rawik-is-me 16.01.12, 19:04 www.youtube.com/watch?v=_PLS88TloiQ&feature=related Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rawik-is-me Re: Karnawałowo...Bolter-Daj mi tę noc 16.01.12, 19:06 www.youtube.com/watch?v=TcNA3H1PVpE&feature=related Bolter-Daj mi tę noc Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: Karnawałowo 16.01.12, 19:07 www.youtube.com/watch?v=xT_vPJALSAA&feature=related Odpowiedz Link
samanta_ewa OH CAROL 28.01.12, 23:01 www.youtube.com/watch?v=EIHe-kfqtrQ&feature=related Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: Karnawałowo 01.02.12, 18:54 www.youtube.com/watch?v=XkB6Wy8TVrQ&feature=share Odpowiedz Link
darima_ka Re: Karnawałowo 01.02.12, 21:32 www.youtube.com/watch?v=WKiJABEAr8k&feature=related Odpowiedz Link
seremine Re: Karnawałowo 02.02.12, 18:23 Dorota Furman - Kabaret Olgi Lipińskiej - Urzędnicy pana B Odpowiedz Link
jutta_t /Julian Tuwim/ 08.02.12, 17:27 /Julian Tuwim/ Taniec Skoczył stołek do wiaderka, Zaprosił je do oberka, Dzbanek z półki - hyc na ziemię: "Ja niegorszy! Poproś-że mię!" A za dzbankiem talerz skoczył, Dokoluśka się potoczył, Piec, choć grubas, złapał kija I ochoczo nim wywija. Biedna miotła w kącie stoi, Też by chciała, lecz się boi, Bo jak w tańcu się rozluźni, To ją będą zbierać później. Tańczy skrzynia i siekiera, Aż się miotle na płacz zbiera. Już nie może ustać dłużej I tak pląsa, aż się kurzy! Odpowiedz Link
jutta_t Re: Karnawałowo...Maria Pawlikowska Jasnorzewska 08.02.12, 17:28 Poszłam w masce zwinięta w pelerynę ciemną Z oczami zwężonymi W migocące sierpy Szczęście mnie nie poznało I tańczyło ze mną Nie wiedząc że to jestem Ja której nie cierpi I los też mnie nie poznał I pomyślał sobie Czemuż mam nie dogodzić Tej obcej osobie... " Maria Pawlikowska Jasnorzewska Odpowiedz Link
jutta_t Re: Karnawałowo....Jonasz Kofta 08.02.12, 17:32 Jonasz Kofta Grande Valce Frottee Narodowa Galeria Wielka sztuka na serio Owinęła nas chłodem swych fal Tu spowite we mgiełkę Jest schronienie przed zgiełkiem Już ostatnie, co los nam dziś dał Schody wiodą do góry Do skarbnicy kultury Jeszcze tylko na stopy coś wzuć Czworo kapci filcowych Już biegniemy gotowi Pierwszy obraz nazywa się "Chuć" Ona naga, on nagi Ile trzeba odwagi Aż rumieniec wykwita i trwa Tylko co nas odpycha Nieuchronnie i z cicha Bezustannie nas miota i gna? W bezrozumnym zapale Przez parkiety i sale Roztańczone sylwetki mkną dwie Rozwiązanie zagadki: To jest parkiet za gładki - Stąd nasz taniec La Grande Valse Frottee Czy pamiętasz jak ze mną Tańczyłaś walca? Patrzył z portretu Matejko Jan Czy pamiętasz, jak ruszył Świat do tańca Tysiące płócien i ram Coraz nowe posadzki Coraz nowe zasadzki Siemiradzki w przepychu swych ciał Choć on dla mnie jest wszystkim Przelatuję poślizgiem Amfilady, parkiety tych sal Bo tak trudno zatrzymać Się jest, kiedy tarcia Wciąż brakuje, oparcie Ucieka spod stóp Gdy na filcach Nie powstrzyma nikt walca Raz na twarz, raz na de Pół na pół Miga Leda z łabędziem Co ma być, niechaj będzie Walc szalony niczego Nie oszczędza w swym pędzie Obok tańczy wycieczka Cała to śmiechu beczka Niech się dzieci pobawią Przyjechały z daleczka Już zwiedzone muzeum Schodów piętra się ścielą - dwieście stopni z marmuru Dostojnego swą bielą Może jednak przystańmy Trochę tempo nas męczy Złap mnie za marynarkę Ja się złapię poręczy Czy pamiętasz jak ze mną Tańczyłaś walca? Wyły karetki Z noszami ktoś biegał Czy pamiętasz, ja ruszył Świat do tańca? Grande Valse Frottee de parkiet Coraz nowe zasadzki Coraz nowe posadzki Jakiś Venus gdzieś wisiał czy stał Obojętni we wszystkim Lecieliśmy poślizgiem Nie obchodził nas powab tych sal Bo tak trudno zatrzymać Się jest, kiedy tarcia Wciąż brakuje, oparcie Ucieka spod stóp Gdy na filcach Nie powstrzyma nikt walca Raz na twarz, raz na de Pół na pół Odpowiedz Link
jutta_t Re: Karnawałowo 08.02.12, 17:48 Teresa Andrzejewska Rycerz Wymyśliłam cię Jak w tej piosence, Spojrzałam w Niebo A w koło były gwiazdy Jak wieńce,, Twą postać piękną ,dumną Noc w szaty ustroiła, Saturn czernią włosy obdarzył I przybrał barwy piżma Twej szlachetnej twarzy,, Mars nie skąpił czerwieni Dla twoich ust wspaniałych, A łucznik oczom ofiarował strzały. Merkury dał rozum Co wszystkich zachwyca, Zawiść zabrała Wielka Niedźwiedzica. A Księżyc swym blaskiem Twe szaty srebrzył I byłeś tak pięknym, Tak smukłym i gładkim, Moim Rycerzem tylko, z tej Niebiańskiej Bajki, Spojrzałeś na Ziemię, A ja tam stałam, Wyciągnąłeś rękę po mnie, Ja tego chciałam...... Teresa Andrzejewska,, Odpowiedz Link
black_jotka Re: Karnawałowo..Niech zyje Bal.. 09.02.12, 17:05 Maryla Rodowicz - Niech żyje bal Opole 1998 Odpowiedz Link
seremine Re: Karnawałowo..Nie badz sam. 10.02.12, 15:00 "Dlaczego głupku jesteś sam" - Tadeusz Nalepa Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: Karnawałowo 10.02.12, 22:40 TOM JONES -"Zielona trawa"- w mojej fotografii z wierszem... Odpowiedz Link
seremine Karnawałowo..LOUIS ARMSTRONG ~ Moon River ~ 11.02.12, 23:07 www.facebook.com/l/mAQEbRJ_nAQEalbqMryr7gADuRfz2DLGCD1ncd3FVPxjtxA/www.youtube.com/watch?v=Fd_JDrnBMMA&feature=share Odpowiedz Link
seremine Casablanca - As Time Goes By 11.02.12, 23:10 Casablanca - As Time Goes By - Original Song by Sam (Dooley Wilson) Odpowiedz Link
seremine HABANERA-TANGO "Gilda" Rita Hayworth and Glenn For 11.02.12, 23:13 HABANERA-TANGO "Gilda" Rita Hayworth and Glenn Ford HABANERA-TANGO "Gilda" Rita Hayworth and Glenn Ford Odpowiedz Link
seremine ANTONIO BANDERAS~TANGO CAMINITO 12.02.12, 18:25 ANTONIO BANDERAS~TANGO CAMINITO~Xavier Cugat Odpowiedz Link