karolina_szczepanowska Re: WSZYSTKO O TRIMINULET- pytajcie i radzcie 11.12.05, 17:30 Stosuję Harmonet, jednak 2 mieisace temu pojawil sie problem z wadliwa seria i musialam na 2 mieisace przestawic sie na inne pigulki, dokladniej Triminulet.Farmaceutka wydala mi go na recepte przepisana na Harmonet twierdzac ze jest to odpowiednik. Teraz znowu wracam do harmonetu, jednak nie wiem jak rozpoczac dawkowanie, czy po 7 dniowej przerwie (tak jak zazwyczaj) czy od razu po ostatniej pigulce, nie jest to dla mnie jasne... Dzisiaj jest 7 dzien odkad zazylam ostatnio triminulet, dzis wzielam po raz pierwszy znowu harmonet. Co jesli powinnam byla zazyc pigulke od razu po zakonczeniu opakowania triminuletu??? dziękuję Odpowiedz Link
martamalenstwo Re: WSZYSTKO O TRIMINULET- pytajcie i radzcie 28.08.06, 16:12 Z tego co ja sie orientuje to Tri-Minulet nie ma odpowiednika. Biore go juz od 4 lat . Teraz zrobiłam sobie trzy miesieczna przerwe. Moim zdaniem powinnaś poradzic sie lekarza. Kiedys słyszałam, ze przy zmianie pigułek trzeba zrobic miesieczna przerwe. Niewiem czy to jest prawda dlatego koniecznie idz do lekarza, bo z hormonami nie ma zartów! Pozdrawiam i zycze powodzenia! Odpowiedz Link
chaos222 [...] 26.10.06, 00:43 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
inkageo Co się dzieje z Tri Minuletem? 16.11.06, 16:37 Czy wiecie dlaczego od dłuższego czasu Tri Minulet nie jest dostępny w aptekach? Farmaceuci tłumaczą, że to chwilowy brak w hurtowniach. Na stronie GIF nie znalazłam informacji o wycofaniu. Odpowiedz Link
justy1 Re: Co się dzieje z Tri Minuletem? 17.11.06, 09:44 co się dzieje z tri-minuletem, to najlepiej będzie wiedział producent i z nim się kontaktuj. odpowiednikiem Tri-minuletu jest Milvane. Odpowiedz Link
kwiatekbb Re: Co się dzieje z Tri Minuletem? 22.11.06, 12:59 Dla wszytskich zainteresowanych.Skontaktowalam sie z wytworca w Austrii. Od o1.o1.2007 wycofuja TRIMINULET z rynku, niestety bo bylam bardzo zadowolona. Wiec co do tlumaczen farmaceutow w aptekach, ze to sprawa logistyki to niestety nie jest prawda. A co do Milvane to wydja emi sie ze tez jest wycofany. Odpowiedz Link
justy1 Re: Co się dzieje z Tri Minuletem? 22.11.06, 15:42 > A co do Milvane to wydja emi sie ze tez jest wycofany. nie jest wycofany-jest normalnie dostępny w aptekach. (ciekawe, czy informacje o wycofaniu tri-minuletu pochodzą z tego samego źródła?) można kupić milvane na receptę z tri-minuletem. Odpowiedz Link
kwiatekbb Re: Co się dzieje z Tri Minuletem? 27.11.06, 16:27 Dzieki za odpowiedz w sprawie Milvane. Co do TriMinuletu to informacje pochodza od producenta z Austrii. Nie wiedzialam co sie dzieje i napisalam meila do nich, i taka dostalam odpowiedz. Wiec raczej mozna na tej informacji polegac. Odpowiedz Link
bswm Re: Co się dzieje z Tri Minuletem? 07.12.06, 11:00 No wlasnie... ja biore od dluzszego czasu Tri-minulet, za tydzien ide do lekarza, bede musiala porozmawiac o zmianie. Czy przy przejsciu na Milvane robi sie normalnie 7-dniowa przerwe? Odpowiedz Link
misia767 Re: Co się dzieje z Tri Minuletem? 14.02.07, 20:09 Mam dobrą znajomą w aptece. tri- Minulet został wycofany. Nie mam czasu biegac co 2 miesiace do ginekologa, wiec znajoma z apteki poleciła mi milvane. powiedziała ze sprawdziła skład tabletek. jest dokładnie taki sam jak tri- minuletu.biore go i nie odczuwam róznicy. Odpowiedz Link