Dodaj do ulubionych

Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 10:27
Pytanie raczej dla mężczyzn, ale jeśli dotyczy kobiet - bardzo
proszę...
Kiedy się ubieracie, to zakładacie najpierw: spodnie czy skarpetki?
A może w ogóle nie jest to dla was problem i... nie znacie
odpowiedzi na to pytanie...
Jeżeli chodzi o mnie, to nie ma takiej możliwości, bym najpierw
założył spodnie, a dopiero pod nie wciągał skarpetki. Czyli -
najpierw skarpetki. Zawsze i bezwzględnie. A wy?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • gerbera17 Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki 05.10.07, 10:44
      skarpetki mają pierszeństwo
      • Gość: magdusia Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 13:08
        wiesz to zależy od sytuacji ..... czasami spodnie , a czasami
        skarpety
        • mis22 Najpierw skarpetki, a potem spodnie 06.10.07, 00:18
          Popieram - skarpetki mają pierwszeństwo.
          • Gość: mac Re: Najpierw skarpetki, a potem spodnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 08:43
            Witam, kolegów, jednak zdecydowanie najpierw spodnie. W razie czego (np. wejście CBA z drzwiami) mężczyzna w samych majtkach i skarpetkach jest taki śmieszny, że od razu bezbronny. Co innego w spodniach bez skarpetek. Boso, ale w ostrogach, pas zapięty! No i jakże romantycznie, jak rybak klarujący swą łódź na plaży...

Tak ze ja drodzy koledzy zawsze najpierw portki i pasek zapinam. A potem reszta. Skarpetki na końcu.
            • Gość: zz Re: Najpierw skarpetki, a potem spodnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 11:53
              Ja zawsze zaczynałem od skar ale twój argument przekonał mnie do zmiany
              przyzwyczajeń- od jutra portki mają pierwszeństwo
              • Gość: pieszczoszek Nie zakładam skarpet bo ich nie zdejmuję :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 23:15
                Jak już stęchną, rozciapią się i rozdziurawią, wtedy odklejam je od
                stóp i ubieram nowe...
                Masz podobne problemy dotyczące gaci ? Pamiętaj, brązowym do tyłu...
              • Gość: psotka przed seksem - po seksie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 12:18

przed seksem ze sciaganiem spodni lepiej jest sciagnąć dyskretnie
                skarpetki.

po seksie ze sciaganiem spodni - spodnie mają pierszeństwo przed
                skarpetkami

powód: mężczyzna w skarpetkach i majtkach lub co gorsza samych
                skarpetkach (powiewająca koszula zwielokrotnia komiczny efekt)
                wyglada (niewiedzieć czemu ) prześmiesznie. Staram sie nie spogladac
                na moich kochanków gdy sie rozbierają zeby przypadkiem zamiast
                rycerza nie zobaczyć błazna :)))

• wteklocki Re: Najpierw skarpetki, a potem spodnie 06.10.07, 13:24
              Gość portalu: mac napisał:

> Skarpetki na końcu.

Można, ale ja jednak wolę na stopach. Wolno mi?
              • Gość: mac Re: Najpierw skarpetki, a potem spodnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 17:02
                Na stopach? To kolega chce sie obnażyć?
        • Gość: dart Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.acn.waw.pl 08.10.07, 11:37
          u mnie to różnie bywa, czasami skarpetki czasami spodnie. najczesciej chyba
          jednak spodnie
        • Gość: gosia Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: 195.85.249.* 08.10.07, 13:17
          skarpetki!!!!!!!!!
      • Gość: kmxyz Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 14:33
        Ja zakładam najpierw spodnie, a potem spodenki. Następnie buty i
        reszte odzieży, a na końcu skarpetki.
        Ten problem powstał chyba w wyniku jakiejś bezsennej nocy.
        • przemadrzala_lala otóż to ;] 07.10.07, 22:09
          przychylam się do opinii powyższej, zresztą - a co - też się podzielę swoimi
          doświadczeniami
          wystarczy że sobie pomyślę czy wolałabym żeby ktoś mnie nakrył w samych
          skarpetkach i majteczkach czy też w spodniach bez niezauważalnej w zasadzie
          części garderoby jaką są skarpetki:)
          zwłaszcza gdyby można było założyć tylko jedną z tych dwóch rzeczy
          chociaż to wszystko oczywiście zależy od sytuacji teeeż ;))

-------------
          nawszystkichplaszczyznach.eblog.pl
          • Gość: ciamej Re: otóż to ;] IP: *.ptr.magnet.ie 12.10.07, 18:21
            a co wy tak wszyscy tego 'nakrycia' sie boicie? jakies kompleksy czy co?
            ja zakladam wpierw skarpetki bo np. nie lubie bosymi stopami chodzic po zimnej
            posadzce, a poza tym skarpetki wygodniej sie zaklada na stopy przed wlozej np.
            sztwynych dzinsowych spodni (w przypadku dresowych spodni to nie ma roznicy i
            moze stad tylu entuzjastow wkladania wpierw spodni?) ;p

pozdro!
      • Gość: z Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.07, 16:45
        najpierw skarpetki tak mi wygodniej
        ale gdy wiem ze w każdej chwili ktoś może wejść to szybko spodnie
        pózniej skarpetki ,żeby mnie nikt w majtkach nie ogladał
        • Gość: swoboda_t Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 17:30
          Ja mam zawsze czyste i niedziurawe gacie, więc nie mam tego
          stresu :P Zoki pierwsze, potem spodnie.
        • Gość: to pikuś Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 22:02
          Ja mam inny problem, zawsze najpierw zakładam spodnie, ale potem
          zakładam majtki i tu się zaczynają schody, bo nie zawsze się udaje i
          muszę niestety zdjąć spodnie włożyć majtki i potem spodnie, ale
          kiedy mmam dużo czasu, to się nie poddaję i walczę do końca. Czy Wy
          też macie podobny problem. Koniecznie pomóżcie, bo moja przypadłość
          utrudnia mi życie, a chcę wstąpić do straży pożarnej.
          Ściskam i czekam na sugestie
      • koszmarekopalek ta, zakładasz skarpety, a później zbierasz kurz 06.10.07, 22:18
        skarpetami idąc po spodnie? czy kładziesz obok siebie spodnie,
        zakładasz skarpetki i zaraz spodnie?
    • mohikanka Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki 05.10.07, 12:25
      skarpety :)
    • mindsailor Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki 05.10.07, 12:32
      zawsze skarpetki pierwsze. a to dlatego, że zawsze marzną mi stopy
    • Gość: Kachna Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 12:47
      A ja zawsze najpierw spodnie :-)))) bo wyglada sie beznadziejnie w
      majtkach i skarpetkach.Stań przed lustrem..
      • Gość: Mani Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 12:51
        Jasne, że skarpetki - tak jest wygodniej, szczególnie jak się ma wąskie nogawki
        w spodniach:)

Kachna - zakłada się skarpetki, potem spodnie i dopiero paraduje przed ludźmi
        więc Twój argument całkiem z du*y :))))
        • atrams5 Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki 05.10.07, 15:22
          Wiesz, nie zgodzę się z Tobą. Chyba, że żona dla Ciebie to
          nie 'ludzie'.Gdy szykujemy się rano do pracy, a mój mąż paraduje w
          czarnych skarpetkach i bokserkach z bawolimi rogami na pupie, konam
          ze śmiechu i nie mogę zrobić sobie makijażu. A facet, nie powiem,
          zgrabny, i ma wszystko na swoim miejscu. Pozdrawiam.
          • Gość: nelli Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.chello.pl 06.10.07, 18:36
            Pamiętam te bokserki z bawolimi rogami, ale koloru skarpetek nie
            jestem pewna. A facet był zgrabny i rzeczywiście miał wszystko na
            swoim miejscu.
            Nelli
        • Gość: andy Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.netcologne.de 07.10.07, 04:00
          ja mam bardziej praktycze pytanie : meszczyzna sika na stojaco czy na siedzaco
          ?ja w swojej toalecie na siedzaco . u gosci o ile to mozliwe tez jak mozna
          odkazic deske np. papierowym recznikiem z mydlem lub srodkiem dezynfekujacym ,w
          publicznej w zadnym wypadku nie siadam .
      • Gość: Konserwatystka Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 15:27
        Popieram, facet w majtkach i skarpetkach wygląda aseksualnie.
        Popatrzcie sobie na facetów latem, jak paradują w szortach
        i "garniturowych" skarpetkach, brrrr...
      • Gość: siwy Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 23:32
        duze masz lustro :) ja tez zakladam najpierw spodnie ;p
      • Gość: Jarek Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.PHY.TCU.EDU 15.10.07, 02:34
        Skarpetki!
        Kachna, wygląda się niecodziennie, ale jak już ktoś napisał na forum
        publicznym zazwyczaj i w spodniach i w skarpetkach. A o wygląd nie
        pytaj lustereczka tylko swojego chłopaka, męża, ...
    • Gość: Marcyś Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: 195.205.192.* 05.10.07, 12:55
      Oczywiście spodnie.
      Ubranie należy zakładać z takiej kolejnośc, aby w każdej chwili nie
      wyglądać idiotycznie.
      Czyli:
      -spodnie
      -koszula
      -skarpetki.
      ewent.
      spodnie, skarpetki, koszula.
      • Gość: Enon Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.chello.pl 06.10.07, 09:59
        Jeśli ubierasz się dopiero na ulicy lub w pracy, to oczywiście masz racje. Facet
        w majtkach wdziewający na skrzyżowaniu skarpetki to widok mało ciekawy. Gdy ma
        już spodnie, to wszystko jest OK.
    • Gość: tomcioo ja zakladam wpierw bielizne, IP: 62.87.185.* 05.10.07, 13:04
      bo jak potem zalozyc majtki majac juz zalozone spodnie....
      • Gość: megang Re: ja zakladam wpierw bielizne, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 19:46
        A co jesli wlasnie o brak bielizny pod spodem komus chodzi ??????????
        <lol>
    • kiwi1910 Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki 05.10.07, 13:07
      facet w skarpetach czarnych i gaciach - to widok tak paskudny, że mi
      słabo! fu fujf fuj!
      samoa oczywiście najpierw skarpetki zakładam ( czarne tez i nie moge
      na siebie patrzec podczas tej czynności heheheh)
    • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki 05.10.07, 13:13
      różnie, ale przeważnie skarpety pierwsze. Tylko dlatego, że skarpety stoją przy
      łóżku a spodnie wiszą w sieni.
      • Gość: wojtek Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 15:14
        A co one robią przy łóżku? Wchodzisz w nich pod prysznic? Zakładam optymistycznie, że zmieniasz je co najmniej codziennie ;)
        • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki 06.10.07, 13:58
          Jaki prysznic?
      • Gość: ter.esa Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.10.07, 15:44
        jeżeli Twoje skarpety "stoją"to znaczy,że chodzisz w nich co
        najmniej przez miesiąc.Współczuje Twojej leprzej połowie.
        • kozaki_wiesi "leprzej"? 05.10.07, 18:25
          A ja wspolczuje Twojej polonistce. Coz za spektakularna kleska
          dydaktyczna.
          • pacal2 i do tego kompletny brak poczucia humoru... 07.10.07, 22:54
            To klęska nie tylko dydaktyczna.
    • Gość: waldek Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 13:33
      tak tobardzo wazne ja jednak zakładam skaroetki dokładnie
      naciagniete a dopiero koszule i spodnie pozdrawiam
    • lukibiker Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki 05.10.07, 13:36
      Mnie to różnie wychodzi ale najczęsciej najpierw spodnie.
      • Gość: jacjarka Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.10.07, 13:41
        Oczywiscie piersze sa majteczki.
        potem spodnie i skarpetki lub odwrotnie skarpetki plus spodnie :))
        • Gość: boz Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.range86-142.btcentralplus.com 07.10.07, 15:57
          najpierw spodnie, potem skarpetki. ma to pewne uzasadnienie. otoz nie cierpie skarpetek. latem wlasciwie ich unikam. zima, zakladam je w ostatniej chwili, tuz przed wyjsciem z domu. a w ogole to jakos glupio sie wyglada w naciagnietych skarpetkach bez spodni, wiec ze wzgledow estetycznych kolejnosc taka a nie inna
    • Gość: wojtek Facet w samych skarpetkach wygląda fatalnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 13:39
      Nago czy w bokserkach/majtkach - nieważne.
    • Gość: maczo Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.profiline.pl 05.10.07, 13:47
      spodnie, potem, przed wyjściem, skarpetki. W spodniach, bez skarpetek wygląda
      sie seksi, w skarpetkach, bez spodni : żałośnie :)
      • Gość: fussk Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: 213.17.251.* 05.10.07, 13:57
        zimą skarpety potem spodnie
        latem spodnie bez skarpet
      • Gość: sssssss Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: 82.100.0.* 05.10.07, 14:15
        popieram:)
      • Gość: dominik Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.199.52.27.tesatnet.pl 13.11.07, 20:37
        zależy jak latem to spodnie a bez skarpet a jak zima to najpierw spodnie
    • ariwederczi spodnie! 05.10.07, 14:03
      Zdecydowanie najpierw spodnie.
      • Gość: darioes Re: spodnie! IP: *.zamosc.mm.pl 06.10.07, 18:28
        najpierw lewa skarpeta, potem spodnie a na końcu prawa
    • Gość: Meek Spodnie IP: 83.238.65.* 05.10.07, 14:10
      jw.
    • Gość: HigienicznaChimera Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 14:13
      z punktu widzenia higieny pierszeństwo mają skarpetki, dopiero
      później spodnie - tak by uniknąć kontaktu ciała z końcem nogawek
      (które przecież często dotykają ziemi i tego co na niej jest)
      • Gość: klf zawsze najpierw spodnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.07, 14:19
        facet bez spodni zato w skarpetkach wyglada paskudnie:)
        • Gość: kszycho Re: zawsze najpierw spodnie IP: *.110.radom.net 05.10.07, 14:30
          a ja zawsze najpierw skarpetkie, potem dopiero majty:) i codziennie
          sie sobie dziwie co ja wyrabiam :) ale jakos tak mi to w krew juz
          weszło:)
          • Gość: fan Re: zawsze najpierw spodnie IP: 212.127.66.* 05.10.07, 15:08
            a co to q ma za znaczenie?
      • Gość: heart_attack Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.eurocom.olkusz.pl 06.10.07, 16:57
        to chyba masz jakąś nerwicę lękową...
        jak to kiedyś usłyszałam ... "podobno życie jest niezdrowe "
    • Gość: samiczykbezpudelka Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.10.07, 15:23
      Marzę wręcz o tym żeby odezwała się zaraz jakaś feministka która
      zbluzga w każdy możliwy sposób autora/autorkę tego wątku że dlaczego
      mężczyźni tylko nosza skarpetki...one też noszą, dlaczego są
      wymieniane jako drugie w kolejności. Że rajstopy i spódnice są
      seksistowskie
      pomarzyć można...
    • Gość: byt_meski Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.ipt.aol.com 05.10.07, 15:24
      ...jesli w towarzystwie jakiejs samicy homo sapiens to koniecznie
      najpierw spodnie.. i w sam w domu chyba tylko z przyzwyczajenia w
      tej samej kolejnosci.. tez ludzie macie dylematy
    • Gość: Ełdezecianin Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: 212.160.172.* 05.10.07, 15:31
      A co za różnica??? Czasem tak czasem tak! Hehe! Coś jest nie tak
      zemną? I tak się nie zmienie!!! Pozdrówki!
    • leew1 Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki 05.10.07, 15:36
      to zależy kiedy znajdą dwie podobne.
    • Gość: gekon I tak umrzemy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 15:37
      prawa skarpeta -> spodnie -> lewa skarpeta
      • laenia Re: I tak umrzemy. 05.10.07, 16:18
        Jeśli dla kobiety jej mężczyzna w majtkach i skarpetkach wydaje się aseksualny,
        to może oznaczać, że wcale nie łączy ich prawdziwa miłość ani silna namiętność.
        Bo dzięki nim nie zwraca się uwagi na takie drobiazgi albo traktuje je z
        humorem. Może sobie być nawet w samych skarpetkach - czarnych albo zielonych w
        czerwone misie - a dla dla mnie i tak będzie najbardziej kochany i pożądany na
        świecie.
        :)
        • Gość: wojtek Re: I tak umrzemy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 19:37
          A co, jeśli sam nie mogę na siebie patrzeć nawet przez tych kilka sekund? No i skręca mnie na samą myśl, że ktoś mógłby mnie tak zobaczyć :)
          • mindsailor Re: I tak umrzemy. 08.10.07, 10:44
            to znaczy, że masz kompleksy i bardzo niskie poczucie własnej
            wartości:D
    • Gość: neo Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: 193.195.14.* 05.10.07, 16:11
      oj tylko i wylacznie zawsze i wszedzie: SPODNIE PIERWSZE
      a potem skarpetki.
      nie cierpie widoku samych skarpetek bez spodni:/

no i jestem dziewczyna., ale moj maz (niezdziewiczaly) tez tak robi!
      • Gość: Ania Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.eastwest.com.pl 05.10.07, 16:38
        Najpierw spodnie. Kiedy zakładałam najpierw skarpetki, to siedziałam na łóżku,
        patrząc na nie, jakieś 20 minut, zanim cokolwiek zrobiłam.
      • gross-on Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki 05.10.07, 19:18
        prezerwatywe
    • Gość: rollo Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 16:46
      w ogromnej większości na pierwszy ogien ida skarpetki:)
    • ibulka Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki 05.10.07, 16:53
      najpierw zakładam skarpetki, dopiero później spodnie. mój mąż też tak robi, w
      ten sam sposób ubieramy dzieci.
      nie wiem dlaczego, ale nie wyobrażam sobie innego sposobu :D

---
      30 lipca 2007r - 3000 postów stuknęło :D
      • Gość: blow skarpetki / nt IP: *.aster.pl 05.10.07, 17:09
    • earlyyears Re: Co zakładacie najpierw? Spodnie czy skarpetki 05.10.07, 17:31
      nie zakladam skarpetek ani spodni tylko szorty(do polowy lydki tak
      lubie). tam gdzie mieszkam jest zawsza cieplo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka