Dodaj do ulubionych

herbata z liści malin + wiesiołek kiedy stosować??

05.08.08, 08:29
Witam
Jestem 4 dni po terminie chciałabym już urodzić. Właśnie
przeczytałam o specyfikach mogących przyśpieszyć rozwieranie
szyjki.Prosiłabym o udzielenie mi informacji odnośnie kiedy można je
zacząć stosować , jak działają i gdzie kupić i czy są jakieś
przeciwskazania do brania . Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: herbata z liści malin + wiesiołek kiedy stoso 05.08.08, 08:49
      Różne szkoły różnie mówią, zwykle podają że należy rozpocząć na 6 do 4 tygodni
      przed porodem. Niektórzy zalecają znacznie wcześniej przy niezagrożonej ciąży.
      Wiesiołka kupisz w aptece, liście malin w zielarskim.
      • slonko1335 Re: herbata z liści malin + wiesiołek kiedy stoso 05.08.08, 08:50
        umamy.homestead.com/porod.html
    • tanoshii Re: herbata z liści malin + wiesiołek kiedy stoso 05.08.08, 10:16
      Herbatę z liści malin zaczęłam pić w 35 tc, po 2-3 szklanki dziennie. Mam wrażenie, że nie zadziałały wink Rozwarcie na palec miałam przez 10h skurczy. Dopiero poźniej ruszyło, ale i tak trwało jeszcze ok 3h.
    • budzik11 Re: herbata z liści malin + wiesiołek kiedy stoso 05.08.08, 16:12
      Po pierwsze, to u ciebie jest już za późno (tzn. możesz sobie pić, ale nic to
      nie da), bo liście malin pije się od 34-36tc, a wiesiołek łyka od skończonego
      37tc. Po drugie - ani jedno, ani drugie nie wywołują porodu, tylko go ułatwiają
      - uelastyczniają szyjkę macicy, żeby szybciej się rozwierała w trakcie porodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka