Gość: mzb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 23:13 No ładnie, znowu nie będę mógł wyjechać z domu :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: W Re: Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maraton IP: *.chello.pl 27.09.08, 15:57 Wiem co to znaczy. W 2002 r. jakiś debil wymyślił etap Wyścigu Pokoju dookoła Starego i Nowego Miasta. Też przez kilka godzin nie dało się wyjechać. Mnie tylko ciekawi przypadek, kiedy karetka musi dotrzeć przez taką trasę do mieszkańca zablokowanego terenu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fx Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maratonu IP: *.acn.waw.pl 28.09.08, 08:17 mam juz tego dosyc!!!!!! moze chociaz w weekend byscie dali pojezdzic po tym miescie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re: Typowo polski idiotyzm IP: *.pools.arcor-ip.net 28.09.08, 09:22 Maluczkie polaczki pokazuja , ze swoj maraton maja.Glupota polska, organizowac maraton , gdy w tym samym dniu odbywa sie maraton w Berlinie z udzialem 40 000 biegaczy i reprezentantami ponad 100 panstw. Jeszcze jeden przyklad polskich kompleksow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maqit Idiotyzm nie w tym, że maraton jest a w tym... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 09:34 ...jak o nim informują. Mieszkam przy jego trasie i za każdym razem jestem nim zaskakiwany. Przepraszam w tym roku były tu i ówdzie ogłoszenia (wielkości A3). Ale np. Gazeta raczyła napisac jak zwykle, tzn. w godzinie startu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legia Wieśniaki z powrotem na wieś Tam nie blokują ulic. IP: *.acn.waw.pl 28.09.08, 11:58 Typowym polskim idiotyzmem są wieczne pretensje "warszawiaków", głównie przyjezdnych, że miasto zablokowane, przejechać nie można... Maratony są organizowane w wielkich miastach na całym świecie, biorą w nich udział w przeważajacej większości amatorzy i dla nich są te biegi. Byłem w Londynie - tam nikomu nie przeszkadza 40000 biegaczy (wylosowanych ze 100 000 chętnych). Ale wieśniactwo warszawskie jest przeciwne wszytkiemu. Bo JA z domu wyjechać nie mogę... Bo MNIE nikt nie poinformował o godzinie startu.... Najlepszy jednak komentarz, poziomem intelektualnym sięgającym podstawówki, że w Berlinie też jest maraton, to w Wawie nie potrzeba... Żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo_B Re: Wieśniaki z powrotem na wieś Tam nie blokują IP: *.aster.pl 28.09.08, 15:17 Bo dla ludzi o mentalności wsioka największym szykiem i szczęściem jest w niedzielę po kościele przewieźć tyłek i swoją pannę w ukochanym aucie ulicami Stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Wiesz jak dzieli się "prawdy" 28.09.08, 12:50 ta twoja, to ostatnia. Gazeta pisała 26 września. miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,5740713,Maraton_Warszawski_bije_nowe_rekordy.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Re: Typowo polski idiota IP: 89.242.166.* 15.11.08, 22:01 lecz sie tumanie na nogi bo na leb juz za pozno. Neptyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maratonu IP: *.elartnet.pl 28.09.08, 10:09 Eee tam, przynajmniej cos sie dzieje ciekawego w miescie. Obok mnie tez biegaja zawsze, a policja przepuszcza samochody pomiedzy biegaczami, wiec nie ma wielkiego problemu :) A dla wszystkich biegnacych slowa uznania, 10 km to bym przebiegl, ale 42... Szacunek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maratonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 10:13 Idiotyzm. Komletnie nie rozumiem dlaczego z powodu skądinąd szlachetnej pasji wątłego grona ludzi ma być sparaliżowane całe miasto. Mało to pod Warszawą łąk i lasów, nie można tam sobie pobiegać, powietrze przecież zdrowsze. Jak dojechac do domu, jak dojechać po starszych ludzi, kórzy nie mogą chodzić a czekają na niedzielę żeby wreszcie spotkać się z rodziną. Kolejny kretynizm na koszt - nie tylko materialny - podatników, niebezpieczna zabawa kosztem innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maraton IP: *.acn.waw.pl 28.09.08, 12:14 Maraton jest z zasady biegiem ULICZNYM!!! Na całym świecie. Nikt w Nowym Jorku, czy Londynie nie postuluje przeniesienia maratonu "pod Londyn". Po co nam członkostwo Unii Europejskiej, jak mentalnie jesteśmy w polskim zaścianku... U nas 3000 biegaczy jest problemem, w NY 40 000 nikomu nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maraton IP: *.chello.pl 28.09.08, 13:58 złotko... tylko, że tam maja rozbudowane metro i mogą sobie dojechac gdzie chca, natomiast tutaj nadal podstawowoym srodkiem tarnsportu jest autobus i samochód. Niaetetyt tak sie składa ze oba te pojazdy poruszają sie na powierzchni wiec stad "lekkie" zamieszanie w śród mieszkańców centrum. Wiec nie gadaj mi tu o 40 000 maratończyków w NY. Ja niesetyt nie moge dojechac do domu a mieszkam w samym centrum, i co mam zrobic? narazie siedze u znajomych ale nie bede im dupy zawracac do 18 (bo pewnie wtedy dopiero to sie wszystko odetka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maraton IP: *.acn.waw.pl 28.09.08, 15:14 złotko... a do centrum Wawy, gdzie mieszkasz, nie dojeżdża metro??? Jak się chce wszędzie wozić tylek samochodem (na wsi to powszechne), to niestety. W Londynie, wspomnianym, za wjazd do centrum samochodem się płaci. Metro też tam nie wszędzie dociera, mimo, że rozbudowane. Maratony są w większości europejskich stolic, również w tych bez "rozbudowanego metra" (np. w Rzymie, gdzie są 2 linie) i nikt nie narzeka, kibicujących na trasie jest ok 10x więcej niż w Wawie. Tylko, polskim, zaściankowym płaczkom wszystko przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maraton IP: *.chello.pl 28.09.08, 16:58 kochanie, wracałam z działki, która jest oddalona od warszawy o 100km, niestety nie mam tam internetu i nie wiedziałam że jest ten maraton, osobiście nie mam nic przeciwko ale niech nie zamykają centrum na blisko 9 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PieknyJerzy Re: Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maraton IP: *.aster.pl 28.09.08, 14:13 Gość portalu: Warszawiak napisał(a): > Idiotyzm. Komletnie nie rozumiem dlaczego z powodu skądinąd > szlachetnej pasji wątłego grona ludzi ma być sparaliżowane całe > miasto cale miasto? kochany po Włochach, Ursynowie czy innej Ochocie mogłeś jeździć bez problemu. A tak z dobrego serca radzę dołączyć do tego wątłego grona, od razu życie się fajniejsze się zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qiero Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maratonu IP: *.chello.pl 28.09.08, 10:33 Imprezy masowe-NIE. Maraton-NIE. Koncerty-NIE. Bary i kawiarnie otwarte do późna-NIE. Miasto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maratonu IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.08, 10:58 Organizacja jak poprzednio przy takich imprezach fatalna. Uwięzili mnie na Powiślu - nie mogę wyjechać. Idiotyzm! Do tego policjanci absolutnie nic nie wiedzą. Zawracają samochody a nie potrafią powiedzieć czy można jakoś objechać (a nie można). W efekcie jeżdżą samochody w kółko do czasu aż stwierdzą, że nie ma szans się wydostać z Powiśla. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 ten maraton to musi być jakimś ważnym gościem 28.09.08, 11:06 skoro nawet zakłóca trasy autobusów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maratonu IP: *.aster.pl 28.09.08, 11:30 Pół biedy jak maraton organizują w normalny dzień a nie tak jak to miało miejsce podczas ostatniego dnia powrotów wakacyjnych. Jadąc przez Powiśle parokrotnie byłem zawracany przez policję i oczywiście od nikogo nie można było uzyskać informacji o możliwości objazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maratonu IP: *.acn.waw.pl 28.09.08, 12:17 ulice pozamykane na wyrost. Nie biegną Wisłostradą do Sanguszki ale zamknięta jest od trasy Toruńskiej. Przynajmniej dopuściliby dojazd do Krajewskiego i Dymińskiej z wisłostrady. Czy to idiota zatwierdził taką organizację ruchu, czy została źle wykonana. Najlepiej zamknąć wszystkie ulice, nie będzie wypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Wygrali kumple Simona Mola IP: *.aster.pl 28.09.08, 12:22 Wygrali kumple Simona Mola - ładny maraton warszawski, warszawiaków tam pewno z .1% jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wygrali kumple Simona Mola IP: *.aster.pl 28.09.08, 13:44 Skończył się wreszcie ten durny spęd? Można normalnie jeździć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gszatek Re: Wygrali kumple Simona Mola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 16:18 ot, kilku tłustokarkich i wątłomózgich w tjunowanych beem-gablotach ze Słomczyna nie mogło dziś przewieźć swoich bazarowych lampucer Czerniakowską - sprawa dla GW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec mam juz dość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 13:47 Znowu kilkaset tysięcy mieszkańców poświęca się dla szlachetnej idei co najwyżej kilku tysięcy pasjonatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazgot To się wypłacz mamie w spódnicę IP: *.aster.pl 28.09.08, 16:44 Zaściankowe umysły przeżywają dramat, bo w mieście odbywają się imprezy masowe promujące Stolicę, aktywny styl życia, wspólne spędzanie wolnego czasu. Wolny wybór - przeprowadzka tam, gdzie nic się nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maratonu IP: *.chello.pl 28.09.08, 13:51 siedze z rodziną u znajmoych w Łomiankach bo nie możemy dostać się do domu na ul.Warecka!!!! nie pomogły nam żadne tłumaczenia, samochodu nie przepuszcza..... jestem starsznie wkurw.... >:[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariolka Re: Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maraton IP: *.aster.pl 28.09.08, 14:15 Zabunkruj sie w pustelni. nic i nikt ci przeszkadzac w egzystencji nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maraton IP: *.chello.pl 28.09.08, 14:34 Mariolka, łatwo ci posać takie bzdury jak nie jesteś w centrum sprawy. NIech osbie biegają ale niech nie blkują centrum przez 9 godzin!!! roumiem 3-4 godziny ale bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gszat Re: Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maraton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.08, 12:18 to miasto jest tak samo moje jak i twoje - raz do roku biegam ulicami, za które płacę tak samo jak i ty. impreza ma miejsce raz do roku od 30 lat - jest reklamowana we wszystkich warszawskich radiach i gazetach. frajdę ma 3 tysiące biegaczy, drugie tyle wolontariuszy i kilka tysięcy kibiców. jeżeli nie jesteś w stanie tego zrozumieć, odpowiednio zaplanować dnia (niedzieli) to jesteś w tej części społeczeństwa, która nigdy niczego nie zrozumie. paaa Odpowiedz Link Zgłoś
krakowianka84 Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maratonu 28.09.08, 15:46 Byłam wolontariuszką w organizacji tego Maratonu, uważam że to jedna z najfajniejszych imprez w tym mieście ! Było super ... a jeden pan z stał wzdłuż trasy i palił sobie papierosa, z przekąsem pytając mnie na co te publiczne pieniądze są wydawane, więc mu uprzejmie wyjaśniłam, że między innymi na propagowanie zdrowego trybu życia :))) ale mu się glupio zrobiło - powiedział, że jutro rzuca - nie wierzę, ale tak czy inaczej ten Maraton jest potrzebny i zmienia nasze myślenie w wielu aspektach na lepsze !!! pozdrawiam i gratuluję wszystkim uczestnikom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gszatek Re: Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maraton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 16:33 Biegam w Warszawskim od 1995 i z roku na rok jest piękniej - dzisiaj setki dopingujących dzieci, z dowcipem i pasją, świetne stacje z napojami, kilka kapel i orkiestr przygrywających biegaczom i widzom, coraz więcej ludzi klaszczących. Byłem dumny ze swojego miasta i wdzięczny woluntariuszom. Dla mnie i mojej niebiegającej rodziny maraton to wielkie święto więc cieszymy się kiedy to święto ma coraz fajniejszą oprawę. Natomiast jak zawsze trochę smutno jak się przebiega przez "nowe dzielnice" - Sadybę i Wilanów, a tam wrogie albo obojętne twarze i tylko jakaś starsza pani lub pan (rzadziej) zaklaszcze i słowem dobrym wesprze. Pozdrawiam biegających i sympatyków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Fajnie!Ale twoje hobby utrudnia życie masie ludzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 16:41 I to jest problem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gszatek Re: Fajnie!Ale twoje hobby utrudnia życie masie l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 21:24 nie rozumiem ale nie będę próbować - szkoda czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Fajnie!Ale twoje hobby utrudnia życie masie l IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.08, 01:09 Gość portalu: Warszawiak napisał(a): > I to jest problem! Ciekawe, czy tak myślisz o innych, gdy na codzień zatruwasz swoją puszką atmosferę i blokujesz ruch.. Odpowiedz Link Zgłoś
petar Re: Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maraton 29.09.08, 16:24 dzięki Ci krakowianko-wolonariuszko! biegłem wczoraj i to dzięki takim jak Wy udało mi się dobiec :-* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Mam maraton gdzieś,plywam, a też mam prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 15:49 normalnie żyć w moim mieście!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krakowianka84 Re: Mam maraton gdzieś,plywam, a też mam prawo 28.09.08, 15:53 a czy z powodu Maratonu nie mogłeś normalnie żyć? Basenu chyba nikt Ci nie zamknął, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Nie spędzam w wodzie 9 godzin!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 15:57 Po dwóch mam ochotę gdzieś pojechać,a tu ...maraton!!! Parę tysięcy ludzi się chce bawić to niech się bawią,ale nie kosztem miliona innych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krakowianka84 Re: Nie spędzam w wodzie 9 godzin!!! 28.09.08, 16:01 O rety... znajdź ten poszkodowany milion ludzi, to Ci uwierzę :)))) hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plywak Re: Nie spędzam w wodzie 9 godzin!!! IP: *.acn.waw.pl 28.09.08, 16:03 A co maratończycy zamknęli Cię na klucz na basenie? Z milionem innych? Weź się ogarnij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jas Re: Nie spędzam w wodzie 9 godzin!!! IP: *.acn.waw.pl 28.09.08, 16:12 Głupi jesteś i zosatwię ten wpis bez komentarza. Wróć do swojej rodzinnej wioski, będziesz najszczęśliwszy ... i nareszcie wśród swoich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plywak Re: Mam maraton gdzieś,plywam, a też mam prawo IP: *.acn.waw.pl 28.09.08, 15:56 Po Wiśle nie biegali, więc spływaj. Mam gdzieś Twoje pływanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maratonu IP: *.acn.waw.pl 28.09.08, 16:02 I tak właśnie z podejściem jakie prezentuje 99% naszego społeczeństwa - co widać na tym forum - bliżej nam na wschód niż na zachód. Wstydzę się, że żyję wśród takich ludzi jak wy. Przestańcie myśleć o sobie egoiści. Dla biegaczy możliwość wystartowania w maratonie swojego miasta to duże przeżycie i zaszczyt - o promocji nie wspomnę. Najłatwiej jest narzekać. Ciekaw jestem czy ktokolwiek z was wziął swoją rodzinę i poszedł zobaczyć jak jest na takim maratonie, pokibicować. NIKT!!! Lepiej siedzieć i się umartwiać. BLEEEE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Po co mam się gapić na sport?Wolę go uprawiać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 16:05 Tylko czemu musi to być maraton???;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legia Re: Po co mam się gapić na sport?Wolę go uprawiać IP: *.acn.waw.pl 28.09.08, 16:15 Gościu, masz jakąś obsesję z tym maratonem? Idź na rower, na basen, w szachy pograj, skoro tak lubisz sport uprawiać. Kto Ci każe biegać??? Tylko w Polsce ludzie tak traktują maraton. W zeszłym roku w Londynie startował Tour de France, całe miasto zablokowane- dłużej niż dziś Wawa i było ok 100 tys kibiców na ulicach. Czuć było radość, że w MIEŚCIE jest fajne wydarzenie, nikt nie żałował, że samochodem, ani autobusami nie można jeździć. Ludzie PIECHOTĄ chodzili. Kuffa, gdzie nam do Europy. W Moskwie jest większy luz i europejskość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziunia Nie wyjeżdżaj tu z Londynem IP: *.aster.pl 28.09.08, 16:47 W Warszawie ma być szaro, siermiężnie, zaściankowo. Wtedy będą się ludziska czuli jak u siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legia Polska Niedziela IP: *.acn.waw.pl 28.09.08, 16:26 1. Msza 2. Obiad u rodziny 3. Passat umyty na niedziele 4. Żona też. 5. TVN pooglądany (albo Kubica, Małysz zimą) 6. Do Złotych Tarasów, albo Arkadii by człowiek pojechał... a tu kuffaa jacyś biegacze... co do k... nędzy... nie mają gdzie biegać? Myślałem, że po przeprowadzce do Stolicy to nikogo piechotą po szosie chodzącego nie zobaczę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz Re: Polska Niedziela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 19:06 dobre, dobre. "passat umyty" :)) ale nigdzie nie pojedzie, uuu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z Warszawy Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maratonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 18:23 Najciekawiej że o zaściankowości Warszawy mówią głównie przyjezdni z prowincji. Warszawa naprawde nie musi tak usilnie walczyć o swój prestiż organizując imprezy dla kilu tysięcy ludzi i podpoządkowując im życie dwóch milionów. Informacja o przebiegu Maratonu to kompletna porażka podobnie jak i jego przebieg. Przykładowo zajmowanie całej jezdni Wisłostrady dla spacerujących ludzi to duża przesada. Może Maraton niech organizują inne "wielkie" miasta jak Kraków czy Poznań. Co prawda pewno wtedy zajęte byłyby tam wszystkie ulice, bo to pewno w sumie jest okolo 40 kilometrów ale za to jaki prestiż. Tytuł powinien brzmieć że Warszawa żyje maratonem bo nie ma innego wyjścia. Na całe szczęście już po. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biegacz Re: Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maraton IP: *.chello.pl 28.09.08, 18:28 Zdajesz sobie sprawę, że Kraków, Poznań i jeszcze dużo innych miast w Polsce organizuje maratony? Pozdrawiam wszystkich biegaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z Warszawy Re: Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maraton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 18:42 chyba wspólnie...;) pozdrawiam chodzących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maraton IP: *.acn.waw.pl 28.09.08, 18:49 Widać, że w Warszawie czujesz się gościem, gościu z Warszawy. I to protekcjonalne podejście "wielkie" miasta jak Kraków, gdzie pewno wszystkie ulice byłyby zajęte... Otóż jestem, niestety, warszawiakiem i biegnąc w Krakowie w tym roku maraton, mimo gorszej pogody czułem się lepiej pod względem atmosfery niż na niektórych biegach w Warszawie. Niestety opinie Warszawie psują tacy jak Ty, protekcjonalnie traktujący innych, przeświadczeni o swej "wielkomiejskości" z mentalną słomą z butów wystającą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maratonu IP: *.spray.pl 28.09.08, 19:38 Piękna impreza. Tylko czemu organizatorzy i władze Warszawy tak bezwzględnie lekceważą miejscowych i - zwłaszcza przyjezdnych? Odcięte całe śródmieście - nieprzejezdne ze wschodu na zachód - i policjanci dezinfornujacy kierowców. Chciałem starszego człowieka zabrać z Dobrej do jakiekolwiek parku. Krążyłem wokół "strefy zero" uzyskując sprzeczne informacje od policjantów i strażników miejskich. Informacje, które wcześniej zdobyłem były tylko takie: początek imprezy 05:00, trasa maratonu w formie, której nie mogłem wydrukować. Czy dwóch łebskich ludzi nie mogło pochylić się nad planem miasta przez dwa dni i opracować jakieś plany dojazdów do określonych posesji chociażby dla nie pełnosprawnych? I rozesłać do komend policji i strażników miejskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Skandal za brak oznakowania! IP: *.acn.waw.pl 28.09.08, 19:51 Maraton? OK! Ale dlaczego po raz kolejny brak oznakowania, które uprzedzałoby o tym co się dzieje na trasach wjazdowych do miasta?!? Wjechałem do Warszawy 7-ką od strony Płońska wracając z urlopu i nagle z 4-ech pasów robi się jeden i to w dodatku kieruje na most i Pragę!!! Podążając śladem innych zdezorientowanych kierowców jechałem slalomem pomiędzy pachołkami porozstawianymi na ulicach. Obowiązkiem organizatora imprezy na tak dużym terenie miasta jest zapewnić informację w postaci tablic na głównych drogach wjazdowych, tak aby można było pomyśleć jak dotrzeć do własnego domu!!! Skandal, skandal i jeszcze raz skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Skandal za brak oznakowania! IP: *.acn.waw.pl 28.09.08, 20:07 Zieeeeew znowu to samo, ten mial to, tamten siamto a ci mieli maraton i bardzo dobrze. Ja ze swojej strony bym bardzo poprosil biegaczy o nie branie udialu w dyskusji w tym watku, niech marudy i wiecznie narzekajacy sami ze soba dyskutuja, ta sytuacja powtarza sie co roku, co rok jest taka sama dysputa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagubiony Chamstwo władz miasta polega na tym , że oznakowa- IP: *.chello.pl 28.09.08, 21:55 nie tras miało miejsce przy dojeździe do trasy maratonu , a nie wcześniej . Wjeżdżając rano do W-wy od strony Łomianek zobaczyłem znak zakazu dopiero na dole Wisłostrady , zamiast na górze , przy rozjeździe z ul. Pułkową . Zamiast pojechać prosto do miasta , wyprowadzono mnie na Pragę mostem Grota w niekończące się korki . I to jest właśnie CHAMSTWO ! Informacja o objazdach powinna być ustawiona odpowiednio wcześniej . I to jest właśnie chamstwo i lekceważenie obywateli . Nie może tak być , że setki tysięcy mieszkańców nie mogą normalnie poruszać się po własnym mieście , bo władze balują . Jazda do bufetu , wy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leoniara Re: Chamstwo władz miasta polega na tym , że ozna IP: *.aster.pl 28.09.08, 22:29 Tym którzy marudzą, że 9 h to przesada i wystarczą 3 proponuje zrobić taki czas na ponad 42 km. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Chamstwo władz miasta polega na tym , że ozna IP: *.chello.pl 29.09.08, 02:37 to niech biegną 25km przez 3 godziny, też będzie maraton i może wiecej ludzi sie skusi, bo nie każdy ma kondycje biec 42 km Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leoniara Re: Chamstwo władz miasta polega na tym , że ozna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.08, 08:55 No mi opadło wszystko! Maraton polega na 42 km 195m!!! Nie na 25! No błagam!!!!! Zanim coś napiszesz pomyśl przez chwilkę czy ma to jakikolwiek sens. Odpowiedz Link Zgłoś
krakowianka84 Re: Chamstwo władz miasta polega na tym , że ozna 29.09.08, 09:55 Narzekają Ci, dla których jeżdżenie samochodem jest sensem życia - pytanie czy słusznie pozostawiam bez komentarza - nie da się z nimi dyskutować i tyle ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tusik-biegłem w Wa Zamknięte ulice i zmiany tras podczas Maratonu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 18:27 w Berlinie całe miasto wie, że jest maraton - wszyscy zostawiają samochód w domu i idą kibicować maratończykom... organizatorzy i władze miasta muszą do tego wzoru podążać - na razie niech wystarczą dwa wzory już w Polsce - maratony: w Dębnie (mała wioska) i w Poznaniu (duże miasto). WSZYSTKICH ZACHĘCAM DO BIEGANIA! - WTEDY PRĘDZEJ TEŻ SAMI ZROZUMIECIE BIEGACZY I TO ŻE AKURAT W TYM, A NIE INNYM MIEJSCU ODBYWA SIĘ IMPREZA BIEGOWA. A JEŚLI AKURAT NIE BĘDZIECIE BIEC TAM MARATONU - CHĘTNIE IM POKIBICUJECIE! Warto biegać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi zamkniete ulice - maraton IP: *.gprs.plus.pl 29.03.09, 11:48 jak wiedzieli ze bedzie maraton to mogli opoznic remont mostu slasko-dabrowskiego. dosc ze przez wisle mozna przejechac na niewielu moscinach to jeszcze podczas maratonu zamkneli pol miasta i drugi most (swietokrzyski) Czy ktos mysli glowa w tym miescie czy d...a. SKANDAL!!! nie kazdy biega podczas maratonu i sie nim interesuje, a przez Wisle trzeba przejechac. SKANDAL!!! Odpowiedz Link Zgłoś