zosiab1 06.12.03, 14:20 mój mąż leży od 3 tyg. po 14-ście godzin dziennie przed telewizorem i przełącza kanały co robić ? czy to jest już depresja ? nic go nie interesuje ani sex, ani dzieci tylko telewizor Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
novika7 Re: mój mąż 06.12.03, 14:30 Opisany przez Ciebie problem dobrze jest znany medycynie - podejrzewam że jest telewizjofilia objawiająca się przesadnym zainteresowaniem telewizorem, praktycznie nie mająca granic włącznie z chęcią odbycia stosunku z telewizorem. Spróbuj obserwować męża z ukrycia i podpatrzeć czy nie dobiera się telewizorowi do ****. Leczenie oczywiście farmakologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
zosiab1 Re: mój mąż 06.12.03, 14:38 novika,dla Ciebie to jest żart,ale dla mnie to jest bardzo poważna sprawa bardzo proszę tylko o poważne posty Odpowiedz Link Zgłoś
fredt Re: mój mąż 06.12.03, 20:10 Jest to poważna choroba, która dotknęła już 90% społeczeństwa polskiejo. Jej nasilenie obserwuje się w okresie Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
2qq22qqq Re: mój mąż 06.12.03, 22:01 To choroba nie tylko w Polsce powszechna,zareczam,ze wHolandii gdzie mieszkam jest jeszcze gorzej-"szyby niebieskie od telewizorow".Ja chyba tez bylam uzalezniona,teraz ogladam sporadycznie.Uwazam,ze nagminne,niekontrolowane ogladanie telewizji jest uzaleznieniem z ktorym trzeba walczyc.Niestey brak zainteresowan rekompensujemy sobie ogladaniem telewizji.Smutne,lecz prawdziwe. Znalam osoby umierajace,ktore w miejsce rozmow z najblizszymi,ogladaly telewizje.Ludzie nie maja sobie zbyt wiele do powiedzenia,towarzyszem naszej szarej codziennosci jest TV. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta10ta Re: mój mąż 06.12.03, 23:41 Zastanów się, co sprowokowało ucieczkę męża w świat telewizyjnej ułudy? Może coś w rodzinie układało się nie tak? TA Odpowiedz Link Zgłoś
iwona.grobel Re: mój mąż 11.12.03, 12:58 Czy próbowała Pani rozmawiać z mężem na ten temat? Czy podał jakieś powody takiego postępowania, czy jakos je wytłumaczył? Prosze zacząc od rozmowy z nim. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś