Dodaj do ulubionych

"Kupiec Wenecki" tylko w 3 kinach w Wawie!!!

IP: *.energis.pl / 62.29.160.* 02.06.06, 16:29
Czy ktoś z Was to rozumie??? Żadna z sieci go nie gra - ani Silver Screen ani
Cinema City... Wiem, że to film kostiumowy i Shakespeare, ale żeby w ogóle???
Nie rozumiem :( A może zaczną grać później? Ktoś coś wie?
Obserwuj wątek
    • Gość: mars700 Re: "Kupiec Wenecki" tylko w 3 kinach w Wawie!!! IP: *.ep.de / *.61.90.246.host.de.colt.net 02.06.06, 17:00
      Film jest z 2004 roku, więc może dlatego.

Na filmie w Wwie byłem we wtorek.
      Bardzo dobre role stworzyli Al Pacino i Jeremy Irons.
      Na uwagę zasługuje też scenografia i kostiumy plus oczywiście
      przewrotna intryga. Polecam.

• ignatz Re: "Kupiec Wenecki" tylko w 3 kinach w Wawie!!! 02.06.06, 17:44
      Oglądałem go jeszcze w 2005, kawałek dobrego kina z dwoma pewnikami - Pacino i
      Ironsem. No i urodziwą Collins jako Portią. Polecam.
      • jasmina_tdi Re: "Kupiec Wenecki" tylko w 3 kinach w Wawie!!! 03.06.06, 00:06
        zacznij sie przwyczajac - multipleksy graja komerche dla pozeraczy popcornu,
        reszta kin wyświetla filmy, przy ktorych nie trzeba sie znieczulac kukurydzą.
        Kupiec Wenecki w Cinema City? To jakby w Muzeum Narodowym ustawić karuzelę na
        żetony.
        • Gość: Aga Re: "Kupiec Wenecki" tylko w 3 kinach w Wawie!!! IP: 193.0.116.* 07.06.06, 14:07
          Boże, jakie odkrycie - masz 13 lat? No sorry, ale multipleks to z założenia
          przede wszystkim filmy komercyjne (ale znów bez przesady, grają Allena,
          Kolskiego, Koterskiego - trochę mniej "pop" filmy).
          • ignatz Re: "Kupiec Wenecki" tylko w 3 kinach w Wawie!!! 07.06.06, 16:14
            To nie było odkrycie, tylko stwierdzenie faktu. Znaj proporcją, mocium panie.
    • jarka63 Re: "Kupiec Wenecki" tylko w 3 kinach w Wawie!!! 03.06.06, 10:37
      W Poznaniu nie ma go wcale!
    • misiania Re: "Kupiec Wenecki" tylko w 3 kinach w Wawie!!! 05.06.06, 09:41
      znaczy faktycznie - nie rozumiem. jeśli Kupca nie grają w multiplexach to już
      na niego nie pójdziesz? w sensie - film się nie liczy towarzysko jeśli obok
      kina nie ma centrum handlowego? hyhy, a może drogę zabarykadowali do Luny,
      Kultury i Kinoteki.
      • ignatz Re: "Kupiec Wenecki" tylko w 3 kinach w Wawie!!! 05.06.06, 11:03
        Że o "Muranowie" nie wspomnę.
        • Gość: rd1 Re: "Kupiec Wenecki" tylko w 3 kinach w Wawie!!! IP: *.energis.pl / 62.29.160.* 05.06.06, 11:37
          Obejrzałam mimo, że nie grają w Multiplexach. Super! Jedna z najlepszych
          ekranizacji Shakesepar'a, jaką widziałam.
          A z innej beczki...
          Zdaje się, że ktoś znów znalazł sobie kogoś do sponiewierania z powodu
          odwiedzania multiplexów. Akurat tak się składa, że jeden taki mam pod domem i
          wygodniej mi pójśc tam niż jechać do centrum. Tam też czasem grają warte
          obejrzenia filmy, a popcornu można po prostu nie kupować. "Kupiec Wenecki" do
          komercji może nie należy, ale musicie przyznać, że ma w tej chwili dość głośną
          promocję w Polsce i zdziwił mnie fakt, że duże kina nie chcą tego wyświetlać...
          Nie zdzwił mnie "Rytm to jest to!" tylko w Kinotece i Kulturze. Ale "Kupiec
          Wenecki" w 3 kinach na całą Warszawę mnie zdziwił... To faktycznie tylko dowód
          na to, że Multiplexy przeprowadzają silną selekcję, żeby tylko zapełnić salę.
          Chociaż jestem pewna, że w tym przypadku się pomylili, bo sporo ludzi z chęcią
          obejrzałoby ten film, ale z lenistwa mogą po prostu na niego nie trafić
          (potrafię to zrozumieć...). Szkoda...
          W każdym razie polecam! Film śiwetny!
          • misiania Re: "Kupiec Wenecki" tylko w 3 kinach w Wawie!!! 05.06.06, 11:41
            no to pisz od razu, że cię zdziwiło, że nie grają w kinie obok ciebie, a nie że
            nie grają w multiplexach.
          • jo39 Re: "Kupiec Wenecki" tylko w 3 kinach w Wawie!!! 14.06.06, 17:33
            przyznacie sami, ze trudno jest zestawic takie filmy jak "Kupiec" z bzdurami
            typu "Mission impossible". W multipleksach zdarzaja sie wartosciowe filmy, ale
            rzadziej. Ja osobiscie lubie Kinoteke wlasnie za dobor filmow, ale tez za
            klimacik, drobizagi typu 'z biletem do kina znizka za parking' etc. Czesto
            chodze do kina w ciagu dnia, w przerwie miedzy jedna a druga praca i bardzo
            lubie pusta sale kinowa i smakowity film, taki wlasnie jak "Kupiec..."
        • misiania Re: "Kupiec Wenecki" tylko w 3 kinach w Wawie!!! 05.06.06, 11:45
          a w temacie Muranowa - w ostatni weekend przesiedziałam tam na tysiącu minut
          projekcji plus trochę minut między seansami - na drugim Bilecie do Bollywood.
          Ignatz, czy obejrzałeś sobie chociaż jeden taki film, żeby się zapoznać z
          tematem? dla mnie pyszota.
          • ignatz Re: "Kupiec Wenecki" tylko w 3 kinach w Wawie!!! 05.06.06, 11:54
            Nie obejrzałem, bo mam mały limit na ściąganie, a te filmy są taaakie długie! :-)
            Ale pracuję nad tym.
            • misiania Re: "Kupiec Wenecki" tylko w 3 kinach w Wawie!!! 05.06.06, 11:59
              a nene, jak się nie ogląda w kinie w grupie sikhów z żoliborza i pendżabczyków
              z woli, to się wiele traci. taki jakby ziemniaczek jest nie do końca osolony
              wtedy :)
              • ignatz Re: "Kupiec Wenecki" tylko w 3 kinach w Wawie!!! 05.06.06, 12:11
                No to będę musiał pogadać z tymi z Żoliborza, może pójdziemy razem :-)
    • Gość: Szczecin w Szczecinie dopiero premiera - w 1 kinie IP: *.osk.szczecin.pl 16.06.06, 21:58
      Beznadziejna sprawa. W Szczecinie dopiero dzis (badz wczoraj) byla premiera i
      tylko Kino Pionier to gra:( W zapowiedziach innych kin nie widzialam. Film
      wspanialy, widzialam juz wczesniej 2 razy sciagniety z netu, wybieram sie
      jeszcze raz do kina. Polecam bardzo mocno!
    • Gość: antisemolina Re: "Kupiec Wenecki" tylko w 3 kinach w Wawie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 22:02
      Cinema City - 100% kapitału z Izrael. I to cała odpowiedź.
      • ignatz Re: "Kupiec Wenecki" tylko w 3 kinach w Wawie!!! 22.06.06, 22:08
        Dzizas k**wa ja pie**ole, to nie pójdę z dzieckiem, bo mi je na mace przerobią,
        olaboga!
        • Gość: antiserpentina Re: "Kupiec Wenecki" tylko w 3 kinach w Wawie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 12:28
          Na "Handełe Weneckiego" w kazdym razie nie pójdziesz, z dzieckiem czy bez. Bo
          film nie jest wyświetlany z powodu przedstawionego wyżej. Poza tym to film nie
          dla dzieci.
          • misiania Re: "Kupiec Wenecki" tylko w 3 kinach w Wawie!!! 23.06.06, 13:13
            Ignatz, i jak ty to teraz dziecku powiesz? no normalnie nie wiem, jak...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka