Dodaj do ulubionych

SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :)

• ryza_malpa1 A z Lublina?????? (n/t) 28.12.03, 16:04

• m0n1ka Re: A z Lublina?????? (n/t) 23.12.04, 00:01
        Tu mam wiadomości z drugiej ręki, bo z Lublina pochodzę, ale już nie
        mieszkam. "Na mieście chodzą słuchy", że super położną jest Basia Bartoszek,
        pracuje na Kraśnickiej. Mojej koleżance bardzo doradzały ją dziewczyny na
        szkole rodzenia - a koleżance i mnie duma rozpierała serca, bo to nasza wspólna
        koleżanka jeszcze z czasów licealnych.
        • myszka_19831 Re: A z Lublina?????? (n/t) 18.08.05, 12:20
          Ja też jestem bardzo bardzo!!! zadowolona z Basi Bartoszek z Kraśnickiej. To
          super babka,znam ją osobiście, mimo iż przy niej nie rodziłam. w dzień na sali
          przedporodowej bardzo o mnie dbała, interesowała się co chwilę, oczywiście nie
          tylko mną ale i wszystkimi rodzącymi. niestety dyżur skończyła o 19 a ja
          zaczęłam rodzić dopiero po 22. Mimo to powiedziała mi schodząc z dyżuru żebym
          niczym się nie martwiła bo zostaje jej koleżanka też bardzo fajna. i
          rzeczywiście położne na kraśnickiej są super, przynajmniej te z którymi ja
          miałam styczność. Naprawdę polecam Basię Bartoszek którą z tego miejsca
          serdecznie pozdrawiam, mam z nią kontakt do dziś!
          • zabcia35 Re: A z Lublina?????? (n/t) 03.12.09, 18:33
            Ania Chrzanowska PSK4
    • xyz.78 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 28.12.03, 16:55
      Najwspanialsza położna to AGNIESZKA PILASZEK ze szpitala św.Zofii przy
      ul.Żelaznej 90 w warszawie.Bardzo mi pomogła.To fachowa i kompetętna płożna
      przy tym stworzyła tak sympatyczną i rodzinną atmosferę,że następne dziecko
      będę rodziła tylko z nią.Bardzo serdecznie polecam.
    • werma77 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 28.12.03, 17:20
      Najwspanialsza położna to AGNIESZKA PILASZEK ze szpitala św.Zofii przy ul.
      Żelaznej w Warszawie.To fachowa i bardzo kompetętna położna,bardzo mi
      pomogła.Stworzyła miłą i rodzinną atmosferę.Drugie dziecko też będę rodziła z
      nią.Po prostu jestem zachwycona i bardzo serdecznie poleca Agnieszkę.
    • werma77 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 28.12.03, 17:28
      Polecam serdecznie najwspanialszą położna AGNIESZKĘ PILASZEK ze szpitala św.
      Zofii przy ul. Żelaznej.To bardzo kompetętna i fachowa osoba.Bardzo mi
      pomogła.Stworzyła bardzo miłą i rodzinną atmosferę.Po prostu jestem
      zachwycona.Jeszcze raz z całego serca polecam Agnieszkę.
    • werma77 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 28.12.03, 17:56
      Najwspanialsza położna to AGNIESZKA PILASZEK ze szpitala św. Zofii przy
      ul.Żelaznej.To bardzo kompetentna i fachowa położna.Bardzo mi pomogła.Stworzyła
      miłą i rodzinną atmosferę.Jestem po prostu zachwycona jej opiekę.Jeszcze raz
      polecam Agnieszkę.Ps.Agnieszko bardzo,bardzo Ci dziękuję i gdy będę spodziewała
      się następnego dziecka to tylko z Tobą chciałabym rodzić.
    • xyz.78 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 28.12.03, 18:36
      Najwspanialsza położna to AGNIESZKA PILASZEK ze szpitala św. Zofii przy ul.
      Żelaznej.Bardzo kompetętna i fachowa osoba.Dzięki niej nie boję się następnego
      porodu.Nasłuchałam się wiele o porodach ale dzięki Agnieszce wiem co to znaczy
      cud narodzin.Bardzo serdecznie polecam opiekę Agnieszki.
      • kasik81 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 09.01.04, 21:15
        MIKOŁÓW i okolice szpital przy Waryńskiego. Czy któraś z Was tam rodziła i
        może podzielić sie doświadczeniami i polecić położna. Pozdrawiam.
    • cosia.el Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 09.01.04, 23:45
      Ja z czystym sumieniem polecam p.Kasie Najmark ze szpitala na Solcu-
      przesympatyczna osoba, z poczuciem humoru i oczywiescie z wieloletnia wiedza.
      Byla ze mna od poczatku do konca porodu (rodzilam 11 godzin). Przez kolejne dni
      mojego pobytu w szpitalu moglam liczyc na jej pomoc.To wlasnie ona pokazywala
      mi jak prawidlowo przystawiac synka do piersi.Nie moge tez powiedziec zlego
      slowa na pozostaly personel medyczny. Wszyscy mili i pomocni.
      Cosik
    • gandalf21 Re: SUPER-POŁOŻNE- Kasprzaka ??? 12.01.04, 10:45
      Czy ktos zna jakas dobra i zaufana polozna ze szpitala na Kasprzaka w W-wie?
      Pozdrawiam
      Asia B
      • monika121975 Re: SUPER-POŁOŻNE- 1 Maja Wrocław ??? 02.03.04, 16:00
        Kogo polecacie?
        Pozdrawiamsmile
        • gochamasl Re: SUPER-POŁOŻNE- 1 Maja Wrocław ??? 02.03.04, 22:15
          Fajny watek i jakze pomocny - szkoda tylko ze tak niewiele mam wpadlo na to
          rzeby napisac z jakiego jest miasta sad
    • agisa Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 02.03.04, 21:55
      Super, super, super-połozna to Ania Stachyra ze szpitala na Starynkiewicza.
      Rodziłam w czerwcu. Dziękujemy Aniu.
      Aga i Maciek
    • ewok Re: SUPER-POŁOŻNE- Sulechów 03.03.04, 13:55
      Renata Piórkowska - super położna z Sulechowa (Lubuskie). Jest naprawdę fachowa
      i przy tym sympatyczna. Bardzo się cieszę, że była przy moim porodzie.
      Renata prowadzi szkołę rodzenia w Sulechowie, a niedawno otworzyła taką szkołę
      w Zielonej Górze. Polecam
    • nelka1313 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 04.03.04, 13:45
      A Poznań Polna????? Czy są tam jakieś położne do
      polecenia??????????????????????????????????????????????????????????????????????/
    • christo1 Karowa - Polożna z powołania !!! 05.03.04, 13:04
      Na ELE JAKUBOWSKA z Karowej trafilismy zupelnie przypadkowo. Przydzielili nas w
      szkole rodzenia do jej grupy i juz po pierwszych zajeciach wiedzielismy ze
      jestesmy " urodzeni w czepku " i nasz malec lepiej trafic nie mogl.
      Poród 27.12.03 ( nasze pierwsze maleństwo )-oczywiscie z ELĄ . Mogłbym bardzo
      dlugo rozpisywac sie nad jej zaletami ale moja zona wypowiedziala po porodzie
      dwa bardzo ważne zdania :
      < JESLI ZDECYDUJEMY SIE NA DRUGIE DZIECKO TO Z ELA MOGE RODZIC NAWET W
      TAKSÓWCE> i jesli zgubie jej numer telefonu to moge nie wracac do domu . Chyba
      juz lepszej opinii nie mozna wsytawic .

i zeby nie byc anonimowym smile
      Ilona i Krzysztof Gomoraccy
      • ania_wo Re: Karowa - Polożna z powołania !!! 05.03.04, 15:43
        Kochani !
        Czy możecie udostępnić nr tej fantastycznej położnej ?
        mam też parę pytań - czy umawialiście się z położną indywidualnie ? ile to
        kosztuje ? czy opłacaliście poród rodzinny ? (albo inne jeszcze "dodatki" ?)
        jakie macie "pozostałe" wrażenia z Karowej ? jesteście zadowoleni z opieki ?

jestem właśnie na etapie rozpoznawania szptali (mam termin majowy) i
        podejmowania decyzji, rozważam również właśnie Karową

będę wdzięczna za wszelkie informacje
        pozdrawiam
        Ania
    • annaszpil Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA - złe doświadczenia? 05.03.04, 20:35
      Z ciekawości, czy któraś z Was ma przykre doświadczenia z położnymi i opieką.
      Szczególnie interesują mnie szpitale na Żelaznej, Solcu i w Wołominie.
      Pozdrawiam.
      • rosiee Re: Polozna? - Szpital Orlowskiego Czerniakowska 05.03.04, 21:21
        Czy ktos moze mi polecic dobre polozne w szpitalu im. Orlowskiego w Warszawie?
        W calym watku mimo, ze ma ponad 100 postow nic nie znalazlam.
        Dzieki
        • evita33 Re: Polozna? - Szpital Gdańsk Zaspa 07.03.04, 10:53
          Która z Was może polecić polożną z tego szpitala.
          • liwilla1 Ewa Filipska-Gdansk Zaspa (rewelacja!) 08.01.07, 10:25
            polecam calym sercem, jest nadzwyczajna. szczegoly na prv.pozdrawiam
            Ania
            • bajur72 Re: Ewa Filipska-Gdansk Zaspa (rewelacja!) 19.12.07, 16:35
              Witam
              Jestem w 36 tc i szukam położnej godnej polecenia. Chciałabym urodzić dzidziusia w Szpitalu na Zaspie. Słyszałam o p. Ewie Flipskiej , ale nie mam na nią namiarów. Czy mogę prosić o przesłanie nr tel. na adres bajur@interia.pl?
        • izapema Re: Polozna? - Szpital Orlowskiego Czerniakowska 05.04.04, 10:22
          Wspaniala polozna p.Ania Tarnowska, moj porod trwal 9 godzin, nie mialam juz
          sily, a pani Ania bardzo wesola, podtrzymujaca mnie na duchu i przede wszystkim
          profesjonalistka; gdy bede rodzic drugie dziecko, napewno sie postaram aby to
          wlasnie pani Ania byla przy nas.
          Pozdrawiam
          Iza i Mati 8m-cy
          • rosiee Re: Polozna? - Szpital Orlowskiego Czerniakowska 06.04.04, 22:17
            Ale czy byla ona oplacona przez ciebie polozna?
            • izapema Re: Polozna? - Szpital Orlowskiego Czerniakowska 24.08.05, 21:15
              nie byla oplacona, przyjechalismy do szpitala i akurat p. Ania miala dyzur,
              zajela sie mna od poczatku do konca i bylo cudownie
              • kora01 Re: Polozna - Szpital Orlowskiego - 15.02.06, 13:16
                Polecam Joannę Górską. Wspaniała położna. Mam do niej kontakt zapraszam.
                • agla760 Re: Polozna - Szpital Orlowskiego - 23.06.07, 16:39
                  Witam, Jestem dopiero na poczatku ciazy ale juz dzis chce sie zdecydowac na
                  porod na czerniakowskiej. Prosze o podanie namiarow na polozna na konto
                  agla760@gazeta.pllub na forum Kiedy mam sie kontaktowac z polozna? jaki lekarz
                  jest tam godzien polecenia?
                • agla760 Re: Polozna - Szpital Orlowskiego - 28.09.07, 22:40
                  Prosze o anmiary na położna w Orłowskim. Lizcę na tel lub maila.
                  Pozdrawiam Aga
                  moj nr 501103958
    • hanciak Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 07.03.04, 19:32
      Zdecydowanie dołączam do tej listy p. AGNIESZKĘ IMBRZYKOWSKĄ ze szpitala na
      Wrzesinku w Pruszkowie. z Pruszkowa co prawda nie jestem ale nie wyobrażam
      sobie rodzić z kimś innym. To jest to!
      Hanka
    • atina1 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 09.03.04, 22:30
      Joanna Habura z Zielonej Góry.Prowadzi szkołę rodzenia w szpitalu wojewódzkim.
    • nitam Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 12.03.04, 20:50
      Ja gorąco, bardzo gorąco polecam Panią Anię Błędowską ze Szpitala Bielańskiego
      w Warszawie. Prowadziła dwa moje porody (rodziłam w lutym 2002 i listopadzie
      2003) i dzięki jej ogromnemu doświadczeniu, życzliwości i super podejściu do
      kobiet w ciąży naprawdę szybko i bezpiecznie przebiegły oba porody. Dzięki niej
      nie mam traumatycznych przeżyć, a do czasu porodu mogłam dzięki stałemu
      kontaktowi z nią liczyć na jej pomoc. Dzięki niej odszedł strach "jak to
      będzie ?". To naprawdę profesjonalistka. Jeśli chcecie być spokojni, że czuwa
      nad Wami w trakcie porodu osoba pragnąca Wam pomóc i znająca się na rzeczy, to
      korzystajcie z jej usług. Dziękujemy Pani Aniu !!

Aneta (mama Julki - 2 lata i Oli - 4 miesiące)
      • mj007 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 21.09.05, 18:12
        A czy któras z Was rodziła z p. Magdą Siedlecką z bielańskiego? Proszę o opinie
    • mgoocha Re: katowice,RACIBORSKA 13.03.04, 17:59
      MALGORZATA POLAK - polozna wszechczasow. wielkie serce,duzo ciepla....
      • jola.wie szukam położnej w Katowicach 20.03.04, 18:30
        Kochane!
        To będzie rodzaj ogłoszenia. Na znalezienie mam jakieś cztery tygodnie. Mam
        nadzieję, że albo mi kogś polecicie, albo nawet sama zainteresowana się
        zgłosi. Poszukiwana położna:
        - praktykująca i doświadczona
        - akceptująca inne niż leżąca pozycje porodowe
        - przekonana o skuteczności "naturalnych" metod przyspieszania porodu, z
        wyłaczeniem masażu szyjki macicy
        - znająca sposoby łagodzenia bólu porodowego i stosująca je
        - stosująca nacięcie krocza w OSTATECZNOŚCI
        - energiczna, zdecydowana, humanitarna (taki "ludzki człowiek")
        - świadoma praw pacjenta, respektująca je i wymagająca ich respektowania od
        innych.
        Może być zawodowo związana ze szpitalem na Markiefki albo Kolejowym w
        Katowicach, ale niekoniecznie, biorę pod uwage również zaangażowanie takiej
        osoby jako osoby towarzyszącej do porodu.

SOS!!! Hilfe!!!! Help!!!
        Liczę na Was!
        zgłoszenia albo tu, albo na jola.wie@gazeta.pl
    • ankar76 Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 21.03.04, 14:37
      Polecam Agnieszke Pilaszek ze szpitala św.Zofii ul.Żelazna w wawie.To super
      położna ,bardzo mi pomogła.Naprawde to wspaniała i niezwykle fachowa
      osoba.Jeszcze raz serdecznie polecam.
      • alkakim Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 22.03.04, 11:34
        Polecam położną Iwonę Oksiędzką ze szpitala na SOlcu. To prawdziwy Fachowiec w
        tym co robi ,potrafi pomóc uspokoić .Odbiera porody w różnych pozycjach i
        narzuca niczego . Jest po prostu wspaniała nie wyobrożam sobie porodu z kimś
        innym.
    • l.slimak Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 05.04.04, 08:55
      pani Dzidka Witwicka - Centrum Medyczne Damiana
      • maniakow Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 05.05.04, 14:21
        JOANNA HABURA - Zielona Góra !!! Nie ma lepszej w Zielonej Górze. Prowadzi
        szkołę rodzenia w szpitalu zielonogórskim. POLECAM.
    • cardamomo Wiola Wichman 05.05.04, 19:14
      Z C. Damiana w Warszawie.
      Miałam cc i Ona opiekowała się mną przed, w trakcie i po. Jest cudowna. Zawsze
      wie, kiedy trzeba przyjść i zabrać dziecko (bo np. obiad stygnie na stoliku, a
      dziecko pomrukuje i nie pozwala zjeść). Gotowa udzielać mądrych rad. Kiedy
      kończył się Jej dyżur i szła do domu, czułam prawdziwy smutek...
      • m0n1ka Re: Wiola Wichman 22.12.04, 23:56
        POPIERAM, POPIERAM!
        Wyrozumiała, mądra, spokojna. Czyłam się przy niej bardzo bezpiecznie. Po
        powrocie do domu mogłam do niej zadzwonić z każdym pytaniem i przez pierwszy
        miesiąc robiłam to dość często - nigdy mnie nie zbyła, zawsze pocieszała,
        tłumaczyła itp. Nie musiała przecież tego robić, a jednak robiła, bo mówi, że
        tego zawodu nie da się wykonywac, jeśli się nie ma powołania. Moim zdaniem pani
        Viola je ma - jestem jej zagorzałą wielbicielką od lutego smile
    • zuzaleczka Re: a może dobra położna z nowego dworu maz??? 06.05.04, 09:39
      • obyoby10 Re: a może dobra położna z nowego dworu maz??? 28.05.06, 23:04
        Nie ma dobrej położnej w Nowym Dworze, z całym szacunkiem dla wszytkich, które
        tam pracują smile
    • nat78 Na Żelaznej :) 09.05.04, 19:27
      Elzbieta Przytuła, Monika Droździel, Jola Miłek
    • milenamilena Łódź - ICZMP - Perinatologia 10.05.04, 17:35
      ???

Pozdrawiam
      Milena + 25tyg synek
      • optymistka7 Re: SUPER POŁOŻNE - TOP LISTA 13.05.04, 22:32
        A czy któaś z Was ma jakieś przykre doświadczenia z położnymi w Sw. Zofii ?
        Muszę się zdecydować na kogoś z tego szpitala, ale chciałabym wiedzieć kogo
        unikać na 100%.
        Pozdrawiam
        • kmiszka Police k. Szczecina 14.05.04, 14:43
          Małgorzata Madalińska - pod jej fachową opieką urodziłam moje pierwsze dziecko.
          Mądra, dobra kobieta. Konkretna i metodyczna. Jak było już 'po' stwierdziłam,
          że nie mogę doczekać sie następnego porodu.

gdyby ktoś szukał kontaktu - www.narodziny.com/pel/

wszystkie pozostałe położne + jeden położny z tego szpitala również wydają się
          godni polecenia. Jak sam szpital - świetna opieka, miła atmosfera.
      • milenamilena Super położne tylko w św. Zofii??? a CZMP Łódź??? 14.05.04, 18:09
        Czy może jest ktoś z Łodzi i zna dobrą położną w CZMP na Perinatologii??

Pozdrawiam
        Milena
        • marrgolcia1 POŁOŻNA Z TARNOWSKICH GÓR 15.05.04, 12:09
          Za około miesiąc bede rodzić w Tar. Górach na Pyskowickiej. Jest to mój
          pierwszy poród wiec trochę się boję. Planujemy poród rodzinny. Jestem pod
          opieką Tiszlera, ale wiadomo że to położna jest przy porodzie, a lekarz tylko
          sie podpisuje.
          Proszę poradźcie doświadczone mamy co mam robić. Szukać położnej i się umawiać?
          Ile się płaci?Jaka położna?Czy nie umawiać się, bo słyszałam że tam wszystkie
          położne są ok. Bardzo zależy mi na Waszej opini, więc proszę piszcie.
          Margolcia i 34tyg. szkrab
          • optymistka7 Re: POŁOŻNA Z TARNOWSKICH GÓR 17.05.04, 13:03
            A czy któraś z Was ma jakieś przykre doświadczenia z położnymi w Sw. Zofii ?
            Muszę się zdecydować na kogoś z tego szpitala, ale chciałabym wiedzieć kogo
            unikać na 100%.
            Pozdrawiam
            • optymistka7 Re: POŁOŻNA Z TARNOWSKICH GÓR 17.05.04, 13:04
              oczywiście temat trochę nie pasuje ... przepraszam, pomyliłam się. Piszę o
              Warszawie.
              • herotilapia Re: z Żelaznej 17.06.04, 22:01
                Osławiona Janette z Żelaznej, kobiecinie chyba sodowa udeżyła do głowy.
                Sama będę rodzić na Żelaznej w grudniu i od znajomych którzy rodzili tam pół
                roku temu wiem, że jej należy unikać.
                Niemiła, opryskliwa, traktuje przedmiotowo, robi beszczelne uwagi.
                Kolega miał z nią ostrą wymianę zdań na korytarzu, bo żonka pojękiwała w
                trakcie przyjmowania na izbie a położnej to się nie spodobało i raczyła w
                chamski sposób zwrócić uwagę.

pozdrawiam cieplutko Karolina
                • aska_f Re: z Żelaznej 19.06.04, 22:21
                  A to dziwne bo ja z nią rodziłam i mam rewelacyjne wspomnienia... Teraz też
                  zamierzam. Moim zdaniem jest wspaniała, bez niej nie dałabym rady smile

Pozdrawiam Jeanette jeśli tu zagląda!
                  • herotilapia Re: z Żelaznej 01.07.04, 21:16
                    Widzisz, była z Tobą umówiona, nie neguje że bardzo Tobie pomogła.
                    Ale dla mnie fakt że ktoś ma takie dwa oblicza dyskwalifikuje go.
                    (inna na izbie a inna dla opłaconych)
                    Ja już jej nie wybiorę.
                    Pozdrawiam cieplutko
                    Karolina
                    • aska_f Re: z Żelaznej 04.07.04, 17:43
                      Znam też ludzi, którzy nie mieli jej opłaconej i też byli bardzo zadowoleni.
                      Moim zdaniem każdy może mieć zły humor lub być po prostu zmęczonym (nie raz
                      Jeanette pracuje ciurkiem np. dwie doby) i wtedy faktycznie nie być miła -
                      każdy z nas ma gorsze dni, przykre ale ludzkie. Ale rozumiem też że jak się
                      trafi akurat na taki zły dzień to potem ciężko mieć do niej zaufanie. Ja w
                      każdym razie mam, bo była cudowna. I już jestem umówiona na następny poród smile

Pozdrawiam!
                    • anusiadfg Re: z Żelaznej 01.12.04, 18:46
                      To okropne,faktycznie,jezeli polozna jest mila powinna byc dobra dla kazdego, a
                      nie tylko dla tych ktorzy jej za to placa...
                      Zreszta ja szczerze mowiac slyszalam bardzo rozne opinie rodzacych na Zelaznej,
                      jedni mowia ze jest wspaniale i super,inni ze to byl prawdziwy koszmar...
                      dziwnym trafem te złe opinie slyszalam od osob ktore rodziły tam nieodpłatnie
                      a zachwycone glosy nalezały do płacacych.Ja sama jestem zachwycona,ale co tu
                      duzo mowic...tez zapłaciłam
                      Caluje Ania
                  • magda_plo Re: z Żelaznej 24.05.06, 10:53
                    aska_f napisała:

> A to dziwne bo ja z nią rodziłam i mam rewelacyjne wspomnienia... Teraz też
                    > zamierzam. Moim zdaniem jest wspaniała, bez niej nie dałabym rady smile
                    >
                    > Pozdrawiam Jeanette jeśli tu zagląda!

ale chyba musiałaś jej zapłacić.... bo tak z dyżuru to lepiej ją unikać i
                    modlić się żeby z nią nie rodzić
                    • keete Re: z Żelaznej 26.05.06, 20:37
                      jeanette ma chyba humorki bo choć większość wychwala ją pod niebisa to czasem
                      czytam o niej nienajlepiej. a co z lekażami na żelanej . kto jest the best?
        • asiapt Re: Super położne tylko w św. Zofii??? a CZMP Łód 28.12.04, 14:22
          Też chetnie dowiedziałabym sie o jakiejś dobrej , godnej zaufania położnej z
          Łodzi, najlepiej z Madurowicza
    • paulajal Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 23.05.04, 12:34
      Bardzo Was proszę o godną polecenia położną z IMiD na Kasprzaka oraz kontakt do
      niej.
    • polibius Re: SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :) 23.05.04, 21:16
      Wrocław Brochów - Dorota Fortunko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka