Gość: farmerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 23:11 super sprawa, ale winogrona rosna 1 day, a nie dwa :) polecam wszystkim - oczywiscie w ramiach zdrowego rozsadku :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ... Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.171.79.218.static.crowley.pl 20.11.09, 09:32 "Żeby zebrać plony, trzeba czekać aż urosną. Np. borówki rosną kilka godzin, winogrona dwa dni." co za nierzetelność - winogrona rosną dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grajewiak Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: 193.46.186.* 20.11.09, 09:55 Gra faktycznie wciąga, ale autorzy zamiast pozbywać się problemów z wydajnością czy niemożnością zalogowania się do gry, dodają co chwile nowe, zbędne gadżety takie jak np. różowa krowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Mieszczuchy klikają w grządki na farmie 20.11.09, 13:20 różowa krowa daje mleko truskawkowe, nie jest zbędna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolkka Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: 62.29.251.* 20.11.09, 11:48 fajnie, że napisali o Farmville. Szkoda, że tak bez sensu :/ Nie lubię wsi, zdecydowanie nie planuję mieć domku na wsi, co najwyżej apartament w centrum :) Jestem na 29 poziomie FV :) Na początku dostaje się 6 pól, z czego 4 zasadzone. Gra wciąga, bo uczy planowania czasu i pieniędzy, de facto jest strategiczna. Nie pominęłabym też aspektu społecznego - większość rzeczy można kupić albo za coins zarobione w wirtualu pod warunkiem posiadania iluś sąsiadów, albo za FV kupione realnymi pieniędzmi. Facebook jest portalem społecznościowym i FV podtrzymuje tę funkcję. A brednie o marzeniach o powrocie na wieś chyba autorka wyciągnęła jak źdźbło słomy ze swoich butów... Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: Mieszczuchy klikają w grządki na farmie 20.11.09, 12:55 Gość portalu: farmerka napisał(a): polecam wszystkim - oczywiscie w ramiach zdrowego rozsadku :) --------------------------------------------------------------------- A TO FELER WESTCHNAL SELER. MOJ BURACZKU , MOJ CZERWONY.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derkater Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 13:38 "Np. borówki rosną kilka godzin, winogrona dwa dni" - winogrona rosną dzień "Mam już tak duże pole, że jego oporządzenie zajmuje mi godzinę dziennie. I to mimo, że kupiłam traktor, który przyspiesza orkę - opowiada Agnieszka, nauczycielka z Krakowa." - nie ma jeszcze takich dużych pól, chyba że na każdym poletku sadzi co innego:-D i nie trzyma krow w stodole tylko doi pojedynczo. "Często podporządkowują plan dnia pod życie na farmie. Kalkulują: mam do zebrania truskawki za dwie godziny, to odwołam spotkanie albo jeszcze zostanę w pracy, bo nie zdążę do domu przed tym, jak zwiędną mi pomidory." - można dostosować system upraw do organizacji dnia, wszak wszytsko dojrzewa w różnych porach. Jak wyjeżdźam to sadzę coś na trzy dni, długo dojrzewa, wolno usycha. Poza tym truskawki sadzą tylko początkujący bo sięsłabo opłacają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herca Re: Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.lodz.mm.pl 20.11.09, 19:39 "i nie trzyma krow w stodole tylko doi pojedynczo." - a kto trzyma krowy w STODOLE? aj, mieszczuchy, mieszczuchy... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nanya Re: Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 21:37 Miejsce bydła jest w STAJNI ;) a w STODOLE trzyma się siano i słomę Odpowiedz Link Zgłoś
eoos Re: Mieszczuchy klikają w grządki na farmie 20.11.09, 21:56 chyba raczej w OBORZE, konie trzyma się w stajni, której jeszcze nie ma na FarmVille Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MALAGA Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.pl 20.11.09, 13:57 I o to chodzi, gra jest rewelacyjna, dla całej rodziny, pięknie kolorowa, wesoła, wolę to niż promowane strzelanki i mordercze kombaty. nareszcie ktoś pomyślał o rozrywce bez przemocy dla każdego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.zone3.bethere.co.uk 20.11.09, 14:34 Kilka miesięcy temu też w to grałam. Na początku było super, szybko się wciągnęłam. Ale po pewnym czasie, gdy farma rosła,monotonne i w kółko powtarzające się zajęcia zaczęły zabierac coraz więcej czasu. Gra grą, ale kiedy zajmuje Ci ona kilka godzin dziennie i daje coraz mniej przyjemności, bo zamienia się w odwieczną pogoń za wirtualnym zarobkiem oraz wyścig z czasem, bo przecież "warzywka nie mogą zwiędnąc", to już przestaje byc tylko fajną grą. Po kilku miesiącach coraz bardziej wydłużających się sesji, usunęłam konto. Jakież było moje zdziwienie, kiedy nagle przybyło mi godzin w dniu! :) Nie dajcie się zatracic wirtualnemu pseudo-życiu - żyjcie życiem prawdziwym. A jeśli gra dalej sprawia Wam frajdę i radośc, dając tym samym upragniony relaks i nie "podkradając" prawdziwego życia, to Enjoy, czyli miłej zabawy! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hecha Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.09, 15:33 Gorsze od FarmVille jest Cafe World ;D Zboże rosnie mi kilka dni i wszystko ok a tu po 4 godzinach muszę wydać potrawę bo inaczej mi się zepsuje ;) ehh a jeszcze kiedyś facebook był dla mnie kolejnym portalem społecznościowy jakich wiele... pozdrawiam wszystkich farmerów i kucharzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 19:36 Wstawiasz kurczaka ( piecze się jeden dzień) albo pieczeń ( 2 dni) i po problemie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K>M Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: 78.133.200.* 20.11.09, 15:51 Winogrona rosną jeden dzień a dwa tak jak pisze autor testu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.217.146.194.generacja.pl 20.11.09, 16:37 mieszczańska rodzina ma konto na facebooku? nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izi drajwer Re: Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: 94.75.91.* 20.11.09, 17:40 Trzeba być niespełna rozumu, żeby marnować czas na Farmville, czy ogame. Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greebo Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.tcd.ie 20.11.09, 18:15 Farmville jest ok, ale dopiero OGame uzaleznia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyfarmer Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.chello.pl 20.11.09, 18:49 hej, też kiedyś byłem farmerem dotrwałem do 43 lvl, ale od czasu kiedy coraz więcej ludzi w tej grze zaczęło nielegalnie nabijać punkty to przestałem w to grać. A sposób na nabijanie punktów jest bardzo banalny, wystarczy tylko orać i kasować jedno pole cały czas. Znam osoby, które w taki sposób potrafią nabijać po kilka tysięcy punktów dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Mieszczuchy klikają w grządki na farmie 20.11.09, 20:52 chyba pomyliłeś gry. w tej nie ma lvl 43.. Odpowiedz Link Zgłoś
eoos Re: Mieszczuchy klikają w grządki na farmie 20.11.09, 22:01 z tego co kojarzę, najwyższy poziom to 75; wśród swoich znajomych mam człowieka na 49 poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.146.43.127.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.11.09, 19:07 Polecam Happy Aquarium. Równie sympatyczna, wciągająca i nie absorbuje tak bardzo. Rybki są urocze, robią sztuczki, uprawiają miłość, rodzą jajeczka i nie więdną. Umierają, to fakt, ale średnio po tygodniu niekarmienia i nieczyszczenia akwarium. Nie lubię tracić czasu na pierdoły, a ta fejsbukowa gierka nie zabiera mi go więcej, niż sama tego oczekuję. Polecam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psichuj Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.cable.casema.nl 20.11.09, 19:12 Ojej, co sie dzieje? Obok obowiazkowego tekstu o facebooku trzeba jeszcze dzisiaj zamiescic tekst o twitterze!! Czy redakcja spi? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_opticum Nie uznaję gier bez zabijania 20.11.09, 19:36 Tylko ono naprawdę odpręża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMaI Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: 95.108.2.* 20.11.09, 21:03 grałem, to były czasy prosperity jak były superberries (2h - 1exp - 90 coins) ale mi się znudziło, głównie przez beznadziejną wydajność serwerów... teraz nie mam farmy ale ogród, jak zostawiłem same drzewa ;) no ale gra jest fajna, przyjemna, animowane zwierzaczki są słodkie, roślinki fajnie wyglądają, ale to fakt że z czasem zabiera dużo czasu a dla cierpliwych polecam My Zoo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e. kocmołuchowicz Re: Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.chello.pl 20.11.09, 22:46 Zachęcam do dołączenia do ePolski i do walki o przestrzeń życiową i obronę jej granic :) tnij.org/kocmoluchowicz Odpowiedz Link Zgłoś
opinia_publiczna_online Mieszczuchy klikają w grządki na farmie 20.11.09, 22:51 Mamy konkurencję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zieloneimperium.pl Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.derby.waw.pl 20.11.09, 22:57 a ja wolę zieloneimperium.pl przynajmniej nic nie więdnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
prasnitzer Mieszczuchy klikają w grządki na farmie 20.11.09, 23:20 A ja polecam wyjście na piwo, albo poczytać książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
panthera2 Mieszczuchy klikają w grządki na farmie 20.11.09, 23:35 dla mnie Farmville to wybitnie odmóżdżająca gra. 90% to rutyna, 10% poznawanie nowego i zabawa. wole znacznie ambitniejsze gry. np. farmersi.pl - tu wystarczy 10 minut dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
cezner Mieszczuchy klikają w grządki na farmie 21.11.09, 00:04 To ja polecam planszową Agricolę. Odpowiedz Link Zgłoś
opinia_publiczna_online Mieszczuchy klikają w grządki na farmie 21.11.09, 00:45 A ile kosztuje taka kryptoreklama na głównej stronie gazety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanjuro Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.krak.tke.pl 21.11.09, 02:28 Dla mnie wyglada na ewidentna zrzynke z serii Harvest Moon ktora zadebiutowala z pomyslem juz kilkanascie lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś