Dodaj do ulubionych

Uwaga na sklep na Wincentego Pola 20 (w Katowicach

IP: 62.233.231.* 06.10.04, 15:02
Moja rada dotycząca tej „firmy”: U N I K A Ć -jedyne prawdziwe stwierdzenie w
ulotce to: "Informacja nie stanowi oferty"

W mojej skrzynce (i jak mniemam u wielu innych Tyszan) wylądowała ulotka: z
jednej strony różowa z treścią reklamową a z drugiej strony z formularzem
potrzebnym do załatwienia sobie rat.
Jest to reklama sklepu MONELL, który wyrobił sobie „tak wysoką opinię”, że
sam na własnym folderze reklamowym NIE PRZYZNAJE SIĘ ŻE TO WŁAŚNIE ON. Oferta
pozornie bardzo ciekawa, ale PRĘDZEJ MI GDZIEŚ KAKTUS UROŚNIE niż ktoś
dostanie na komputer 5 lat gwarancji (bo dają tyle chyba tylko na kable),
dostanie zestaw kina domowego samsunga gratis (tak przecież sugeruje ulotka)
czy raty 79 PLN (chyba że będzie spłacał kompa przez 4 lata).
Owszem sklep nie jest drogi, ale ceny pomnóżcie x2, wątpliwy serwis i
zapomnijcie o gratisach (najwyżej dostaniecie myszkę/klawiaturę/głośniczki
klasy "wszystko za dwa złote")
PEWNIEJ I TANIEJ JEST PÓJŚĆ NA GIEŁDĘ KOMPUTEROWĄ niż do monellu
Obserwuj wątek
    • Gość: jesień Re: Uwaga na sklep na Wincentego Pola 20 (w Katow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 15:18
      nie dostalem tej ulotki.... lecz jeli to ta sama firma ro radzem uwazac a
      dokladnie omijac :)
      • Gość: dodka Re: Uwaga na sklep na Wincentego Pola 20 (w Katow IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.05, 17:13
        Dziwna jest już sama treść ulotki. Co to znaczy: "bez BEZ ODSETEK"?? Dla mnie
        jest to oczywiste, ale nie każdy to zauważy i w ten sposób staje się ofiarą
        naciągania.
    • Gość: MarcinX Re: Uwaga na sklep na Wincentego Pola 20 (w Katow IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.10.04, 21:12
      Tak myślałem (poznałem po adresie), nawet jak ogłoszenia o prace w GW wystawiali to nie podali nazwy firmy tylko "superkomputer" (kamuflaż? lol), ale i tak wysłałem im ofertę o prace :p
      Chyba nawet już w Bielsku zaczynają działać bo szukali pracownika do B-B.
      • Gość: Predator Owszem demaskowano już nieuczciwe praktyki Monelli IP: 62.233.231.* 07.10.04, 16:32
        więc teraz nie chcą się przyznać że to oni. Dlatego dałem ten post, żeby nikt
        się nie naciął na cwaniaczków

PS. Poważnie teraz mają szyld "superkomputer"??? hehe :D
        • Gość: MarcinX Re: Owszem demaskowano już nieuczciwe praktyki Mo IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.10.04, 17:48
          > PS. Poważnie teraz mają szyld "superkomputer"???
          Tak pisało tylko w ogłoszeniu, firmy na oczy nie widziałem więc nie wiem.
    • Gość: Darek Re: Uwaga na sklep na Wincentego Pola 20 (w Katow IP: *.local.pl / 62.233.185.* 06.10.04, 21:52
      Był czas, że dużo o nich pisano tu i tam...
      ...niestety nie w superlatywach :-(
    • tao27 Re: Uwaga na sklep na Wincentego Pola 20 (w Katow 06.10.04, 22:49
      Powiem krótko - ulotkę jak każdy prawie Tyszanin otrzymałem - sprawdziłem to
      dzisiaj bezpośrednio i CO??? JEDNA WIELKA LIPA - moim zdaniem ta firma się
      kończy i jedzie ostatkiem sił, na dodatek chyba znacie ostatnie zalecenia UE
      które mówią wyrażnie że tylko kompy firmowe { nie składaki} od najbliższego
      czasu będą sie tak naprawdę liczyły i ONI to wiedzą także dlatego taka
      zajebista reklama z ich strony. Tak naprawdę to ta firma jest na WYMARCIU co
      pokazała mi dzisiaj kiedy tam byłem. GRATISY to jakaś utopia i wyrażne
      OSZUSTWO strony, na dodatek te GRATISY to zaledwoie 230 zł a cena kompa wręcz
      KOSMICZNA. MAM NADZIEJĘ że akurat TYSZANIE nie dadzą sę nabrać na taki numer
      ze strony CANIAKÓW. PRZESTRZEGAM a Wy zrobicie jak UWAŻACIE .Pozdrawiam

I JESZCZE JEDNO MONELL TO TAK NAPRAWDĘ KILKU SUPER CWANIAKÓW KTÓRYCH KONIEC
      POWWOLI NASTAJE
      • Gość: Gobi Re: Uwaga na sklep na Wincentego Pola 20 (w Katow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:04
        Ta firma nie jest na wymarciu - ma się bardzo dobrze i trzyma kasę na prawników,
        którzy ich chronią. To są całkiem marne komputery za grube pieniądze, dają zysk
        większy niż w większości firm komputerowych. Dopóki są ludzie, którzy przy
        zakupie kompa nie mają kogo się poradzić, to tacy cawniacy będą sprzedawać złom
        jako złoto.
    • tao27 Re: Uwaga na sklep na Wincentego Pola 20 (w Katow 06.10.04, 22:51
      I JESZCZE JEDNO TE RATY TO ZWYKŁA FIKACJA ale tym to już powinien zająć się
      PROKURATOR
    • Gość: kris Re: Uwaga na sklep na Wincentego Pola 20 (w Katow IP: *.crowley.pl 06.11.04, 23:55
      Witam

Miałem nieprzyjemność poznać tą firmę bliżej, mianowicie znajomy 3 lata temu
      kupił w niej komputer (nie znał się na komputerach i zlecił im złożenie,
      zapłacił ok 4 tysięcy) po oczywiście "super cenie za super jakość".

