Dodaj do ulubionych

Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!!!!!!!

IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 08.06.04, 20:11
Zniknęły wyloty Alfa Star z Poznania ,Katowic na koniec czerwca i lipiec.Mamy
wylecieć 26.06 z Poznania ale Czym!!!!!!!!Co jest grane???????????
Obserwuj wątek
    • Gość: sara Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: .48.213.* / *.skawina.eu.org 08.06.04, 20:21
      Ja lece 17.06 z Ecco i tez z oferty Ecco zniknely wszystkie wyloty z lotnisk
      regionalnych , zostala tylko Warszawa.Chyba najlepeij zadzwonic do biura i
      spytac czy wylot bedzie z regionalnych.
      • Gość: Misio Ciekawe, że biura nie poinformowałe klientów... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 21:06
        Ciekawe, że biura same nie poinformowałe swych klientów... Dla mnie - to
        przejaw olewania klientów... Michał
        • corrina_f1 Re: Ciekawe, że biura nie poinformowałe klientów. 08.06.04, 21:35
          A skąd wiesz, że nie poinformowały ?
          O mojej zmianie lotu dowiedziałam się natychmiast, dostałam faksik, potem
          zadzwonilam do Alfy i bardzo miła pani wyjaśniła mi powód zmian i generalnie
          uspokoiła, bo akurat zmiany wyszły na naszą korzyść :)

pzdr
          K
      • Gość: Beata Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.06.04, 23:56
        Kurcze ja też lecę z Ecco ale 20.06 miał być wylot z Poznania. Nie mam żadnej
        informacji od biura. W jaki sposób można sprawdzić te loty???
        • gajasirocco Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! 12.06.04, 23:59
          Zadzwoń do biura, gdzie kupiłaś wycieczkę i dowiedz się lub bezpośrednio do
          Ecco!
    • Gość: mac Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.dialup.vol.cz 08.06.04, 20:41
      faktycznie...
      sprawdze jutro w biurze, ale jak bedziecie cos wiecej wiedziec wczesniej, to
      dajcie cynk plizzz : )

pozdr.
      mac
      • Gość: K Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.one.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 22:04
        moj lot ze Szczecina 10.07 tez zniknal.....<???!!!> troszke mi cisnienie
        skoczylo ,c zy ktos moze mnie uspokoic dzisiaj ? zanim jutro sie dowiem co i
        jak ?? prosze bardzo i dziekuje.
        • Gość: mac Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.dialup.vol.cz 08.06.04, 22:21
          K! Uspokoj sie! Slyszales?!

Pomoglo? : ))))

moj lot z Katowic tez sobie gdzies polecial.... : )
          spoko! pewnie wroci! : )

pozdr.
          Mac
          • Gość: K Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.one.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 22:28
            :P jestem dziewczynką mac
            uspokoje sie jak zobacze ze moj samolocik bedzie jednak lecial tak jak to bylo
            na początku , tylko dalej nie wiem dlaczego tak sie stalo . < ? > corrina ??
            mozesz sie podzielic ze mna swoja wiedza na ten temat ? podobno wiesz co i
            jak . Bardzo prosze Cie o to :-)
            dziekuje
            POZDRAWIAM :-)
            " Mężczyzna wie.....,ale Kobieta wie lepiej ! " :P :-)
            • Gość: mac Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.dialup.vol.cz 08.06.04, 22:35
              o przepraszam K - jakos tego nie zauwazylem, ze jestes dziewczynka. : )

a tak powaznie, to jaki mialas nr lotu ze szczecina? APN ile?

pozdr. i nie stresuj sie - wszystko sie wyjasni! sam sie pocieszam! : )
              • Gość: K Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.one.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 22:40
                nie wiem... nie zwrocilam uwagi ale chyba 168 :/
                • Gość: mac Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.dialup.vol.cz 08.06.04, 22:43
                  ja mam 174 i tez sie zmyl....

mysle, ze m ma racje (wypowiedz ponizej) - wszystko wroci do normy.

ide spac! : )

pozdravy a preju dobrou noc! : )
    • Gość: m Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.idea.pl 08.06.04, 22:39
      SPOKO ! Sezon się zaczyna ! Będą zmiany i dlatego jest napewno prowadzona
      aktualizacja. Mam nadzieje, ze wkrótce ponownie zamieszą wszystko na stronie
      • Gość: K Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.one.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 22:44
        hm..... miejmy nadzieje , ale i tak jutro sie dowiem co i jak :-)
        przezorny zawsze ubezpieczony :-)

PZDR. :-)

^ ^
        o o
        *
        " "
        • Gość: Gabi Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 08:27
          I już jest jutro, i dalej nic nie wiadomo.....
          • Gość: gosciu Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.04, 08:48
            jakie wyloty znknely?
            ja wszyskie mam :))
            • Gość: Gabi Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 08:53
              Ostatnia aktualizacja na stronie Alfy 08-06-2004 godz. 15.51 - nie ma wylotów z
              Katowic!!!! (12,19,26 czerwiec)
    • egipcjanka15 Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! 09.06.04, 10:09
      Czyli jednak cos jest w pogloskach o tym, ze Air polonia nie bedzie obslugiwac
      charterow. Psioczylo na nich wielu, ze terminy zmieniaja, loty przesuwaja,
      jedzenie nie takie. No i nie bedzie na kogo narzekac ;-)

A na powaznie, pewnie biura musza poszukac nowego przewoznika, wynegocjowac
      kontrakty i Wasze samoloty powroca do rozkladu. Tylko spokoj...
      • Gość: K Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.one.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 10:14
        tak.. tylko jak poszukaja nowego przewoznika to.... my doplacimy za drozszy
        lot , oni tylko gwarantuja nam transport na lotnisko jsli wczesniej byl lot z
        regionalnego a jest np z wawy ...:

. Zmiany w wykonaniu usług turystycznych i cen
        5.1. ALFA STAR zastrzega sobie prawo zmiany cen imprezy w następujących
        przypadkach:
        - wzrostu kosztów transportu ( <-------------)
        - wzrostu opłat urzędowych, podatków lub opłat należnych za takie usługi, jak
        lotniskowe, załadunkowe, przeładunkowe w portach morskich lub lotniczych
        - wzrostu kursów walut
        O zmianie tej, Biuro Podróży powiadomi Klienta nie później niż 21 dni przed
        rozpoczęciem imprezy.

***********( tylko jak Ci kaza doplacic , a poinformuja 21 dni pzred wyciecczka
        a TY uznasz ze to za drogo i chcesz zrezygnowac to oddaja Ci juz tylko 50%
        wniesionych oplat! )********************************************************

5.2. Wzrost cen o więcej niż 10 % upoważnia uczestnika do rezygnacji z imprezy
        bez kosztów pod warunkiem pisemnego powiadomienia o tym fakcie ALFA STAR nie
        później, niż 3 dni od dnia otrzymania informacji o dopłacie.
        5.3. Wzrost cen do 10 % podyktowany przyczynami zawartymi w pkt. 5.1. nie
        stanowi zmiany warunków Umowy.
        5.4. ALFA STAR zastrzega sobie prawo do odwołania imprezy z przyczyn od niego
        nie zależnych (decyzja władz państwowych, działanie siły wyższej, zamieszki,
        strajki, itp.). Uczestnik otrzymuje z tego tytułu zwrot pełnej wpłaty,
        natomiast nie przysługuje mu odszkodowanie.
        5.5. W przypadku braku wymaganego minimum uczestników ALFA STAR zastrzega sobie
        prawo odwołania imprezy najpóźniej na 7 dni przed datą jej rozpoczęcia oraz
        gwarantuje Uczestnikowi jedynie zwrot wniesionych wpłat.
        5.6. O wszelkich zmianach Umowy, a w szczególności: terminu, programu imprezy
        lub miejsca zakwaterowania ALFA STAR ma obowiązek poinformować uczestników
        niezwłocznie o zaistnieniu tych zmian . Uczestnik powinien powiadomić ALFA STAR
        o akceptacji nowych warunków Umowy lub o rezygnacji w przeciągu 3 dni od
        momentu otrzymania zawiadomienia, ale nie później niż w dniu wylotu. Brak
        odpowiedzi uczestnika jest równoznaczny z akceptacją nowych warunków udziału w
        imprezie. W przypadku rezygnacji nastąpi zwrot wpłaconych kwot.
        5.7. Jeżeli w trakcie trwania imprezy z przyczyn niezależnych od ALFA STAR
        nastąpiła zmiana programu imprezy bądź obiektu wykupionego przez Uczestnika
        ALFA STAR zobowiązany jest do zorganizowania świadczeń zastępczych o tym samym
        bądź wyższym standardzie. W przypadku ich otrzymania Uczestnikowi nie
        przysługuje rekompensata.
        5.8. W przypadku braku możliwości zorganizowania świadczeń zastępczych o
        których mowa w pkt. 5.7. Uczestnikowi zostanie dokonany zwrot wartości
        niezrealizowanych świadczeń.
        5.9. Alfa Star zastrzega sobie możliwość zmiany:
        - miejsca odlotu i przylotu
        - trasy lotu (międzylądowania)
        - rodzaju samolotu, przewoźnika i czasów lotów,
        na krótko przed odlotem.
        W takim przypadku Alfa Star zorganizuje transport zastępczy lub pokryje jego
        koszty, do wysokości ceny biletu kolejowego drugiej klasy, do lub z wcześniej
        przewidzianego portu lotniczego.

• Gość: mac Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.dialup.vol.cz 09.06.04, 10:23
          K widze, ze jestes przygotowana... : )

a dzwonil juz ktos do Alfy? poki co to tylko jakies przypuszczenia...plotki....

pozdr.

• Gość: K Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.one.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 10:26
            Moj Towarzysz podróży wlasnie stoi przed biurem w ktorym wykupowalismy
            wycieczke , tam pogada z Pania , i wymusi na niej rzetelne informacje , jak
            rowniez bedzie dzwonil do Alfy , tylko ze nie wiem kiedy bede mogla przekazac
            te info na forum , bo nie wiem kiedy wroci do domu :-) ale jak tylo bedzie ,
            mysle ze napisze co i jak . Mam nadzieje ze jesli bedzie doplata to nie bedzie
            duza , teoretycznie moze byc to max 10% mam ,no ale w moim przypadku to 250 PLN
            na os ! ......:/ wiec mam nadzieje ze to bedzie pare procent..........
            Pozdrawiam.

• Gość: mac Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.dialup.vol.cz 09.06.04, 10:32
              ja tez dzownilem do mojego biura - chwilowo nic nie wiedza, jak sie dowiedza,
              to dostane informacje (podam do ogolnej wiadomosci : )

w moim przypadku 10% to 350 PLN na osobe (x2)....hmm....no i gdybym musial
              jechac do warszawy to jeszcze gorsza sprawa....

ale spoko - bedzie dobrze! : )
            • Gość: gzyk Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 10:32
              Air Polonia wycofała niemal wszystkie czartery i stąd ten problem...
              Dobrze, że korzystam z małych biur- nie molochów. Mojej koleżance odwołali
              lipcowy wylot do Egiptu. Poleciłam jej to "moje" biuro i na szczęście tam
              miejsca jeszcze są. Mam nadzieję, że będą zwracać pieniądze.
            • Gość: Turystka Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 10:32
              Miałam lecieć rejsem APN 172 z Katowic i teraz się dopatrzyłam, że jest taki
              rejs, ale z Warszawy.....
          • Gość: Anka Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.04, 13:02
            Mój wylot 20 czerwca z Wrocławia też został odwołany. Zadzwoniłam do Alfy i
            pani Agnieszka poinformowała, że Air Polonia się wycofała z lotów i szukają
            innego samolotu na te wszystkie terminy. Pani w biurze / agent Alfa Star /
            dowiedziała się ode mnie o odwołaniu lotów. Odpowiedź dostanę we wtorek 15
            czerwca czy lecę 20 czy nie.
            Pozdrawiam wszystkich
            • Gość: mac Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.dialup.vol.cz 09.06.04, 13:11
              w ktorym biurze we wrocku taka bystra obsluga?
              • Gość: Anka Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.04, 21:27
                Nie kupowałam wycieczki we Wrocławiu, tylko u agenta w Jeleniej Górze, gdzie
                mieszkam.
                • Gość: mac Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.dialup.vol.cz 09.06.04, 22:22
                  ja wlasnie kupilem we wrocku i mam wrazenie, ze troche mnie olewaja (chodzi o
                  informacje), dlatego pytam : )

ale jutro znowu im sie przypomne! : )))

pozdr.
                  mac
                  • Gość: Anka Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.04, 08:41
                    Troche z innej beczki - zniknęły też powroty z Hurghady. co z tymi, którzy mają
                    teraz wracać?
    • Gość: K Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.one.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 10:41
      Hm.... np w moim terminie zniknely tylko wyloty z regionalnych , wiec poprostu
      moze tylko zmieni sie to ze beda musieli nas dowiezc na miejsce wylotu z
      Warszawy?? Moze nie beda zmieniac pzrewoznika ? chyba tak byloby najlpiej ?
      • Gość: K Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.one.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 11:06
        A wiec.... dokladne informacje beda dopiero w poniedzialek , bo trwaja rozmowy
        < chyba z air polonia ?> , strasznie trudno poaztym jest sie dodzwonic do
        Alfy , pewnie kable juz im sie topia , tyle ludzi dzwoni po wyjasnienia.
        Najprawdopodobniej jesli zostanie tak jak jest to wylot bedzie z Wawy no i
        trzeba bedzie dojechac na lotnisko , albo oni zorganizuja pzrejazdy Szczecin-
        wawa, Wroclaw - wawa itp lub we wlasnym zakresie tzreba bedzie dojechac, a oni
        pozniej zwroca koszt dojazdu < ? >
        Wiec narazie to tyle ze swiezych informacji
        Zobaczymy co sie wydarzy w poneidzialek
        POZDRAWIAM
        • Gość: mac Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.dialup.vol.cz 09.06.04, 11:14
          K, dzieki za info!

a jak im sie do poniedzialku nie uda dogadac, to czym mam jechac? rowerem?
          • Gość: K Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.one.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 11:26
            Najprawdopodobniej jesli zostanie tak jak jest to wylot bedzie z Wawy no i
            trzeba bedzie dojechac na lotnisko , albo oni zorganizuja pzrejazdy Szczecin-
            wawa, Wroclaw - wawa itp lub we wlasnym zakresie tzreba bedzie dojechac, a oni
            pozniej zwroca koszt dojazdu < ? >

Juz wiesz ?
            :-)

Jak sie nic nie zmieni Lecimy Z Warszawy Air Polonia
            • Gość: mac Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.dialup.vol.cz 09.06.04, 11:37
              nie no spoko, wiem o co chodzi, tylko jakos nie czaje tego jak nas wpakuja
              wszystkich do tego jednego samolotu z WAWy? wydawalo mi sie , ze (po rozmowie w
              biurze)w tym samolocie z wawy bylo cienko z miejscami... ale moze sie myle! : )

tak czy inaczej ja jade! nawet na stojaka w korytarzu! : )))
              • Gość: K Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.one.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 11:58
                to zajmij i mnie dwa miejsca w korytarzu na stojaka , jjakbym sie spoznila ;-)
                • Gość: Ania^^ Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.wlanet.wla.pl 09.06.04, 13:03
                  najlepiej w WC albo na ogonku samolotu ;) fajne stamtad dochodza
                  dzwieki :PPPPPPP
    • maziunia Re:Tajemnicze linie MHS... 09.06.04, 14:46

...to Air Memphis.
      Pojawiają się dość często w rozkładzie Alfy.
      A oto co znalazłam na ich temat.Całkiem świeże.

www.luchtzak.be/article4084.html

Air Memphis banned in Belgium
      Posted on Tuesday, April 06, 2004 @ 10:09 AM CDT by sn26567

Air Memphis has been banned in Belgium by the Civil Aviation Administration.
      Last Friday an Air Memphis Boeing 707 with destination Ostend made an emergency
      landing near Cairo shortly after take-off. A lobbying group of Ostend said the
      crash could have occurred here and wanted a ban on all dangerous aircraft. It
      is already the 3rd crash of an Air Memphis plane.

Source: VRT (TV1 Teletext)

• tomfat i jeszcze coś 09.06.04, 16:52
        www.airliners.net/search/photo.search?regsearch=SU-PBD&distinct_entry=true
      • adams123 Re:Tajemnicze linie MHS... 09.06.04, 22:39
        no to pięknie

chyba odradzam podróż tymi liniami.
        Flash Air tez nie mógł wlatywac w przestrzeń powietrzną kilku krajów
        europejskich.
        Ja bałbym się wsiąść do Air Memphis !!!
    • flightins Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! 09.06.04, 19:15
      Polski tani przewoźnik lotniczy Air Polonia zdecydowała się ograniczyć loty
      czarterowe, mimo tego że wakacyjny sezon dopiero się rozpoczął. Air Polonia
      najpierw zdecydowały się na zmniejszenie liczby połączeń krajowych, a teraz
      ograniczają przewozy czarterowe. Dyrektor ds. czarterów Air Polonii, Adam
      Wychowaniec tłumaczy na łamach dziennika "Pulsu Biznesu": - W poniedziałek
      wyjaśniliśmy biurom podróży, że nie możemy zapewnić im przewozów czarterowych
      na obiecanych warunkach. Nie mamy czwartego samolotu. Mała flota powietrzna
      jest przyczyną takiego działania. Staramy się wyleasingować go na kilka
      miesięcy, a nie lat. Przedstawiciele Air Polonii spotkają się dzisiaj z
      brokerem i okaże się, czy jego oferta krótkiego leasingu jest opłacalna dla
      linii. Źródło: Puls Biznesu
      • Gość: marek Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 00:28
        ja mialem leciec 20.06 z wrocka i moj lot tez juz nie jest zamieszczony na
        rozkladzie odlotow. z tego co sie dowiedzialem to albo (i to jest wersja
        najbardziej prawdopodobna) alfastar zapewnia transfer z wrocka do wawy albo
        moga zmienic termin wylotow(!)nie wiem sam jak to bedzie tym bardziej ze mam
        juz rozpisany urlop w tym terminie i dlatego zdecydowalem sie na to biuro bo
        mieli wylot z wrocka a teraz beda mnie wiezc do wawy i jak wiadomo bede jechal
        dluzej do wawy niz lecial do egiptu...bez sesnsu!:(
    • Gość: Jarek33 Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: 80.48.118.* 10.06.04, 23:17
      Zego co się dowiedziałem od mojego biura to mają podstawić autobusy do Warszawy
      w cenie wycieczki!!!!
      • Gość: nina Re: Zniknęło kilkanaście wylotów z Alfa Star!!!!! IP: 213.25.194.* 14.06.04, 08:59
        czy dzisiaj coś się już wyjaśniło wylotami z lokalnych lotnisk?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka