Dodaj do ulubionych

Gdzie rodzić w Poznaniu

16.01.04, 11:15
Drogie Mamy!

Prosze napiszcie który szpital w Poznaniu godny jest polecenia aby urodzić
nasze pociechy.

Dziękuje i pozdrawiam.
Monika
Obserwuj wątek
    • erika3 Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 16.01.04, 11:56
      tylko w sw. Rodzinie. Po prostu rewelacja. Wspaniala opieka (dane z
      przelomu 2003/2004), zo. bezplatne, wszyscy przemili, nawet salowe,
      kazda pacjentka jest wazna. Nie wyobrazam sobie gdzie indziej. Masz
      pytania, pisz, polecam z calego serca
      Erika
      • kmk1610 Re: Gdzie rodzić w Poznaniu-do Eriki3 16.01.04, 13:08
        Witaj!
        Cieszę się,że masz miłe wspomnienia z pobytu w SW.Rodzinie!Ja też mam zamiar
        tam rodzić już niedługo,bo w lutym.Miałaś poród rodzinny w sali ogólnej czy do
        tego przeznaczonej?jaki był koszt,oraz czy miałaś swoją koszulkę do porodu czy
        szpitalną,rzeczy dla maluszka swoje czy szpitalne?
        Pozdrawiam i rzycze wszystkiego dobrego Tobie i maleństwu!
        Kasia
        • erika3 Re: Gdzie rodzić w Poznaniu-do Eriki3 18.01.04, 16:39
          kmk1610 napisa3a:

> Witaj!
          > Cieszę się,że masz mi3e wspomnienia z pobytu w SW.Rodzinie!Ja też
          mam zamiar
          > tam rodzić już nied3ugo,bo w lutym.Mia3aś poród rodzinny w sali
          ogólnej czy do
          > tego przeznaczonej?\
          Planowalismy rodzic na rodzinnej platnej, (300 zl), ale jak przybylam na
          porodowke okazalo sie, ze sa zajete - po chwili jako pierwsza zwolnila sie
          rodzinna bezplatna - bez lazienki, magnetofonu (maz przywiozl nasz),
          starsze kafelki. Oddzialowa przekonala mnie, ze nie warto placic (miala
          racje - lepiej dziecku cos kupic - mowila). Ja i tak z lazienki nie
          korzystalam, bo mialam zo., a maz sobie do wc na oddziale chodzil...

jaki by3 koszt,oraz czy mia3aś swoją koszulkę do porodu czy
          > szpitalną,
          Do porodu i na pierwszy dzien po korzystalam ze szpitalnej (zakrwawily sie
          nieco, wiec to lepiej), pozniej korzystalam ze swojej - mozna chyba zaraz
          po porodzie zalozyc
          rzeczy dla maluszka swoje czy szpitalne?
          dzieciaszki ubieraja tam w szpitalne rzeczy (nie sa zle), swoje musisz
          miec na wyjazd do domu

> Pozdrawiam i rzycze wszystkiego dobrego Tobie i maleństwu!
          > Kasia

Na pewno nie bedziesz zalowac, ze tam urodzisz dziecko - ja sama bylam
          wrecz zaskoczona poziomem opieki - po prostu Europa. Wyobraz sobie,
          ze raz na 3 dni wpadal na oddzial dyrektor szpitala, oobchodzil pacjentki
          pytajac o zdrowie, i czy sa zadowolone z pobytu w szpitalu.
          Masz wrazenie, ze tamtejsze polozne i lekarze opiekuja sie toba, bo
          kochaja te prace, a nie z jakiegos obowiazku. Przy takim podejsciu do
          kobiety, to mozna rodzic spokojnie...

Pozdrawiam, trzymaj sie, wszystko pojdzie dobrze
          Erika
    • hexe123 Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 18.01.04, 22:09
      Cześć!
      W Św. Rodzinie rodziłam w pażdzierniku 2002r. I byłam bardzo zadowolona z
      opieki. Miałam wykupioną salę do porodu rodzinnego, 300zł i w tej cenie było
      też znieczulenie. Ale ja z niego nie skorzystałam.
      Z tego szpitala nie znałam żadnego lekarza ani położnej. Po prostu kiedy
      pojawiły sie bóle pojechaliśmy tam z mężem i muszę przyznać, ze potraktowano
      nas po Europejsku.
      Lekarze bardzo mili i kompetentni, odpowiadają na najdziwniejsze pytania
      pacjetek. Położne bardzo miłe na kazde wezwanie. Gdy urodziłam moją córeczkę
      (1.20 w nocy) jedna z położnych spędziła z nami całą noc pomagając mi i uczac
      jak karmić ją piersia.

Podobało mi sie także to, że po porodzie ma się dziecko na żądanie (swoje lub
      oczywiscie dziecka) gdyż można było odpocząć i zregenerować siły przed
      pójściem do domu.

Jako plus zaliczam takze to, że na sale nie mają wstępu osoby trzecie, a mąż i
      pozostałe osoby dziecko oglądają przez szybkę. Mniejsze ryzyko zarażenia
      dzidziusiów. Do odwiedzin przystosowany jest korytarz ze stołami i krzesłami
      dla odwiedzających.

Jeśli chcesz jeszcze coś wiedzieć pytaj - odpowiem na kazde pytanie.

Pozdrawiam i zyczę powodzenia,
      HeXe123 mama Mani.
      • werata Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 19.01.04, 14:01
        Czy taką sale wcześniej się "rezerwuje" ?
        I czy ona jest tylko dla Ciebie, czy tam są inne rodzące ?
        I jeszcze jedno: ile osób jest w sali po porodzie i czy jesteś z dzieckiem w
        pokoju?
        Zarzuciałm Cię pytaniami, ale waham się miedzy Polną a Św.Rodziny.
        Z góry dziękuję za rady!
        pa
        • hexe123 Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 19.01.04, 23:15
          Cześć!
          1. Ja tej sali nie rezerwowałam, poprostu gdy chwyciły mnie skurcze
          pojechaliśmy do szpitala i porosiliśmy o te salę (w Św.Rodzinie bodajże mają
          takie 2)
          2. Ta sala jest tylko i wyłącznie dla Ciebie oraz Twojego męża lub innej osoby
          towarzyszącej. Znajduje się tam do Waszej dyspozycji również łazienka oraz
          cały zestaw do pomocy dla rodzącej jak worek sako, piłka itp.
          3. Po porodzie zostajesz tylko Ty, dzidziuś i osoba towarzysząca.Nie ma tam
          żadnych osób trzecich. Mąż może zostać z Wami 2 godziny, później jesteś
          zabierana na sale szpitalne a dzidziuś do pokoju noworodków.
          Jeśli masz ochote - i siły dziecko może przebywać przy Tobie przez cały Twój
          pobyt w szpitalu.

Jeśli chodzi o sam okres porodu to jeśli masz tylko ochotę mozesz wziąsć
          prysznic, spacerować i robić cokolwiek byleby było Ci tylko wygodnie. Do KTG
          podłączają pod koniec okresu porodu no i wtedy trzeba leżeć już tylko na
          łóżku.

Życzę powodzenia i jesli jest jeszcze coś o co chciałabyś zapytać, śmiało
          odpowiem na każde pytanie.

pa!
          • werata Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 20.01.04, 20:16
            Myślę o tym, aby pojechać tam z mężem i "pooglądać", tylko nie wiem, czy tak
            można, po prostu przyjść na "zwiedzanie" ?

Najbardziej z Twoich informacji martwi mnie to ogladanie przez szybkę, bo
            chciałabym, aby mój mąż miał od razu taki sam dostęp do dziecka jak ja.
            Czy można tak zrobić, czy raczej nie ?
            z góry dzieki za informacje
            • hexe123 Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 20.01.04, 20:49
              Jesli chcesz aby mąż miał taki sam dostęp do dziecka to jest taka mozliwość,
              możesz wykupić izolatkę. Wtedy mąż może być z Tobą cały dzień.
              Niestety nie wiem ile taki pokój kosztuje, gdyż ja leżałam na sali ogólnej.
              Myślę, że pomysł z odwiedzinami szpitala jest bardzo dobry. Będziecie mogli
              dowiedzieć się wszystkiego na miejscu i obejrzeć sale.

pa!
              • lena99 do weraty 20.01.04, 21:19
                Hej,
                Możesz wykupić miejsce w 3-os. sali z łazienką. Odwiedziny bez ograniczeń.
                Cena 3 lata temu - 50zł/doba.
                Pozdrawiam, Lena
            • erika3 Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 20.01.04, 21:29
              Hej
              Nie warto sie wahac - na Polnej jest Ok, jak wszystko sobie wykupisz. Po
              porodzie dewiza: radz sobie sam. W sw. Rodzinie zupelnie inaczej.
              Mozesz jechac i ogladac wczesniej - jesli tylko porodowki rodzinne nie
              beda zajete na pewno Wam je pokaza. Jesli chcesz, by maz mial dostep
              do dziecka, mozesz wykupic 1 osobowa sale - tam moze rodzina
              odwiedzac. Koszt 500 zl - niezaleznie od dlugosci okresu pobytu w
              szpitalu. Nie jestem jednak pewna czy warto - bedziesz miala dosc
              odwiedzin po porodzie w domu. A po porodzie w szpitalu mozesz nie miec
              ochoty na czyjekolwiek wizyty... Poza tym na 2 - 4os. sali jest milo - ktoz nie
              zrozumie poloznicy lepiej niz inne, znajdujace sie w tym stanie? U mnie na
              sali bylo bardzo wesolo - pokpiwalysmy sobie z naszych dolegliwosci, a
              jedna drugiej pomagala w potrzebie - ten nastroj, ktory panuje w tym
              szpitalu po prostu udziela sie wszystkim!
              Jest tez sala 2 osobowa - ale to na zasadzie "jak sie trafi".
              Istotne jest tez to, ze maja tam oddzial noworodków i pediatrzy czuwaja
              wnikliwie nad malenstwami - a gdy tylko chcesz mozesz miec dziecko przy
              sobie.
              Pozdrawiam wszystkie dziewczyny "przed". Ja juz na szcescie mam to za
              soba - wy tez juz niedlugo...
              Erika, mama 3 tygodniowej Martynki
              • werata Re: Dziękuję 20.01.04, 22:47
                Dziękuję, jesteście kochane.
                Rzeczywiście się tam wybiorę, jutro zadzwonię i zapytam o szkołę rodzenia, bo
                wprawdzie już sie zapisałam na Polną do szkoły, ale do 20.02 mogę zmienić
                zdanie, zajęcia zaczynają się w marcu (ja mam termin na 10.czerwca).

Nie sądziłam, ze to tak trudny wybór.
                Ja nie wiedząc o Polnej tego, co wiem teraz, na początku ciąży poszukałm
                lekarki z tej Kliniki i teraz ona mnie prowadzi, wizyta u niej kosztuje 120 zł
                (!).
                A jak Wy wybierałyście szpital do porodu ? Informacje z formum, od koleżanek
                czy skąd ?
                pa

• anatewka Re: Dziękuję 20.01.04, 23:01
                  A ja rodziłam dwa miesiące temu na Polnej i nie mam żadnych zastrzeżeń co do
                  opieki. Wręcz przeciwnie, miałam cesarkę i duże kąpllikacje i gdybym rodziła w
                  jakimś małym szpitalu mogłoby się to skończyć na usunięciu macicy. Poza tym
                  trafiłam na cudowną lekarkę podczas porodu i bardzo miło wszystko wspominam.
                  A leżałam po porodzie 8 dni!
                  • werata Re: Polna 21.01.04, 13:06
                    a jak się nazywa ta lekarka ?

pewnie jest tak, ze jak są komplikacje - to lepiej iść na Polną, a jak wszystko
                    ok, to wtedy masz wybór.
                    pa
              • kmk1610 Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 21.01.04, 13:27
                Twoje opowieści o Sw.Rodzinie podnoszą na duchu i dodają otuchy mamusiom które
                są jeszcze przed porodem,tak ja.Cieszę się ,że od początku nastawiam się na
                ten szpital i wiele kobiet ma pochlebne opinie ne jego temat!Mam jeszcze jedno
                pytanko,co z lewatywą tzn.wykonują standardowo czy lepiej zrobić samej w domku?
                Dziękuje za porady i pozdrawiam wszystkie mamy po i przed "wielkim dniem"!
                Kasia i 37 tyg.Dominika
              • lidka_edziecko Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 28.01.04, 10:22
                Krew mnie zalewa jak słyszę takie teksty. Pewnie o tym opłaceniu wiesz od osób
                trzecich albo dziesiątych, a sama w życiu tam nie byłaś. Popraw mnie jak się
                mylę.
                Ja rodziłam na Polnej, zapłaciłam za poród rodzinny 3 lata temu 70 zł i to
                wszystko. Żadnej złotówki więcej nikomu nie dałam, a poród wspominam
                znakomicie. Lekarze się mną interesowali, pytali o samopoczucie, co jakiś czas
                ktos zaglądał. Połozna miałam cudowną, niestety nie pamietam nazwiska,
                oczywiście też nie opłaconą. Zajęła się mną profesjonalnie i czule.
                Naprawdę na Polnej nie pracują same zmory i nic nie potrafiący lekarze.
                Sama mam koleżanki, które tragicznie wspominają poród w Sw. Rodzinie, ale ja
                się na temat tego szpitala nie wypowiadam, bo tam nie rodziłam.

Życzę udanego wyboru.
                • lidka_edziecko Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 28.01.04, 10:24
                  To było do Eriki3
              • beatah32 Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 09.02.04, 11:57
                Muszę się z tą opinią na temat Polnej w Poznaniu nei zgodzić. Urodziłam
                córeczkę 2 lutego - jestem więc na bieżąco. Na Polnej jest 8 sal porodowych i
                nie treba nic wykupywać chyba że poró rodzinny, który kosztuje 100zł. Pokoje są
                przyjemne ( o ile taki pokój może być przyjemny ) z łazienkami, wygodnym
                fotelem, łózkiem do porodu - ogólnie własnie przyjemne. Nie miałam opłaconej
                położnej - wszystkie panie, które w trakcie 10 godzin do mnie przychodziły i
                odbierały później z lekarzem poród były miłe i grzeczne, odpowiadały na każde
                pytanie i wszystko wyjaśniały. Mój poród był trudny ze względu na oinięcie
                Małej pępowiną i "zaklinowanie" się jej w "połowie drogi " i lekarz jak i
                położne zrobiły wszystko co należy by dziecko urodziło się zdrowe i wszystko
                było ok. Ola urodziła się przy pomocy "pompy" i dostała 9 i 10 pkt.
                Po porodzie trafiłam na salę 3 osobowa z łazienką. Również tu wszystkie położne
                były grzezne i uprzejme - można było wzywać je kilka razy w ciągu nocy i nigdy
                nei robiły żadnych uwag - zawsze służyły pomocą - wiadomo ze są osoby milsze z
                natury i mniej przyjazne ale było ok - również jeżeli chodzi o
                personel "sprzątający".
                Nie wiem skąd biora się takie opinie na temat szpitala na Polnej - może po
                prostu niektóre osoby maja zbyt duże wymagania a nei są przecież " pępkiem
                świata". Dobre słowo należy się Polnej choćby dlatego , że oprócz dobrego
                sprzętu i lekarzy panuje tam taka atmosfera m.in. dlatego, że przyjmuje się tam
                dziennie 20 porodów, które nei trwaja przecież 2 godziny tylko kilkanaście a np
                w Św.rodziny takich porodów jest 1-2 dziennie - jest różnica!
      • melania2 Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 25.02.04, 10:12
        Mam prośbę o adres tego szpitala i pełna nazwę. z góry dziekuję
        melcia
    • toolateforyou Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 27.01.04, 00:56
      nie będę oryginalnawinktylko w św. rodzinie- rodziłam w czerwcu zeszłego roku i
      jestem zachwycona!! A mam porównanie do Polnej,gdzie rodziłam 9 lat temu-
      opieka poporodowa fatalna i ponoc nic się nie zmienilosad trzymam kciuki!Monika
    • mdiak Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 06.02.04, 16:32
      Ja rodzilam 26.06.2003 roku na Polnej. Nie mam zadnych zastrzezen! Opieka mila i
      kompetentna, pomoc przy karmieniu, nie pozwola aby cie bolalo po porodze (srodki
      przeciwbolowe).Mialam swojego lekarza przy porodzie, ktoremu rowniez zawdzieczam
      przemile wspomnienia z chwili narodzin mojej Amelki.
      Serdecznie polecam ten szpital!
      Magda
      • mdiak Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 06.02.04, 16:36
        mdiak napisała:

> Ja rodzilam 26.06.2003 roku na Polnej. Nie mam zadnych zastrzezen! Opieka mila
        > i
        > kompetentna, pomoc przy karmieniu, nie pozwola aby cie bolalo po porodze (srodk
        > i
        > przeciwbolowe).Mialam swojego lekarza przy porodzie, ktoremu rowniez zawdziecza
        > m
        > przemile wspomnienia z chwili narodzin mojej Amelki.
        > Serdecznie polecam ten szpital!
        > Magda

Dodam jeszcze ze w 1999 roku urodzilam synka w Sw Rodzinie i mam mnostwo
        zastrzezen do tego szpitala (m.in do opieki po porodzie i zyczliwosci
        pielegniarek noworodkowych). Malucha dokarmiano bez mojej zgody nie przynoszac
        mi go do karmienia odpowiednio czesto, przy klopotach z przystawieniem di piersi
        pielegniarka jedynie wzruszala ramionami...Nie polecam
        M.
      • werata Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 06.02.04, 18:50
        Miałaś swojego lekarza, tzn. opłaciłaś go, aby był przy porodzie, czy prowadził
        Twoją ciążę w prywatnym gabinecie i po prostu był na dyżurze?
        Bardzo mnie to interesuje.
        Czy możesz napisać, jaki to lekarz?
        z góry sedeczne dzięki!
        • mdiak Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 07.02.04, 22:38
          To lekarz, ktory prowadzil moja ciaze w prywatnym gabinecie.Jest szefem oddzialu
          na Polnej. Jego obecnosc przy porodzie byla oplacona, ale nie zaluje ani
          zlotowki, warto bylo...smile
          Magda
    • watermelon01 Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 06.02.04, 19:19
      Mikolaj urodzil sie w sierpniu na Polnej - bylo rewelacyjnie. co prawda,
      placilismy za rodzinny, ale 50 %, ulga jest jak sie chodzi do szkoly rodzenia
      przy szpitalu. moj lekarz prowadzacy ciaze jest z Polnej (szef szefow! wink), ale
      przy porodzie go nie bylo, wyjechal i mielismy tych poloznikow, ktorzy mieli
      dyzur. wszyscy bardzo sie starali, bylo troche problemow, wiec "obslugi" bylo
      wiecej niz tylko polozna (maz naliczyl 12, ale chyba przesadza), ale wszyscy
      mili i generalnie starali sie dac nam cieszyc sie chwila wink (plus, informowali
      o wszystkim, zero niedomowien czy dzialania bez porozumienia) za zzo nie
      placilam... ale podobno roznie to bywa. A po porodzie - ekstra. pielegniarki
      naprawde wspaniale, pomogly przystawic do piersi, byly, na serio - na kazde
      wezwanie. mialam jedynke. przy wypisywaniu dostalam od nich nawet krem dla
      synka, bo mial rumien noworodkowy.
      no i przede wszystkim, caly czas pewnosc, ze w razie czego sprzet i fachowcy
      pomoga.
      rozumiem, ze mozna trafic akurat na poloznika gbura i pigule zolze, ale trzeba
      miec naprawde "szczescie".
      zycze powodzenia..
      • kuka9 Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 07.02.04, 11:24
        dziewczyny a słyszałyście coś na temat lutyckiej. Mam tam rodzić za trzy
        tygodnie i jak dotąd to tylko od lekarza słyszałam o tym szpitalu, więc moze
        słyszałyście coś od kogoś kto tam był.
        pozdrawiam
        gosia
        • crisss-aga Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 07.02.04, 12:59
          hej
          ja rodzilam na lutyckiej
          jeste bardzo milo
          poszlam tam z ulicy nie majac lekarza
          zajeli mna sie fachowo,zyczliwie,solidnie
          rodzilam z mezem smile
          przy porodzie sa tez studentki asystenki
          wiecej napisalam na wielkopolsce o ginekologu smile
          jakbys chcuala wiecej szczegóBów daj znac na gg 5289172 lub attaga@o2.pl
          polecam lutycka
          • silije.amj Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 07.02.04, 17:46
            Ja rodziłam 6 dni temu więc skopiuję wam moją opinię o szpitalu Raszei z innego
            forum:
            • beatah32 Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 10.02.04, 21:02
              Muszę się z tą opinią na temat Polnej w Poznaniu nei zgodzić. Urodziłam
              córeczkę 2 lutego - jestem więc na bieżąco. Na Polnej jest 8 sal porodowych i
              nie treba nic wykupywać chyba że poró rodzinny, który kosztuje 100zł. Pokoje są
              przyjemne ( o ile taki pokój może być przyjemny ) z łazienkami, wygodnym
              fotelem, łózkiem do porodu - ogólnie własnie przyjemne. Nie miałam opłaconej
              położnej - wszystkie panie, które w trakcie 10 godzin do mnie przychodziły i
              odbierały później z lekarzem poród były miłe i grzeczne, odpowiadały na każde
              pytanie i wszystko wyjaśniały. Mój poród był trudny ze względu na oinięcie
              Małej pępowiną i "zaklinowanie" się jej w "połowie drogi " i lekarz jak i
              położne zrobiły wszystko co należy by dziecko urodziło się zdrowe i wszystko
              było ok. Ola urodziła się przy pomocy "pompy" i dostała 9 i 10 pkt.
              Po porodzie trafiłam na salę 3 osobowa z łazienką. Również tu wszystkie położne
              były grzezne i uprzejme - można było wzywać je kilka razy w ciągu nocy i nigdy
              nei robiły żadnych uwag - zawsze służyły pomocą - wiadomo ze są osoby milsze z
              natury i mniej przyjazne ale było ok - również jeżeli chodzi o
              personel "sprzątający".
              Nie wiem skąd biora się takie opinie na temat szpitala na Polnej - może po
              prostu niektóre osoby maja zbyt duże wymagania a nei są przecież " pępkiem
              świata". Dobre słowo należy się Polnej choćby dlatego , że oprócz dobrego
              sprzętu i lekarzy panuje tam taka atmosfera m.in. dlatego, że przyjmuje się tam
              dziennie 20 porodów, które nei trwaja przecież 2 godziny tylko kilkanaście a np
              w Św.rodziny takich porodów jest 1-2 dziennie - jest różnica!
    • watermelon01 Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 11.02.04, 19:02
      wnioskujac z powyzszych postow, zla opinia o Polnej panuje wsrod kobiet, ktore
      rodzily tam juz jakis czas temu - a wiadomo, wszystko sie zmienia. na Polnej
      tez. wiem, ze wiele szpitali zaczelo "przykladac" sie po tej akcji "rodzic po
      ludzku" czy jakos tak; chociaz, wiem skad inad, ze kryteria oceny w tej akcji
      byly dosc plynne..
    • nelka1313 Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 26.02.04, 13:32
      Właśnie jak to jest naprawdę na tej polnej?????? Może wypowie się jakaś mamuśka
      która niedawno tam rodziła? Czy położne pomogaja przy porodzie-np. podpowiadają
      jak oddychać, pomagają przy dzidzi? i kiedy np. załatwić ewentualne
      znieczulenie? i czy dają standardowo Dolargan-bo czytałam,że stosują to często!
      I jak jest podczas porodu-można chodzić czy każą leżec? No i tak ogólnie jak
      jest ??
      • beatah32 Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 26.02.04, 14:28
        pisałam dwa posty wyżej - rodziłam 02-02-2004
        jak masz pytania to napisz - znieczulenie tzn Dolargan pewnie dają normalnie ja
        miałam zewnątrzoponowe, cały czas leżałam, położne ok. Naczytałam sie wiele
        przed porodem złych opinii a jednak zaryzykowałam i nie żałuję i polecam
    • isztar12 Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 01.03.04, 10:21
      Cześć dziewczyny
      Mam mały problem, nie mieszkam w Poznaniu i nie bardzo wiem czy szpital Świetej
      Rodziny to ten szpital na Jarochowskiego ( ńad Matką i Dzieckiem) ????
      Bardzo proszę o odpowiedź
      • monikadom Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 01.03.04, 11:45
        Zgadza się. Szpital św. rodziny to ten na ul. Jarachowskiego, blisko areny.
        Pozdrawiam.
        Monika i 30 tyg. maleństwo
    • ania.ania2 Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 01.03.04, 22:14
      JA rodzilam ponad dwa lata temu w Sw. Rodzinie. Blizniaki i cc., wiec bylo dosc
      skomplikowanie. Ale personel szpitala byl REWELACYJNY tak, ze nie do tej pory
      porod wspominam jako jedna z lepszych chwil w zyciu smile.
      Po porodzie, w domu chlopcami (Michal i Szymus, 2 lata i 1 miesiac) zalmowala
      sie polozna z Polnej. O samym szpitalu nic nie powiem, bo tam nie rodzilam.
      POwiem tylko, ze polozna - Agnieszka byla wspaniala i przez miesiac
      przyjezdzala codziennie aby chlopcow wykapac. Nie ma porownania z polazna
      srodowiskowa, ktora mnie wpedzila w kompleksy i poczucie winy, gdy zaczelam
      dokarmiac chlopakow. Pewnie wszystko zalezy od ludzi, choc faktem jest ze w
      razie problemow Polna jest lepiej wyposażona.

Powodzenia... juz wam zazdroszcze tych maluszkow, niezaleznie od tego gdzie je
      urodzicie smile

Anka
    • mamaantka Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 02.03.04, 09:09
      Ja rodziłam na Polnej i jestem zadowolona. Jest tam dobra opieka medyczna, mają
      lepszy sprzęt, niż inne szpitale. Jeśli ciąża nie przebiega prawidłowo, lub coś
      się dzieje z maleństwem(odpukać) tam można znależć najlepszą pomoc. Niestety
      nie można chodzić podczas porodu, każą leżeć w łóżku i kręci się dużo
      studentów. Lekarze i położne są mili, pomagają, mówią jak oddychać. Na sali
      lezy się z dzidziusiami i połozne już nie pomagają. Więcej można nauczyć się od
      innych mam. Nie mam porównania odnośnie innych szpitali, ale mimo wszystko
      dobrze wspominam czas tam spędzony. Pozdrawiam.
    • nata76 Re: do mdiak i watermelon01 02.03.04, 16:20
      CZy zechcecie mi przesłać na priva namiary na Waszych lekarzy z Polnej?
      pozdrawiam,nata
      natkarotka@poczta.onet.pl
    • werata Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 04.03.04, 20:35
      Jeśli któraś z dziewczyn mysli o porodzie w szpitalu Sw. Rodziny, to spieszę
      donieść, ze znieczulenie zewnatrzoponowe jest tam BEZPŁATNE.
      Ciekawe, zważywszy, ze w innych szpitalach kosztuje kilkaset złotych!
      Pozdrawiam Poznanianki!
      • wielkiblekit Re: Gdzie rodzić w Poznaniu 21.04.04, 15:15
        Podrzucam watek do gory, bo fajny. Ja osobiscie chwle sobie i fachowosc i
        zyczliwosc personelu na Polnej chodz nie rodzialam tam. Lezalam tylko 2 razy
        na jednym z oddzialow szpitala z powodu pewnych klopotow przedciazowychsmile)))
    • joanna_poz a jakieś info o Lutyckiej? 21.04.04, 16:18
      Cześć,
      A czy cos wiecie, słyszałycie na temat porodów na Lutyckiej?
      Moją ciążę prowadzi lekarz z Lutyckiej - ale zanim jego wypytam o szczególy
      chciałabym coś usłyszeć od Was.
      Jest tu opinia tylko jednej dziewczyny - chciałoby sie cos wiecej wiedzieć.
      Pozdrawiam,
      Joanna
      • ethomas Re: a jakieś info o Lutyckiej? 22.04.04, 22:03
        Miałam cc na Lutyckiej 3 m-ce temu. REWELACJA. Nie mam porównania do Polnej,
        ale z tego co piszecie pewnie jest różnie. Dlatego ja też tylko z osobistych
        doświadczeń:

personel przemiły - nie ma tzw. babsztyli (przynajmniej nie spotkałam)
        co ważne - pediatrzy są tacy, że możesz się o wszystko dziesiątki razy zapytać
        i cię nie zignorują
        ja też miałam lekarza na Lutyckiej i czuję się obsłużona wspaniale
        jedzenie też dobre smile)) 3 dnia dostałam bułkę z mlekiem i po takim czasie
        dietki była ta buła pyszzzzna smile))

nie wiem co jeszcze chciałabyś wiedzieć, chętnie odpowiem
        • werata Re: a jakieś info o Lutyckiej? 22.04.04, 22:31
          Ja też słyszałam bardzo pozytywne opinie o Lutyckiej, jednak nie podam żadnych
          szczegółów, ponieważ ja wybrałam inny szpital i nie byłam zainteresowana tą
          opinią, nie dopytywałam o nic. Ale ta znajoma bardzo była zadowolona.
        • joanna_poz Re: a jakieś info o Lutyckiej? 23.04.04, 10:30
          Ewelina,
          Dzięki za opinię, miód na moją wystraszoną duszę - tym bardziej że to kolejna
          pozytywna opiniasmile Mam z Lutyckiej lekarza, mieszkam niedaleko, więc trochę bez
          sensu wydaje mi się wyprawa w nieznane do innego szpitala.
          Czy coś Ci wiadomo o jakichkolwiek opłatach w tym szpitalu - za pojedynczą
          salę, za poród rodzinny, znieczulenie? Na stronie internetowej "rodzić po
          ludzku" gdzie sa opisy szpitali jakas dziewczyna napisała w opiniach o
          szpitalu, że na Lutyckiej w ogole nie mozna miec znieczulenia zewnatrzop. -
          prawda to, bo dla mnie brzmi ciut absurdalnie?
          Werata,
          A może Ty wiesz - bo z tego co czytuję Twoje wypowiedzi w róznych watkach
          jesteś osobą dobrze zorientowaną w materii ciązowo- porodowejsmile

Dzieki i pozdrawiam,
          Joanna
          • werata Re: a jakieś info o Lutyckiej? 23.04.04, 12:44
            Napisz do mnie maila (werata@gazeta.pl) to dam Ci telefon do położnej, którą mi
            polecano z Lutyckiej.
            pzdr

• ethomas Re: a jakieś info o Lutyckiej? 23.04.04, 18:33
            joanna_poz napisała:

> Czy coś Ci wiadomo o jakichkolwiek opłatach w tym szpitalu - za pojedynczą
            > salę,
            z tego co widziałam to wszystkie są pojedyńcze

>za poród rodzinny,
            podobno tylko cegiełka na szpital

>znieczulenie?

oczywiście, że jest, ale podobno wolą podpajęczynówkowe

Ewelina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka