an271 07.12.03, 17:31 Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mr_hyde Re: proszę, polećcie jakąś budującą książkę czy f 07.12.03, 17:40 Z książek to może "Malowany ptak" z filmów "Leaving Las Vegas" albo "Requiem dla snu". ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
sklonowana40 Re: proszę, polećcie jakąś budującą książkę czy f 07.12.03, 18:59 Nie wiem, czy budujace, ale moim skromnym zdaniem, godne uwagi: J. Irving Regulamin tloczni win (nie mylic ze scenariuszem filmu Wbrew regulom) P. Coehlo Weronika postanawia umrzec M.Domagalik Siostrzane uczucia Ch.Hein, Obcy przyjaciel Odpowiedz Link Zgłoś
samanta5 Re: proszę, polećcie jakąś budującą książkę czy f 07.12.03, 19:41 Obejrzyj sobie film "Moje greckie wesele". Można się przy nim ogrzać i pośmiać serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwka25 Re: proszę, polećcie jakąś budującą książkę czy f 07.12.03, 22:01 Z filmów polecam Amelię, bardzo ciepła a całkiem inna od amerykańskich sentymentalnych filmików. Oraz Piękny Umysł za to że świetnie zrobiony, pięknie zagrany i zaskoczy Cię a na pewno jest budujący. Jeśli weszłam już w temat chorób psych. to super jest też K-PAX Odpowiedz Link Zgłoś
beapud Re: proszę, polećcie jakąś budującą książkę czy f 07.12.03, 23:51 "Godziny" - film smutny ale pokazujący depresje, jaką jest. Odpowiedz Link Zgłoś
czteryzeiro Re: proszę, polećcie jakąś budującą książkę czy f 08.12.03, 00:03 "Dead man" po polskiemu "Truposz" W blasku ranka, w nocy cieniach Ktoś się rodzi dla cierpienia W cieniach nocy, w dnia jasności Ktoś się rodzi dla radości Ktoś się rodzi dla radości Ktoś się rodzi dla ciemności Odpowiedz Link Zgłoś
czteryzeiro Re: proszę, polećcie jakąś budującą książkę czy f 08.12.03, 00:06 jeżeli chodzi o książkę to "Niezawinione śmierci" Whartona,według mnie pisarz trochę ześwirował bo stracie bliskich Odpowiedz Link Zgłoś
samanta5 Re: proszę, polećcie jakąś budującą książkę czy f 08.12.03, 21:53 Jakie to szczęście, że Ty nie ześwirowałeś i potrafisz to ocenić. Odpowiedz Link Zgłoś
gajowy2000 Re: proszę, polećcie jakąś budującą książkę czy f 08.12.03, 22:19 A może "Jak hartowala sie stal?" A.Ostrowskiego? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
czteryzeiro Re: proszę, polećcie jakąś budującą książkę czy f 09.12.03, 00:33 ja jeszcze nie ześwirowałem bo nie mam halucynacji ale nie odbiegajmy od tematu też oglądałem "My big fat greek wedding" i wcale nie jest to buudujący film,główna bohaterka ma kompleks niższości,ubiera się w worki po kartoflach i nie ma faceta (co nie jest dziwne) w końcu spotyka jakiegoś i jest szczęśliwa.Tylko równie dobrze mogłaby go nie spotkac i dalej wiodłaby swoje smutne życie "Bend It Like Beckham" to jest film o hinduskiej społeczności w UK i dziewczynie która chce grać w piłkę nożną,bardziej budujący. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta5 Re: proszę, polećcie jakąś budującą książkę czy f 13.12.03, 19:24 Ale jednak.....:-) Odpowiedz Link Zgłoś
f.qu Re: proszę, polećcie jakąś budującą książkę czy f 09.12.03, 01:40 "Szeregowiec Rayan" jest bódujący oraz "Requiem for a Dream", "Run Lola Run" "Terminator III" "Matrix III" oraz "Krótki film o zabiljaniu" oraz "Taxi III" Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a "Benny i Joon" 10.12.03, 15:30 Koniecznie! O tym, że odmieńcy też mają szansę i na miłość, i na śmiech. :) Pozdrawiam ciepło. Ten film powinien być w wypożyczalniach. Odpowiedz Link Zgłoś
reemon Re: proszę, polećcie jakąś budującą książkę czy f 13.12.03, 00:17 Polecam "Skutki uboczne" Woody Allena,wszystkie czytadła Grocholi,..."Dzieci z Bullerbyn"... Odpowiedz Link Zgłoś
anieatak Re: proszę, polećcie jakąś budującą książkę czy f 13.12.03, 11:42 cala masa tego.. na przyklad: poezja - K.I.Galczynski `Siodme niebo` proza - J.Nawrot `A W Patafii nie bardzo` plyta - Joy Division `Unknown Pleasures` -ale tylko jezeli ktos chce sie kontrolowanie przydolowac zeby wyciagnac z tego sile na dalsza walke:) film - Fisher King, Best Defence (`najlepsza obrona jest atak`:)) filozofia - Nietzche `Niewczesne rozwazAnia` moja tworczosc tez moze pomoc:) ogolnie a viva la arte wszelkie obcowanie ze sztuka moze pomoc zbudowac w nas nowe emocje no i Leaving Las Vegas - tu zgodze sie z mr_hyde Odpowiedz Link Zgłoś
amina77 SPRÓBUJ TO OBEJRZEĆ 13.12.03, 16:10 MAM NA MYŚLI FILM "ŻYCIE JEST WSPANIAŁE" FRANKA CAPRY CHYBA Z 46 ROKU. POWINIEN BYĆ WYŚWIETLANY W OKOLICY ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA W TELEWIZJI TCM. CO DO KSIĄŻEK TO JEST TEGO TROCHĘ, PAULO COELHO NA PRZYKŁAD - "WERONIKA POSTANAWIA UMRZEĆ" ALBO "PIĄTA GÓRA". SPRÓBUJ TEŻ POCZYTAĆ COŚ MAŁGORZATY MUSIEROWICZ? NIBY LITERATURA TYPOWO MŁODZIEŻOWA, ALE MOŻNA SIĘ TYM ZACZYTYWAĆ MAJĄC 100 LAT I WIĘCEJ. PRZY TYM MOŻNA SIĘ ŚMIAĆ I PŁAKAĆ, ALE NIE ZDOŁUJE CIĘ NA PEWNO. POZDRAWIAM, TRZYMAJ SIĘ CIEPŁO. Odpowiedz Link Zgłoś
avrillka Re: proszę, polećcie jakąś budującą książkę... 13.12.03, 23:55 Moje DEBEŚCIAKI to: *Wszystkie książki Małgorzaty Musierowicz *"Alchemik" Paulo Coelho Słyszałam, że bardzo budującą pozycją jest "Błekitny Zamek" Lucy Maud Montgomery FILMY: Wszystkie komedie...szczególnie polecam "Jasia Fasolę" i brytyjski sitcom o pani Bukit i jej męzu Ryszardzie(rewelacja!)-obecnie jest emitowany na BBC Prime Przesyłam uśmiechy :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
an271 Re: proszę, polećcie jakąś budującą książkę czy f 14.12.03, 09:15 SERDECZNIE DZIĘKUJĘ ZA WSZELKIE ODPOWIEDZI. NIEKTÓRE FILMY CZY POZYCJE KSIĄŻKOWE SĄ MI ZNANE, MOŻE DO NICH POWRÓCĘ I NA PEWNO W DOBRYM DLA MNIE CZASIE (TZN. WTEDY KIEDY PRZYJDĄ CHĘCI NA COKOLWIEK) SKORZYSTAM Z INNYCH WASZYCH PROPOZYCJI. JAK NA RAZIE JESTEM TROCHĘ TAKĄ MAŁĄ DZIEWCZYNKĄ I OGLĄDAM CIEPŁE, KOLOROWE BAJECZKI NA WIDEO. Odpowiedz Link Zgłoś
nikt19 Re: proszę, polećcie jakąś budującą książkę czy f 14.12.03, 17:04 Skazani na Shawshank Zielona Mila Fucking Amal Odpowiedz Link Zgłoś
reemon Re: proszę, polećcie jakąś budującą książkę czy f 15.12.03, 14:11 Wczoraj byłam na bardzo ciepłym filmie "Pod słońcem Toskanii"-gorąco polecam na nasze smutki Odpowiedz Link Zgłoś
hvp2 Re: proszę, polećcie jakąś budującą książkę czy f 27.12.03, 07:48 Ursula K. LeGuin "Czarnoskieznik z Archipelagu" - fantasy z podtekstem psychologicznym. Joseph Heller "Paragraf 22" - zeby sie obsmiac jak norka! :) Odpowiedz Link Zgłoś