I złożyli mu celerona 700 na płycie głównej ECS'a na której nic nie działało
      wszystko się wieszało filmy nie chodziły poprostu kicha kompletna. Wsadzają tam
      najtańsze najbardziej badziewiate części kiespskich firm, serwis mają
      nierzetelny nieuprzejmy, wcisną Ci wszystko bylebyś tylko kupił a potem się
      męcz, jak nie powiesz dokładnie co to ma być na czym jakie parametry dokładznie
      ma posiadać wsadzą Ci najgorsze badziwie pod słońcem, a potem powiedzą tak jak
      mi: "trzeba wiedzieć co się kupuje"

Stanowczo odradzam, przestrzegam, ostrzegam, gorszego sklepu z gorszą polityką
      nie znam

Pozdrawiam wszystkich
      • Gość: laik Re: Uwaga na sklep na Wincentego Pola 20 (w Katow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 15:33
        Jestem kolejną osobą, która miała kontakt z tym pseudo sklepem. Kupiłam tam
        kompa i w czasie roku był już kilka razy w naprawie gwarancyjnej. Krótko się
        nim cieszyłam i znowu trafiał w ich ręce.Obecnie mam problem, gdyż sklep jest
        zamknięty a mój komputer jest w naprawie. Nie oddali mi go choć termin naprawy
        minął. Poradżcie, co mam zrobić. Na telefony nie odpowiadają. Jak odzyskać
        kompa?
        • Gość: Gość Teraz Komputery Sp. z o.o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 19:57
          Teraz to juz Komputery sp. z o.o. i są na ul. Granicznej 29. Dalej robią to samo
          • Gość: Preddy Re: Teraz Komputery Sp. z o.o. IP: *.tsi.tychy.pl / *.media-com.com.pl 21.04.05, 22:55
            Prawda! Nie pomogła zmiana nazwy więc musieli zmienić siedzibę

ODRADZAM współpracy
            • Gość: Tyszanin Re: Teraz Komputery Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 23:02
              oto adres urzędu ochrony konsumenta: www.uokik.gov.pl
              • Gość: dominik Re: Teraz Komputery Sp. z o.o. IP: *.echostar.pl 22.04.05, 00:21
                zlodzieje i oszusci !!!

www.supercomputer.end.pl
        • Gość: Marcin Re: Uwaga na sklep na Wincentego Pola 20 (w Katow IP: *.unregistered.media-com.com.pl 08.04.05, 04:19
          Policja i kompa przyniosą w zębach (tyska policja) do mnie przyjdż. Proponuje
          rzecznika praw konsumenta to odzyskasz kase i to szybko.
          Pozdrawiam
        • Gość: olo Re: Uwaga na sklep na Wincentego Pola 20 (w Katow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 22:41
          Idź na ulicę Graniczną 29(Katowice) teraz tam się znajdują i firma nazywa się
          Komputery.
    • Gość: Preddy <a href="http://www.uwagakomputery.pl/" target="_blank">www.uw IP: *.unregistered.media-com.com.pl 27.04.05, 14:41
      www.uwagakomputery.pl/
    • krzys00 Re: Uwaga na sklep na Wincentego Pola 20 (w Katow 27.04.05, 22:01
      a dzis znow w skrzynce pocztowej byla oferta tego sklepu :-///
    • Gość: klasycysta Re: Uwaga na sklep na Wincentego Pola 20 (w Katow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 16:34
      Znaleziono sposób na firmę "Komputery"! Prawo pozwala na zwracanie komputerów.
      Są dwie metody.

Pierszą z nich jest uchylenie się od niej ponieważ została podpisana na skutek
      błędu w wyników celowych działań dezinformacyjnych firmy Komputery a druga na
      skutek niezgodności towaru z umową. Firma Komputery napisała w umowie, że
      sprzedawana płyta główna obsłuży procesor AMD Athlon XP 3200+ podczas gdy
      specyfikacja producenta płyty, którą otrzymali większość klientów mówi, że
      potrafi obsłużyć co najwyżej procesor AMD Athlon XP 3000+.

Ludzie udają się sklepu i próbują zwrócić zakupiony sprzęt. Formularze można
      znaleźć w Internecie, m.in. na stronie www.uwagakomputery.pl która od jakiegoś
      czasu ostrzega przed praktykami firmy Komputery.

Poinformujcie proszę jak najwięcej osób o tym, może jakiś znajomy dał się
      naciągnąć. Teraz ma szansę naprawić swój błąd!

Więcej na www.uwagakomputery.pl

Pozdrawiam
    • inquisition UWAGA NA KOMPUTERY Z GRANICZNEJ 26.08.05, 11:11
      Szkoda, że sprawa przycichła bo oszuści znowu ulotki przesyłają nam.

PS
      Superkomputer sp z o o jest prekursorem serwisu typu: ONE WAY

polega to na tym, że zawozisz im komputer i... nie widzisz do już więcej na
      oczy :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka