03.08, 23:47 to jest w psychiatrii lek stosowany jako stabilizator nastroju. Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_the_army Re: Depakine 01.04.08, 00:05 Że wypadały mi włosy to mało powiedziane - wręcz łysiałam. Nie tyłam, ale trochę zatrzymywała mi się woda - jak podczas PMS. Poza tym ogólnie wypruta byłam. Depakina to widzę ostatnio częsty-gęsty temat, hmm... Powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
morela12 Re: Depakine 01.04.08, 00:34 i_am_the_army☺ a jaką dawkę brałaś a wlosy Ci odrosły, chyba sie załamię:( Odpowiedz Link Zgłoś
morela12 Re: Depakine 01.04.08, 08:29 do Iso 1 mam pytanie a duzo włosów Ci wypadło, jestem przerażona tym bardziej, że mam malo wlosów i nie chcę byc łysa, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iso1 Re: Depakine 01.04.08, 09:03 Wiesz, nie jestem w stanie odpowiedzieć na twoje pytanie. Sama choroba przez ostatnie kilka lat przerzedziła mi sporo włosy. Tak więc nie przejmuje się bardzo. I tak mam bardzo krótkie. Poza tym mogę być łysy byleby zdrowy. A na razie po depakine czuję się wreszcie dobrze i nie zamierzam tego zmieniać. Za dużo się nacierpiałem przez depresję. Pomyśl sobie że przy chemioterapii nie miałabyś w ogóle włosów. Moja znajoma właśnie straciła je po 2 chemii... Odpowiedz Link Zgłoś
morela12 Re: Depakine 01.04.08, 09:23 Iso 1 wiesz facetom łysina dodaje uroku a kobietom nie za bardzo. Mam tylko nadzieję, że może przy tej dawce 300 mg może mi nie wypadną oby.Lekarka mi przepisała ten lek, bo źle toleruję antydepresanty, w ogole ten lek jest p/padaczce a ja cierpie na silną nerwicę cos mi to nie pasuje ale jak zauważe, że wypadają mi wlosy nie będe go zazywać (bo i tak mam ich niewiele), pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_the_army Re: Depakine 01.04.08, 11:11 Wiem, nastraszyłam, ale nie załamuj się przedwcześnie... Włosy zaczęły mi wypadać po kilku miesiącach od rozpoczęcia kuracji Depakiną (a w sumie brałam ją ok. pół roku). Wypadały mi jeszcze jakiś miesiąc-dwa po odstawieniu Depakiny, a potem wszystko zaczęło wracać do normy. Ogólnie trochę to trwało. Nie wyłysiałam oczywiście po Depakinie całkiem, ale włosy tak mi się przerzedziły jakbym po jakiejś lekkiej chemii była;-) - moje włosy były dosłownie wszędzie (tzn. tak wypadały). Znam osoby, którym nie wypadają (choć szczerze mówiąc niewielu takich znam). A dawka? O ile dobrze pamiętam (a dawno to było) to brałam Depakine Chrono 300 (na pewno nie 500) w dawce półtora piguły dziennie (czyli w sumie 450mg na dobę) albo 2x 300mg czyli 600mg na dobę (600mg nigdy nie przekroczyłam). Miałam małe dawki, bo jestem b. drobnej postury. Aha, no i przede wszystkim brałam to świństwo mając diagnozę Choroba Afektywna Dwubiegunowa... Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_the_army Re: Depakine 01.04.08, 11:20 PS. Jak zaczniesz brać, to sprawdzaj sobie regularnie próby wątrobowe. Odpowiedz Link Zgłoś
morela12 Re: Depakine 01.04.08, 12:16 i_am_the_army bardzo dziekuję za odpowiedź ale nadal jestem przerażona bo mam bardzo rzadkie włosy może przy dawce 300 mg mi nie wypadną oby, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: Depakine 01.04.08, 12:20 ja jestem calkiem lysy,ale wlosy na glowie mam, rosna rownolegle do glowy, moze sostalo mi to po przodkach wikingach ?? albo po lekach z holandii ..;) Odpowiedz Link Zgłoś
morela12 Re: Depakine 04.04.08, 21:12 mam pytanie czy ten lek działa od razu czy tak jak antydepresanty czyli za jakiś okres czasu, teraz jestem jeszcze na dawce 150 mg, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1974 Re: Depakine 05.04.08, 18:03 brałam depakine przez ok 7 m-cy w dawce 800mg na dobę, przez ten okres przytyłam 13 kg!!! włosy mi nie wypadały. Od 2 tyg jestem na innych lekach i juz zrzuciłam 2 kg :D Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
iso1 Re: Depakine 05.04.08, 18:55 a ja pochwalę się że czuję się coraz lepiej po depakinie i alvencie przez ostatnie 3 lata nie czułem się aż tak dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
morela12 Re: Depakine 05.04.08, 20:39 Iso ja zażywam teraz dawkę 150 mg (za dwa dni 300 mg) i w ciągu dnia jestem bardzo senna i duzo śpię, czy to normalne przy tym leku, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iso1 Re: Depakine 06.04.08, 11:11 wiesz nie pamietam jak sie czulem na poczatku brania bierzesz tylko depakine czy cos jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
morela12 Re: Depakine 06.04.08, 15:41 biorę jeszcze sulpiryd 50 mg ale juz długo, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iso1 Re: Depakine 06.04.08, 16:23 Ja biorę depakinę, sulpiryd i alventę. Więc całkiem podobnie. Nie przejmuj się. To może być jeden ze skutków ubocznych jeśli od niedawna bierzesz depakine. Pewnie przejdzie z czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_the_army Re: Depakine 06.04.08, 17:04 Tak, to częste na początku brania, ale mi np. po Depakinie ta senność z czasem nie przeszła, więc przez to i przez parę innych rzeczy musiałam odstawić. Musisz poczekać. Jak się organizm nie przyzwyczai, dopiero zaczniesz się martwić, przez pierwsze jakieś 2 tygodnie myślę, że to norma. Później już raczej nie powinno tak być. Odpowiedz Link Zgłoś
morela12 Re: Depakine 12.04.08, 19:36 czy przy braniu tego leku mieliście szumy uszne ( ja cierpię na potworne szumy i czasami nie wytrzymuję) ale te szumy mam od pięciu miesięcy zaczęły mi sie jak zwiekszyłam dawke efectinu na 150 ale może depakine nie spotęguje tych szumów, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
obatala Re: Depakine 13.04.08, 12:28 Iso, a nie masz wrazenia zycia w stanie hibernacji? Ob *** I married your mother because I wanted children. Imagine my disappointment when you arrived. G.Marx Odpowiedz Link Zgłoś
iso1 Re: Depakine 13.04.08, 14:02 Nie. JA po 2,5 roku wreszcie zacząłem czuć sie i żyć normalnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
obatala Re: Depakine 13.04.08, 19:31 Wlasnie tej odpowiedzi potrzebowalam do codziennego dylematu. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx2 Re: Depakine 13.04.08, 19:43 powiem tak-brałem swojego czasu depakinę z citalem chyba.depakinę zaczynałem od dawki 300mg potem doszedłem do 600.przez 1 miesiąc byłem taki bardziej senny i długo mi się spało ale po tym czasie jakoś senność zanikła i popjawiło się normalne i dobre samopoczucie a lęki się znacznie zmniejszyły.niestety po 2 kolejnych miesiącach stare problemy wróciły i lekarz zwiększył mi dawkę do 1200 stopniowo.niestety nic to nie dało i czułem że łykam cukierki.szkoda bo na początku czułem się na tym dobrze.objawy ubopczne?? zwiększony apetyt na słone,tłuste i smażone rzeczy,lekkie wypadanie włosów ale z czaem to minęło trochę oraz czasami po zjedzeniu czegoś lub wypiciu alkoholu kłócie w wątrobie ale nic pozatym. Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_the_army Re: Depakine 14.04.08, 13:51 Ja mam szumy uszne często w trakcie ataków paniki - taka reakcja maxi nerwowa - fatalna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: Depakine 13.04.08, 22:55 mam znajomą, która od czterech lat bierze depakinę (plus antydepresant). ona sama utrzymuje, że czuje się dobrze - choć często ma nawracające depresje, na które zwraca jej uwagę rodzina (i ona po fakcie przyznaje, ze to istotnie depresja). poza tymi depresjami - jak na moje oko jest w ciągłej subdepresji. i biorąc pod uwagę jej ciągłe powtarzanie, że czuje się dobrze, jej ciągły nienaturalny spokój i wyciszenie - dla mnie wygląda to przerażająco. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx2 Re: Depakine 13.04.08, 22:57 pamiętam jak wchodzę do apteki-poprosze 2 opakowania depakiny 500 i jedno 300-ona na to-1 grosz za opakowanie-razem 3 grosze-wyciągam 10 zł a ona mówi że już za friko dostanę;p Odpowiedz Link Zgłoś
i_am_the_army Re: Depakine 14.04.08, 13:52 ja po Depakinie czułam się (i z pewnością byłam) jak zombie:-/ Do tego łysiejący zombie :-/ Depakina - A KYSZ! Odpowiedz Link Zgłoś
iso1 Re: Depakine 14.04.08, 18:07 Mnie póki co depakina plus alventa wyprowadza z 2,5 rocznej depresji. Jak na razie jestem szczęśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś