Dodaj do ulubionych

KAVA-KAVA - opinie.

29.11.03, 19:31
Czy ktoś z forumowiczów stosował kava-kava?W krajach zach, stosowana jest
dosyć często jako srodek przeciwdepresyjny i - szczegolnie- przeciwlękowy.
Zwykle stosowany jest wystandaryzowany ekstrakt( ok. 30 jedn. kawalaktonów)z
korzenia tej rosliny.Proszę o informacje.
Obserwuj wątek
    • mr_hyde Re: KAVA-KAVA - opinie. 29.11.03, 19:41
      Martwisz mnie chłopie,najpierw hipnoza teraz jakaś kava-kava czy inna bzdura.
      Rozumiem frustrację z powodu niepowodzeń tradycyjnych(medycznych)metod lecznia
      ale brniesz w ślepą uliczkę chłopie.Co dalej wymyślicz?Akupunktura,voodoo czy
      jeszcze co innego.A kavę lubię i praktykuje ale tylko Nescę,jestem od niej
      uzależniony. :-))).Pozdrawiam.
      • gajowy2000 Re: KAVA-KAVA - opinie. 29.11.03, 20:15
        Mr_hyde - już sam Twój nick świadczy o znacznym poziomie pozerstwa i
        frustracji.Daruj sobie próby oceny moich poczynań, "chłopie", bo durniów
        spotkałem juz w życiu sporo , chciałbym choć w sieci z nimi nie obcowac.Gwoli
        wyjaśnienia - moje pytania sa zasadne jedynie dla osób o prawidlowej percepcji;-
        ).Zajmij sie życiem , nie ślęcz non stop przy monitorze - na zewnątrz jest
        trochę inaczej i mniej przyjaznie dla zbędnie cynicznych frustratów - sprawdz
        sie tam.
        Pozdrawiam, acz chłodno...;-))
        Gajowy.
        • mr_hyde Re: KAVA-KAVA - opinie. 29.11.03, 20:53
          gajowy2000 napisał:

> Mr_hyde - już sam Twój nick świadczy o znacznym poziomie pozerstwa i
          > frustracji.Daruj sobie próby oceny moich poczynań, "chłopie", bo durniów
          > spotkałem juz w życiu sporo , chciałbym choć w sieci z nimi nie obcowac.Gwoli
          > wyjaśnienia - moje pytania sa zasadne jedynie dla osób o prawidlowej
          percepcji;
          > -

Łoooo ale się wkurzył nerwusek no,no.Dużo zdrowia chłopie choć obawiam się,że
          Tobie to już nic nie pomoże...:-((((
          > ).Zajmij sie życiem , nie ślęcz non stop przy monitorze - na zewnątrz jest
          > trochę inaczej i mniej przyjaznie dla zbędnie cynicznych frustratów - sprawdz
          > sie tam.
          > Pozdrawiam, acz chłodno...;-))
          > Gajowy.
          • gajowy2000 Re: KAVA-KAVA - opinie. 29.11.03, 21:11
            Mr-hyde - "nerwusek" się nie wkurzył, tylko ma chroniczną alergię na cynicznych
            komentatorów...O moje zdrowie nie należy się martwić,ale wdzięczny jestem
            za "troskę";-).Po doswiadczeniach z siedmioma psychiatrami - tak wywnioskowałem
            z wczesniejszych postów - trudno o zdrowy dystans do siebie i innych.A bardzo
            Ci go potrzeba...Mam nadzieję ,że wybrniesz z tego zaułka cynizmu - ktory
            mylisz z poczuciem humoru - a to już bedzie pierwszy krok do pogodzenia sie ze
            sobą i swiatem , dziewcznko...:-)
            Pozdrawiam - juz nieco cieplej ;-).
            Gajowy.
    • lolo76 Re: KAVA-KAVA - opinie. 29.11.03, 20:10
      gajowy2000 napisał:

> W krajach zach, stosowana jest
      > dosyć często jako srodek przeciwdepresyjny i - szczegolnie- przeciwlękowy.
      > Zwykle stosowany jest wystandaryzowany ekstrakt

Przeprowadzone liczne badania farmakologiczne i kliniczne potwierdziły, w
      oparciu o nowoczesne naukowe kryteria, skuteczność fitoanksjolityczną wyciągów
      Kava-Kava. W oparciu o dane eksperymentalne i kliniczne ostatnich 15 lat
      ustalono dla następujące zakresy stosowania: „nerwowe stany lęku, napięcia i
      niepokoju”. Badania farmakologiczne udowodniły jednoznacznie następujące
      obszary działania: „sedatywne, przeciwdrgawkowe, rozkurczające, ośrodkowo
      zmniejszające napięcie mięśni, miejscowo znieczulające”.

Ponieważ kava-kava działa tłumiąco na centralny układ nerwowy nie jest zalecana
      do stosowania przez pacjentów z depresją.

• lolo76 Re: KAVA-KAVA - opinie. 29.11.03, 20:29
        info oczywiście nie z własnego doświadczenia i badań tylko z portalu
        farmaceutycznego :)

pozdro
        Lolo76
        • gajowy2000 Re: KAVA-KAVA - opinie. 29.11.03, 20:35
          Dzięki serdeczne, lolo76.:-)))
    • drobny911 Re: KAVA-KAVA - opinie. 29.11.03, 22:12
      Tu znajdziesz na temat Kava Kava i nie tylko :)
      hyperreal.info/neuro_groove/
      P.S. Przestrzegam że ludzie na tym forum nie trawią takich tematów.

Pozdr. i powodzenia.
      • gajowy2000 Re: KAVA-KAVA - opinie. 29.11.03, 22:20
        Drobny911- odbieramy na zupelnie innych "falach".Wdzięczny będę , jeżeli w
        przyszłości darujesz sobie takie "rady" i linki w odpowiedzi na moje posty.
        Ja nie należe do "eksperymentatorów".
        Gajowy.
        • drobny911 Re: KAVA-KAVA - opinie. 29.11.03, 22:32
          To po co zadajesz pytania na tym forum ? Idź se lepiej do lekarza on ci udzieli
          fachowej odpowiedzi. Bo tutaj zalogować się może każdy i każdy może udzielać
          udpowiedzi i udzielać rad itp, itd. I jednak sądzę że jesteś eksperymentatorem
          w związku z powyższym.
    • neuropathology Re: KAVA-KAVA - opinie. 30.11.03, 02:41
      Kava-kava jest bardzo dobrym ziolem, i chyba jedynym, ktorego dzialanie mozna
      odczuc prawie natychmiast po zazyciu. Jak wszystkie srodki lecznicze (nawet
      ziolowe), moze byc szkodliwa, i nie powinna byc zazywana z innymi lekami, bez
      konsultacji z lekarzem. Duze ilosci moga spowodowac zniszczenie watroby i
      zaburzenia ruchu (nie powinno sie prwadzic pojazdow!).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka