Dodaj do ulubionych

Wózek-dzisiaj ostateczna decyzja, ale się boje :-)

01.04.05, 12:16
No i stało się. Dzisiaj jadę do sklepu podjąc ostateczną decyzję dotyczącą
wozka. Nie jest to wcale proste,niestety do tej chwili nie jestem jeszcze
ostatecznie zdecydowana, a czas goni ( ponoć na niektore wózki czeka sie
miesiąc). Zastaniawiam się nad tym czy bedzie to:
Implast 3xl, Deltim Voyager czy Inglesina Magnum. Pogodziłam już sie z tym,
ze nie bedzie to lekki wózek, pocieszam sie jednak, ze już na przyszłą wiosne
jak moja dzidzia bedzie miała 7-8 miesiecy (rodzi sie na poczatku czerwca)
kupię sobię extra spacerówkęwink))
Bardzo, ale to bardzo boje się tej decyzji, może jeszcze na koniec mi
pomożecie i ewentualnie cos zasugerujecie, proszę.............
pozdrawiam
ania
ps. deltim vojager z funkcją nosidełka nadaje sie dla noworodka?
Obserwuj wątek
    • monia725 Re: Wózek-dzisiaj ostateczna decyzja, ale się boj 01.04.05, 12:23
      Ja rowniez sie zastanawiam m.in pomiedzy implastem 3xl, a inglesina magnum ale
      w wersji ALUM, czyli z mniejszymi kolami. Nie wiem tylko dlaczego chcesz kupic
      za pol roku kolejny wozek, bo kazdy z tych, ktore ty bierzesz pod uwage maja
      spacerowke. Jesli mam byc jednak szczera to spacerowka zrobiona z deltima oraz
      z magnum na wielkich 4 kolach jest brzydka, przynajmniej dla mnie, wiec wybor
      kupioenia nowej spacerowki jest byc moze trafiony, aczkolwiek mnie nie bedize
      stac na wymiane wozka za kilka miesiecy. napisz prosze czy zastanawiasz sie nad
      magnumem z pompowanymi kolami czy ten z mniejszymi i aluminiowa konstrukcja?
      • mloda.mamuska Re: Wózek-dzisiaj ostateczna decyzja, ale się boj 01.04.05, 12:42
        Jako pierwszy wózek miałam dla synka Inglesine Magnum - rewelka! Mieciutki,
        wygodny dla dziecka i dla rodzica, pakowny kosz, siateczka w budzie na lato to
        rewelacja dosłownie, obszerny w środku co sie liczy moim zdaniem, duze
        pompowane koła i ten rewelacyjny wręcz komfort jazdy nawet po wertepach. Co
        jeszcze mi sie przydało to mozliwosc podniesienia oparcia o dosłownie kilka cm
        tak aby dziecko nie musiało lezec na płasko (jak synek miał 4 m-ce to nie
        chciał juz zupełnie na płasko lezec, wolał lezec pod małym ale jednak kątem).
        Do tej pory twierdzę, ze wybrałam rewelacyjny wózek. Jednak jak synek miał 7 m-
        cy kupiłam lżejszy wózek - PP Atlantico a Inglesinkę sprzedałam (duzo na niej
        nie tracąc bo kupiłam uzywaną na gwarancji jeszcze). I tez twierdzę, ze wybór
        jakiego dokonałam był najlepszy z możliwych jesli chodzi o wózki spacerowe.

Przy następnym dziecku na bank kupię UZYWANE Magnum które po maks. 7 m-cach
        sprzedam a następnie przerzucę sie na Atlantico, którego teraz nie będę
        sprzedawała smile

• pade Re: Wózek-dzisiaj ostateczna decyzja, ale się boj 01.04.05, 12:36
      Witaj
      Jednak zrezygnowałaś ze Speedi?
      Z implastem daj sobie spokój, może się komus narażę, ale słyszałam, że sa
      bardzo awaryjne (od swoich koleżanek).
      pozdrawiam
      Ewelina
      • monia725 Re: Wózek-dzisiaj ostateczna decyzja, ale się boj 01.04.05, 13:02
        A ja wrecz przecienie - slyszlam ze implasty sa bardzo ok, jedyna wada ktora
        wystepowala, ale juz ja poprawili byly tranzystory czy resory (nie pamietam
        dokladnie), ale teraz nie ma juz nawet na to reklamacji.
    • mikus11 Re: Wózek-dzisiaj ostateczna decyzja, ale się boj 01.04.05, 13:05
      No i proszę, na was zawsze można liczyćwink
      Odpowiadam wieć na zadane pytania.
      W speedim jestem jeszcze cały czas zakochana, miłość tą trochę osłabił brak
      pałaka w spacerówce oraz brak mozliwosci podniesienie oparencia do pionu w
      spacerówce. A jak jednak chciałabym mieć pałak, jak przeniosę mojego Mikołajka
      na przyszłą wiosne do spacerówki. I to jest to, co zdyskwalifikowało mój wybór.
      Stanełam wieć przed koniecznością kupna innego wózka, jak sobie obiecałam
      przejsciowej gondli, tak aby na wiosnę kupić moze już nową wersje spacerówki
      Speedi SX z pałakiem (mam nadzieje, ze moze ulepszą ten model.
      Problem jest w tym, ze mało która tradycyjna gondola podoba mi sie.....
      Zastanawiam sie wiec na Inglesina na aluminiowym stelazu, zawsze przez jakiś
      czas moze posłuzyć za spacerówkę, albo nad Implastem trójkołowym.
      Ciekawym wózkiem, który ostatnio wypatrzylam jest też najnowszy model Deltima
      Voyage'ra 005. Nie ma go jeszcze na polski stronach tej firmy jest za to na
      czeskich www.deltim.cz nie jest drogi a naprawde ciekawie wyglada, musze
      jeszcze sprawdzić jego uzytecznosc..... i funkcjonalnosc na "zywo"
      I tak oto nie bede miała wózka quinny......... tzn gondoli, ale moze
      spacerówkę na przyszła wiosne już tak
      pozdrwiam
      ania
      przepraszam za ew. literówki
      • monia725 Re: Wózek-dzisiaj ostateczna decyzja, ale się boj 01.04.05, 13:13
        A wiesz jak wyglada spacerowka zrobiona z magnum alum, bo na stronach nie moge
        znalesc crying I co myslisz o tych kolach, ktore nie sa pompowane i zbyt duze, czy
        nie boisz sie nierownosci na drodze, bo ja troszke tak i wlasnie dlatego w tej
        kwestii na plus jest driver 3xl
    • ewabart Re: Wózek-dzisiaj ostateczna decyzja, ale się boj 01.04.05, 14:38
      witam,
      zwroc uwage na te wozki czy nie bedzie ci przeszkadzac ze one sa tka nisko
      montowane, mnie to osobiscie sie nie podobalo, ja mam bb confort i porownujac
      do niego to mam wrazenie ze jednak za nisko jest usytuowane dziecko w
      niektorych wozkach
      Pozdrawiam,
      Ewa
    • lucy01 Re: to może kupić od razu spacerówkę?? 01.04.05, 16:48
      jak dzidzia rodzi się w czerwcu to kupić od razu "lepsiejszą" spacerówkę, jak
      bym tak zrobiła...pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka