Dodaj do ulubionych

Mieszczuchy klikają w grządki na farmie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 23:11
super sprawa, ale winogrona rosna 1 day, a nie dwa :) polecam wszystkim - oczywiscie w ramiach zdrowego rozsadku :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.171.79.218.static.crowley.pl 20.11.09, 09:32
      "Żeby zebrać plony, trzeba czekać aż urosną. Np. borówki rosną kilka godzin,
      winogrona dwa dni."
      co za nierzetelność - winogrona rosną dzień.
    • Gość: Grajewiak Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: 193.46.186.* 20.11.09, 09:55
      Gra faktycznie wciąga, ale autorzy zamiast pozbywać się problemów z
      wydajnością czy niemożnością zalogowania się do gry, dodają co chwile nowe,
      zbędne gadżety takie jak np. różowa krowa!!!
      • tymon99 Re: Mieszczuchy klikają w grządki na farmie 20.11.09, 13:20
        różowa krowa daje mleko truskawkowe, nie jest zbędna!
    • Gość: Jolkka Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: 62.29.251.* 20.11.09, 11:48
      fajnie, że napisali o Farmville. Szkoda, że tak bez sensu :/

Nie lubię wsi, zdecydowanie nie planuję mieć domku na wsi, co najwyżej
      apartament w centrum :) Jestem na 29 poziomie FV :)

Na początku dostaje się 6 pól, z czego 4 zasadzone. Gra wciąga, bo uczy
      planowania czasu i pieniędzy, de facto jest strategiczna. Nie pominęłabym też
      aspektu społecznego - większość rzeczy można kupić albo za coins
      zarobione w wirtualu pod warunkiem posiadania iluś sąsiadów, albo za FV
      kupione realnymi pieniędzmi.

Facebook jest portalem społecznościowym i FV podtrzymuje tę funkcję. A brednie
      o marzeniach o powrocie na wieś chyba autorka wyciągnęła jak źdźbło słomy ze
      swoich butów...
    • ursynow33 Re: Mieszczuchy klikają w grządki na farmie 20.11.09, 12:55
      Gość portalu: farmerka napisał(a):

polecam wszystkim - oczywiscie w ramiach zdrowego rozsadku :)
      ---------------------------------------------------------------------

A TO FELER WESTCHNAL SELER. MOJ BURACZKU , MOJ CZERWONY..........
    • Gość: Derkater Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 13:38
      "Np. borówki rosną kilka godzin, winogrona dwa dni" - winogrona rosną dzień
      "Mam już tak duże pole, że jego oporządzenie zajmuje mi godzinę dziennie. I to
      mimo, że kupiłam traktor, który przyspiesza orkę - opowiada Agnieszka,
      nauczycielka z Krakowa." - nie ma jeszcze takich dużych pól, chyba że na
      każdym poletku sadzi co innego:-D i nie trzyma krow w stodole tylko doi
      pojedynczo.

"Często podporządkowują plan dnia pod życie na farmie. Kalkulują: mam do
      zebrania truskawki za dwie godziny, to odwołam spotkanie albo jeszcze zostanę
      w pracy, bo nie zdążę do domu przed tym, jak zwiędną mi pomidory." - można
      dostosować system upraw do organizacji dnia, wszak wszytsko dojrzewa w różnych
      porach. Jak wyjeżdźam to sadzę coś na trzy dni, długo dojrzewa, wolno usycha.
      Poza tym truskawki sadzą tylko początkujący bo sięsłabo opłacają.
      • Gość: herca Re: Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.lodz.mm.pl 20.11.09, 19:39
        "i nie trzyma krow w stodole tylko doi pojedynczo." - a kto trzyma krowy w
        STODOLE? aj, mieszczuchy, mieszczuchy... ;-)
      • Gość: Nanya Re: Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 21:37
        Miejsce bydła jest w STAJNI ;) a w STODOLE trzyma się siano i słomę
        • eoos Re: Mieszczuchy klikają w grządki na farmie 20.11.09, 21:56
          chyba raczej w OBORZE, konie trzyma się w stajni, której jeszcze nie ma na FarmVille
    • Gość: MALAGA Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.pl 20.11.09, 13:57
      I o to chodzi, gra jest rewelacyjna, dla całej rodziny, pięknie
      kolorowa, wesoła, wolę to niż promowane strzelanki i mordercze
      kombaty. nareszcie ktoś pomyślał o rozrywce bez przemocy dla każdego.
    • Gość: Kamila Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.zone3.bethere.co.uk 20.11.09, 14:34
      Kilka miesięcy temu też w to grałam. Na początku było super, szybko się
      wciągnęłam. Ale po pewnym czasie, gdy farma rosła,monotonne i w kółko
      powtarzające się zajęcia zaczęły zabierac coraz więcej czasu. Gra grą, ale
      kiedy zajmuje Ci ona kilka godzin dziennie i daje coraz mniej przyjemności, bo
      zamienia się w odwieczną pogoń za wirtualnym zarobkiem oraz wyścig z czasem,
      bo przecież "warzywka nie mogą zwiędnąc", to już przestaje byc tylko fajną
      grą. Po kilku miesiącach coraz bardziej wydłużających się sesji, usunęłam
      konto. Jakież było moje zdziwienie, kiedy nagle przybyło mi godzin w dniu! :)
      Nie dajcie się zatracic wirtualnemu pseudo-życiu - żyjcie życiem prawdziwym. A
      jeśli gra dalej sprawia Wam frajdę i radośc, dając tym samym upragniony relaks
      i nie "podkradając" prawdziwego życia, to Enjoy, czyli miłej zabawy! :)
    • Gość: hecha Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.09, 15:33
      Gorsze od FarmVille jest Cafe World ;D Zboże rosnie mi kilka dni i
      wszystko ok a tu po 4 godzinach muszę wydać potrawę bo inaczej mi
      się zepsuje ;) ehh a jeszcze kiedyś facebook był dla mnie kolejnym
      portalem społecznościowy jakich wiele...
      pozdrawiam wszystkich farmerów i kucharzy!
      • Gość: matylda Re: Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 19:36
        Wstawiasz kurczaka ( piecze się jeden dzień) albo pieczeń ( 2 dni) i po problemie...
    • Gość: K>M Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: 78.133.200.* 20.11.09, 15:51
      Winogrona rosną jeden dzień a dwa tak jak pisze autor testu :)
      • Gość: k Re: Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.217.146.194.generacja.pl 20.11.09, 16:37
        mieszczańska rodzina ma konto na facebooku? nieźle.
      • Gość: izi drajwer Re: Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: 94.75.91.* 20.11.09, 17:40
        Trzeba być niespełna rozumu, żeby marnować czas na Farmville, czy ogame. Howgh!
    • l_zaraza_l Kiedyś była Sim Farm 20.11.09, 17:48

• Gość: Greebo Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.tcd.ie 20.11.09, 18:15
      Farmville jest ok, ale dopiero OGame uzaleznia ;)
      • Gość: pikinier P L E M I O N A IP: *.broker.com.pl 20.11.09, 19:13
    • Gość: antyfarmer Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.chello.pl 20.11.09, 18:49
      hej,
      też kiedyś byłem farmerem dotrwałem do 43 lvl, ale od czasu kiedy coraz więcej
      ludzi w tej grze zaczęło nielegalnie nabijać punkty to przestałem w to grać.
      A sposób na nabijanie punktów jest bardzo banalny, wystarczy tylko orać i
      kasować jedno pole cały czas. Znam osoby, które w taki sposób potrafią nabijać
      po kilka tysięcy punktów dziennie.
      • tymon99 Re: Mieszczuchy klikają w grządki na farmie 20.11.09, 20:52
        chyba pomyliłeś gry. w tej nie ma lvl 43..
        • eoos Re: Mieszczuchy klikają w grządki na farmie 20.11.09, 22:01
          z tego co kojarzę, najwyższy poziom to 75; wśród swoich znajomych mam człowieka
          na 49 poziomie
    • Gość: m. Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.146.43.127.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.11.09, 19:07
      Polecam Happy Aquarium. Równie sympatyczna, wciągająca i nie absorbuje tak
      bardzo. Rybki są urocze, robią sztuczki, uprawiają miłość, rodzą jajeczka i
      nie więdną. Umierają, to fakt, ale średnio po tygodniu niekarmienia i
      nieczyszczenia akwarium. Nie lubię tracić czasu na pierdoły, a ta fejsbukowa
      gierka nie zabiera mi go więcej, niż sama tego oczekuję. Polecam :))
    • Gość: psichuj Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.cable.casema.nl 20.11.09, 19:12
      Ojej, co sie dzieje? Obok obowiazkowego tekstu o facebooku trzeba
      jeszcze dzisiaj zamiescic tekst o twitterze!! Czy redakcja spi?
    • pan_opticum Nie uznaję gier bez zabijania 20.11.09, 19:36
      Tylko ono naprawdę odpręża.
      • czad_komando Re: Nie uznaję gier bez zabijania 20.11.09, 23:08
        Pełna zgoda :)
    • Gość: MMaI Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: 95.108.2.* 20.11.09, 21:03
      grałem, to były czasy prosperity jak były superberries (2h - 1exp - 90 coins)
      ale mi się znudziło, głównie przez beznadziejną wydajność serwerów... teraz
      nie mam farmy ale ogród, jak zostawiłem same drzewa ;)

no ale gra jest fajna, przyjemna, animowane zwierzaczki są słodkie, roślinki
      fajnie wyglądają, ale to fakt że z czasem zabiera dużo czasu

a dla cierpliwych polecam My
      Zoo
    • Gość: e. kocmołuchowicz Re: Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.chello.pl 20.11.09, 22:46
      Zachęcam do dołączenia do ePolski i do walki o przestrzeń życiową i obronę jej
      granic :)

tnij.org/kocmoluchowicz
    • opinia_publiczna_online Mieszczuchy klikają w grządki na farmie 20.11.09, 22:51
      Mamy konkurencję :-)
    • Gość: zieloneimperium.pl Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.derby.waw.pl 20.11.09, 22:57
      a ja wolę zieloneimperium.pl przynajmniej nic nie więdnie ;)
    • prasnitzer Mieszczuchy klikają w grządki na farmie 20.11.09, 23:20
      A ja polecam wyjście na piwo, albo poczytać książkę.
    • panthera2 Mieszczuchy klikają w grządki na farmie 20.11.09, 23:35
      dla mnie Farmville to wybitnie odmóżdżająca gra.
      90% to rutyna, 10% poznawanie nowego i zabawa.

wole znacznie ambitniejsze gry. np. farmersi.pl - tu wystarczy 10 minut dziennie.
    • cezner Mieszczuchy klikają w grządki na farmie 21.11.09, 00:04
      To ja polecam planszową Agricolę.
    • opinia_publiczna_online Mieszczuchy klikają w grządki na farmie 21.11.09, 00:45
      A ile kosztuje taka kryptoreklama na głównej stronie gazety?
    • Gość: Sanjuro Mieszczuchy klikają w grządki na farmie IP: *.krak.tke.pl 21.11.09, 02:28
      Dla mnie wyglada na ewidentna zrzynke z serii Harvest Moon ktora zadebiutowala
      z pomyslem juz kilkanascie lat temu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka